Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikaxxx

Sivuja: [1]
1
Oppaiden kehittäminen / Vs: SSH ja SFTP-palvelin [wiki]
« : 03.07.08 - klo:08.59 »
Itselläni on myöskin ongelma tuon putty:n kanssa. Pelkällä salasanalla saan kyllä yhteyden ssh-palvelimeen mutta kun yritän saada tunnistautumisen toimimaan noilla avaimilla tulee herja putty:ssä : "No supported authentication methods available".

Olen yrittänyt tehdä avaimet puttygen:llä, olen poistanut ne kaksi riviä, ei toimi, olen yrittänyt ssh-yhteyden kautta windowsista copy-pastella siirtää avaimen authorized_keys tiedostoon, ei toimi, olen yrittänyt tehdä avaimet ubuntussa, ja siirtää sieltä private-avaimen xp:lle jossa putty kyllä tunnistaa sen oikein ja muokkaa siitä haluamansa tiedoston (privatekey:n) mutta aina sama herja tulee silti. Olen yrittänyt putty:n asetuksista eri vaihtoehtoja mm. "Keyboard-Interactive mode" on/off ym, sama herja. Vinkkejä? Kennelläkään?

käyttäjä/.ssh/ hakemistossa tulee olla siis vain tuo authorized_keys-tiedosto? Miten voin poistaa kaikki asetustiedostot, kun apt-get remove openssh jättää noita filuja mm /etc/ssh hakemistoon?

Alla uusin Ubuntu 8.04.

2
Linux on asennettu hdb:lle, lisäksi koneessa on kaksi sata-kovoa sda ja sdb sekä toinen ide-kovo: hda. Aiemmin kaikki muut kovot lukuunottamatta hdb:tä ovat olleet verkkolevyinä ubuntussa mutta nyt asensin fedoran hdb:lle eikä jaot ala toimimaan, kovot toimivat kyllä fedorassa vanhat tiedostot näkyvät jne. hdb:lle tekemäni jaot näkyvät ja toimivat myös windowsissa mutta muiden fyysisten kovojen jaot eivät toimi siis winukassa.

Esim hda:n olen mountattu komennolla "mount -t ext3 /dev/hda1 /share/hda1" ja tämä toimii hyvin, saan myös tehtyä jaon hda1 joka ilmestyy windowsiin ihan oikein, mutta kun yritän xp:ssä avata kyseisen jaon ilmoittaa winukka että: "käyttöoikeudet eivät riitä verkkoresurssin käyttöön.." sama tulee muillakin jaoilla eli sda1 ja sdb1. Jakojen asetukset ovat kaikki samoja, käyttöoikeudet olen asettanut graaffiesesti roottina kirjautumalla kohdalleen ja ne ovat samat kaikille jaetuille kansioille/tiedostoille, fyysisten kovalevyjen jaot eivät vain ala millään toimimaan, pitääkö niitä mountatessa ottaa jotain erityistä huomioon vai missä vika?

RATKAISU: Ongelman aiheutti se etten ollut mythdoran asennusvaiheessa disabloinut selinux:a (Security-Enhanced Linux) löysin vian sattumalta kun etsin syytä mythtv:n toimimattomuuteen, nyt pelittää.

3
Tarvisin vähän neuvoja xorg.conf:n säätämiseen. Käyttis: Ubuntu Dapper 6.06.

Minulla on Nvidian fx5200:n perässä videotykki Sanyo PLV-Z3 (dvi) tarkkuus: 1280x720 ja tft-näyttö Benq FP91GX (vga) tarkkuus: 1280x1024, olen asentanut Nvidian ajurit versio: 1.0-8762.

Kun yritin katsoa elokuvia (dvd, divx, xvid, mpg, kaikilla sama ongelma) kuva näkyi pystysuunnassa litistettynä eli mustat palkit oikealla ja vasemmalla puolella, huomasin että ongelma johtui siitä että minulla oli valittuna näytön tarkkuudeksi 1280x1024@76Hz, kun vaihdan toisen vaihtoehdon "2560x1024@50Hz" leffat näkyy näytöltä ihan oikein.

No nämä tarkuudethan ovat molemmat "vääriä" koska jos käytössäni on pelkkä tft näytön tarkkuus tulisi olla 1280x1024@60Hz tai jos myös tykki niin pitäisi saada valittua tarkkuudet 1280x1024@60Hz JA 1280x720@60Hz. Ohessa liitteenä xorg.conf jossa ei puhuta tuosta tykistä mitään vaikka nvidian-ajureiden hallintapaneelin kautta se kyllä näkyy sen jälkeen kun näytön tarkuudeksi on valinnut tuon suuremman eli 2560x1024@50Hz.

Sekoittaako tuo nvdian ajuri jotenkin tuota xorg.conf? Miten saisin samanlaisen systeemin kuin windowsissa että voisin valita tft näytöltä että onko tykki käytössä, onko se ensisijainen näyttö jne.? Tietenkin sitten kun saan tämän mythtv-projektin loppuun asti niin laitan nuo eri näyttötilat pikanäppäimien taakse mutta se onkin sitten toinen juttu, nyt tarvitsisin apuja tähän näyttötilojen säätämiseen.

[ylläpito on poistanut liitteen]

4
Jälleen kerran asensin Ubuntun uudelleen, (gnomen käynnistyessä tuli vain tyhjä ruutu: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2668.0 ). Nyt kone toimii oikein ja elämä hymyilee muutenkin  :) mutta kiinostaisi tietää miten saan ubuntussa samankaltaisen "palautuspisteen" kuin esim. xp:ssä että voisin palauttaa koneen tähän tilaan missä se nyt on, mikäli jokin selittämätön ongelma ilmenee. Eli onko olemassa jotain valmista varmuuskopiointi softaa tai mikä olisi tälläiselle aloittelijalle helpoin keino varmistaa se että ei tarvitse asennella kaikkia laitteita ja ohjelmia sekä säätää asetuksia ja käyttäjiä uudelleen mikäli kone sanoo yhteistyösopimuksensa irti. Tästä koneesta ei löydy polttavaa mutta verkon kautta kyllä pystyn polttamaan xp koneessa imagesta dvd:n mikäli tälläiselle tarvetta ilmenee.

Koneeni tulee toimimaan kotiserverinä ja myös htpc:nä joten olisi hyvä saada koneen tiedot, eniten kiinostaa kovalevyjen lämpötilat, työpöydälle. Tiedän että tälläisiä softia on mutta missä mahtaisi olla paras tuki tuolle kovojen lämpötiloille? Kyseessä muutama samsungin sata ja maxtorin ide kovo.


5
Ei ollut verkkokortinkaan syy, jokin verkkoon liittyvä varmaankin koska kone toimi mikäli verkkokortti ei ollut kiinni. Asensin Ubuntun uudeleen.

6
Miulla esd(enlightenment sound demon) aiheuttaa tollasta, eli kokeiles ens kerralla konsolissa komentoa(konsoliin pääset näppäin yhdistelmällä Ctrl+Alt+F1):
Koodia: [Valitse]
killall esdja sitten menet takas x:n näppäimillä Ctrl+Alt+F7.

Ei ollut minulla tuosta apuja, ilmoitti että "esd: ei lopetettuja prosesseja"

Pahan heitit :( Vaikuttaisi, ettei ikkunamanagerisi käynnisty. Ehkä juuri nuo jotkut teemat - ehkä ei. Mahtaisikohan jotakin kättäpidempää löytyä logeista: /var/log

Kokeeksi voisit asentaa jonkin muu ikkunamanagerin: IceWM, Fluxbox, Fvwm tai (XFCE4) - rajaisi hieman ongelmaa.
CTRL-ALT-F1

Asensin iceWM ja XFCE4:n, ne molemmat kyllä käynnistyvät nopeasti/normaalisti ja firefox:kin käynnistyy heti mutta esim jos heitän päätteessä komennon gedit /etc/samba/samba.conf ei tapahdu mitään ja muutenkin asetusten muokkaaminen yms. ei onnistu, ikkunat eivät aukene tai aukenevat minuuttien päästä.

VIIMEINEN hätäkeino: Käynnistä kone Recovery Modeen ja kirjoita startx. HUOM. Tässä kohtaa olet aina roottina.

startx-komennon jälkeen tekee samaa kuin jos tappaa gdm:n ja käynnistää x:n uudelleen eli tulee vain se X:n muotoinen osoitin harmaalla pohjalla.

Mitäs nyt kun ei viimeinen hätäkeinokaan tepsinyt?

Alan saada tarpeekseni tästä säätämisestä. Juuri kun luulin että kaikki toimii niin alkaa vikoja ilmaantumaan itsekseen. Koneessa toki on paljon lisälaitteita mutta luulisi sen silti toimivan vakaasti kun kerran saa kaiken pelittämään. pci-paikkoja on vapaana kaksi.

Olen tekemässä tästä htpc:tä/serveriä ja tässä on: kaksi technisat:n digitv-korttia (mythtv tulossa mutta en ole vielä ehtinyt sitä asentamaan kun muu säätö vie kaiken ajan), msi:n emo, sata-ohjainkortti jossa kiinni 160Gb ja 250Gb kovot, yksi 160Gb:n ja yksi 80Gb:n ide-kovalevy, erillinen belkin (Realtek):n verkkokortti.

Aiemmin minulla oli ongelmia verkkokortin kanssa. Ensimmäisellä asennuskerralla se toimi, mutta hävisi kokonaan laitteena verkkoasetuksista yhtäkkiä. Toisella asennuskerralla se ei edes alkanut toimimaan, vaihdoin sen toiseen pci-paikaan ja nyt se toimii mutta nyt siis on ongelmana nämä ikkunointimanagerit.

Voiko tuollainen hämminki johtua irq-kesketyksistä, miten voin tarkistaa että ne ovat kohdallaan?

7
tekeekö saman, jos painat alt+cntr+f1, kirjaudut sisään, tapat gdm:n sudo killall gdm ja käynnistät x:n startx?

Tekee tavallaan saman jutun eli tule "hiusristikko" hiiren kursoriksi ja tausta on sellainen harmaa (valkoista ja mustaa pistettä täynnä).


PS. Toimiiko Gnome toisena käyttäjänä?

On vain yksi käyttäjä, vai tekeekö tuo itekseen niitä oletuksena useampia?

sama mulla mutta heti ensi asennuksesta muistaakseni
gnome kyllä käynnistyy kunhan jaksaa ottaa (en oo vittinut mitata arvioisin alle tunnin oottelun jälkeen ehkä n:15min) tai sitten ei käynisty en tiedä sun tapausta.


Huomasin saman eli käynnistyihän se lopulta kun jaksoi vain odottaa, eli maltti on valttia. Nyt säädän noita teemoja takaisin lähtötilanteeseen, jotenkin vain on todella hitaita jotkut toiminnot, esim jos klikkaa verkkoasetuksia tai aikoo muokata käyttäjia niin ko. ikkunat saattavat tulla vasta minuuttien päästä, kun taas esim. firefox käynnistyy heti.

8
 ???

Käynnistin juuri ubuntu-koneen ja kirjauduin normaalisti sisään, hämmästykseni oli suuri kun sisäänkirjautumisen jälkeen näytöllä näkyy vain hiiren nuoli jota voi liikutella ja ruskea tausta. Mistään näppäimistöstön tai hiiren napista ei tapahdu mitään. Palautin alkuperäisen xorg.conf:n, resoluutio ja virkistystaajuus muuttui mutta ei muuta vaikutusta. Missään vaiheessa ei tule mitään herjaa, yritin eri kirjautumisvaihtoehtoja mm. "vikasietoinen gnome" -> ei vaikutusta. Jos valitsen "vikasietoinen pääte" pääsen kyllä päätteeseen mutta muuten tilanne sama mikä muillakin vaihtoehdoilla.

Eilen muistaakseni muokkasin työpöydän teemaa ihan sieltä jostain teema valikosta klikkailemalla, se muuttui ja en muista käynnistinkö sen jälkeen uudelleen.

Ubuntu on ihan asennettu ihan perusasennuksena, samban, nvidia-settingsin olen asentanut myöhemmin mutta ei kai ainakaan samban konffit voi aiheuttaa tuollaista, eniten epäilen sitä teemojen säätämistä syylliseksi. On ollut kyllä ongelmia saada verkkokortti toimimaan mutta sitten heti kun kaikki muu on kunnossa niin ubuntu ottaa ja kadottaa kuvakkeet ja alapalkin  :'( .

Näyttis: Nvidia FX5200, näyttö LG 99G.

9
Millä yrität kuunnella, jos viritinvahvistimella niin onko sieltä valittu oikea lähde (esim.cd, dvd) ja muoto (esim.analog/digital/auto)?

10
onko sinulla tuossa myth-virityksessä tuo kohina palkki noissa luvuissa kokoajan vaiko vain kanavan osuessa kohdilleen?

Tuo Signaali/Kohina palkki on muistaakseni tuolla kohdalla aina silloin kun viritän sellaista taajuusaluetta mistä kanavia löytyy (esim: 610000000), jos viritän taajuutta mistä ei kanavia pidäkkään olla näyttää se nollaa. Maanantaina vasta pääsen takaisin projektin pariin joten tarkistan silloin miten tuo palkki heittelee.

Ai niin kuinka sinulla on tuo XMLTV:n tv_grab_fi hakenut niitä kanavia sieltä katso.fi-sivuilta?

Tuota en ole vielä ehtinyt edes kokeilemaan, olen vain taistellut tuon kanavien virityksen kanssa.

Mythtv:stä on ilmestynyt uudempi versio eli 0.19, täytyy varmaan tuotakin kokeilla josko pelittäis paremmin.

11
No ootko saanut toimimaan. Itselläni on sama kortti ja kanssa mythtv:tä yritän asentaa, windows xp-koneessa kortti toimii ihan hyvin samassa pistorasiassa, samalla antennijohdolla. Kanavien scannaus vain ei ota onnistu akseenUbuntussa. Tulostaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
sh-3.00# scan /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/fi-Lapua > /root/.tzap/channels.conf
scanning /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/fi-Lapua
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
initial transponder 610000000 0 2 0 3 1 2 0
initial transponder 602000000 0 2 0 3 1 2 0
initial transponder 746000000 0 2 0 3 1 2 0
>>> tune to: 610000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
WARNING: filter timeout pid 0x0011
WARNING: filter timeout pid 0x0000
WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>> tune to: 602000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
WARNING: filter timeout pid 0x0011
WARNING: filter timeout pid 0x0000
WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>> tune to: 746000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
WARNING: filter timeout pid 0x0011
WARNING: filter timeout pid 0x0000
WARNING: filter timeout pid 0x0010
dumping lists (0 services)
Done.

Mikäli yritän käyttää mythtv:n omaa kanavaviritystä antamalla manuaalisiti taajuuden esim "6100000000" tulee seuraavanlainen ruutu mutta "Virityksen Aktiviteetti" ei mene tuosta 5%:sta minnekkään, "Signaali/Kohina" kyllä heittelee tuossa 78-82 paikkeilla.

Neuvoja, vinkkejä. Kenelläkään?

[ylläpito on poistanut liitteen]

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: XP ja Ubuntu verkkoon
« : 20.01.06 - klo:09.36 »
Hei itse painin kanssa Ubuntu-serverin saamiseksi näkymään Windows XP pro:ssa joten kirjoittelen tähän samaan ketjuun.

Samban olen asentanut näiden ohjeiden mukaan: http://www.howtoforge.com/samba_setup_ubuntu_5.10_p3 nyt en kuitenkaan pääse serverin jaettuhin tiedostoihin käsiksi windowsista. Ubuntussa kyllä pääsen määrittelemälläni käyttäjätunnuksella ja salasanalla xp:n jaettuihin kansioihin. XP:stä pingi menee servukoneeseen ip:llä ja servun nimellä.

Kun menen xp:ssä käynnistä->asetukset->verkkoyhteydet->verkkoympäristö näkyy vain XP:n jaetut kansiot.

Olen säätänyt xp:ssä Ominaisuudet:Järjestelmä ja välilehdeltä "tietokoneen nimi" "Työryhmä"-kohdan oikeaksi, mutta silti ei lähde verkko pelittämään.

Käytössä on reititin ja reitittimen asetuksien dhcp välilehdeltä olen määrittänyt staattiset kotiverkon ip:t eri koneille eli 192.168.0.12 servulle ja 192.168.0.15 win xp-koneelle.

Sivuja: [1]