Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sami Lehtinen

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
En saanut mitenkään kätevästi launcherin animaatiota pois. Launcherin asetuksissa on vaihtoehtoina fade, slide, fade & slide. Kenellekkään ei ole tullut mieleen lisätä tuohon listaan None optiota? Koko animaatio on täysin turha ja vain hidastaa työskentelyä.

 - Kiitos vihjeistä jo etukäteen.

Unity ja Launcher tuntuu keskeneräiseltä. Launcherissa olevien kuvakeiden järjestämisessä en onnistunut.

Toinen jännä ominaisuus on Alt+Tab ikkunan tuleminen viiveellä. Super+W on animoitunakin nopeampi.  Siitä saisi myös poistaa animaation. Kun poistin Animation kohdasta ruksin ccsm:ssä, niin yläpalkki muuttui mustaksi. Drop down menut aukeavat, kun vie hiiren sinne. Palkin sisältöää ei kuitenkaan näy, ehkä musta teksti mustalla taustalla?

Ominaisuuksia joka kuvastavat keskeneräisyyttä riittää.

gconf-editorissa ei ole sitä unity-ryhmää, johon useimmissa ohjeissa viitataan.

Edit: UbuntuForums: 11.04 Change Unity launcher hide/appear speed?

122
Huomasin tuossa kun etsiskelin omaa edullist palvelinta ostetaan palstalla, että tästä aiheesta ei ainakaan näyttänyt olevan kunnollista keskustelua päällä.

Mistä porukka hommaa virtuaalipalvelimensa, mitä maksaa ja onko ollut ongelmia.
Mistä saa esimerkiksi protoiluun tai testailuun ilmaisia palvelimia, palveluita tai hostingia.

Kerkisinkin jo mainitsemaan nämä vaihtoehdot:
Amazonilta saa yhden ilmaisen virtuaalipalvelimen vuodeksi kun rekisteröityy palveluun.

Testailuun ElasticHosts on ihan hyvä optio tohon. Tarjoavat muistaakseni viiden päivän trialin, eli just sen verran että ehtii vaikka lomalla leikkimään kivasti sen kanssa ja katsomaan miten homma hoituu, jos ei ole koskaan moista tehnyt.

Moni Linux käyttäjä näyttää myös arvostavan Linoden palveluita.

Suomessa pilvipalveuna Ubuntu virtuaalipalvelinta tarjoaa ainakin Planeetta.

KW: virtuaalipalveli, virtual host, virtual private server, vps, hosting jne.

123
Ubuntun helppo asennus taas osoitti olevansa vaihteeksi kaikkea muuta kuin helppoa.

Monenlaista kompaa löytyi. Ehkäpä ärsyttävintä oli tämä, että näppäimistön layoutin valinnan jälkeen systeemi jää jumiin. Sanoo ready when you are, niin varmaan. Mä olen painanut forward nappia jo monta minuuttia sitten. Mistäs sitten klikataan?



Näppäimistön layout valinta komponentti on muutenkin aivan järjettömän buginen. Sain sen näyttämään useita kertoja ihan vääränlaisia arvoja. Esim vasemmalla valittu Suomi ja oikealla puolella on kuitenkin Slovakia tms.  Onneksi tuosta selvisi kun tiedosti että se on rikki. Antoi asennuksen mennä taustalla loppuun ja sitten vasta jatkoi tekemättä mitään muutoksia ja vaihtoi asetukset vasta asennuksen jälkeen. Ei valitettavasti ihan optimisuoritus. Mikä parasta CD-asema failasi pari kertaa poltetun levyn lukemisessa ja muuta kivaa. Yhteensä varmaan 10 asennusyritystä tarvittiin, että homma meni maaliin.

Kirouksen kirous vielä noita pienikoppaisista koneista. Mikään ei tahdo oikein mahtua mihinkään ja työskentely on todella rasittavaa nypräämistä jostain pienen pienestä reijästä josta pitäisi saada jossain kolon pohjalla olevaan levyyn työnnettyä sata kaapeli kiinni. Ugh! Sama vinkki menee muille minikoppia harkitseville. Jos haluat tehdä elämästäsi hankalaa, niin siitä vaan.

124
Lyhyesti asiaan:
WMV videoita toistettaessa video aukeaa 2-10 kertaa. Ruudulle tulee siis useita ikkunoita, joista vain yhdessä kontrollit ja muissa pelkkä kuva. Kone ja käyttöliittymä menee käytännössä täysin jumiin, vain hiiri tuntuu likkuvan. 5-10 minuutin päästä kun naputtaa ruksia raivoisasti kaikille ikkunoille, ne menevät kiinni ja elämä jatkuu.

Herääkin kysymys, mikä mättää WMV toistossa näin pahasti ja onko muilla vastaavia kokemuksia? Mielestäni tämä ns. ominaisuus on tullut VLC:n vasta vähän myöhemmin. Koska olen mielestäni toistanut aikaisemmin samoja videoita ongelmitta.

Muilla vastaavia kokemuksia?

P.S. Koitin tässä kovasti etsiä ongelmaani foorumin haulla, mutta en löytänyt vastausta.

125
Tuossa eilen näpräilin aikanikuluksi tuon sertifikaatin. Oli ihan hyvä jumppa. Tulee treenattua IPv6 perusteet, tunnelointi, nimipalvelut, reverset, maili ja web-palvelut jne.

Eli jos IPv6 kiinnostaa, niin kannattaa ottaa ja vetästä tuo läpi ihan omaksi ilokseen:
http://ipv6.he.net/certification/

Jos kokemusta on IPv5 verkkojen ja palvelimien ylläpidosta, niin pitäs mennä heittämällä läpi. Jos olet aloittelija, niin sitä parempi haaste. Älä hermostu jos ei mene läpi heti, nuku yön yli ja tarkista perusteet ja yritä huomenna uudelleen.

126
Ihan uteliaisuuttani kyselen vaan, että onko teistä kukaan sattunut törmäämään seuraavaan
ominaisuuset.

Luot lomakkeen yksi, teet sinne kaavat syötät tiedot jne.

Tarvitset lisää lomakkeita ja luot lomakkeen kaksi. Sitten poistat vielä lomakkeelta pari riviä. Kun Temp duuni on valmis poistat lomakkeen kaksi.

Tässä välissä kaikki lomakkeen yksi referenssit jotka oli ennen muotoa =B1+B2 tms, ovat muuttuneet muotoon ='Lomake2'.B3+'Lomake2'.B4. Eli jostain syystä tuo toinen lomake on sotkenut kaikki ensimmäisen lomakkeen referenssit.

Kokeilin nopeasti toistaa tuon uudella taulukolla, mutta eipä tietenkään toistunut. Mutta olen jo aikaisemmin törmännyt tuohon kolmisen kertaa, joten kyllä siinä joku ominaisuus on. Tuo ei todellakaan pistä hymyilyttämään kun kyseessä on vähän isompi taulukko. Toivottavasti saadaan joskus tuo ominaisuus kitkettyä.

KW: OpenOffice Calc, Spreadsheet, Excel,  referenssit, sekaisin, lomakkeet, sheet, sheets, lomakkeelle, laskukaava, laskukaavaan, laskukaavassa, lisättäessä, lisäteessä, muokkaa, väärin, sekoittaa, sotkee, referenssi, referenssin, viitteet, viittauksen, viitteen.

127
http://www.tietoviikko.fi/kehittaja/article430601.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-16062010

Lainaus
Adobe on yllättäen vetänyt pois jakelusta kokeellisen 64-bittisen Flash Playerin Linuxille. 64-bittistä versiota ei myöskään ole muille alustoille. Yhtiö vakuuttaa silti, ettei se ole luopumassa aiemmin lupaamastaan 64-bittisyydestä.

Perin ikävää tuo pois jakelusta vetäminen. Joku kun voisi tarvita sitä ihan oikeasti. Jotkut valmistajat vielä tekevät kaikkensa, ettei tiedostoja saisi kopioida mirroreihin, vaan kun se poistuu virallisesta jakelusta sitä ei saa kätevästi oikein mistään.

Tässä kaksi linkkiä josta viimeisimmän version ennen poisvetoa saa ladattua:
http://file.shareyourfiles.net/DVSS3U/ (240 päivää inactivity)
http://www.sendspace.com/file/jplhi0 (30 päivää inactivity)

Nuokin kopiot poistuvat aikanaan jos niitä ei tarvita.

KW: ubuntu, linux, 64 bit, flash, download, link, lataus, linkki, lataa, bittinen.

128
Yleistä keskustelua / 64 bittinen Firefox tulossa
« : 02.06.10 - klo:12.06 »
Lainaus
64-bittisyys alkaa yleistyä käyttöjärjestelmissä ja myös ohjelmissa. Nyt joukkoon on liittymässä Firefox. 64-bittisyys tuo selaimeen hyötyjä, mutta myös haasteita.

64-bittisestä Firefoxista on nyt julkaistu ensimmäinen testiversio. Se on tarkoitettu alkuvaiheessa lähinnä kehittäjille ja testaajille.

http://www.tietokone.fi/uutiset/firefox_selaimesta_64_bittinen_versio

Nimimerkillä 64 bittinen versio ollut käytössä vuodesta 2007. Mikä tuossa uutuudessa on nyt sitten niin uutta? Sitä tässä uutisessa ei nimittäin mielestäni kerrota.

Tulipahan tässä samalla mieleen hauska tilanne vuosien takaa. Kun testasin ensimmäisen kerran 64 bittistä Internet Exploreria Server 2000:n kanssa, niin sillä 6 gigan tiedoston lataus kaatui 4 gigan kohdalla. Mikä vielä hauskempaa, se toimi 32 bittisellä versiolla. Outoja ovat nuo ohjelmistojen ominaisuudet välillä.

129
Tuli sellainen kysymys mieleen, että nyt kun google tarjoaa hakua SSL/TLS yhteydellä. FAQ aiheesta

https://www.google.com/

Niin onko kukaan löytänyt tai tehnyt pluginia, jolla tuon saisi oikeasti toimimaan myös search barissa.

Netti on pullollaan plugineita, joissa kaikissa on vikaa.

Vikaa siksi, että vaikka haku menee SSL:n yli, niin sen jälkeen tulokset palautetaan http yhteydellä. Siinähän ei ole yhtään mitään järkeä. Vika on mielestäni pluginissa, koska Googlen omalta sivulta SSL haku ja tulokset toimivat moitteettomasti. Tai jos vikaa on myös Googlen puolella, niin luulisi että pätevä pluginin tekijä osaisi ottaa Googleen yhteyttä ja saisivat homman kondikseen.

Kunnollista ja toimivaa Google SSL search haku pluginia Firefoxiin odotellessa.

130
Päädyin tässä tekemään tällaisen testisovelluksen, joka kelpaa kyllä tuotantokäyttöön asti: Off The Record Messaging.

Tietokantayhteydet ja kaikki muukin sujui tuolla GAE alustalla uskomattoman helposti. Ainoastaan Pythonin 2 version merkistökonversiot ja erilaisten kirjastojen tavat ottaa dataa vastan tuottivat ajoittain päänsärkyä. Kokonaisuudessaan kävi helposti ja on toiminut sen jälkeen luotettavasti.

Onkos kukaan muu foorumilainen tuupannut tuonne mitään joka on tsekattavissa ja mitkä ovat olleet kehittäjien kokemukset kyseisestä ympäristöstä.

Seuraavaksi voisi kokeilla miten hyvin tuon saman softan saa pyörimään omalla koneella käyttäen opensource AppScale ympäristöä.  Sattuisiko kenelläkänä olemaan siitä kokemusta? Toinen vaihtoehto on TyphoonAE, mutta siitä ei näytä olevan oikein mitään kokemuksia vielä. Tuntuu siltä, että molemmat on melkoisen keskeneräisiä. Joskin AppScalen kehitys on selvästi tutkimuksen kohteena. Sekä AppScalesta on paljon laadukasta dokumentointia.

Linkkivinkki:
GAE = Google AppEngine linkki lisätty.

P.S. Jos sinulla on kokemuksia noista ympäristöistä, niin palautetta otetaan oikein mielellään vastaan. Näyttää kuitenkin siltä, että hyvää informaatiota on mahdotonta saada, ellei ota ja rakenna täyttä testiympäristöä itse.

KW: Google App Engine, pilvipalvelut, pilvipalvelu, SaaS, PaaS, Amazon EC2, GAE, cloud computing, TyphoonAE, AppScale.

Hmm. viestiketjuille ei näköjään saa määriteltyä avainsanoja.

EDIT: lisätty TyphoonAE

EDIT: Kiteytin hieman kokemuksiani tähän postaukseen. How to avoid Google App Engine Gotchas.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]