Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - aku506

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Suomalainen välityspalvelin
« : 07.05.15 - klo:20.24 »
Olen lähdössä matkoille ulkomaille n. kuukaudeksi. Haluaisin katsoa telkkaria netin kautta, mutta maarajoitukset tulevat vastaan. Tarvitsisinkin siis Suomesta välityspalvelimen. Joskus minulla oli käytössä Kapsin ssh-tunnelointi, mutten haluaisi liittyä yhdistykseen ja maksaa neljääkymppiä kuukauden tarpeesta. Toki olen toimivasta palvelusta valmis maksamaan jonkin verran. Onko hyviä ehdotuksia?

2
Tietäisikö kukaan paikkaa, josta saisi sähköpostin (tai sähköpostin ohjauksen) omalle domainille (on) huokeasti tai ilmaiseksi. Nykyisellään olen Kapsin käyttäjä, mutta 40€/vuosi on kuitenkin tästä huvista hieman tyyris hinta, kun en enää muita palveluita tarvitse.

3
Minulla on aiemmin (viime viikolla) toiminut Katsomon videot Linux-wikistä löytyvien ohjeiden mukaisella asennuksella. Kuitenkaan tähään ja eilen videot eivät ole enää toimineet. Nyt näkyy vain uutislähetykset, muita en ole saanut toimimaan. Saan tälläisen virheilmoituksen. Onko muilla ilmennyt samaa vikaa tai osaisiko joku auttaa?

4
Vaikka yritän käynnistää xbindkeyssiä, se ei vain suostu käynnistymään. Tässäkin tuloste kertonee enemmän kuin tuhat sanaa.
Koodia: [Valitse]
aku506@Aspire-3830T:~$ xbindkeys -v
displayName = :0.0
rc file = /home/aku506/.xbindkeysrc
rc guile file = /home/aku506/.xbindkeysrc.scm
getting rc guile file /home/aku506/.xbindkeysrc.scm.
initializing guile fns...

min_keycode=8     max_keycode=255 (ie: know keycodes)
starting loop...

5
Ubuntu tietokoneissa / Bluetooth ei löydä laitteita
« : 14.07.12 - klo:18.07 »
Tietokoneessani ja puhelimessani on bluetooth päällä, ja molemmat on laitettu näkyviksi. Koneeni ei löydä puhelintani tai puhelimeni konetta. Puhelimen BT toimi toisella koneella.

Laitteiden scannaus päättyy tyhjin käsin tai pyörii ikuisesti ohjelmasta riippuen.

Käytössä 12.04

hciconfig
Koodia: [Valitse]
hci0: Type: BR/EDR  Bus: USB
BD Address: 60:D8:19:17:46:A9  ACL MTU: 1022:8  SCO MTU: 183:5
UP RUNNING PSCAN ISCAN
RX bytes:2378 acl:0 sco:0 events:98 errors:0
TX bytes:1875 acl:0 sco:0 commands:92 errors:0


6
Yritin asentaa M$ Officen, mutta se ei ota luonnistuakseen. Eteni asennuksessa jonkun matkaa kunnes ilmoitti asennuksen epäonnistuneen. Kokeilin tätä ohjetta, mutta se aiheutti vain asennuksen kaatumisen aikaisemmassa vaiheessa. Palautin alkuperäisen rpcrt4.dll:n, jonka jälkeen Wine lakkasi toimimasta täysin.

Nyt jos yritän asentaa Officea, tulee vain lyhyt virheilmoitus. Edes winecfg ei suostu aukeamaan. Antaa  komentoriviltä ison kasan virheilmoituksia ja graafisena tuon edellä mainitsemani. Komentorivin tuloste winecfg -komennon jälkeen

Mitäs pitäisi tehdä?

EDIT:
Ongelma ratkesi purgettamalla wine ja asentamalla uudestaan sekä palauttamalla hlökohtaiset asetukset varmuuskopioista.

EDIT2: Jos joku sattuu päätymään tähän viestiin haulla, niin sain Officen asennettua seuraavalla ohjeella:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1885051

7
Ubuntu tietokoneissa / 11.10 pulmia
« : 16.10.11 - klo:13.19 »
1. Haluaisin sivupalkin aukaisun onnistuvan vain vasemmasta yläkulmasta. Koko reuna liioitellulla viiveellä on liikaa. Pitäisi olla viiveettä ja vain nurkka.

2. Ikkunoiden vetäminen ”tahmaa”. Eli seuraa pitkällä perässä. Raivostuttava ominaisuus, jonka haluaisin kumota. Hiiri itsessäänkin vähän sekoilee, mutta täytynee löytää sopivat asetukset siihen.

Lisää mahdollisesti tulossa....

8
Ubuntu tietokoneissa / Wherigo builder
« : 11.08.11 - klo:22.16 »
Miten saisin ka. ohjelman toimimaan Ubussa? Winellä ei tapahdu yhtikäs mitään. Vai onnistuuko edes?

9
Päivitin käyttistä (11.04) normaaliin tapaan. Tila kovalevyltä oli kuitenkin päässyt loppumaan, ja seuraavalla käynnistyskerralla Ubuntu ei enää toiminut. Jos menin Unityn puolelle, sivupalkki näkyi satunnaisesti, jos taas tavalliseen, vain työpöytä näkyi. (ilman palkkeja siis).

Kokeilin korjata "toipumistilan" dpkg:llä. Vasta silloin minulle selvisi levytilan puute. Myöhemmin tein noin puoli gigaa tilaa kovalevylle, ja yritin dpkg:tä uudelleen, mutta ei enää korjannut niitä, mitkä olivat aiemmin epäonnistuneet levytilan puutteen vuoksi.

Käynnistäessä tulee lopussa näytetty virheilmoitus (perinteisen ubun puolelta otettu kuva)


Ajattelin yksinkertaisesti asentaa Ubuntun uudelleen, jos mitään korjauskeinoa ei täällä tiedetä, mutta ongelmia tuli varmuuskopioinnin kanssa.

Minulla on muutamia tärkeitä tiedostoja /root/.kansionnimi/ nimisessä kansiossa. Näiden kopioiminen ulkoiselle medialle ei onnistu. Herjaa "permission denied". Myös gksudo nautiluksen kanssa. Kokeilin myös livelevytä sudolla, muttei auta. Tiedostoja pääsen katsomaan, mutten kopioimaan. Mikä avuksi? (Kansio sisätää mm. kuvia, pdf:iä ja tekstiä)

[ylläpito on poistanut liitteen]

10
Pelit / GTA San Andreas ja no cd -crack
« : 27.05.11 - klo:14.37 »
Tarvitsisin apuja kyseisen pelin pelaamiseen Winellä. No cd -crackin tulisi toimia myöskin. Jos yritän käyttää alkuperäistä tiedostoa, se ymmärrettävästi herjaa cd:n puuttumisesta. No cd-crackeilla taas näyttö vaihtaa kuvasuhdetta pienemmäksi ja neliönmalliseksi, ja näyttöön tulee wine:n ikkuna, jossa näkyy vain mustaa tai valkoista. Olen kokeillut eri paikoista ladattuja crackeja, ja kaikilla on sama vaikutus. Winehq appDB:ssä sanottiin, että ko. peli ja crack olisivat toimineet vanhemmalla ubun ja winen versiolla. Ongelmana lienee winen asetukset. Tietäisikö kukaan, mitä asetuksia minun tulisi valita?

Ubuntu 11.04 (Unityllä)

Ja raudan tiedot löytyy täältä, jos jotakuta kiinnostaa...

11
Päivitin päivitystyökalulla Ubuntun uusimpaan versioon, Päivitys meni ihan hyvin, mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen grub ei käynnisty. Tulee vain virheilmoitus
Koodia: [Valitse]
error: symbol not found: grub_env_export:
Grub rescue>

12
Ubuntu tietokoneissa / Muistitikun salaaminen
« : 10.03.11 - klo:17.13 »
Onko mahdollista salata muistitikkua? Vaatimuksina on Win ja Ubu yhteensopivuus. Googlaamalla löysin sovelluksen nimeltä TrueCrypt, mutta siinä kuulemma on sellanen vika, et vaatii koneelta admin-oikeudet, joita ei ole luonnollisesti käytössä winukoilla joita käytän. (Ubussa toki...)

Sain muistitikun(Tämän näköinen, mutta parempi logo), jossa on valmiina suojausohjelmisto, joka perustuu useampaan osioon, mutta sovellus ei toimi ubulla. Ohjelman nimi muistitikulla on UFDutility. Ohjelma kyllä käynnistyy (wine), mutta herjaa »The device is not plug-in». Ko. muistitikun toinen osio ei muutenkaan näy ubulla, vaikka on toistaiseksi suojaamaton (Joku niitten näytefilmi, win luulee CD:ksi) Muutkin suojaustavat toki käy, mut toi ohjelma ainakin vaikutti hyvält.

13
En pääse kirjautumaan ollenkaan. Kirjautumisikkunassa näkyy valitusta siitä, että gnomen virranhallintaasetuksia ei ole asennettu oikein. Tarviiko asentaa koko toosa uusiks, vai keksiikö joku ratkaisun?

Alla oleva on vanhaa tilannetta:
Käytössäni on Maverick Meerkat. Olin asentamassa Wordia CD:ltä (itse kopioitu toimivasta Ubuntulla), mutta lähes heti kun olin sulkenut aseman, paneelit, auki oleva opera ja muutkin ikkunat katosivat. Välillä työpöydällä olevat tiedostot näkyvät hetken, mutta sitten katoavat. Hiiren oikealla klikkauksella pääsee siihen normaaliin valikkoon, mutta mitään ei tapahdu. Osa näppäimistön pikanäppäimistä  (cd-kelkka auki/kiinni ja lukitse näyttö) toimivat, mutta osa (pääte, shutter -kuvankaappausohjelma) eivät. Kun lukitsen näytön, ja vaihdan käyttäjäksi vieraan (siis itse tekemäni lähes oikeudeton tunnus.)  pystyn käyttämään konetta normaalisti, mutta CPU on lähes koko ajan 100%. (Nyt uudelleenkäynnistyksen jälkeen vain vieras on kirjautuneena sisään, ja CPU normaali.)

Olisko jollain mitään ideoita?

14
Ubuntu tietokoneissa / Omituisia pikanäppäintoiveita
« : 31.12.10 - klo:17.38 »
Olisiko seuraava mahdollista?

Olen kirjautunut omalla tunnuksellani sisälle, ja sitten yhdellä painalluksella pystyisi siirtymään guest –tilaan/erilliselle vierastunnukselle ja siitä taas nappia painamalla (+salasana, tietty) takaisin omalle tilille.
Oman tilini pitäisi pysyä kuitenkin »päällä» koko ajan...

Anteeksi taas tyhmät kysymykseni...

15
Yleistä keskustelua / Uutisoijat ihan pihalla
« : 20.08.10 - klo:17.34 »
Nyt oli sitten tietokone–lehden etusivuilla seuraava pätkä:

Lainaus
Windowsissa paha turvaongelma – sadat ohjelmat rikki –– Tietoturvayhtiön mukaan ongelma vaivaa käytännössä kaikkia maailman pc-koneita.

Kannattaisiko lehden miettiä vähän, mistä PC –sana tulee. Enpä usko ongelman haittaavan linukan käyttäjiä...
Alkuperäisestä jutusta en löytänyt kyseistä virhettä – enkä myöskään TK:n varsinaisesta jutusta.

Ohessa vielä kuva...

[ylläpito on poistanut liitteen]

16
Yleistä keskustelua / Halpoja ulkosia kovoja?
« : 05.08.10 - klo:20.37 »
Tietääkö kukaan mistä saisi halvimmalla ulkosia kovoja. Hinta on tärkeämpää kuin koko. Myöskään ei tarvi olla usb-virtalähteellä. Ainoa ongelma on, että maksun tulisi hoitua postiennakolla, tai maksu paikanpäällä ja nouto porista....

17
Areenassa kokonäyttö katoaa n. 5–10 min viimeisimmän hiirenheilautuksen jälkeen. Tämän jälkeen näyttö alkaa pikkuhiljaa »kadota». Miten saisin:

a)Ominaisuuden pois
b)VLC:n toistamaan areenaa.

18
 Kun siirrän gepsiini/sen muistikortille tietoja, miten näen onko siirto valmis?

19
Ubuntu tietokoneissa / Mozilla prism ja aliakset
« : 11.07.10 - klo:17.06 »
Kuinka saisin toimimaan mozilla prismin aliaksesta? On niin vaivalloista viedä hiiri paneeliin...

Katson käynnistimen ominaisuuksista komennon ja se on
Koodia: [Valitse]
"/usr/lib/firefox-3.6.6/firefox" -app "/home/aapo/.mozilla/firefox/2w8naab3.default/extensions/refractor@developer.mozilla.org/prism/application.ini" -override "/home/aapo/.webapps/wikipedia@prism.app/override.ini" -webapp wikipedia@prism.app
Ei siis helppo muistaa! Kun liitän tuon tekstin päätteeseen, se toimii, mutta kun kirjotan ~/.bash_aliases tiedostoon
Koodia: [Valitse]
alias wi=""/usr/lib/firefox-3.6.6/firefox" -app "/home/aapo/.mozilla/firefox/2w8naab3.default/extensions/refractor@developer.mozilla.org/prism/application.ini" -override "/home/aapo/.webapps/wikipedia@prism.app/override.ini" -webapp wikipedia@prism.app" ei toimi enään. Suljen päätteen ja käynnistän sen uudestaa. Kirjoitan komennon .... ja ... minulle aukeaa joka kerta päätettä käynnistäessä gedititssä tiedostot: .bash_aliases ja override.ini -webapp wikipedia@prism.app, joka on tyhjä. Komento wi ilmoittaa »wi: command not found».

Anteeksi sekava viesti, mutta koittakaa kestää!

20
Kun kirjoitan Firefoxiin jotain, minulla pitää olla hiiri ketun ikkunassa. Jos heilautan sen sivuun pois tieltä (Jota teen usein) se ei enää kirjoita. Ongelma ratkeaa siirtämällä hiiri ikkunan päälle. Tiedän kyllä, että: »Se ei ole vika. Se on ominaisuus». Miten pääsisin tästä ominaisuudesta eroon?

Sivuja: [1] 2