Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ganymedes

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 193
121
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 24.02.21 - klo:11.52 »
Tässä on Kubuntu 20.04.02.

122
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 24.02.21 - klo:11.51 »
Tässä on Ubuntu 20.04.

123
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 24.02.21 - klo:11.50 »
Kuvat pitää jakaa kolmeen postiin, tässä on Ubuntu 16.04.

Aika moni on täällä kommentoinut, että melkein Dashin veroisia hakuja on muitakin. No, milloinkahan kehitysryhmien pomot saavat nieltyä ylpeytensä ja myöntävät, että heidän hakunsa "sucks the big time", verrattuna Dashiin. Pitääkö odottaa vielä toiset 10 vuotta, Dashin ilmestymisen jälkeen (LTS-jakelussa)? Vai onko tässä jotakin sellaista, että Canonical, kaupallisena yrityksenä, ei anna keksintöään muiden kopioitavaksi ... silloinhan tämä olisi mitä luonnollisinta?

Laitan tähän kuvat ja niihin evästeenä:
- kuvien aiheet selviävät kuvien tiedostonimistä. _A-tarkoittaa ensin löydettyä ja _B kun on tehty jotakin lisäksi
- mukana on siis Ubuntut 16.04 ja 20.04 ja lisäksi Kubuntu 20.04.2

- DASH antaa muille tasoitusta, koska se on peräisin 640x480 resoluution koneesta, muissa on jonkin verran isompi resoluutio
- Ubuntu 20.04 ei Activities painikkeella löydä mitään, eikä liene tarkoituskaan, ja sitä seuraavalla haulla ei löydä edes hakemistoa missä Björkin video on. Kun napauttaa Files kohtaa, niin sitten löytää ja kirjoittaa perään käsittämättömän paljon roskahakuja
- Ubuntu 20.04 ei löydä ei-installoituja ohjelmia ollenkaan, jos ei tajua ladata Gnome Software -ohjelmaa (jonka nimi on Software erotuksena Ubuntu Softwaresta). Tämä ei erityisesti käy ilmi näistä kuvista.
- Kubuntun oma haku ei löydä mitään ja sitä ei tässä ole siksi esitettykään
- Kubuntun esim. Alt-Spacen takana olevat haku ei suoraan löydä mitään järkevää. Napauttamalla "Places" -kohtaa sitten löytää

DASH haku siis löytää SUORAAN videon ilman että haki MITÄÄN, lisävalinnalla "vide" paljon muutakin mitä käyttäjä voisi haluta nähdä. Se löytää myös videoon kuuluvat .txt ja .jpg tiedostot, mistä muilla ei ole mitään aavistuskaan eikä niitä löydy haulla, edes lisäpainalluksilla, ollenkaan. Lisäksi DASHissa on alareunan valinnoilla mahdollisuus suunnata hakua tyypin mukaan, jolloin tiettyä tyyppiä, esim. ohjelmia, löytyy paljon laajemmin. DASH löytää myös kaksi porrasta hakemistoja itse videon yläpuolella, muilla hauilla ei tällaisesta ole mitään käsitystä.

DASH haku on siis ainoa kunnollinen sumean logiikan haku, joka tässä tapauksessa löysi kaiken oleellisen ja vielä muutakin. Edes itse hakua ei tarvinnut tehdä, koska se tajusi mitä on viimeksi käytetty ... tämähän on hyvin yleinen tilanne.

Aiemmin jo kommentoin, että käyttötapauksia pitäisi dokumentoida aluksi esim. 10 erilaista, jos on tarkoitus jotakin kehittää. Tämä nyt on vain eräs havainto, jota ei ole mitenkään voinut olla huomaamatta, oikeastaan heti DASHin ilmestymisen jälkeen.

Se, että mitä ominaisuuksia työpöydällä pitää olla, on jokaisen oma asiansa. Ohjelman funktionaalisuus ei ole subjektiivinen asia, vaan se on suunnitteludokumenteissa specifioitu asia. Se mitä ohjelmiston toimittaja ohjelmistoonsa laittaa on ohjelmiston toimittajan vastuulla ja kaupallisilla toimijoilla on omat motiivinsa - se ei ole käyttäjien päätettävissä.

124
.
Ajuriversioita on useita ja viimeisin on 460, jolla ei toiminut, mutta joka oli valittuna.

390.x on viimeinen Nvidian suljettu ajuri, joka toimii GeForce GTS 450:n kanssa. Uudemmat ajurit eivät käy, eikä järjestelmän pitäisi niitä edes tarjota. Ilmeisesti Kubuntussa on jokin bugi yhteensopivien ajurien tunnistuksessa.

Ok, tuo selventää. Tuollaista ei ollut listoilla. Läpinäkyvyys kyllä toimii mainiosti avoimellakin, en muuta ole huomannut. Pelikone tämä ei ole. Lähinnä yleiskone.

125
Oikeasti toistensa rinnalle, noin 32 kpl. Tämä laskettuna niin, että yksi vie keskusmuistia 2 GB:tä. Työasemaemoista löytyy suhteellisesti katsottuna edullisesti 64 GB:tä keskusmuistia (en ole tarkistanut olisiko luku nyt jo 128 GB.tä). Nämä ovat siis rinnakkaisia koska kaikki toimivat samaanaikaan.

Sekventaalisesti rajaton määrä niin että niitä ajetaan vuorotellen. Jos ehtona on se, että levyjä ei tarvitse vaihtaa välillä, niin 900 kpl. Tämä tulee siitä, että USB-portteja on vapaana oletettavasti aina vähintäin 3 kpl, 6 TB:n levy on suhteellisesti katsottuna edullinen ja yksi kone vie 20 GB:tä levytilaa. On tietysti olemassa 2x6 TB:n levykelkkojakin, mutta en vielä tiedä niiden hinnoista.

Edellinen luku voi vaihdella riippuen siitä, että jos fyysisessä koneessa pitää tai voi käyttää muita parametrejä. Levytilan tarve voi olla laskelmassa yliarvioitukin, koska vast'ikään tehdyt, melko tyhjät, Win10, Kubuntu 20.04.2 ja Ubuntu 20.04.1 koneet vievät sammutettuina vain 7-12 GB:tä.

... jos puhut jostakin Grub-jutusta, niin muut varmaan vastaavat siihen. Edellinen siis vastasi kysymykseen asentaa ja käyttää rinnakkain, jolloin ainoa mahdollisuus on virtualisointi.

126
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 23.02.21 - klo:19.06 »
...
Saihan Unitykin tosin tolkuttomat kurat aikoinaan, kunnes se lopetettiin, jonka jälkeen se oli parasta ikinä, eikä sitä olisi saanut lopettaa.
...

Niinpä juuri.

Lähinnä kai on ollut puhe Dash-napin puutteesta. Muut eivät oikeastaan ole Gnome-juttuja sinänsä, etupäässä, vaan yksittäisten ohjelmien toimintaan liittyviä. Gnome on tässä ehkä hieman sijaiskärsijä - Dash-nappi takaisin ja se olisi siinä. Esim. Kubuntun Windows-nappi tai hiiren klikkaus ei vastaa Dashiä, mutta ei sentään ole sekopoltsimainen toiminta.

Toisaalta minun pointtini on ollut PELKÄSTÄÄN vasta-alkajan kannalta katsottuna, mutta jos se ei kiinnosta Canonicalia, niin ei se kiinnosta minuakaan pätkääkään. Sehän on HEIDÄN business-päätöksensä ja voi olla osakkeenomistajille ihan hyväkin, mistä minä sen tietäisin, joten en myöskään välitä.

127
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pdf lomakkeiden editointi
« : 23.02.21 - klo:17.12 »
Mitenköhän nämä fonttihommat nykyään menevät?

Olen yleensä ladannut ubuntu-restricted-extras, kuten aina ennenkin ... tulevatko muuten mitään kautta?

Näyttäisi kyllä ainakin niitä vielä lataavan, tuskin haittaa jos kokeilet (siis täältä tulee Windows-fontteja, jotka sinulta ehkä muuten puuttuvat), siis:

sudo apt install ubuntu-restricted-extras


128
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 23.02.21 - klo:16.53 »
Näemmä sait pelaamaan kaikesta huolimatta. Mitä työpöytään tulee niin siinä on sellainen metka piirre että kaikki osat ovat oikeastaan muokattavissa olevia elementtejä. Jos et vaikka pidä windowsmaisesta tehtävänhallintapaneelista, niin pystyy pienellä väännöllä tekemään Gnome/Unitymaisen sivupaneelin. Samoin ruudun yläosaan voi lisätä otsikkopalkin jne...plus lisäosia löytyy verkosta työpöydän omalla lisäosien hakutyökalulla vaikka muille jakaa. Se on aika lailla säätäjän unelma.

Yep, tuon sivupaneelin osalta luit kyllä ajatuksia :) . Hyvä tietää, että se on tehtävissä. Ovat nuo tehtävänhallinnan ikonit kuitenkin järkevän kokoisia ja siksi palkki on käyttökelpoinen. Hienoa, että työpöytien hallinta toimii mukavasti - sitä tarvitaan.

Sellainen tuli periaatteellisena kysymyksenä, että uskaltaako "disks" sovellusta ladata ja käyttää? Nimittäin, VMware ei tässä järjestelmässä jostain syystä näytä lennosta avattuja ja siten mountattuja levyjä käyttökelpoisesti, jotenkin sekoilee niiden kanssa. Disks-sovelluksella saisi fstabin tehtyä helposti kuntoon ja onhan siinä muutakin käyttökelpoista. Tiedän kyllä miten fstab editioidaan käsin - eihän ennen muuta ollutkaan. VMware sinänsä toimii.

Jotain erojahan tässä on muutenkin levyjen käsittelyssä - verkkolevyltä (samba) ei voi raahata musaa Clementinessä soitettavaksi. No, ei nyt sinänsä niin tarpeellistakaan aiottuun käyttötarkoitukseen. Nopeastihan niitä kopioi tarpeen mukaan. (Siis tämä kyllä toimii esim. Ubuntu Studiossa).

129
Kiitos kommenteista. Perusgrafiikalla varmaan pärjätään, mutta hyvä tietää hieman lisää konsteista.

Ajuriversioita on useita ja viimeisin on 460, jolla ei toiminut, mutta joka oli valittuna. Muutin siis opensource ajurin käyttöön ja boottasin. Sitten siellä on nVidia server ajurit myös listalla - en ole perehtynyt että mitä tämä server tässä oikein tarkoittaa (louhintaa varten?).

nVidia on samanikäinen kuin konekin, muistaakseni vuodelta 2011. Kortti on kyllä ihan käsinvalittu, koska se toimi kahdella eri ohjelmalla, virtualisoituna(kin) 3D kiihdytyksellä, Ubuntu Hostissa, OpenGL-grafiikassa, oikein. Hieman halvempi kortti ei toiminut yhdessä tapauksessa. Ei se mikään huippukortti ollut siltikään, mutta toimi oikein.

Jossain tuoreessa logissa oli maininta, että laitteeseen ei ole linkattu mitään ajuria - joten varmaan siksi grafiikka ei käynnistynyt. Joten vaikuttaa tosiaan modulin latausongelmalta - en kokeillut listan vanhempia legacy-ajureita, siis en kokeillut oikein eli bootin kanssa.

130
Yep, tuossa on monta juttua. Mutta käyttämällä fdiskiä ja sen FAT32 järjestelmää (siis jos ei ole yli 4 GB:n tiedostoja), toimii.

Disks ei hallitse kaikki tilanteita. Windowsin exFAT (tms) ei toimi kaikissa rekkuloisa, esim. autossa ja NOTonlyTV mediaplayerissä.

Eli vanhassa vara parempi. Komentoja, mutta ole varovainen ettet tuhoa kovalevyä:

sudo fdisk -l (näyttää mitä levyjä sinulla on ja niiden kirjaimet)
sudo fdisk /dev/sd_jokukirjain (esim. /dev/sde, jos levyjä oli kiinni aika monta)
p - näyttää tilanteen
d - tuhoaa yksi kerrallaan partitiot
w - kirjoittaa muutokset
n - tekee uuden (oletukset ovat OK)
l (ällä) - listaa tyypit
t - joku_tyyppi (c on FAT32)

w - kirjoittaa muutokset

sudo mkfs.vfat /dev/sd_jokukirjain1 (ykkönen ensimmäiselle parititiolle, tikulla muita ei olekaan) ( siis esim. mkfs.vfat /dev/sde1 )

Jos tikun labeli meni väärin, tai jäi tyhjäksi kuten yllä, niin disks sovelluksella sen voi käydä jälkikäteen muuttamassa (tai Windowsilla voi)

Jos ei toimi, niin tikku on oikeasti rikki, aika harvinaista kuitenkin ilman tunnettua syytä. Se, että tikku ei toimi bootissa (vaikka käytät -a optiota yllä), on harvinaista, mutta sellaista on tullut eteen.

131
Sattuipa kivasta. Juuri tuli vaikeuksia nVidian kanssa enkä pystynyt testaamaan kun ei ole toista ohjainta.

Lähetätkö kohtuu hinnalla? Jos niin, niin ostan pois. Sovitaanko YV:llä tarkemmin?

132
Kiitos vastauksesta SuperOscar!

Sain tämä selvitettyä, sddm oli kuitenkin jo käynnissä. Homma toimi näin ... ainakin seuraavaan Updateen asti:

- ruutu oli siis musta. En päässyt bootissa Grupiin en Esc enkä Shift napeilla (varmaan ohjeet muuttuneet). Sinne olisi voinut lisätä "nomodeset" jos olisi sinne päässyt. Ehkä parempi ratkaisu.
- F3 vei konsoliin (vai oliko Alt F3)
- sieltä startx
- tämän jälkeen graafinen ympäristö on käytössä, mutta vain VGA-resoluutiolla
- device driver vie nVidian drivereiden valintaan
- pitää valita OpenSource driverit (huomasin tämän kun katsoin Testaus vaihtoehtoa, jossa tämä driveri kyllä toimi. Suljettu ajuri, "uusin testattu", ei siis toimi oikein.
- pitää tehdä myös reboot ennen kuin muutokset astuvat voimaan (tuo oli virhe eilisessä kokeilussa, en bootannut välillä)

Tämän jälkeen graafinen ympäristö käynnistyy normaalisti bootissa ja näyttö tunnistuu. Seuraavaksi Update, saa nähdä mitä se tekee, mutta korjauskonsti on kuitenkin aika nopea, jos toimimaton ajuri vielä palaa käyttöön.

133
Tarkemmin sanottuna, kone siis boottaa ja linux käynnistyy, ruutu on musta, mutta jolloin ...  pääsin terminaaliin ja siitä startx komennolla sain työpöydän käyntiin, asensin päivitykset jossa tuli suljettuja nVidia-ajureita.

Ajureita pääsee myös vaihtelemaan, mutta ei siitä tullut hullua hurskaammaksi. Aina on vain resoluutio 640x480 valittavissa. Nvidian kortti on vanha, mutta näyttö on melko uusi, 27" Asus HD resoluutiolla. Pitääkö tässä oikeasti editoida jotain X:ään liittyvää tiedostoa vai mikä toimii? Olisiko päivitysten ottaminen asennuksen yhteydessä muuttanut peliä - tuntuu kaukaa haetulta? Kone ei myöskään bootin jälkeen itse käynnistä X:ää automaattisesti, vaan näyttö jää edelleen mustaksi (mutta ei virrattomaksi, koska kone on bootannut ja linux käynnistynyt).

134
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 23.02.21 - klo:00.30 »
Itse täytyy todeta, että eniten pidän käyttöliittymänä KDE:stä, sen saa kyllä melko pitkälti säädettyä haluamakseen ja ei se nykyään ole sen raskaampi kuin Gnome3. Eikä toisaalta pääasiallinen tietokoneeni kärsi tehopulasta.

Kiitos!

Tuota täytyy kokeilla, en ole sitä pitkään aikaan nähnyt, mutta joskus takavuosina näytti hienolta.

Varoituksen sanana jos ei varsinaisesti pidä siitä Windowsmaisesta oletusasusta niin joutuu sitten säätämään, mutta no tuossa on se puoli että myös PYSTYY säätämään hyvinkin radikaalisti jos niikseen tulee.

Asensin virtuaalikoneelle ja hyvältähän se näytti. On toki jossakin määrin windowsmainen, mutta vaikutti kuitenkin jollain tapaa hyvältä.

Valitettavasti on kuitenkin jotakin muutakin kuin eri työpöytä - toisessa ketjussa olen tiedustellut mitä pitää tehdä kun ei boottaa, siis tein jo oikean asennuksen - musta ruutu. Valitettavasti ei nyt ole tähän hätään toista sopivaa näytönohjainta - ei ehkä tarpeenkaan, jos tietäisi mitä tehdä ... ehkä joku Grub parametrijuttu vai vaatiiko tämä bioksen levytyypistä jotakin ... vastaatko toiseen ketjuun jos tulee jotain mieleen.

135
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 23.02.21 - klo:00.22 »
...
Tällä hetkellä Canonical ei edes yritä tarjota Ubuntua kotikäyttäjille tai aloittelijoille.

No sittenhän tästä on ihan turha edes keskustella jos ohjelmiston kaupallista toimittajaa ei kiinnosta ohjelman tekeminen sopivammaksi aloittajalle.

Noin muuten:

A.
Proosallinen keskustelu asiasta joka on melko monimutkainen tai ainakin monipuolinen keskustelu ja johon liittyy suuri määrä ei-intuitiivisiä piirteitä - tiedän kokemuksesta että sähköpostikeskustelu tällaisesta ei johda mihinkään ja vain johtaa kaikkia harhaan. Olen ratkaissut tällaiset tilanteet cheat sheetillä eli ohjeella, johon on dokumentoitu pääasiallinen käyttötapa ja asiat joita ei pidä tehdä tai ei pidä olettaa ja miten asiat voi tehdä sujuvasti. Sen lisäksi voi olla sitten vaihtoehtoisia käyttötapoja niin paljon kuin viitsii kirjoittaa liitteitä. Tällainen ohje on yleensä tehnyt kaiken lisäkeskustelun tarpeettomaksi ja on ollut käyttökelpoinen vähintäinkin vuosia eteenpäin.

Ehkä toimisi tässä, ehkä ei. Ei ole oikeastaan minun murheeni.


B.
Jos ohjelmaa haluaisi parantaa, niin yksi vaihtoehto on tehdä aluksi 10 erilaista käyttötilanne skenariota. Näihin voi sitten miettiä ohjeet ja kiertokonstit. Sen jälkeen voi miettiä, että miksi näitä ohjeita ja kiertokonsteja yleensäkään tarvitaan ja muuttaa ohjelmaa siten, että niitä ei tarvita.

Näitä kiertokonsteja on jo tässäkin keskustelussa esitelty useita, vaikka ei ole vielä edes tosissaan yritetty.

Tämä on suhteellisen yksinkertainen tapa hoitaa asia. Mutta jos ohjelmiston kehittäjää ei kiinnosta, niin tästä keskustelukin on täysin turhaa.

...

Parempi olisi siis keskustella eri työasemavaihtoehtojen puolista, jos haluaa pysyä Ubuntu-perheessä.

136
Tässä vähän aikaa sitten minulla oli ongelmia Kubuntu 20.x asennuksissa. Lopulta tulin johtopäätökseen, että HP 8200 -kone ei tykkää SSD-levyistä. Jo kaksi kertaa se on sekoittanut levyt ja koneet vuonna 2017 ja 2021. Vika voi olla myös Kubuntun asennusohjelmassa. Acer-läppärille se kyllä asentui ja siinä on Kingstonein 120 GB SSD-levy. Tuo HP 8200 boottailee SATA-3 levyjen kanssa ok. Mutta välillä se arpoo, mitä ottaa kyytiin mukaan. Eilen ei tullut ääniä mukaan (tilalla valeäänijärjestelmä, joka ei äännellyt). Ja tänään taas äänet tulivat käynnistyksessä mukaan.

Kiitos kommenteista.

SSD-levyasia on sinänsä tuttu - jotkut vanhat Dellin läppärit eivät toimi jollakin SSD-levyllä, mutta toimivat toisella. Vaihdoin boottimedian isoon kovalevyyn.

Siitä ei kuitenkaan ole kyse - selvennyksenä edelliseen: Kone boottaa viideltä eri SSD-levyltä (näitä vastaavat käyttöjärjestelmät mainittiin yllä), joista yksi oli sama kuin missä on nyt Kubuntu ja joka boottasi sitä ennen tänään Mint 24.1:een. Identtinen kone (siis periaatteessa identtinen, jokaisesta komponentista ei voi mennä takuuseen tutkimatta vaikka ovatkin ehkä/todennäköisesti samalta hyllyltä poimittuja) boottaa Win 10:iin.

137
Asentelin  Kubuntun 20.04.2 version (uusin) SSD-levylle, DVD:ltä, ja yritin bootata. Ei onnistu, musta ruutu. Kokeilin toisellekin levylle (Kingston SSDNOW 300, 240 GB), mutta sama tulos. Ruutu on siis musta, eikä " - " -merkki joka kuvastaisi puuttuvaa boottausmediaa. Shiftin ja Escapen rämppääminen ei tuo mitään näkyviin. Biokseen tietysti pääsee (Del).

Kone kyllä boottaa, esim. Ubuntu 20.04, Mint 20.1, Fedora 33, Ubuntu 20.10, Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04 vastaavilla järjestelyillä.

Kubuntu asentuu myös virtuaalikoneelle downloadusta imagesta. Asennuksessa SSD:lle ei tullut mitään virheitä, kummallekaan levylle (joista toisesta Mint boottaisi aiemmin).

Mitens' tällaista parhaiten lähestytään?

Kone on:
- i7, Asus emo, Bios vm. 2012
- GF116 [GeForce GTS 450 Rev. 2]

Vai pitääkö hankkia jostakin toinen näytönohjain kokeilua varten?

138
on aika jännää jos aletaan laittamaan sähköpostia vaikka ostostapahtuma on keskeytetty ja mitään tilausta ei ole lähetetty. voisithan kysyä kyseiseltä yritykseltä että miksi näin tapahtuu ja voitaisiinko sinun sähköposti poistaa heidän listoiltaan?

Montako kertaa tässä pitää selventää mitä viestin otsikko sanoo: kyse on roskapostista jolla ei ole mitään tekemistä myyjän tai laskunvälittäjän kanssa. Siis tyyliin "Fat Burner", "Skin Tags Remover", "20/30 Vision", jne.

Mitäs väliä sillä on mitä mainostetaan? Mainostaja jolle tämä on välitetty voi mainostaa mitä haluaa ... tai myydä sähköpostin eteenpäin joka edelleen mainostaa mitä haluaa. Ainakin minä keksin monta syytä miksi "isohkon tavaran" ostajalle voisi mainostaa "Fat Burner" ja "20/30 Vision" -tuotteita. Tämähän on kansainvälistä toimintaa, ei tässä suomi-kortilla ole arvoa eikä vaikutusta. Suomeksi kirjoitettu nigerialaiskirje on vain yksi mahdollisuus monesta.

Eri asia on sitten se, että jos SPAM on vahingollista. Silloin voisi ajatella, että tämän kolmannen osapuolen järjestelmissä on tietovuoto. Jos tämä meni neljännelle osapuolella, tuskin siitä enää kukaan alkuperäinen osapuoli edes välittää mitä siellä tapahtuu.

139
En kuitenkaan usko että kyseessä on tietovuoto vaan on ihan harkittua toimintaa.
Myyjältäkö? Ei nyt sentään.

Tähän tarvittaisiin varmaan jonkun tietoturvaspesialistin näkemystä, mutta ...

... myyjän järjestelmäänhän tuo "lomake", mikä se nyt sitten onkaan, menee, joten miksi ei? Mainitsin myös WEB-hostaajan, joka tietenkin voi tehdä mitä hyvänsä ilman, että myyjä sitä ymmärtää. En minä ainakaan ensimmäiseksi epäilisi tietovuotoa.

Yhteys lienee https - joten, epäiletkö että toimistasi on saatu vihiä ja linjoilla on Supo, Säpö tai NSA?  :D   ... ei kai sinne väliin muut pääse.

Tuskin Ubuntun käyttäjällä mitään troijalaistakaan koneessa on.

140
Juuri noin. Selailu riittää, jos selaimesi tietää sähköpostiosoitteesi. Tai jos olet jo kirjautunut kauppiaan sivuille.

Selain ei "tiedä" minun sähköpostiosoitettani. Käytän Firefoxia enkä ole kirjautunut millekään verkkotilille joka liittyisi selaimeen mitenkään. Tai ylipäätään millekään tilille, en myöskään myyjän tilille. Riitti kun erehdyin kirjoittamaan lomakkeelle sp-osoitteeni. Kauppiaiden verkkosivuihin täytyisi voida luottaa sen verrran että lomakkeelta ei heti vuoda tietoja.

OK, tuo on uutta. Aika agressiivistä tiedon louhintaa näköjään. En olisi ihan tuota olettanut.

En kuitenkaan usko että kyseessä on tietovuoto vaan on ihan harkittua toimintaa.

Jos perään tapahtuu tietovuoto - siis menevätkö nuo tuollaiset kauppiaan (tai web-hostaajan) urkkimat tiedot edes mihinkään suojattuun rekisteriin - niin hakkerit myyvät tietonsa jollekin mafialle, joka lähettää Troijan hevosia ja vastaavia kivoja pikku postituksia miljoonille sähköpostiin ja kun joku erehtyy klikkaamaan, niin urkinta tai kiristys tai joku myy käynnistyy. Näin se homma etenee.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 193