Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Cultor

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]
161
Toisaalta - lain nykymuodon mukaan - kopiosuojattua levyä ei taida saada enää ripatakaan. Sanoit kylläkin, että haluat vain kuunnella.

Miksei saisi? Jos levy pystytään kopioimaan jollain tavanomaisella ohjelmistolla ja sarjatuotantoa olevalla CD-asemalla, vaikka vanhemmallakin, sellainen kopiosuojaus ei ole lain määrittelemä tehokas tekninen toimenpide.

Tuosta asiasta taistellaan DVD-levyjen suhteen. Käräjäoikeus ja hovioikeus (muistaakseni) olivat eri mieltä. Jätän sen oikeusasteiden harkittavaksi ... jos sitä ei ole jo päätetty?

On näämmä päätetty, ovat herrat hovioikeudenneuvokset ensin tehneet päätöksen ja sen jälkeen keksineet sopivat perustelut. Perusteluillaan taas on varsin vähän tekemistä voimassa olevan lain kanssa. Tekijänoikeuslaki 50a§ toinen momentti:

Tehokkaalla teknisellä toimenpiteellä tarkoitetaan tekniikkaa, laitetta tai osaa, joka on suunniteltu tavanomaisessa käyttötarkoituksessa estämään tai rajoittamaan teoksiin ilman tekijän tai oikeuksien muun haltijan lupaa kohdistuvia tekoja ja jolla tavoiteltu suoja saavutetaan.

Viimeisen lauseen ehto ei täyttynyt edes vuonna 2004, jolloin hallituksen esitys Lex Karpelasta annettiin, saati sitten tekoaikana. Muuten, MPlayer'ini on imuroitu the Department of Information and Communication Technologies at New Mexico State University in Las Cruces, NM, USA, ylläpitämältä palvelimelta sisältäen libdvdcss v1.2.10 kirjaston, joka löytyy palvelimelta myös erillisenä pakettina. Olen ollut käsityksessä, että jenkkilässä on täkäläistä ankarampi käytäntö tekijänoikeusasioissa. 

Lainaus
Ja jos levyä ei pysty laitteillaan kuuntelemaan muuten kuin tekemällä kopion, se on tietenkin sallittua.

Lainaus
Tuossa on monta oletusta, lakien keskinäinen soveltamisjärjestys on kyseessä, yleisen oikeustajun käsite ja myös se että kummalla osapuolella on näyttövelvollisuus. Ei ole yksinkertaista. Lisäksi on vielä se, että mikä se seuraamus oikeasti olisi.

Saman pykälän kolmannessa momentissa lukee:

Mitä 1 momentissa säädetään, ei sovelleta, ... jos teoksen kappaleen laillisesti hankkinut tai haltuunsa saanut kiertää teknisen toimenpiteen teoksen saamiseksi kuultavilleen tai nähtävilleen.

Ja yhdessäkään audio-cd:ssä ei ole tehokasta teknistä toimenpidettä kopioinnin estämiseksi eikä voikaan olla, jos jonkinlainen yhteensopivuus olemassa olevaan laitekantaan halutaan säilyttää. Cd-levyn kaltaisten tallenteiden kopiosuojaus on tehty rikkomalla tahallaan cd-standardin mukainen toteutus. Kuluttajaviranomaisten tai markinatuomioistuimen, tai mille instanssille se nyt kuuluukaan, pitäisi kieltää sellaisen virheellisen tavaran myynti ja markkinointi.

162
Toisaalta - lain nykymuodon mukaan - kopiosuojattua levyä ei taida saada enää ripatakaan. Sanoit kylläkin, että haluat vain kuunnella.

Miksei saisi? Jos levy pystytään kopioimaan jollain tavanomaisella ohjelmistolla ja sarjatuotantoa olevalla CD-asemalla, vaikka vanhemmallakin, sellainen kopiosuojaus ei ole lain määrittelemä tehokas tekninen toimenpide. Ja jos levyä ei pysty laitteillaan kuuntelemaan muuten kuin tekemällä kopion, se on tietenkin sallittua. Ei kannata ostaa (tahallaan) rikottuja levyjä, oikean CD:n tunnistaa Compact Disc logosta.

163

Lain sovellettavuus

Tämän lain tekijänoikeutta koskevia säännöksiä sovelletaan:

1) Suomen kansalaisen tai Suomessa vakinaisen asuinpaikan omaavan henkilön valmistamaan teokseen;

2) teokseen, joka ensiksi on julkaistu Suomessa tai joka ensiksi on julkaistu toisessa valtiossa ja sen jälkeen kolmenkymmenen päivän kuluessa Suomessa;

3) elokuvateokseen, jonka tuottajan päätoimipaikka tai vakinainen asuinpaikka on Suomessa;

Kyllä vaikeaksi menee  :)


Ei lainkaan vaikeaksi ;-) Jos tekijänoikeutta ei sovelleta, sellaiset teokset ovat vapaata riistaa. Ei tekijänoikeus ole mikään luonnonlaki tai taivaasta tipahtanut. Ennen tekijänoikeuslainsäädäntöä esmes säveltäjällä oli tietysti oikeus olla julkaisematta teostaan, mutta julkaisun jälkeen kuka tahansa siihen kykenevä voi sitä vapaasti toisintaa tai muokata mieleisekseen.

164
Kyllähän tuo onnistuu, mutta...
-Äänenlaatu on parhaimmilaankin kuraa
-Touhu on yhtä laillista kuin suoraan warettaminen

Tarkoitatko kenties Myspace-tiedostojen olevan laittomasti esillä katseltavaksi ja kuunneltavaksi? Niiden tallentaminen omalle kiintolevylle on aivan yhtä laillista tai laitonta kuin katseleminen ja kuunteleminen Flash Playerillä.

http://www.myspace.com/Help/terms

8. . Kielletty sisältö ja toiminta

8.22

Minkä tahansa Myspace-palvelujen sisältämän Sisällön muuttaminen, kopiointi, jakelu, lataaminen, hankkiminen tai siirto missä tahansa muodossa tai millä tahansa menetelmällä osittain tai kokonaan, lukuun ottamatta omaa Sisältöäsi, jonka olet julkaissut sääntöjen ja Myspace-palvelujen puitteissa.

Tekijänoikeuslaki 12 § Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten.

En ole tuollaista tekstiä Myspace sivustolta lukenut enkä varsinkaan sitoutunut noudattamaan. Suomessa pätee täkäläinen lainsäädäntö.

165
Kyllähän tuo onnistuu, mutta...
-Äänenlaatu on parhaimmilaankin kuraa
-Touhu on yhtä laillista kuin suoraan warettaminen

Tarkoitatko kenties Myspace-tiedostojen olevan laittomasti esillä katseltavaksi ja kuunneltavaksi? Niiden tallentaminen omalle kiintolevylle on aivan yhtä laillista tai laitonta kuin katseleminen ja kuunteleminen Flash Playerillä.

166
Areenan latausten tiedostonimiä voi käsitellä yle.c:n funktiossa SaneFileName (alkaen riviltä 803). Jos välit aiheuttavat ongelmia, lisää väli rivillä 840 olevaan excludechars-merkkijonoon:

Koodia: [Valitse]
excludechars = "\"*/:<>?|";-->
Koodia: [Valitse]
excludechars = "\"*/:<>?| ";
Käännä uudelleen ja käytä sitten ohjelmaa --vfat -valitsimella. Toki voit muuttaa myös rivillä 842 olevaa excludechars-merkkijonoa, jolloin --vfatia ei tarvita.

Latauksen onnistumiseen riitti näköjään --vfat -valitsimen käyttö. Välilyönti aiheuttanee ongelman komentorivillä -o valitsimen kanssa eikä pythonille. Muutin kuitenkin riviä 842, niin ei tarvitse erikseen välilyöntejä poistella.

Kiitos neuvoista ja Antille hyvästä ohjelmasta. 1.1.7 windows-versio alkoi jo olla aika toivoton pätkien jatkuvasti, jos Ylen palvelimilla on vähänkään reilummin kuormaa.

167
Sain rtmpdump-yle-1.3.1 käännettyä OS/2:lle. Ensimmäiset latausyritykset Areenasta tuottivat virheen.

Koodia: [Valitse]
ERROR: Encoding failed: Invalid argument
DEBUG: File Peter Kingdom-2010-11-19-22:00:00.flv already exists. Trying alternative file names.
Failed to open file! Peter Kingdom-2010-11-19-22:00:00.flv

Arkistosta lataus käynnistyi ensi yrityksellä. Kokeilemalla selvisi, että kaksoispiste ei kelpaa Python'ille (for OS/2), optio -o Peter Kingdom-2010-11-19-22:00:00.flv tuotti Python virheen. -o Peter Kingdom-2010-11-19.flv jumitti python.exe'n. Optiolla -o Peter_Kingdom.flv lataus käynnistyi. Pitäisi siis saada tiedoston nimestä välilyönnit ja muut turhuudet pois.


Lisäksi tiedostonimiin tulee turhia välejä. Tämän voi korjata lisäämällä sane_filename-funktioon .strip()-kutsun esimerkiksi näin (rivi 98):

Koodia: [Valitse]
    x = name.strip().replace('/', '_')

Tuolla voi käsitellä nimiä muutenkin, jos haluat vaikkapa muuntaa välit underscoreksi:

Koodia: [Valitse]
    x = name.strip().replace('/', '_').replace(' ', '_')

Nuo eivät ainakaan täällä vaikuta Areenan nimeämiskäytäntöön, eli miten Areenan nimeämiskäytäntöä saisi puukotettua?

168


Osaatko sanoa kuinka tallennan sillä VCL playerilla,että voin kattoa sen myöhemmin,koska nyt onnistuin aukasemaan sen sillä.

Eipä ole VLC:stä juuri kokemusta, mutta Virtaali winkkarissa on 0.8.5 asennettuna. File valikosta löytyy Open network stream tai jotain sen tapaista. Siellä näytti olevan ruksattavissa Save stream. Kaipa sillä tallentuisi.

169
[

Eikös VLC:ssä ole streamin tallennus ihan valikosta? MPlayerilla skriptillä:
mplayer.exe -dumpstream %1 -dumpfile %TEMP%\dump.mpc


Selittäisitkö kuinka tuo tapahtuu,että tyhmäkin tajuaisi:D

Komentoriviltä: mplayer.exe -dumpstream mms://url-jotain -dumpfile X:\TEMP\dump.wmv

Helpommin skriptillä esim:

Tee komentojonotiedosto mplay_dump.cmd, sinne rivi: 
X:\ProgramFiles\mplayer\mplayer.exe -dumpstream %1 -dumpfile %TEMP%\dump.mpc 
%TEMP% merkkijonon voi korvata polulla haluamaasi hakemistoon, merkkijonoon %1 voi lisätä hipsut "%1"

Mulla on tällainen:
Koodia: [Valitse]
rem mplayer_dumpstream.cmd
rem Downloads streaming media
rem Often wmv(ideo) or wma(udio) files
rem These can be openend with WarpVision or MPlayer
rem (and in your handheld media browser)
rem Can be used as a Mozilla MediaPlayerConnectivity Tool.
rem call mode co80,100
X:\Programs\MPLAYER\mplayer.exe -dumpstream %1 -dumpfile %TEMP%\dump.mpc
pause
exit

Ja se on Mediaplayerconnectivityn Download Managerina: X:\Programs\mplayer\mplay_dump.cmd
Käynnistetään alapalkin oikeasta reunasta isosta nuolesta. (Download mms://url.jotain)

Selaimen useragent pitää olla esim. NSPlayer/9.00.00.2980
Kannattaa asentaa User Agent Switcher lisäosa, jolla sen saa helposti vaihdettua.

MPlayer'in config tiedostossa pitää olla rivi:
user-agent=NSPlayer/9.00.00.6980
Lisäksi minulla on mm.
autosync=30
priority=realtime
# priority=high
quiet=true
cache=49152
cache-min=1
vf=dsize=800:-2

Tuo viimeinen ajaa videon 800 pikseliä leveänä. Config tiedosto löytynee ohjelmahakemiston mplayer alihakemistosta. Pienitehoinen koneeni vaatii realtime prioriteettiä, mutta sitä ei kannata käyttää, ellei ole välttämätöntä. Risuaidalla kommentoidaan rivi pois käytöstä.

170


Harmittaa. Tähän on toki keino, mutta laiton. Avaan Winukan ja teen leffasta siellä DVDfab-ohjelmalla laittoman kopion ja katselen sitten.

Täysin laillista, tekijänoikeuslaki nimenomaisesti sallii kopioinnin yksityistä käyttöä varten. Suomessa noudatetaan Suomen lakia, ei Amerikan Yhdysvaltojen.

Tekijänoikeuslaki 12 §

Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen.


171
En saa katsomon klippejä näkymään vlc playerissa vaikka,mulla on vlc + mediaplayerconnectivity ja siellä vlc player oletusplayerina..

Edit: Ja mul on windows,kertokaa myös miten tallennan sillä.

OS/2 + Seamonkey + Mediaplayerconnectivity + MPlayer. Kaksi vaihtoehtoa, selaimen user-agentiksi NSPlayer/9.00.00.2980 eli Windows Media Player 9, tai J-M Tapion Areena-fix python-skriptillä.

Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python
# Author: Juha-Matti Tapio
import sys, os, urllib2
urllist = ['mplayer']
def handle_asx(url):
    try: data = urllib2.urlopen(url).read()
    except urllib2.HTTPError: return
    data = [x for x in data.split('<') if x.upper().startswith('REF HREF')]
    for part in data:
        _, url, _ = part.split('"', 3)
        url = url.strip()
        if url.startswith('http'):
            handle_asx(url)
        else:
            urllist.append(url)
handle_asx(sys.argv[1])
if urllist[1:]:
    os.spawnvp(os.P_WAIT, 'g:/programs/mplayer/mplayer.exe', urllist)

Eikös VLC:ssä ole streamin tallennus ihan valikosta? MPlayerilla skriptillä:
mplayer.exe -dumpstream %1 -dumpfile %TEMP%\dump.mpc

172
Sinulla näyttää olevan tuossa URL:ssä skandeja. Muuta URLi skandittomaksi.

ChatYleFi evästeen sisältämä käyttäjätunnus lienee korvattu "käyttis" sanalla, en muista evästeissä skandeja nähneeni. Minä kokeilisin vaihtaa järjestystä, --ylePassi ChatYleFi eväste ennen URL:ia. Eväste ei kaiketi ole URL.

173
:)  Tuon "Ossin" kanssa on joskus leipää hankittu !  Taidanpa liittyä Warp-kerhoon ja laittaa koneeseen, tuossa on jotain historian hauskuutta. Toimii tosi vanhoissakin koneissa.
Tarkempi selostus siitä, miten Areenan videoita katsellaan vanhalla pienitehoisella (700 MHz Celeron) käyttiksenä eComStation 1.15 eli OS/2 Warp 4.5.

RTMPDump-YLEä ei ole tiettävästi portattu Ossille, mutta PoGoSkyn sivulta löytyvä rtmpdump-yle-1.1.7_win32.zip - on 30 Aug 2009 15:40 by Mika N (version 1) toimii Innotek'in Odin'illa.

FlashGot'illa käynnistettävä skripti lataa videon, käynnistää MPlayer'in, katsomisen jälkeen kysyy tuhotaanko tiedosto, jos ei, siirretäänkö Areena-hakemistoon. Hiukan pienenetty ruutukaappaus selventänee asiaa.
Koodia: [Valitse]
call mode co80,80
G:\
CD Programs\yle-dl
start ar5os2!NVZ100.EXE rtmpdump-yle.exe -r rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/ --swfUrl http://areena.yle.fi/player/Application.swf -p "%1"
delay 6
if exist *.flv G:\Programs\mplayer\mplayer.exe -nocache g:\Programs\yle-dl\*.flv
del /p g:\Programs\yle-dl\*.flv
move /p G:\Programs\yle-dl\*.flv G:\Internetdata\Areena
delay 3
exit


174
Kyllä vaan, olen erittäin tyytyväinen itsekin tuohon käyttäjän "aoa" tekemään ohjelmaan,  hatun nosto todella !  Kunpa joku kirjoittelisi vielä pikku pluginin Firefox: iin joka antaisi hiiren oikeaan menuun "Nauhoita --- Yle-DL" Flash videon kohdalla ja kutsuisi tätä yle-dl ohjelmaa antaen parametrinä ohjelman linkin ja vaihtaisi sitä ennen vielä oletushakemiston /Videot hakemistoon.   

FlashGotilla onnistuu ainakin täällä. Ympäristönä OS/2 Warp ja komentotulkkina 4os2.

Koodia: [Valitse]
rtmpdump-yle.exe -r rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/ --swfUrl http://areena.yle.fi/player/Application.swf -p "%1"

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]