Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - beh

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8
121
vtp toivottavasti ei haittaa, että laitan tänne oman versioni aiheesta. Voit jatkotyöstää tätä minun scriptiäni jos siltä tuntuu. Tämä käyttää mimmssiä, mutta suht helposti pitäisi saada pelaamaan myös mplayerilla. Ja vielä laitan konquerorin käyttäjille service menu tiedoston jolla voitte lataus onnistuu suoraan.

hmm. Jaa mutta miten tähän saa tiedostoja liitettyä...

no niin. nyt sain ne liitettyä.

Tuosta desktop tiedostosta pitää poistaa tuo .txt pääte ja siirtää hakemistoon ~/.kde/share/apps/konqueror/servicemenus/, jos sitä aikoo käyttää. Molempien tiedostojen sisään kannattaa katsoa, voitte muokata asetukset itsellenne sopiviksi.

Tämän teossa opettelin scriptauksen alkeet, joten omituisuuksia saattaa löytyä. Ja saattaa tuo olla liiankin monipuolinen joidenkin tarpeeseen, mutta yleensä tuo kuitenkin on toiminut (ainakin viime aikoina). Laittakaa kommenttia jos toimimattomia linkkejä tai muuta, niin saattaahaan tuota parannella sitten. Muutkin saa siihen sitten koskea ihan vapaasti.

edit.
päivitetty 12.2.2009
muistaakseni erona aikaisempaan on vain laatuvalinta (oletuksena ladataan korkea laatuisena).
Ja jokin bugi on myös korjattu.

Kaiketi scripti on toiminut koska aikaisempaa versiota oli ladattu 40 kertaa, eikä ole tullut valituksia. ;)

[ylläpito on poistanut liitteen]

122
No, laitanpa minäkin käyttämäni scriptin muiden saataville tuonne toiseen ketjuun.

123
Enpä osaa vastata kysymykseesi, mutta valikon voisit tehdä myös ehkä hieman paremmin. Laita tuo nykyinen valikko ikuisen while loopin sisään, jolloin ei tarvitse kutsua mainia rekursiivisesti (joka ei kai ole kovin hyvä systeemi).
whilestä pääset pois kun laitet testin epätodeksi kun käyttäjä valitsee q:n.

Ja tuota If-elseä siistimmän ratkaisun voit tehdä switch-rakenteella

124
Ongelma ratkesi seuraavan bugiraportin kommentin "Markus Straub  wrote on 2008-02-28" avulla:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kubuntu-default-settings/+bug/174532


Näin tein:
asensin ohjelman xdg-user-dirs
ja suoritin komennon
Koodia: [Valitse]
xdg-user-dirs-update

125
Ei, ei. Muuten normaali, mutta näkymä on /-hakemistosta.

126
Työpöydälläni näkyy tällä hetkella juurihakemisto. Miten tämän voisi korjata?

Kcontrolistä kyllä löytyy kohta mistä tähän voi vaikuttaa (Järjestelmänhallinta -> Polut, jossa muuten näkyy ihan oikea hakemisto). Kun painan Oletukset ja sitten Käytä, kysytään haluanko siirtää tiedot juuresta uuteen kotihakemistoon, jota en tietenkään halunnut. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi peruuttaminen.

Myöskään kansion ~/.kde/share/config tiedostoista en löytänyt sopivaa vipua.

Ongelman syystä ei ole oikein tietoja. Kirjauduin ulos kokeillakseni vaihteeksi KDE 4:ää; ajatuksissani unohdin vaihtaa istunto tyypin ja kirjauduin takaisin KDE 3.5.9:sään  ::), jolloin ongelma ilmeni. KDE 4:ssä työpöytä näkyy oikein.

127
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 01.03.08 - klo:23.51 »
Saako kukaan tätä toimimaan: http://areena.yle.fi/toista?id=1123527 (Teräsbetonin euroviisu esitys)
Tuota kun tarpeeksi syvälle kaivelee löytyy tällainen osoite

Koodia: [Valitse]
mms://a1878.v21878f.c21878.e.vm.akamaistream.net/7/1878/21878/v1/yle.download.akamai.com/21878/no_geo/_!/areena/1/12/35/1123529_775681.wmv?auth=da_d.cNcNafbLaaaycwcAczdgbNcpcha8dV-bhYC5u-E-pmM-s6o8&aifp=v01&WMBitRate=&WMCache=0
jota en saanut toimimaan millään ohjelmalla. Jos kokeilette tuota esim. mimmsin kanssa, laittakaa se 'heittomerkkien' <'> väliin, koska osoite sisältää !-merkin.

 Yleensä Areena on toiminyt ihan mukisematta, mutta viime aikoina sinne on alkanut ilmestyä tuollaisia hankalampia tapauksia. Onko ideoita?

edit. Tällä osotteella kaffeine  osasi (mutta vlc ei) toistaa mainitun streamin. Yllä mainitsemani osoite löytyy tämän asx:n sisältä.
Koodia: [Valitse]
http://akastreaming.yle.fi/vp/fiyle/no_geo/ondemand.asx?gjmf=areena/1/12/35/1123529_775681

128
Eikö se menisi ennemminkin niinpäin, että Windowsin vapautuessa sen hyvät puolet siirtyis pikkuhiljaa linuxin puolelle. Luulis, että ainakin winen kehitys siitä nopeutus.

129
Aihe taitaa olla vähän oudompi, mutta google auttaa tässäkin. Haulla 'graph digitizing linux' löytyi esim nämä
pari listaa mistä ehkä löydät sopivan ohjelman:
http://www.ccp14.ac.uk/solution/hardcopy2data.htm
http://www.programurl.com/software/graph-and-plot-digitizer-digitizing-.htm

Kannattaa tietysti itsekin vielä katsastaa Googlen tuloksia.

130
Voisiko vika olla liian pienessä virtuaalilevyssä?

131
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettava tosi KUUMA
« : 05.02.08 - klo:20.36 »
Hmm..täytyy tutkia tuo linkki.

Koodia: [Valitse]
lshw
Koodia: [Valitse]
*-cpu   
product: Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3000+           
vendor: Advanced Micro Devices [AMD]           
physical id: 1           
bus info: cpu@0           
version: 15.12.2           
size: 800MHz           
capacity: 800MHz           
width: 32 bits            c
apabilities: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt 3dnowext 3dnow up pni lahf_lm ts fid vid ttp tm stc cpufreq

Itsellä Athlon XP 2500+:lla näyttää size 1850MHz. Mikähän tuossa mättää?

Ei tuossa välttämättä mitään mätää ole. Luultavasti prosessorin kellotaajuutta on alennettu, koska erityisen rankkaa tekemistä ei ole lshw -komennon aikana ollut. cpufreq näkyy olevan käytössä.

Voit kokeilla laittaa CPU tilaksi performance tms. tai sitten laitat prosessorille jotain työtä, lshw:n ajaksi.

edit. niin tämä kommentti ei varsinaisesti liittynyt tähän kuumenemisongelmaan ollenkaan. Ja nyt huomasinkin, että capacity kohdassakin on 800MHz, joten taitaa siinä olla jotain mätää. Sori, tuli vähän turha postaus.

132
Toimimattomat dvd:t lienevät salattuja. Nämä saanet toimimaan kun asennat libdvdcss2 paketin. Se löytyy Medibuntu-pakettivarastosta.

Jos et halua lisätä koko varastoa voit hakea myös yksittäisen paketin täältä http://packages.medibuntu.org/pool/free/libd/libdvdcss/. Sopiva paketti lienee libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_amd64.deb tai
libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_i386.deb Asennuksen voit hoitaa hiiren kakkosnapilla.

Nämä ohjeet katsoin englanninkielisestä helpistä
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu erityisesti kohta
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu#head-381bea41610683e5e26322fd7028e7aef85e3105

edit. Tuolla linkaamallasi linux.fin ohjeella pitäisi päästä samaan tulokseen. Jos teit kuten siellä kerrottiin voit asentaa ko. kirjaston komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libdvdcss2

133
Moi!

Minulla on windows ja ubuntu asennettu omille levyilleen, ja käynnistyksessä on GRUB, joka on ilmeisesti windows bootloaderin vanhalla paikalla.
Nyt vaan pitäisi tietää, miten saisi palautettua windosin oman bootloaderin, ja laitettua toiselle kovolle GRUBin, niin että ne toimisivat toisistaan riippumatta. (Niin, ettei haittaisi vaikka toisen kovon poistaisikin koneesta.)
ks. http://linux.fi/index.php/Grub#Microsoft_Windows Tuolla map-jutulla onnistuu. Laitat vain biosin käynnistämään Linux-kovolta. Ja jos poistat levyn vaihdat windowsin levyn 1. käynnistyjäksi.

Olen lueskellut näitä palstoja  ja ilmeisesti  windows bootloader palautetaan windowsin kautta fdiskillä, mutta millä komennolla se tarkalleen tehdään ja eihän se koske levyn muuhun sisältöön? ???
Joo näin voi tehdä, eikä sen pitäisi vaikuttaa levyn sisältöön. Komentoa en osaa sanoa. Varmaan joku osaavampi kertoo. Se varmaan löytää helposti myös Googlella tai fooruminkin haulla.

Ja toiseksi, pystyykö GRUBin asennuspaikan valitsemaan live-cd:ltä asennettaessa? Ajattelin formatoida ubuntun sisältävän levyn ja asentaa sille samalla ubuntun uusimman version.
Muistaakseni pystyy. Ainakin voi halutessaan estää grubin asennuksen. Asennuksen loppuvaiheilla on pieni nappula "lisäasetukset" tai jotain sellaista.

Ps. Vielä yksi typerä kysymys elikkä pitäisikö molemmat kovot olla master, vai pitäisikö toisen olla slave? Luulisin että molemmat master, mutta pitää vielä varmistaa. ;D
Tällä ei ole merkitystä.

134
Lacien USB-levy mielestäni asentui XP:hen, mutta sitä en vielä näe resurssienhallinnassa.
Irroita laite turvallisesti kyllä ilmestyy alapalkkiin ja se viittaa USB-massamuistiasemaan.
Olikohan täällä ollut jo juttua näistä "levyjaoista" ja niiden probleemista, muistelen hämärästi.


Tästä en ole varma, mutta minulla on sellainen mielikuva, että massamuistin pitää ensin olla liitettynä isäntäkoneeseen. Ei tietenkään kannata kirjoittaa (tai lukeakaan?) siihen mitään ennen kuin liittää sen Virtualboxiin.
EI NÄIN! *

Kokeilen tätä vielä. Muistaakseni itsellänikin käy niin, että jos muisti on unmountattu niin se ei näy vieraassakaan. Onkohan tämä sitten virhe vai toimiiko kaikilla näin?


edit.
Kokeilin tavallisella muistitikulla ja se mounttautui kuten pitääkin. Mutta omakaan Lacieni ei suostunut näyttäytymään Windowsissa vieraassa. Linux vieraassa pitää vielä kokeilla.

2. edit.
Virtuaali Linuxissa Lacie toimi ongelmitta. Jos ongelma on yleisempikin, niin google varmaan löytää apua. Nyt en enää itse ehdi etsiä.


*Ubuntu wiki: "Huom! Usb-levyjen kanssa on oltava varovaisia, sillä kun käynnistät Virtuaalikoneen johon liitetään usb-laite, niin se irroitetaan välittömästi isäntä koneesta. Jos tällä hetkellä esim. usb-tikku on mountattu järjestelmään niin sen äkillinen irroittaminen saattaa aiheuttaa tiedostojen katoamista. Joten muista poistaa laitteet turvallisesti ensin!"

135
Ote sivulta http://www.virtualbox.org/wiki/User_FAQ


USB on Ubuntu/Gutsy: Ubuntu removed support for /proc/bus/usb/*. We will address this issue in the future. Until this, edit the script `/etc/init.d/mountdevsubfs.sh and activate the four lines around line 40 (Magic to make /proc/bus/usb work). Then execute

/etc/init.d/mountdevsubfs.sh start

From now on, there should be a directory /proc/bus/usb/ and the device entries below should be accessible by any user.


Tuossa on tiivistettynä tuo masan edellisessä linkissä käsitellyn bugin kierto-ohje.

136
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mp3 soittimen alustaminen
« : 19.01.08 - klo:17.00 »
Ok. Kyselin vaan kun omaan soittimeeni Windowsin normaali alustus teki aika läjän erilaisia osioita, muistaakseni jopa kahdeksan. Se näytti niin rumalta (tosin laite kyllä käyttäytyi ihan normaalisti), että pakkohan ne oli poistaa ja hoitaa homma Linuxilla ;).

137
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mp3 soittimen alustaminen
« : 19.01.08 - klo:12.36 »
Kerrotko vielä minkälaiset osiot se Creativen ohjelma teki.

138
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mp3 soittimen alustaminen
« : 18.01.08 - klo:23.53 »
Kokeilepa niin, että laitat siihen fdiskillä yhden fat16 osion (poistat ensin muut) ja ajat sen jälkeen tuon edellä mainitsemani komennon.

139
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mp3 soittimen alustaminen
« : 18.01.08 - klo:12.45 »
Oma Zen Stoneni on ollut pariinkin otteeseen samassa tilassa. Kokeile tätä komentoa
Koodia: [Valitse]
mkfs.vfat -F 16 -S 2048 -I /dev/sda
Tarkasta vain, että laite sattuu oikein. Tuo 2048 on loogisen sektorin koko, mistä fdisk huomautti. -I:llä taas pakotetaan tiedostojärjestelmä koko levylle, tai jotain sellaista, ks. man -sivut.

Näin olen oman soittimeni saanut taas toimintakuntoon (tosin FAT -kokona itselläni 32).

140
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 16.01.08 - klo:16.32 »

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8