Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 3rp3

Sivuja: [1] 2
1
Huonoa on se, että moni asia on tässä ikään kuin lukittu. Työpöydälle ei saa laitettua yhtikäs mitään, ja paneelikin on lukittu. Edellisessä Gnome -versiossa nuo sai helposti kierrettyä, mutta Pantheonissa ei. Ainakaan vielä...

Ei vielä, eikä koskaan. Elementaryssa taustakuvan piirtää juuri sitä varten kehitetty Pantheon Wallpaper. Eli työpöydälle ei millään ilveellä saa tiedostoja yms. Sama juttu paneelin kanssa. Sen ainoa tehtävä on näyttää Slingshot, kello ja indikaattorit.

Noinhan se menee, mutta tuon voi kiertää. Sain tällaisen kikkaviitosen, kun kysyin asiaa Elementary -sivustolla:
Koodia: [Valitse]
aptdcon --install "dconf-tools nautilus"ja
Koodia: [Valitse]
dconf write /apps/cerbere/settings/desktop-components "['nautilus', 'wingpanel', 'plank']"
Tuon jälkeen ymmärtääkseni Nautilus käsittelee työpöytää, joten sitä voi käyttää perinteiseen tapaan. Ja toimii myös käytännössä, kokeilin sitä. :)

Jeps, juuri näin. Ehkä joku päivä Marlinkin osaa hoitaa työpöydän virkaa, ja sitä kautta tuo kiertäminen ois vieläkin helpompaa :D Itelle ei oikeastaan tuolla ominaisuudella oo mitään väliä, mutta joskus tulee pidettyä keskeneräisiä töitä yms. työpöydällä, etteivät pääse unohtumaan :D

2
Huonoa on se, että moni asia on tässä ikään kuin lukittu. Työpöydälle ei saa laitettua yhtikäs mitään, ja paneelikin on lukittu. Edellisessä Gnome -versiossa nuo sai helposti kierrettyä, mutta Pantheonissa ei. Ainakaan vielä...

Ei vielä, eikä koskaan. Elementaryssa taustakuvan piirtää juuri sitä varten kehitetty Pantheon Wallpaper. Eli työpöydälle ei millään ilveellä saa tiedostoja yms. Sama juttu paneelin kanssa. Sen ainoa tehtävä on näyttää Slingshot, kello ja indikaattorit.

3
Moro!

Moniko on testannu 11.04:ssä Sovellusvalikoiman Kokeile-ominaisuutta? Eli sovelluksia voi siis kokeilla ennen "ostopäätöksen" tekemistä. Mielestäni tulevaisuudessa varmasti hyvä ominaisuus varsinkin uusille käyttäjille, kun voi huoletta testata sovellusta ennen asennusta.

Ominaisuus ei ole käytössä oletuksena, mutta asentamalla paketin 'qtnx' Sovellusvalikoiman sovellusten screenshottien alapuolelle ilmestyy Kokeile-nappi (ei tosin koske vielä kaikkia sovelluksia). Sovellusten käynnistyminen kestää kyllä jonkin aikaa. Käyttäminenkin on hieman "jähmeää", mutta saattaa toki johtua hitaasta nettiyhteydestäni. Kokeilkaahan joku nopealla yhteydellä varustettu! :)

Edit: Lähde: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/04/test-drive-for-natty-now-allows-install-free-try-out-of-almost-any-application/

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenOffice Ubuntu 11.04:ään?
« : 05.05.11 - klo:23.59 »
Löytyy, mutta valittaa päällekkäisyyksistä LibreOfficen kanssa. Libressä käyttöliittymä on Windowsmainen eikä tue Unityä?

Jos "ei tue Unityä" tarkoittaa, että valikot eivät näy yläpaneelissa, niin tukee, kun asennat sovellusvalikoimasta paketin 'lo-menubar'.

5
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 01.05.11 - klo:17.27 »
Ilmeisesti nuo journaloivat teidostojärjestelmät vaihngoittaa SSD-levyjä.

Faktaa pöytään!!

Tai no vahingoittamisesta ei ehkä voi puhua, mutta lyhentää jonkin verran elinikää, koska levylle kirjoitetaan enemmän. qwertyy tuossa yllä selittikin asiaa. Ilmeisesti vaikutus on kuitenkin pienempi, kuin ennen (siis, kun SSD-asemat alkoivat lisääntyä) on luultu.

Luultavasti kuitenkin ostan tällaisen 80GB:n SSD-asemalla, kun Ubuntu 12.04 tulee saataville. :P

Ja kiitokset qwertyylle vastauksista! :D

6
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 01.05.11 - klo:15.16 »
Tuossa on jo aika hyvin juttua, mutta haluaisin vielä lisätä. Kasasin tuossa ihan hetki sitten pitkästä aikaa itselleni oikein teho/hupityöaseman. Kokoonpanosta tuli suoraan sanottuna erittäin arvokas (plus 1k€), mutta yksi asia häiritsee edelleen. Budjetin takia päädyin ostamaan mega/hintasuhteeltaan edullisimman 1,5Tb kiintolevyn arkistointitarkoituksiin. En vielä siis rahallisista syistä hommannut aikomaani SSD-asemaa ja luonnollisesti kun muuten kone on kasassa en malttanut olla kokeilematta asentaa tuolle peruskiintolevylle käyttiksiä. Ja voi mikä pettymys.. Läppärissäni on 64Gt perus SSD-asema ja käyttökokemus kyseisellä läppärillä on parempi kuin lukuisia kertoja nopeammalla pöytäkoneella. Todella masentavaa katsoa kun esim. tiedostojen pakkaus käy ihan salamannopeasti, mutta homma tyssää kuin seinään luku- ja kirjoitusnopeuden takia.

Lyhyesti mielipiteeni. Melkein sama minkälaisen koneen kasaat tai ostat, mutta _älä missään nimessä_ ala tinkiä järjestelmäajoon käytettävässä asemassa. Siihen ihan oikeasti kannastaa panostaa ja paljon. Jos alat tinkiin, niin tulet ihan takuuvarmasti huomaamaan sen jos pääset käytteleen huonompaakin konetta missä vain on kunnollinen käyttisasema.

*edit*
huomaa ylläolevan mainita asema. En puhu lainkaan kiintolevystä. Se ei minusta ole käyttöjärjestelmälle nykykoneissa lainkaan soveltuva laite. Vain SSD takaa kunnollisen käyttökokemuksen.

Nyt kun otit SSD-asemat puheeksi, niin kysyisin, onko linuxissa jo olemassa trim-tuki? Entä mitä tiedostojärjestelmää kannattaa käyttää? Ilmeisesti nuo journaloivat teidostojärjestelmät vaihngoittaa SSD-levyjä. Muita huomioitavia juttuja SSD-aseman käyttämisessä? :)

7
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 01.05.11 - klo:12.59 »
Itse kasasin tällaisista osista täydellisesti linux-yhteensopivan koneen. Hintakin jäi alle neljäänsataan euroon.

Codegen M-610 -kotelo
Sony AD-5240S-0B DVD+-RW SATA-asema
2x Transcend JetRam 2GB 1333MHz DDR3 -muistimoduli
AMD Athlon II X3 435 AM3 2.9GHz
Asus M4A785TD-V EVO AMD 785G AM3 ATX-emolevy
Western Digital Caviar GP 640GB SATA2 32MB

Ja kauppa oli tietysti verkkokauppa.com :D

8
Onhan nuo softapatentit tosiaan sieltä ja syvältä. Samoin esim. kosketuskäyttöliittymän eleiden tai muiden vastaavien asioiden patentoiminen.

9
Toinen vaihtoehto on tietysti jonkin korvaavan ohjelmointitavan käyttäminen, mutta sitä en tiedä kuinka monimutkainen juttu on kyseessä.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 24.04.11 - klo:22.43 »
No, itellä on 21,5" ruutu, mutta eipä tuo heittely ainakaan vielä ole päässyt ärsyttämään. En tosin ole kuin pikaisia testejä tehnyt usb-tikulta, ja taitaa tuo näyttökin olla nykymittakaavassa jo pieni :D

Se on vain hieman hämmentävää, kun on jokin sovellus koko näytölle suurennettuna, ja sen päällä pienemmässä ikkunassa joku muu sovellus. Pienessä ikkunassa olevan sovelluksen nimi ja valikot näkyvät silloin ikään kuin suurennetun ikkunan yläpalkissa, mikä näyttää aika hölmöltä.

11
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 24.04.11 - klo:13.55 »
Itsekin odotin kauhulla uutta Ubuntua, kun kuulin, että se käyttää Unityä, jossa on käytössä nuo yläpaneelin valikot, vaikka Shuttleworth oli aiemmassa blogiviestissään luvannut, että globaaleja menuja ei tule desktop-versioon. Netbook-versiossahan ne oli jo 10.10:ssä. Nyt kuitenkin, kun sitä on jonkin verran testaillu, niin käyttö on todella helppoa, kun valikkoihin ei tarvitse tähdätä, vaan hiiren osoittimen voi vain "heittää" näytön yläreunaan ja valikot löyyy sieltä. :D

Shuttleworth kyllä vähän lupaili, että jossain vaiheessa käyttäjän on mahdollista päättää, käyttääkö globaaleja menuja vai ei: http://askubuntu.com/questions/10481/does-unity-support-disabling-the-global-application-menu/11165#11165

12
Palmiltahan  tuli Nokialle Peter Skillman (nimi kertoo jotain? :D), joka oli siellä jonkin sortin design-pomo, ja muun muassa johti Pren design-tiimiä. Nokialla äijä vastaa MeeGon UX:stä ja palveluista.

Jaaksi taas on nykysin töissä HP:lla/Palmilla, ja vastaa WebOS:stä.

13
Sellainen pikkujuttu vaan, että Esittely > Vertailutaulukossa on vanhojen Ubuntu-versioiden jäljiltä virhe. Eli GIMP:in sisältyminen Ubuntun perusasennukseen. Voisi vaikka mainita, että mihin versioon asti tms. :)

14
Totta! Tilasin kyseisen tikun kauppasatamasta (hinta 9e + postit) ja toimii heittämällä myös Mint 9:ssä, eli käytännössä Ubuntu 10.04:ssä. Trendnetin PCI-kortilla signaalin vahvuus oli aina suunnilleen 20%. Nyt signaali on yli 80%!! :D Olen tyytyväinen!

15
Laitealue / Vs: Asus UL20A
« : 31.08.10 - klo:21.41 »
Joo nuo sivut kyllä lupaa molemmille melko hyvää yhteensopivuutta, mutta ajattelin kysellä, jos täältä löytyis joltaki omakohtaista kokemusta. :D Pitäis toki saaja tämä vanhaki ensin myytyä alta pois. Saas nähä jos oottais kuitenki AMD Fusionia tai sitte UL30A:n hinnan laskua. D:

16
Laitealue / Vs: Asus UL20A
« : 31.08.10 - klo:18.24 »
Ja UL30A:sta otetaan myös kokemukset vastaan. Ja muista saman teho- ja kokoluokan läppäreistä. :)

17
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Gnome 3
« : 30.08.10 - klo:20.01 »
Lainaus
En ole löytänyt tuollaista "helppoa" tapaa. Ikkunat aukeaa aktiiviselle työpöydälle mistä ne pitää siirtää. Toisin on KDE Workspacen kanssa missä saa ohjelmat aukeamaan haluttuihin aktiviteetteihin tai virtuaalityöpöytiin.

Se helppo tapa on raahata sovelluksen kuvake valikosta suoraan halutulle työpöydälle.

18
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Gnome 3
« : 30.08.10 - klo:16.21 »
Viikon verran olen testaillut nyt Gnome-shelliä. Käytössä tosin Fedora, joten jotain eroja saattaa olla Ubuntun vastaavaan. Alla huomioita suunnilleen vakioasetuksilla:
Plussia:
- erilaisuus, onhan se hienoa, että joku uskaltaa ottaa hieman erilaisen lähestymistavan
- pystysuunnassa säästyy tilaa, kun ainoastaan ylhäällä palkki
- helppoa aukoa ohjelmia eri työpöydille
- helppoa liikutella ohjelmia työpöytien välillä
- ohjelmien haku kirjoittamalla osa nimestä

Miinuksia
- erilaisuus, vaikeampi siirtyä muista työpöytäympäristöistä
- pikakäynnistimet valikon takana. Ainakin fedorassa Activities valikko aukeaa, kun vie hiiren päälle, joten klikkauksia ei tule lisää entiseen nähden. Yläpalkissa olisi kyllä tilaa muutamalla pikakuvakkeelle...
- oletuksena aina buutin jälkeen vain yksi työpöytä.

Plussiin:
-Onhan se erilaisuus toki hyväkin asia, mutta Windowsista siirtyvät vähenevät entisestään, jos GNU:n virallinen työpöytäympäristö on liian erikoinen.
-Esim Mintin tapauksessa ei säästy, koska oletuksena on vain yksi paneeli. Yhden paneelin käyttö onnistuisi Gnomella muutenkin.
-Samaa mieltä
-Samaa mieltä (Tosin Compizin kanssa nykyäänkin lähes yhtä helppo)
-Totta! Haku on suorastaan loistava.

Miinuksiin:
-Samaa mieltä
-Samaa mieltä
-EOS

Kaiken kaikkiaan Gnome 3:ssa on sekä hyvää, että huonoa, mutta jos sitä itse joskus käytän niin aivan ehdoton ohjelma asennettavaksi on DOCKY! :D

19
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Gnome 3
« : 22.08.10 - klo:16.21 »
Joo vois palailla siihen Gnomesta keskustelemiseen. :) Itekki vedän kyllä sanani takaisin tuon KDE:n osalta. Sen kans tuntu olevan joain ääniongelmia, eli Xfce taitaa olla vaihtoehto, jos lopullinen Gnome 3 on tuollainen. Gnomen Control centeristä kyllä tykkään ja saishan Dockyn avulla "alapaneelinki" Gnome Shelliin, mutta hieman kyllä epäilyttää sen käyttäminen. :D

20
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Gnome 3
« : 13.08.10 - klo:10.54 »
Voihan se olla hyvä pyrkiä erottumaan muista käyttiksistä, mutta olisi hyvä erottua EDUKSEEN...

Sivuja: [1] 2