Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sami Lehtinen

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 38
41
Kiitokset NM:lle vastauksista ja kommenteista.

Piti vaan osata etsiä näytönohjaimia oikeasta paikasta. Tosissaan juuri sellaisille ohjaimille mitä kuvasin on näköjään AMD:llä oma tuotekategoria kokonan. Eli FirePro sarja.

W4100 malli näyttäisi aika passelilta, faktat.

Sekä valmistajalla lukee suoraan, että Linux-tuki jne. Lisäksi oletankin, että Pro sarjassa voi olla panostettu Linux tukeen enemmän kuin noissa surullisenkuuluisissa Nvidian vermeissä, joiden kanssa paloi totaalisesti hihat.

Virransäästö featuret tarkoittaa, myös toivottavasti sitä, että on hiljainen silloin kun ei väännä 3D settiä kiukulla.

Ajatuksia tästä optiosta?

42
Tai sitten usean näytön tuki on nykyisin perusominaisuus, jota ei tarvitse sen enempää mainostaa.  ;)

Tuota mäkin olisin toivonut. Mutta harvassa on esim ne ohjaimet, joissa on suoraan neljä tai kuusidisplay porttia. Useimmissa ohjaimissa on monenlaista erilaista liitäntää, joka viittaa siihen, että tavoite on löytää yksi toimiva liitäntä jolla näyttö saadaan kiinni. Voisihan noista display porteista kytkeä adaptereilla "retro" liitäntöjä varten näytöt, jos muuta tarvitsee.

Anyway, silentti malli olisi etsinnässä. Ei kellään olisi osoittaa pro-tippiä, mikä kannattaisivalita? Monissa näytönohjaimissa on järkyttävät propellit ja monesta meluisasta näytönohjaimesta on tullut kyllä kärsittyä.

43
Yhtä ohjainta käyttämällä saattaa muuten myös päästä eroon siitä framebuffer sync ongelmasta, joka oli aina tuolla kakkosohjaimella. Eli videoissa tuli tosi rasittavaa tearingia. Tai siis, sehän on rasittavaa vain siihen asti kun siihen tottuu. - Mutta jos on hifi-Petteri, niin pelihousut tulee kyllä revittyä tuon takia. - Mä onneksi osasin alentua ja hyväksyä asian, niin kuin se on.


44
Kiitokset teille. Tämähän kuulostaa sinänsä varsin rohkaiselvata.

Aikaisemminkin yhdessä näytönohjaimessa olevat näytöt toimi ihan hyvin GUI:n kautta Intelin IGP ohjaimella. Ei siis tarvinnut tunkata Xorg.inin kanssa, kuten joskus vanhoina hyvinä aikoina. (Sigh!)

Pitänee lähteä siitä, että valitsee ensin näytönohjaimen. Testaa, sen jälkeen että kaikki futaa toivotusti ja sitten tilaa näytöt. Joulupyhinä olisi ehkä aikaa kiroilla ja tunkata. Sitähän tää harrastus usein valitettasti (vai haasteita vaan?) on.

En aikaisemmin tehnyt mitään eroa Polariksen ja Vegan välille. Pitänee tutkia tuota ohjain-asiaa tarkemmin. Kiitos erinomaisesta linkistä missä asiaa oli selvitetty. Nimittäin useimpien verkkokauppojen tuote-info sivuilla on jotain äärimmäisen epämääräistä disinformaatiota, ja faktat on todella harvassa. Varsinkin Linux Desktop käyttäjien osalta.

Jos puhutaan siitä, miten mulla oli siinä tosi vanhassa konfigissa missä oli Intel + Nvidia, niin ne oli kokonaan eri desktoppeina. Eli Intelin näytöt oli yhtenä desktoppina, joka spannasi kahdelle näytölle, ja sitten Nvidian näytöt oli omana desktoppina, joka spannasi taas kahdelle näytölle.

Jos halusin käynnistää jotain prosesseja tuolle toiselle desktopille, käytin tällaista underground, salakoodi-tiedettä siinä.

Koodia: [Valitse]
export DISPLAY=:0.1
vlc

Tuon jälkeen VLC käynnistyi toiselle desktopille. Ei ehkä kaikkein kätevintä, mutta noin sain tarpeelliset softat joita oli aiak vähän, toimimaan tuolla toisella näyttöryhmällä.

Lisäsin tuon ratkaistu tuonne otsikkoon, koska ongelma on sinänsä ratkaistu. Lähdetään siitä, että rohkea rokan syö, tilaan komponentit ja lyön päätäni seinään, kunnes seinä halkeaa. - Kuten olen aikaisemminkin tehnyt.

Seuraavana ohjelmanumerona on siis näytönohjain-arpajaiset. Uskaltaako kukaan suositella mitään AMD:tä? Pakko myöntää, että näin asiaan kovin syvällisesti vihkiytymättömänä nuo on äärimmäisen huonosti dokumentoitu. Useissa näytönohjaimissa saattaa olla esim kolme ulostuloa. Mutta joskus vuonna miekka ja kilpi, esim paremmiss näytönohjaimissa oli niiden oma liitin, johon sai iskeä adapterikaapelin josta sai sitten N kappaletta haluamiaan ulostuloja.

Myös Quadro sarjan näytönohjaimia on, mutta ennen vanhaan ne tarkoitti sitä, että tukevat neljää näyttöä, mutta nyt tämäkään ei näytä pitävän enää paikkaansa.

mm. Jimmssin sivuilla, tiedot on äärimmisen minimalistiset.  Any pro-tips? Mitään 3D kiihdytys / CUDA ominaisuuksia siis ei kaivata, mutta ei niistä haittaakaan ole. Joskin jos ne on korkeammalla tasolla, maksaa niistä vaan turhaan. Firefoxissa ei muistaakseni WebGL toimi ja mitään muuta 3D sisältöä ei ole näytölle odotettavissa.

Samoin kun puhutaan maksimi resoluutiosta, jää epäselväksi se, tukeeko ohjain useampaa näyttöä maksimiresoluutiolla vai ei.

Jotenkin tuntuu, että useamman näytön käyttäjät on tyystiin unohdettu nykyisessä näytönohjaiten peli-Petteri markkinoinnissa. Vaikka todistetusti useampi näyttö lisää työtehoa aivan olennaisesti mm. ohjelmoidessa, jne, tehtävissä jossa informaatiota tarvitaan rinnakkain useammasta lähteestä. mm. serverin kuormitus, logit, exception logit, request logit, tietokannan tila, source koodi, gitti, jne.

45
Olisi aika päivittää kotitaisteluaseman näytöt. On vaan jäänyt hieman paha maku suuhun erilaisten yhteensopivuus, ajuri ja konfiguraatio ongelmien kanssa. Joten siksi ajattelin hieman kysäistä mitä mieltä täällä ollaan asioista.

Perus setuppi: 3x 27" 2560x1440/1600 (näytön valinta on vielä tekemättä) + 1x 55" Full HD televisio, vanha luuska, käytössä vain jos on vieraita.

Tuo lienee aika selkeää, kaikki näytöt varmaan display portilla kiinni. Joka varmaankin tarkoittaa myös sitä, että i7:n IGP jää kokonaan käyttämättä "Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller".

Sitten se kysymys, mikä näytönohjain tai pari toimisi luotettavasti? Tavoitteena ei ole petteri pelimies näytönohjaimet, vaan edulliset perus silent ohjeimet. Niitä joko pari 2x display port tai sitten yksi quadro? Ehkä voisi laittaa kaksi erilaistakin ohjainta, mutta uskon sen olevan taas vaan verenkaivamista nenästä. Eli pari samanlaista ja IGP pois käytöstä kokonaan.

Kokemuksia, ajatuksia kommentteja? Mikä menee metsään, mikä ei toimi, mikä ajaa raivon partaalle ja minkä kanssa saa äheltää viikko tolkulla eikä silti toimi. mm. Nvidian ohjain, jonka myin loppujenlopuksi pois. Se ei vaan toiminut Intelin ohjaimen kanssa mitenkään yhteen, tiettyjen ajuripäivitysten jälkeen vaan hajosi totaalisesti.

TV tulee kiinni HDMI:llä, joten siihen sitten varmaan vaan adapteri väliin. Suosituksia tuohon näytönohjain asiaan? Näytöasia on sitten asia kokonaan erikseen, se ratkeaa kyllä. Mutta näytönohjain asia rasittaa jo valmiiksi.

Jotain joululahjaa itselleni mietin, mutta oikeasti ostan varmaan vasta aleista. Kun ei mikään kiire ole.

46
Kiitos vastauksesta, selvisi tuokin juttu.

Tuollakin on vanhentunutta infoa ? https://help.ubuntu.com/community/Repositories/Ubuntu -> Funet 1 Gbit/s kun taas http://www.nic.funet.fi/ -> 10 Gbit/s.

47
En tiedä liittyneekö tähän, mutta fi.archive.ubuntu.com osoitetta palvellaan nykyjään Englannista. Huomasin, kun aloin ihmettelemään päivityksen kasvanutta latenssia. Varmaan lähempääkin saisi, jos kukaan ei halua Suomessa pyörittää mirroria, niin ainakin Ruotsista on saatavilla samat tavarat.

Koodia: [Valitse]
;; ANSWER SECTION:
fi.archive.ubuntu.com. 13 IN A 91.189.88.161
fi.archive.ubuntu.com. 13 IN A 91.189.88.162
fi.archive.ubuntu.com. 13 IN A 91.189.91.26
fi.archive.ubuntu.com. 13 IN A 91.189.88.149
fi.archive.ubuntu.com. 13 IN A 91.189.88.152

Edit, jatkot:

Onhan tuo Trumpetti vielä tuolla. fi.archive.unbuntu.com on yksinkertaisesti vaan huono optio.

Trumpetin sivuilla lukee myös näin:
Lainaus
Welcome to trumpetti.atm.tut.fi, also known as ftp.fi.debian.org,fi.archive.ubuntu.com,fi.releases.ubuntu.com and rsync.europe.gentoo.org. 

Joka siis luonnollisesti ei pidä paikkaansa.

48
Yep, ei se sitä käytännössä riko, mutta antaa varoituksen siitä että alusta ei ole turvallinen:

insecureplatformwarning

Liittyy mm, siihen käsittääkseni että tarvittavia tietoja turvalliseen SSL kommunikointiin ei ole saatavissa. Voi liittyä myös moniin muihin kirjastoihin, joita varmaan voisi päivitellä. Mutta yleisin suositus näytti olevan pythonin päivittäminen. Eli tuohon liittyy myös urllib3 jne. Jos pelkkää kryptoa käyttää tuosta kirjastosta, niin sitten tuskin on mitään ongelmia, kuten juuri osoititkin sillä että testit meni läpi.

Mutta nyt sain sekä staging & serveri puolen pyörimään, joten nyt on monta muuta juttua fiksattavaksi. Mutta tämä päivityssavotta meni nyt läpi. (phew!)

Edit: Tulipahan tuossa vielä serverillä UCS2 / UCS4 konfilkti eikä toiminut, piti vielä kääntää kerran systeemit. Jännä juttu että toimi stagingissa muttei tuotannossa. Alustoissahan ei ole eroja ei, paitsi että on... Sekin vielä.

49
Joo -vvv tripla v siis jeesasi vaikka siitä tulikin melkoisen muhkea logi. Siitähän se lähti purkautumaan. Eli eli twistedin sourcet löytyi, mutta ne oli .tar.bz2 paketissa ja se johti niiden skippaamiseen ei tuetun pakkauksen takia. No miksi näin? Koska bzip2 kirjasto taas ei ollut mukana pythonissa koska libbz2-dev puuttui ja tätähän tää riippuvuusviidakko on. Sitten löytyi vielä muutama muukin kirjasto joka puuttui, mm, libsqlite3-dev tms. Mutta noi oli äkkiä ratkaistu kun sai ton isoimman ongelman pois päiväjärjestyksestä. En myöskään tiennyt että libsodiumin kääntämisen ja asentamisen jälkeen pitäisi aja ldconfig, se tuotti hetkenpään vaivaa, mutta ratkesi sillä. Nyt on testiympäristössä all good, katotaan saanko tänään myös serveri(t) päivitettyä ilman että tulee ammuttua itseään pahasti jalkaan.



 - Kiitokset oikein hyvästä ja pätevästä vinkistä.

Kyllä, vanhemman pynacl:in testit menee läpi, kun versio päivitettiin niin siitä tää ketjureaktio lähti liikkeelle. Mun omaan koodiin käytän aina uusinta Python 3.X sarjalaista, mutta tää on viritys jota en ole itse kirjoittanut.

Edit, lisätty tiedoksi: pynacl==1.0.1 käytössä siis.

50
Moro,

Ehkä joku täällä tietää mikä mättää. Mä olen Googlannut ja pari iltaa paininut tän ongelman kanssa, mutta mitään ei ole väärin, homma ei vaan toimi. Tai sitten jotain ihan triviaalia on väärin, mutta mä en vaan tiedä mitä.

1) Ubuntu 14.04 64 bit server
2) Python 2.7.11 asennettu
3) PIP asennettu
4) PIP toimii ja on asentanut about 20 muuta kirjastoa
5) PIP ei löydä Twisted:iä ja paria muuta kirjastoa. - Miksi? Ei voi ymmärtää.

Virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
No matching distribution found for Twisted==14.0.2
Jos joku guru tietää tähän triviaalin off the shelf vastauksen, niin arvostettaisiin ihan suunnattomasti. Todnäk kyseessä on vaan joku typerä fail jota en ole tajunnut. Eikä sitä ole (normaaliin tapaan) dokumentoitu kovin näkyvästi tai sitten olen etsinyt jollain väärillä hakutermeillä.

Ai miksi Python pitäisi päivittää? No taas siksi että pynacl sanoo että Python 2.7.6 on auttomattomasti rikki ssl/tls asioissa, eikä sitä pidä käyttää sen kanssa.

Terveisin,
Sami

51
Ubuntu Linux continues to rule the cloud

Onhan se hienoa, eikä liene sattumaa. Kuulemma mm. OVH:lla oli kova piikki palvelin kysynnässä kun tarjosivat Windowssia samaan hintaan kuin Ubuntua, mutta aika nopeasti lopettivat tuon. Monissa palvelinympäristöissä kun Windows lisenssi maksaa yhtä paljon kuin itse palvelin. Joka on ihan tolkutonta. Henkilökohtaisesti tuen vahvasti Ubuntua ja kaikki omat palvelimet pyörivät myös Ubuntulla.

Otsikosta siis arvaisin Ubuntun 'markkinaosuuden' olevan jotain 70% luokkaa.

52
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 07.02.15 - klo:09.26 »
Lol, tähän on pakko osallistua.

Unohdin tuossa mun edellisessä postauksessa vielä sen. Että olin siirtynyt jo pitkälti käyttämään Open Source softia ennen tuota. Koneessa oli 7-zip, Notepad++, Python, MySQL, PostgreSQL, Openoffice, Filezilla jne. Eli mulla ei ollut yhtään ainoaa kaupallista Windows sovellusta. Joten jäin miettimään että miksi tästä Windows XP:n roskasta pitäisi maksaa jotain kun siitä on vaan harmia.

53
Windows kasia saa todellakin monenlaisilla lisensseillä. Ne joissa on BIOS/rauta lisenssit, ei tahdo oikein vörkkiä virtuaalisena. Koko Windowssin lisenssiointisotkut oli syyt miksi alunperinkin halusin eroon siitä ja samalla linjalla on menty. Joka kerta kun Windowssin kanssa tunkkaa on lisenssi-ongelmia, ei hyvä. Aina kun tulee uusia koneita / levyjä / imageja, aina on lisenssi ongelmia lisää. ;(

Virtuaalisena kannattaa varmaan ajaa suosiolla waretettua live versiota johon on vaan mountattu yksi virtuaalinen levyimage tai joku hostin natiivi partitio ja sillä selvä. Lienee kaikkein helpoin tapa saada Winukka toimimaan ilman sitä, että se sekoilee jatkuvasti noiden lisenssien kanssa. Mikään ei ole sitten nolompaa kuin se, että ne työasemat joihin on oikeasti olemassa lailliset lisenssit alkaa kuitenkin jossain päin maailmaa itkemään olevansa piraattteja muutaman kuukauden päästä tai jonkun päivityksen jälkeen. Ja taas tulee kallista lisäharmia. Jossain tapauksissa myös noiden rauta lisenssien lukeminen vaatii melkoista kikkailua ja riippuen vähän siitä mistä koneesta on kyse, niin voi onnistua erilaisilla ug-työkaluilla tai sitten ei. Mitään järkevää ja virallista toimintamallia ei tuonkaan asian osalta ole olemassa. -> Lopputulos on aina Windowssin kanssa vähintään hieman epäluotettava. Siinä sitten ihmetellään kun tuotanto koneet lakkaa toimimasta jonkun turhan Windows vinkunan takia. - Nimimerkillä aika kyllästynyt moiseen.

Toinen ihan legendaarinen roskakasa on HP:n koneet. HP:n kone alkaa itkemään että siihen on asennettu piraattikomponentteja (kaikki hankittu suoraan HP:n suomalaiselta tukkurilta.) Kun asiasta soittaa HP:lle sanoo, että vaatii emolevyn uusimisen ja sen hinta on ... ... Mitä? ... ... No tietenkin 1300€ ... Kylläpä HP:n romuissa on sitten kalliit lankut. Muutenkin jokainen hinta mikä on HP:n huollosta saatu, on lähinnä sitä tasoa että meitä ei kiinnsota pätkääkään ja tässä on teille hinta jolla ette taatusti viitti tilata. Joskus kelasin vaan sitä, että jotkut moitti Applen hintoja. Miten niin 700€ puhelimeen mm. näytön lasin vaihtaminen ei voisi maksaa 1700 euroa? No ihan hyvin voi. Jos mennään HP linjalla. Pelkkä akun vaihto tablettiin maksaa, arvauksia? ... vaatimattomasti ... no 340 euroa. Duuh. ;) Mutta tätähän tääm on, kaikkien laitteiden kuoletusajaksi pitäisi laskea maksimissaan niiden takuu aika, koska kun takuuaika päättyy, kannattaa laitteet heittää ensimmäisen ongelman myötä roskikseen ja ostaa uudet. Varsinkin kalliimpien vehkeiden kanssa tuo on vähän koomista, mutta se on just sitä mihin maailma on mennyt. Sitten ihmetellään kun ihmiset ei halua ostaa kalliimpia laitteita? No mitä järkeä on ostaa kalliimpia laitteita, kun halvemmat tarojaa kaikki tarvittavat ominaisuudet ja niiden huollattaminen eli korvaaminen uudella on huomattavasti halvempaa.

Sori avautumisesta, mutta kuhan vaan tuumasin kertoa miten surkeaksi jotkut linjat on mennyt.

54
Juttelin tuossa muutamien heebojen kanssa joilla on kokemusta tällaisista projekteista ja niiden kanssa tultiin tulokseen että non-h4XX0reille github on vaan liian vaikea. Eli merkittävästi helpompaa käyttöliittymää kaivattaisiin. Meitittiin sitten tuota että mikä systeemi tarjoaisi sopivat feaaturet, ja Google Docs itseasissa vaikutti siltä.
Tuossa kaksi luomaani testi versiota. Toinen ensimmäinen dokumenttina ja toinen taulukkona. Aluksi kuvittelin että taulukko olisi sopinut paremmin tähän tarkoitukseen. Mutta itseasiassa tekstin EHDOTA toiminto onkin se juju. Dokumentin saa myös ladattua helposti .txt muodossa.

https://docs.google.com/document/d/1GhgLWwEwPX-xR3kZN7fyUvB4-6dAHKMy9O-XKlbOoAA
https://docs.google.com/spreadsheets/d/111o7xBvw_aF1mPZGe0mzbbGTvUOEI0mJne4Z_TY1GHE

Kommentteja, näkemyksiä? Admin oikeudet voi tätä kautta jakaa ihan hyvin tyyliin 3-20 ihmiselle jotka tietää mitä tekee, ja kuka tahansa pystyy heitämään ehdotuksia / päivityksiä.

55
Yleistä keskustelua / Citizenfour dokumentti
« : 25.01.15 - klo:12.56 »
https://citizenfourfilm.com/ Näyttäisi olevan 'saatavilla'. Oletteko jo katsoneet? Herättikö mitään uusia ajatuksia? Eihän tuossa ollut mitään uutta, mitä ei olisi jo aikaisemmin tullut ulos, mutta oli silti varsin mukavaa katsoa tuo pätkä ja taas miettiä näitä syntyjä syviä syvästi.

56
Anyway, juttelin tuossa Google+:n puolella tästä asiasta ja näyttäisi siltä että paras ratkaisu ja helpoin, olisi siirtää wiltteri:n nykyinen lista Google Docsiin ja sitten jakaa halukkaille siihen oikeuksia muokata.

Jos joku ei luo tuollaista ennen mua, niin mä tässä joku päivä kun on sopiva fiilis niin väännän sellaisen sinne. Kontribuutioita voi tehdä anonyyminä ja sitten pätevämmät lista-editorit pääsevät moderaattoreiksi, niin saadaan hajautettua tuo ylläpitotaakka ja memberit voi vaihtua helposti, eikä kenelläkään ole kokonaisvastuuta. (Eh, perinteisesti kun jossain projektissa sanotan näin, niin meinaan heti, että kuulostaa erittäin huonolta, mutta joskus tämä voi oikeasti toimia.)

57
Lainaus
Ja ymmärrettävistä syistä alan lehdet eivät julkaise aihettaa sivuavia juttuja vaikk ahalukkaita kirjoittajia olisikin ;(

Eiköhän toi mee jo aika paranoidin puolelle. Julkaiseminen kun on nykyjään niin helppoa.

58
Mun mielestä hosts lista vaikutata sinänsä aika turhalta ratkaisulta. Pääosinhan tässä puhutaan selaimen jutuista, joten silloin lienee fiksuinta suodattaa systeemit selaimessa. Lisäksi hosts tiedoston käyttäminen voi periaatteessa tuoda tietoturvariskejä, varsinkin jos se päivitetään automaattisesti ilman riittävää validointia.

59
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 24.01.15 - klo:08.49 »
Lol, tähän on pakko osallistua.

Käyttelin Linuxia joskus 90 luvun alkupuolella ja puoenvälin paikkeilla, silloin tosin pelkästään komentoriviltä. Toisaalta, silloin monissa koneissa oli myös käytössä vielä puhdas DOS Winblowssin rinnalla. Sitä ennen oli tietysti ollut käytössä rankemmat unixit, aixit tms isommissa jaetuissa järjestelmissä. Joten shelli, screeni ja muut perustyökalut oli varsin tuttuja.

Miten sitten palasin Linuxin pariin? No XP joka lienee yksi parhaita (?) Microsoftin käyttiksiä ajoi siihen älyttömällä lisenssivalidoinnillaan. Totesin lyhyesti että tollasta mä en jaksa katsella ja on ihan pakko olla parempia vaihtoehtoja. Aluksi asensin dualbootin koneeseen Ubuntun ja XP:n välille. Mutta about 3 kk jälkeen totesin ettei ole mitään syytä enää bootata Windowssin ja jyräsin tuon Windows levyn sileäksi ja heitin ext3:n tilalle.

Mainitsin tuon ext3:n tarkoituksella, koska inode datarakenne johti siihen, että isojen tiedostojen tuhoaminen oli huomattavan hidasta ja tuon muistan olleen yksi niistä hetkistä kun totesin, että duuh. Miten tää tallennusratkaisu voi olla näin antiikkinen verrattuna NTFS:n. Että ei se kaikki ruusuja ollut. Myös tuossa mitä olen kavereiden Ubuntun käyttöönottoja seuraillut, niin moni asia on kyllä aika kivikaudella, varsinkin Media puolella. Perus selainkäyttö, maili ja sovelluskehitystyökalut (Python, Tietokannan, GCC jne) kuitenkin toimii vallan mainiosti, enkä ole kotona Windowssia pätkän vertaa kaipaillut.

60
Jos päädyit S3:n, niin tiedoksi että siihen on tullut KitKat päivitys Suomea varten. Tuossa hieman kokemuksia aiheesta.
http://www.sami-lehtinen.net/blog/samsung-s3-4g-lte-kitkat-444-update

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 38