Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - helical

Sivuja: 1 2 [3]
41
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 02.05.10 - klo:12.51 »
Lainaus
Pistäpä vielä tuloste tuosta Tomppelin komennosta, kun levy on kiinni.

Tässäpä:

Levy /dev/sda: 320.1 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Levyn tunniste: 0x1ba21ba2

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1        6079    48829536   83  Linux
/dev/sda2            6080       38913   263739105    5  Laajennettu
/dev/sda5            6080        6328     2000061   82  Linux-sivutus / Solaris
/dev/sda6            6329       38913   261738981   83  Linux

Tossa taitaa näkyä vain sisäinen kovo.

42
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 02.05.10 - klo:12.44 »
Fiksuna ihmisenä tajusin vasta nyt katsoa, miltä gparted näyttää jos kovo ei ole kiinni koneessa ja samaltahan se näytti, joten gparted ei tunnista myöskään kovoa.
Lainaus
Mitähän jos komentaisit päätteessä (kts. apuohjelmista):
Koodia:

sudo fdisk -l

Siitä voisi näkyä mitä levyjä on koneessa kiinni. Smiley

Samalta näyttää, oli kovo kiinni koneessa tai ei.

43
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 01.05.10 - klo:16.21 »
Lainaus
Mikähän mahtaa olla Ubuntun versiosi?
10.04.

Lainaus
Voit tarkistaa gpartedilla (grrafinen), että levyn tiedostojärjestelmä on kunnosssa. Asenna gparted tarvittaessa synapticilla (löytyy järjestelmä valikosta). Näkyykö laitteesi sijainnit valikossa?

Kyllä se taitaa näkyä... en ole ihan varma. /dev2 saattaa olla se.

Lainaus
Se on ntfs-3g.

Tämä taitaa löytyä jo.

Jännää tässä ongelmassa on se, että vielä pari kuukautta sitten tms. kovo toimi jotenkin Ubuntulla, joskin silloinkin aika heikosti.

44
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 01.05.10 - klo:15.35 »
Johtuneeko uudesta Ubuntusta, mutta DVD:n lukeminen ei toimi ainakaan kunnolla: vielä eilen illalla katselin Frendejä dvd:ltä,  mutta nyt elokuvasoitin huutaa että "Resurssista ei voi lukea" ja VLC:kään ei toimi.

45
Laitealue / Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 01.05.10 - klo:12.42 »
Käytin hakua, mutta en löytänyt ratkaisua ongelmaani, joten kysynpä täältä vielä.

Minulla on Buffalo -merkkinen ulkoinen kovalevy, joka toimii niin, että yhdistettäessä kovalevy koneeseen se käynnistyy, mutta Ubuntu ei tunnista kovalevyä. Kovalevyssä pitäisi ruveta palamaan sininen valo, joka tarkoittaa sitä, että yhteys koneeseen on muodostettu. Ennen Ubuntu tunnisti kovon, tosin nihkeästi, sillä kovo aina disconnectasi vähän väliä. Nykyään sininen valo vain välähtää samalla kuin kovo käynnistyy, mutta Ubuntu ei ymmärrä kovoa ollenkaan. Tietääkö kukaan, mitä voin tehdä vai onko Ubuntu sekoittanut kovalevyni?

46
Asentaminen ja käyttöönotto / 10.04 ongelmia
« : 01.05.10 - klo:12.29 »
Jos tänne postailtaisiin mahdollisia bugeja tai muita ongelmia Lucid Lynxin suhteen?

Itselläni kävi jännästi paneeleiden kanssa: alapaneeli, jossa on sovelluvalikot, pikakuvakkeita ja josta kone sammutetaan toimii eri lailla: ennen Rhythmbox ja Xchat menivät myös tuohon paneeliin, mutta nykyään ne pienenevät vain tuohon toiseen paneeliin, mikä vähän kömpelöittää käyttöä.

En tiedä, johtuuko ongelma uusista Nvidia -ajureista, mutta Splash screen on nykyään helvetin ruma ja näkyy jollakin tolkuttoman suurella resoluutiolla. Onneksi ongelma rajoittuu vain splash screeniin.

Muita bugeja odotellessa... :|

47
Lainaus
Seuraavaksi kannattaa tyhjentää Sun Java Plugin Control Panelista vanha turvaratkaisu (löytyy menusta: System - Preferences - Sun Java 6 Plugin Control Panel, josta haetaan välilehti Security, klikataan kohtaa "Certificates" ja poistetaan "Sampo Pankki Oyj".
Tämän jälkeen Sampo Pankin verkkopankin sivuille ja kysyttäessä ajetaan uusi turvaratkaisu.

Ei löydy tuota Certificateista mitään... muita ideoita?

48
juh ainakin näin oli omassa  8)

Eipä auttanut minulla mitään - iTunes oli jo ruksinut kohdan valmiiksi. Mikä hassua, sitä ei voinut ruksia poiskaan, vaan se ilmestyi harmaana.

Keksiikö kukaan mitään ratkaisua tälle ongelmalle? Itse en keksi muuta kuin iTunesin kokeileminen winen kautta.

e. Ainakin tällä hetkellä Rhythmbox näkeekin iPodiini! Mikään muu ohjelma ei sitten näekään.

e2. Sain siirrettyä ja poistettua Rhythmboxilla vähän aikaa musiikkia, kunnes Rhythmbox ilmoitti, että "resurssia ei voi lukea". Säikähdin, mutta se vissiin meinaa vain, että iPod on täynnä. Pitää vielä katsoa toimiiko bootin jälkeen, mutta nyt toimii! Hämärää, jos se nyt toimii Rhythmboksilla - en ole tehnyt muuta kuin plugannut iPodin kerran koneeseen, jossa on iTunes. Toisaalta en älyä, miksi vain Rhythmbox tajuaa nyt soittimen - Hipo iPod ja Banshee eivät ainakaan tajua laitetta.

49
Aikoinaan oli itsellä vastaava murhe, näkyi kaikkialla vaan ei muka sisältöä tai muutakaan.
Ratkaisu löytyi siitä ettei ollut laittanut itunesissa rastia kohtaan salli käyttö levynä.
Eli johonkin koneelle jossa on tuo itunes ja siellä laitteen välilehdelle ja rasti ruutuun  ;D
 

Käsitänkö siis oikein: iPodin asennuksia muutetaan iTunesilla? Jos näin on, niin pitää kokeilla. Kerron sitten, toimiko.

50
Lainaus
Oma henk.koht. näkemykseni: Tälläisiä ne Applen tuotteet ovat, suoraan sanottuna pe*****stä! Vaikeammin ei voi enää tehdä kuluttajan kannalta helppoja asioita. Ja maailman typerintä sitoa käyttäjä softaan, että saa noinkin yksinkertaisen asian toimimaan kuin tiedonsiirron. Tuollaista kuraa ei saisi edes päästää markkinoille.

Mutta haun perusteella gtkpod, rhytmbox, amarok, etc.. pitäisi tukea iPodia. Jos ei pelitä, niin pistä vihaista viestiä Applen suuntaan, että kuka markkinamiespelle tälläisen on keksinyt? ;)

No joo, syö kyllä miestä rotan lailla. Itse laite on kyllä sinänsä muuten varsin jees: ei mene rikki millään, akku ei ole pilaantunut vuosien käytönkään jälkeen ja näin.

Lainaus
Aikoinaan oli itsellä vastaava murhe, näkyi kaikkialla vaan ei muka sisältöä tai muutakaan.
Ratkaisu löytyi siitä ettei ollut laittanut itunesissa rastia kohtaan salli käyttö levynä.
Eli johonkin koneelle jossa on tuo itunes ja siellä laitteen välilehdelle ja rasti ruutuun  Grin

Tätä voisin kokeilla, mutta iTunesin lataaminen vaatii rekisteröitymistä, ja jälleen syö miestä. Eiko iPodin asetuksiin pääse muuta kautta käsiksi niin, että laitetta saisi käytettyä levynä? Ja keksiikö kukaan selitystä, miten ihmeessä poddox silloin kerran tajusi laitteen?

Amarok muuten taitaa nähdä jopa mitä biisejä iPodin sisällä on.

51
Hei kaikki!

Olen nyt käyttäny Ubuntua muutaman kuukauden, ja pidän käyttöjärjestelmästä yhtä ongelmaa lukuunottamatta - en pysty siirtämään tiedostoja iPodiini. Olen googlettanut ongelmaan ratkaisuja jo vaikka kuinka pitkään, mutta en ole saanut toivottuja tuloksia. Nyt siis kysyn teiltä.

Taustaa:

iPodini on Nano 4gt, malli A1137. Ubuntun nykyinen ja edellinen versio tunnistavat molemmat iPodin, mutta en pysty siirtämään siihen tiedostoja. Rhythmbox tunnistaa iPodin, mutta ei näe sen sisältöä. gtkPodia en oikein ymmärtänyt, mutta se ehdottaa jotakin hämärää käynnistäettäessä eikä myöskään ymmärrä iPodiani. Hipo iPod ei tunnista iPodiani ollenkaan, sama ongelma on Bansheella. Outoa kyllä, sain iPodini viikko sitten toimimaan kerran poddoxilla winen kautta uudessa ubuntussa, ja siirsin samana iltana musiikkia iPodille. Muistaakseni seuraavana päivänä ubuntuun ilmestyi kasa päivityksiä, ja näiden asentamisen jälkeen ratkaisu ei ole toiminut - poddox valittaa, että "no iPod detected". En ole varma, olivatko päivitykset syynä siihen, ettei iPod enää toiminut poddoxillakaan, mutta en keksi muuta selitystäkään.

iPod itse tottelee turvallista irrottamista sekä lataa itseään, kun laitan sen koneeseen kiinni.

iPodin nimessä on ä-kirjain, jonka edellinen versio tulkitsi kysymysmerkiksi, ja nykyinen Ubuntu tyytyy näyttämään työpöydällä iPodin nimen ensimmäisen kirjaimen. Voisiko tässä olla vika?

Ubuntun vaikeudet iPodin kanssa ovat todella harmillisia minulle, koska musiikkia tulee kuunneltua päivittäin iPodilla ja homma pitää saada toimimaan, ettei tässä jouduta vaihtamaan distroa tai peräti siirtymään uuden winkkarin puolelle. Kaikki apu otetaan vastaan. Kiitos!

Sivuja: 1 2 [3]