Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sniveri

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17
21
Yleistä keskustelua / Vs: Diaspora
« : 02.06.11 - klo:11.18 »
Niinpä.. Nykyäänhän facebook clientit löytyy kaupasta ostaessa jokaisesta laitteesta, eli tavallaan tässäkin on menty siihen mikrosoft-malliin.

Rekisteröidyin mielenkiinnosta tuonne diasporaan katsomaan mitä siellä voi tehdä. Tällä hetkellä näköjään voi rekisteröityä, muuta tekemistä en sieltä löytänyt. Täytyy jatkaa harjoittelua.

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Megatunix ohjelman asennus??
« : 28.05.11 - klo:17.26 »
Juu eipä siinä tainnut olla paljon asentamista, purki vaan paketin niin se taisi ainakin ennenvanhaan riittää. TunerStudiota käyttelin omassa turbomönkijäprojektissa, oli ihan näppärän oloinen ja helppo käyttää.

23
N8 ainakin tuntui pikaisella hypistelyllä ihan hyvältä laitteelta symbiania myöden.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Megatunix ohjelman asennus??
« : 21.05.11 - klo:11.49 »
ja jos ei tunixia halua käyttää niin voi koitella tätä:

http://www.efianalytics.com/TunerStudio/

Itse ainakin tykkäsin tuosta tunerstudiosta enemmän.

25
Lainaus
Dellin kaupasta löytyy kyllä mukava lista kun pistää hakusanaksi Ubuntu

Onks linkkiä kanssa?


On:

http://search.dell.com/results.aspx?s=bsd&c=us&l=en&cs=04&k=ubuntu&cat=all&x=0&y=0

Toivottavasti linkki myös toimii.

26
Dellin kaupasta löytyy kyllä mukava lista kun pistää hakusanaksi Ubuntu

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitta täyttyi
« : 06.05.11 - klo:19.16 »
Tuliko tikun mukana Y-haarajohto USB:hen? Jos tuli, oletko kokeillut käyttää tätä johtoa tikun ja koneen välissä? Oli meinaan yksi acerin läppäri josta täytyi virrat tikulle ottaa kahdesta eri ryhmään kuuluvasta USB-portista että riitti virta minkäänlaisen yhteyden saamiseen/ylläpitoon.

28
Laitealue / Vs: FitPC2i wlani takaisin toimintaan?
« : 06.05.11 - klo:18.37 »
Jeps, muuten pelaakin jo mutta hostapd daemoni ei vaan suostu käynnistymään boottauksen yhteydessä. 

29
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 11.04 - palautetta
« : 06.05.11 - klo:16.51 »
Off topic: Noin yleisellä tasolla olen monet kerrat ihmetellyt, miten paljon ihmisillä on ongelmia Ubuntunsa kanssa. Liekö tämä minun 5v HP Pavilion pöytäkone sitten NIIN Linux -ystävällinen, kun ei ole oikein milloinkaan mitään. :) Jos joskus jotain on, niin se on niin pientä, ettei meinaa iletä keskustelua aloittaa edes. :D

Eipä ole itselläkään pöytäkoneiden kanssa ollut paljon ongelmia, muunlaisten laitteiden kanssa sitten enemmänkin. Ubuntu on ollut pöytäkoneissa versiosta 8.04 lähtien, eikä ole tarvinut uudelleenasennuksia tehdä vaan suora päivitys versiosta seuraavaan. 11.04 ilmestyi myös samaa kautta, unity herätti mielenkiinnon mutta ei kuitenkaan ihan näin alkuun ollut mun juttu, tästä kommentoinkin tuonne johonkin muuhun keskusteluun.

30
Erikoista kyllä kun lukee noita kommenttaja sivulla, syystä X naisten nimillä on kommentoitu asiaa microsoftin puolesta. Tiedä sitten oliko valikoiva näkö tai jotain. Hauskoja kommentteja joka tapauksessa, tietää minkä firman eteisaulan vastaanottovirkailijalle on nakitettu sivutoimeksi uutisten kommentointi.

31
Laitealue / Vs: FitPC2i wlani takaisin toimintaan?
« : 06.05.11 - klo:14.49 »
Teinpä seuraavaa.. Päivittelin ubuntun, poistin mukana tulleet ajurit ja latailin arvalla muutaman kymmenen eri versiota tuolta :

http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/

joista sitten vaan valitsi sen missä oli vähiten ongelmia ja fixaili siitä sopivan kuskin. Sen jälkeen uusinta asennus hostapd: stä. Nyt näyttäisi jo lupaavalta, saa nähdä voiko langattomaan lähiverkkoon kytkeytyä.

Jotenkin edelleenkin tuntuu ettei tämä wlan asia ole ihan valmis tähän maailmaan..

32
Laitealue / FitPC2i wlani takaisin toimintaan?
« : 06.05.11 - klo:09.58 »
Noniin. Vihdoinkin (/joko taas) on ongelmia wlanin kanssa? Eli joskus aikoinaan sain tämmöisen ohjeen kera ubuntussa wlanin toimimaan accesspointtina fitpc2i:ssä:

http://www.fit-pc2.com/forum/viewtopic.php?p=7975#p7975

Nythän sitten pukkasi jonkun päivityksen joka rikkoi wlanin ja asennus ei noilla ohjeilla enää tuota toivottua tulosta.

Latailin uuden kuskin osoitteesta:

http://eng.ralinktech.com.tw/support.php?s=2

eli sieltä löytyi "rt2870.bin" jonka kopioin /lib/firmware kansioon

Käänsin hostapd:n koodeista nl80211 tuella jne, mutta ei vaan toimi, aina pukkaa herjaa että:

nl80211 not found

iwconfig kuitenkin jo kertoo sen verran valaisevasti että:

Koodia: [Valitse]
wlan0     Ralink STA  ESSID:""  Nickname:"RT2870STA"
          Mode:Auto  Frequency=2.412 GHz  Access Point: Not-Associated  
          Bit Rate:1 Mb/s  
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=10/100  Signal level:0 dBm  Noise level:-115 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

Eli nickname on vaihtunut ubuntun oletuksesta RT3070STA -> RT2870STA:han. Josta kai voisi päätellä että oikea kuski on ainakin johonkin löytänyt tiensä.

Esim komento: sudo iw wlan0 info tuottaa taas tuon herjan: nl80211 not found.

Mitä teen?

33
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 06.05.11 - klo:09.41 »
Edelleenkin tuntuu että hiirellä klikkailua ja vatkaamista tuossa unityssä on turhan paljon. Tuli kuitenkin mieleen eräs video jossa voisi olla aihetta ihmettelylle:

http://www.youtube.com/watch?v=kWpo2laLNV8

Eli tuossa ohjelmassa esimerkiksi ikkunoiden ylävalikot on oletuksena poissa ja kaiken mitä ennen tarvi valita ylävalikoista voidaan konfiguroida yhden napin taakse jolloin työkalurivi ilmestyy juuri siihen paikkaan missä hiiren osoitin ruudulla on ja valikoihin ilmestyy ne valikot mitä kulloisenkin valinnan mukaan on konffattu. Oli melkoinen yllätys kun pääsi tuollaista aikoinaan käyttämään miten helppoa voi homma olla.

Nyt taas Unityssä hiiren "heittelyä" ja kliksuttelua on vaan tullut entistä enemmän. Toki jossain oli viiden sivun mittaiset pikanäppäin ohjeet, mutta onkohan se jo vähän liikaa? On toki aika älytöntä verrata jotain yksittäisen ohjelman käyttöliittymää ja käyttiksen käyttöliittymää mutta kuitenkin, ideana tuo on mielenkiintoinen, eikö GnomeDo:kin tuollaiseen aika pitkälti ole joskus ideoitu? Eli jos siitä jatkojalostaisi unityyn fiksummat systeemit niin ei varmaan olisi ainakaan huonompi.


34
Tuskin teknistä syytä löytyy, miksi Suomessa ei voitaisi tehdä vastaavaa ratkaisua. Havaintojeni mukaan täällä keskeinen toimintakulttuuria ohjaava tekijä on nykytilanteen ylläpitäminen ja haluttomuus muutokseen.  Suomessa on tietohallinnon johtaminen varsin kehittymätöntä, IT-toimintoja johtaa usemmiten IT:n lähtökohdat vaikka IT:n ohjaus pitäisi tulla liiketoiminnasta.

Näinpä.. Jonkinverran asiaa sivusta seuranneena on joutunut naureskelemaan hankintaperusteita tietyille pisneskriittisille sovelluksille. Yleensä valitaan joku sovellus IT-osaston lillukanvarpujen perusteella ja itse sovelluksella ei oikeassa työssä tee mitään. SItten kun asiaa tiedustelee että mitä tällä pitikään käytännössä tehdä, niin vastaus on: "en tiedä, mutta tukee ldappia ja windows AD:tä, wow!"

35
Yleistä keskustelua / Vs: Yahoo liittyi Linux-leiriin
« : 25.04.11 - klo:19.53 »
Niin tuo oli tuollainen heitto johon omat laskelmat meni kun katselin pelkkien lisenssien hintoja, tokihan muilla on toisenlaiset tarpeet.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Yahoo liittyi Linux-leiriin
« : 25.04.11 - klo:18.19 »
Mitä tarkoitat MS:n pikkuhärpäkkeillä? Ilmeisesti mikkisoftan office pakettia kun kirjoittelit perään suomalaisista pikkuputiikeista? Se on hyvinkin varmaan tekemässä kuolemaa softana pikku hiljaa, mutta en näe kyllä sitten taas yhtään mitään yhteyttä pc:n (ja sen mallin?) kuolemisessa, eli office ei ole pc. Jos taas tarkoitat että pikkuputiikit tulee vaihtamaan mikkisoftan server käyttiksen ja linux palvelin softaan niin kehtaan heti sanoa, että älä unta näe. Mitä pienempi putiikki, niin sitä vähemmän tietoteknistä tuntemusta yleensä löytyy, eikä heillä kyllä takuulla riitä aikaa opiskeleen miten tehdään turvallinen linux palvelin. Pätevältäkin jannulta menee päiviä kun opiskelee linux palvelimen rakentamisen perusteet. En toki väitä että windows serverkään on "paina virrat pääle ja se on siinä" ratkaisu, mutta huomattavasti helpompi ratkaisu kuin linux server.

Tuskin kukaan jälkikäteen enää vaihtaa kovin mielellään alustasta toiseen, kuitenkin ratkaisut mitä on vuosien varrella otettu käyttöön on kuitenkin omanlaisensa prosessin tulos (yritys+erehdys), ennenkuin yrityksellä on kokonaisuudessaan edes jotenkuten toimivat järjestelmät. Jotkut rohkeat kuitenkin näin saattaa toimia ja jopa onnistua.

Entistä enemmän kuitenkin pienet yritykset aloittaa linuksilla varsinkin palvelinpuolella, mahdollisuuksien rajoissa. Jos ajattelee yrittäjyyttä, niin 2 ensimmäistä vuotta suurinpiirtein menee siihen yrityksen muotoutumiseen ennenkuin minkäänlaista tulosta alkaa syntymään. Tässä ajassa on melko sama jos "tuhlaa" muutaman päivän järjestelmien kanssa pelailuun jos vertaa vaihtoehdoksi sitä että pistetään esim. 20000€:n lasku pöytään mikrosoft ratkaisuista joilla ei sen kummempaa tulosta kuitenkaan käytännössä synnytetä.

37
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 24.04.11 - klo:16.52 »
Itsekin odotin kauhulla uutta Ubuntua, kun kuulin, että se käyttää Unityä, jossa on käytössä nuo yläpaneelin valikot, vaikka Shuttleworth oli aiemmassa blogiviestissään luvannut, että globaaleja menuja ei tule desktop-versioon. Netbook-versiossahan ne oli jo 10.10:ssä. Nyt kuitenkin, kun sitä on jonkin verran testaillu, niin käyttö on todella helppoa, kun valikkoihin ei tarvitse tähdätä, vaan hiiren osoittimen voi vain "heittää" näytön yläreunaan ja valikot löyyy sieltä. :D

Shuttleworth kyllä vähän lupaili, että jossain vaiheessa käyttäjän on mahdollista päättää, käyttääkö globaaleja menuja vai ei: http://askubuntu.com/questions/10481/does-unity-support-disabling-the-global-application-menu/11165#11165

Jep, onhan tämä vasta kehitysversio niin mukava katsella mihin homma on menossa :) Erikoista tässä tosiaan on se että jos on 3 eri ohjelmaa käynnissä niin tuolla globaalissa menussa on aina väärästä ikkunasta ne menut aktiivisena. Esim. nyt on firefox ikkuna auki ja yläpalkissa on nautiluksen menut ja kun firefoxiin yritti jotain kirjoittaa niin se alkoi tekemään nautiluksessa juttuja. Vasta ohjelman aktivointi tuolta sivupaneelista oikeasti aktivoi firefoxin.

Toinen hassutus on se että jos joku ohjelma menee jumiin niin myös tuo yläpalkki menee jumiin, eli jos on esim. "kill app" pikakuvake ollut yläpalkissa jolla tapetaan jumiutuneet ohjelmat, sekään ei toimi.

Ja tosiaan tuo "heittäminen" alkaa käymään työstä kun ohjemaikkunoita on useampia auki työpöydällä "ei maksimoituna". Noin arvioituna saa parhaimmillaan heilutella kättä n. 100000000km enemmän. Miniläppärissä tämä tuskin on ongelma kun matkaa ruudun nurkasta toiseen on aika vähän ja varmaan jotain nettisurffariakaan tuo "heittely" ei kauheasti häiritse.

Semmoinen "mixed-mode" olisi kiva jossa ikkunan ollessa maximized tilassa menut löytyy tuolta yläpalkista ja jos ikkuna on pienennetty johonkin muuhun kokoon silloin menut olisi siinä ikkunassa kiinni.

38
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 ja Unity
« : 24.04.11 - klo:13.22 »
No nythän tämä unity on samanlaista räpiköintiä kuin applen viritykset tuon ikkunoinnin osalta -> esim. kun on jonkin sovelluksen pieni ikkuna keskellä ruutua ja ikkunan ylävalikot löytyykin desktopin ylälaidasta, tästä aiheutuu melkoista turhaa hiirenvatkaamista jota vihasin applen vehkeissä ja sama pätee kyllä nyt tähänkin.

Muuten on kyllä hienoa että koko ruutu on paremmin käytettynä mutta sovellusten jota ei pyöritetä kokoruututilassa saisivat valikot olla kyllä kyseisen ikkunan ylälaidassa. Toivottavasti tähän löytyy joku asetus.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin piristävä uutuus johon täytyy kyllä perehtyä paremmin :)

39
Itsellä auttoi johtojen kanssa pelailu, kyseessä ATI:n HD2600 radeon. Mulla ongelmana oli se että TV-out pyrki olemaan oletusnäyttö ja kaikki muut sitten niitä toisarvoisia näyttöjä + että kun boottasi windowsiin mahdolliset "oikeat asetukset" olikin taas väärät ja kun ne sääti windowsin puolella kohdalleen, sekosi ne linuxissa. Mutta tosiaan kannattanee kokeilla vaihtaa johtojen paikkoja portista toiseen jos kortissa on useammalle näytölle portit niin saattaa se sekoilu loppua, jos hyvä tuuri käy :)

40
Yleistä keskustelua / SolidWorks-apuohjelmia
« : 19.04.11 - klo:22.01 »
Varmaan tältäkin foorumilta löytyy SolidWorks-käyttäjiä joita saattanee kiinnostaa jotkin pienet apuohjelmat:

http://www.spn-technologies.fi/

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17