Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ganymedes

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 193
101
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:21.08 »
Voisin myös taas kerran suositella Qoppa Softwaren PDF Studiota. Se maksaa jokusen kympin mutta on monta kertaa ollut minulle verrattomaksi avuksi PDF:ien kanssa sählätessä. Se hallitsee nuo PDF/A-arkistomuodot ja osaa myös sanitoida tiedostoja monella tapaa.

Yhden lisenssin saa asentaa kahteen koneeseen, ja muistaakseni koneet voivat olla myös eri alustoja (Linux/Wintendo/Mac).

Kiitos! Täysin varteenotettava vaihtoehto muutaman kympin ollessa kyseessä.

102
Koska Elisa kehuu että heidän palvelimensa on Suomessa, yritin selvittää kolmen ison operaattorin sähköpostipalvelinten sijaintia whois-domaintools.com -sivun avulla. Sen mukaan Elisan palvelin on Suomessa kuten Elisa lupaa. Myöskin DNA:n palvelin näyttäisi olevan Suomessa, mutta tarkempi sijainti on Suomi, Kanta-Häme, Vantaa?! Telian palvelimen sijainti ei löydy ollenkaan ja domain-nimet viittaavat Suomeen, Ruotsiin ja USAan.

Miksi tuo on oleellista? Sisällön vakoilun vuoksiko? Säpöhän ne postit höyrystävät auki tarvittaessa, jos poistuvat Suomesta.

Kaikki varmaan tietävät että pilvipalveluilla on datakeskuksia ympäri maailmaa eikä suorituskyky ole mikään ongelma, ei ole koskaan ollut.
On se sen verran oleellista, että avatessasi Gmail-tilin, sovit Googlen kanssa, että kaikki sähköpostisi sisältö on Googlen omaisuutta. Lue pieni präntti.
Säpo tietysti höyrystää kirjekuoresi auki, ja niin moni muukin, että kuori on teipattava kiinni ennen jakelua vastaanottajalle. Tämä on kuitenkin laitonta toimintaa Suomessa, päinvastoin kuin Googlen kyttäys, johon itse olet antanut luvan.

Tämähän ei suoranaisesti liity sähköpostipalvelimen fyysiseen sijaintiin.

Tämä liittyy minun toteamukseeni, että asia muuttuu jos et luota Gooleen.

Se, että höyrystetäänkö sähköposti auki vai ei, on vielä aivan oma kysymyksensä.

Omistusoikeus ei tietenkään siirry, jos siirtyisi sinulla ei olisi enää oikeuksia, vaan Google, tulkittaessa sinun kommenttiasi, omaa myös kaikkeen käyttöoikeuden. Pieni teksti ei sinänsä vielä tarkoita mitään - onhan Microsoftin ohjelmissakin ollut kautta vuosikymmenet huvittavaa tekstiä, jotka eivät ole voimassa Suomessa tai EUssa - tai mikä se kriteeri nyt missäkin asiassa on - en ole juristi. Sinänsä se, että käyttöoikeus jaetaan, koskee myös Facebookia ... varmaan montaa muutakin kansainvälistä Foorumia.

Jos siis lähettelet sähköpostia itsellesi Elisan palvelimella, olet turvassa - oletettavasti, riippuen mitä lähetät ... onhan Supollakin jotain korotettuja oikeuksia nykyään. Jos lähetät sähköpostin jollekin muulle ihmiselle, joka lienee kohtalaisen yleistä sähköpostin käytössä, et voi tietää saako joku muu käyttöoikeuden sisältöön vai eikö saa.

103
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:20.51 »
Jos ongelma on ligatuureissa, sitä voi kokeilla vaihtamalla fontin, koska ligatuurit ovat fonttikohtaisia, kaikissa niitä ei ole.
Ja löytyihän Scribuksesta valinta ligatuureillekin: Windows>Text properties> Font settings. Siellä ligatuurit oletuksena käytössä.
Luulen kuitenkin, että sinun pulmasi on pdf:n vientiasetuksissa. Kokeile

Ps. ei siirtää tarvitse, mutta sanoinpahan vain, ja vastaisen varalle :P

Yep, täytyy kokeilla paremmin. Libre Officessa PDF kääntyy draw-ohjelmaan, eikä lopputulos ole hyvä. Jostain syystä kaikki fontit eivät mene Embedded puolelle. ti ja tt -ongelmaan ei tullut helpotusta.

Sinänsä nämä aiemmin mainitut PDF-muodot eivät ole käytettävissä minullakaan.

104
Koska Elisa kehuu että heidän palvelimensa on Suomessa, yritin selvittää kolmen ison operaattorin sähköpostipalvelinten sijaintia whois-domaintools.com -sivun avulla. Sen mukaan Elisan palvelin on Suomessa kuten Elisa lupaa. Myöskin DNA:n palvelin näyttäisi olevan Suomessa, mutta tarkempi sijainti on Suomi, Kanta-Häme, Vantaa?! Telian palvelimen sijainti ei löydy ollenkaan ja domain-nimet viittaavat Suomeen, Ruotsiin ja USAan.

Miksi tuo on oleellista? Sisällön vakoilun vuoksiko? Säpöhän ne postit höyrystävät auki tarvittaessa, jos poistuvat Suomesta.

Kaikki varmaan tietävät että pilvipalveluilla on datakeskuksia ympäri maailmaa eikä suorituskyky ole mikään ongelma, ei ole koskaan ollut.

105
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:20.21 »
( Off topic , olisit voinut laittaa tämän "Multimedia ja grafiikka" -alueelle. Se on mielestäni turhan hiljainen, etenkin graafisten ohjelmien osalta, siihen nähden, miten hyviä graafisia ohjelmia Ubuntussa (ja muissa Linuxeissa) on valmiiksi asennettuina tai parilla klikkauksella ilmaiseksi asennettavissa. )
PDF/A on jonkilainen arkistostandardi, mutta eipä sitä ole paljon missään muuallakaan tarjolla. PDF/A-vientiasetukset olen jostain joskus ladannut, googlaa!
Scribuksessa on kuitenkin PDF/X-1a, joka muistaakseni vastaa PDF/A-1 -standardia. Nyt kun räpelsin Scribuksen kanssa, sain PDF/X-1a:n harmaaksi, joten en tiedä, käytinkö sitä oheisessa liitteessä.
Toinen virhelähde pdf:ssä on ollut kirjasimien sisällyttäminen pdf-dokumenttiin. Jos valitsee embed subset, saattaa osa kirjasimista jäädä pois kyydistä. Tämä valittavissa Scribuksen pdf-viennissä välilehdellä Fonts. Oheisessa valitsin embed all. Outline all fonts on varma valinta painotuotteeseen, mutta sitten teksti ei ole enää editoitavissa (tekstinä).Se muuttaa fontit vektorigrafiikaksi eli vektorikuviksi.
Ligatuureista en löytänyt mainintaa Scribuksen asetuksissa, jossain senkin luulisi olevan.
Ohessa liitteenä loistava hengentuotteeni, joka ainakin oman koneeni asiakirjakatselimella näkyy oikein:

OK, en pysty enää itse siirtämään. Saa siirtää, jos joku haluaa.

Niinpä näkyy olevankin. Documenttisi tulee Libre Writeriin ihan oikein. En ole vielä kokeillut, mutta muistaisin, että nuo fontit ovat todellakin juuri erilailla kuin kehotat tekemään.

Hieno juttu, helppo tehdä erilainen painos. Loppukohde on Kindle e-book (johon siis siihenkään minun PDF:äni eivät mene suoraan sisään kunnolla) ... varmaan joutuu jotakin tekemään lisäksi, mutta tämä on se suurin este.

106
Mutta toki pitäisi olla mahdollista myös reitittää kaikki postit yhteen osoitteeseen. Tästä minulla ei ole mitään kokemuksta, mutta näin olen lukenut, että postit voi todella helposti reitittää vaikka ISP:n sähköpostiin tai miten nyt haluaakaan.

Juuri näin voi tehdä triviaalisti G-maililla. Ulospäin annettava sähköpostitilini, luotettaville tahoille annettava, ei edes ole sähköposti vaan linkityspalvelu. Linkitykseni siitä eteenpäin on kaksi portainen - täysin triviaalia G-mailillä.

Samoin useat sähköposti tilit toimivat juuri niin kuin qwertyy mainitsee.

Kenellä nyt on oikeasti vakiokoneet? Ei minulla ainakaan, koneita tulee ja menee, käyttöjärjestelmät päivittyvät. Tänä vuonna olen rakentanut 10 eri käyttöjärjestelmää, kaikissa olen käyttänyt sähköpostia, koska muutahan ei silloin ole auki kuin tämä yksi kone (siis samalla pöydällä). Sähköpostitili on myös helpoin tapa lähettää linkkejä ja scriptejä ja muita ad-hoc koneelta toiselle. Pilvipalveluvarasto sopisi vielä paremmin, jos tarve olisi jotenkin määrätty. Sähköposticlient on sellainen pysähtyneisyyden aikakauden jäänne, lähes viime vuosisadalta. Jos johonkin pilvipalvelu sopii, niin sähköpostiin. Kahdella eri kännykällä on myös G-mail - se on Androidissa aina automaattisesti - vaikka et haluaisikaan.

Ei kai firman koneelle kukaan asenna omaa, henkilökohtaisen sähköpostin clientia? Siksikö ihmiset lukevat sähköpostinsa työpäivän aikana pelkästään kännykällä ja vastaavat niihin todella huonosti ja vajavaisesti, kun eivät tajua käyttää sähköpostia pilvipalvelussa kunnon näytöllä ja näppäimistöllä?

Reititys G-mailistä jonnekin muualle toimii triviaalisti, jos sitä tarvitsee. Uudelleenohjatut voi myös suodattimilla ohjata johonkin muuhun hakemistoon, tällöin Inbox pysyy puhtaana, jos tämä oli jotenkin relevantti käyttötapa - tämän viikon opastuksessa oli. Suodattimilla voi tehdä paljon muutakin.

Ai niin, ei kai kukaan enää käytä jonkun ISP:n antamaa sähköpostiosoitetta? Huomasin tämän virheeksi jo 20 vuotta sitten kun olin sen muuttanut jo kolme kertaa. Tämähän on torpparijärjestelmän nykymuoto. Eri asia on sitten se, että ei luota Googleen vakaumuksellisista syistä - sitten pitää valita joku muu, todennäköisesti teknisesti aina huonompi.

Edellinen perustuu siihen, että olen auttanut ihmisiä sähköpostiongelmissa. Viimeisen 15 vuoden aikana, ongelma olisi ratkennut aina, siis joka kerralla, samalla tavalla: Käytä G-mailiä, niin tälläkin viikolla kaksi kertaa.

107
En ole sotien jälkeen käyttänyt muita kuin pilvipalveluposteja. Silloin kun on useampia koneita, niin kaikenmaailman sähköposticlientit ovat lähinnä sietämättömiä.

Yksityiskäytössä on ollut G-maili 15 vuotta tms. Sähköpostiongelmat mitä tänä aikana on tullut luettua muilta loistavat poissaololtaan G-mailissä. G-mailissä on tietenkin kaikki kontaktit joten Android-puhelimissa toimivat aina suoraan - ei oikeastaan voi puhua edes synkronoinnista, koska kontaktit ovat pilvessä nekin.

G-maili ei tietenkään ole mikään Linux-asia, vaan toimii missä hyvänsä. Aivan viime aikoina on esimerkiksi valiteltu tällä palstalla roskapostista - ei G-mailiin mitään sellaista tule, käytännössä ei ollenkaan.

108
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:17.55 »
Joo, ei löydy PDF/A outputtia Scibuksesta enkä huomannut mitään muutakaan joka antaisi paremman tuloksen. Täytyy tutkia Scibusta paremmin - on kai siihenkin lisäosia saatavana.

109
Levyt (disks) ohjelma toimii muuten hyvin, mutta tikkujen alustukseen en ole sitä enää käyttänyt. Alla esimerkki ongelmasta:

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54842.msg418666#msg418666

Yep. Windowsin tikkujen tekokin on syvältä, koska siinä ei ole kunnollisia vaihtoehtoja, riippuen Windows-versiosta, ja joku exFAT (tms) ei kelpaa kaikille laitteille. Kerran luulin, että 128 GB:n Kingston tikku ei toimisi, mutta vielä mitä, Windowsin alustus ei vaan kelpaa.

Olen käyttänyt pelkkää Fdiskiä ja mkfs-komentoa. En ole huomannut mitään ongelmia ja tikkuja on tehty paljon, eri tarkoituksiin - paitsi labelin muuttamisen voi tehdä Windowsissa tai disks-ohjelmassa. Yleensä teen kaupan tikutkin uusiksi, koska eivät nekään ole aina kunnollisia. Tosin ntfs-tiedostojärjestelmän tekeminen muualla kuin Windowsissa hieman arvelluttavaa - siitä en mene takuuseen, että olisiko sen tekeminen Windowsissa kuitenkin järkevintä ... tikut ovat hitaita ja 64 GB:n tai 128 GB:n kokoinen huono toimimattomuus on turhauttavaa.

110
Voi olla, että HP on nyt myöhemmin laittanut firmware päivitykset ihan luvallisiksikin, eikä enää yritä keinotekoisesti tehdä printteriä toimimattomaksi (tulostusten määrän tai väärien kasettien vuoksi) ... siis koskien näitä Samsungeja.

Google haku tarkalla tyyppimerkinnällä tuottaa kyllä sattumia, mm. tämän:

https://drivers.softpedia.com/get/PRINTER/Samsung/Samsung-ML-2851ND-Printer-Firmware-1011550.shtml

Sitten löytyy .ru loppuinen sivusto josta sen saa ostettua (jospa haet linkin itse, en halua näitä sivuja linkata tänne). Firmware esitellään siellä seuraavin terveisin:


Firmware Fix ML-2851ND
Available firmware version here.
After flashing the printer is without chips, not locked.  Do...
3$ - Buy Now

Mielestäni siinä, että haluaa korjata ohjelmallisesti ja keinotekoisesti rikotun printterin toimivaksi, vaikka Samsung itse ei sellaista ole halunnut, ei ole mitään laitonta.

... tämä voi myös olla hyvinkin printterikohtaista, minun vanha esimerkkini oli eri mallista ...

111
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:11.33 »
ti ja tt ovat vähän odottamattomia, mutta ettei kyse silti ole ligatuureista? Tyypillisimpiä ovat f-alkuiset (ff, fl jne.), koska niitä on englannissa paljon ja ne ovat tyypillisiä paikkoja, joissa kirjaimet muuten ikävästi kalahtaisivat yhteen.

En ole aikoihin käyttänyt Scribusia, mutta noinkohan sen asetuksista löytyisi kohta, josta pyytää olemaan käyttämättä ligatuureja?
...

Kiitos joka tapauksessa tuosta PDF/A -vinkistä. Jospa se ratkaisisi.

Ei kyllä ne ovat kyllä näitä t-kirjaimeen liittyviä ja niitä on todella paljon englannissa. Nämä ovat vaivanneet koko ajan, myös toisinpäin toimittaessa. Esim. OpenOfficella tai/ja Wordilla tehdyn PDF:n lukeminen (cut/paste -menetelmällä) Scribuksen tekstinsyöttöön (joka on täysin muotoilemattomassa tekstimuodossa editorissa) luettaessa on sama ongelma. Näitä voi oikoluettaessa korjailla kappale kerrallaan, mutta kirjan laajuudelta ei asiasta tule enää mitään. Word-dokumentin kanssa toimisi varmaan kaikki, mutta se lakkaa olemasta masteri hyvin nopeasti kun teksti on siirretty Scribukseen, jossa kuitenkin tulee vielä viimeisiä korjauksia.

Lähinnä tämä on minulle kuitenkin enää ongelma Scribuksesta ulos - toisen suunnan kerroin vain esimerkkinä miten laajalti ilmiö tapahtuu.

112
Yleistä keskustelua / Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:11.06 »
Tämä ei varsinaisesti ole Linux asia, mutta Ubuntu Studiolla minä tätä teen. Ongelma on saada ulos Scribuksesta muihin järjestelmiin, kuten EPUBiin, mahdollisesti Word toimisi myös (yllättäen sitä voi lukea sisään muualle).

Scribuksesta saan kyllä PDF:n ulos siten, että KAIKKI on aivan kunnossa. Mutta yllättäen tätä PDF:ää ei saa MIHINKÄÄN luettua sisään. Ongelma siinä on se, että yhdistelmät "ti" ja "tt" (ehkä jotkut muutkin), eivät muodostu merkeistä vaan ovat jotain muuta (glyph?) ja tulevat sisään tunnistamattomana tilanvarauksena. Tämä siis koskeee kaikki yrityksiä lukea PDF:ää jonnekin muualle.

Scribuksessa on kyllä image-pohjaisia outputteja, mutta oikeastiko näitä pitäisi käyttää? Vai onko ongelma peräisin, jostakin tietystä PDF-standardista (optioita on useita PDF:n tekemiseen)?

... joten onko joku asiantuntija tällä palstalla ...

113
Joku aika sitten Samsung printteri alkoi tulostaa kelvotonta jälkeä. Printteri oli kuitenkin sinänsä ehjä koska testisivu oli virheetön. Pidin sitä tarkoituksellisena printterin vanhentamisena. BIOSta ei myöskään voinut päivittää mitenkään - ajattelin että se on tarkoituksella tehty niin, jotta väärien kasettien käyttäminen saa printterin sekoamaan.

Löysin kuitenkin Interwebisistä paikan jossa myytiin uusia bioksia. Päivitykset maksoivat kymmeniä euroja, mutta vanhat bioksen vain euroja. En silloin ostanut mitään.

Nyt yritin löytää paikkaa, mutta en sitä enää löytänyt.

Sen sijaan löytyi allaoleva linkki, jossa väitetään, että tällä saa helposti resetoitua bioksen ... en ole kokeillut:

https://www.printerstechnicalsupport.com/how-to-reset-samsung-printer-firmware

114
käytä ennemmin vaikka gpartedia noihin levyn alustus hommiin, toimii sutjakkaammin ku toi ubuntun härpäke

Kyllä tuo Levyt-ohjelma on ihan pätevä. Taustalla on UDisks ja tuo käyttöliittymäkin on GNOME-projektin tuotos eikä Ubuntun oma. Tässä tapauksessa valittiin turhaan levyn tyhjennys, jota ei uuden levyn tapauksessa tarvita mihinkään.

Levyt (disks) ohjelma ei joskus takavuosina ollut riittävä, mutta enpä tiedä mitä siitä nyt puuttuisi ja miten se olisi kömpelö? Tässä esitetty asia on aivan "toimii kuten suunniteltu", kuten on todettu.

Levyt-ohjelma ei kuitenkaan aina suoriudu tilanteesta, jos levy on ollut kiinni jossakin muussa kuin tietokoneessa (esim. NAS-laitteessa). Tällöin olen käyttänyt fdiskiä levyn partitioiden tuhoamiseen ja tikkujen kanssa koko prosessiinkin samantien.

115
Täytyypä kokeilla.

116
Siskon koneen kohdalla kehotin eka reboottaamaan ja katsomaan josko palautuisivat. Ei mitään vaikutusta.
Se vaatii kärsivällisyyttä. Olen joutunut joskus käynnistämään kymmenenkin kertaa ennen kuin toimi. Yleensä riittää 1-2 kertaa.

[Sarkasmia]
Jaahas - Windows toimii siis lähes yhtä hienosti kuin 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. :P
[/Sarkasmia]

Älkääpä nyt paneteltu Windows 95:sta! Sehän toimi hienosti eikä siinä koskaan ollut tuollaisia ongelmia. Luotettavuuskokemukseeni saattaa vaikuttaa se, että käytin 1994 joulukuussa ilmestynyttä betaa enkä koskaan päivittänyt sitä viralliseen - ei ollut mitään tarvetta. Ihmettelin vain muiden kokemuksia epävakaudesta - saattoivat olla rautaongelmia muilla.

Myöskään Windows NT:ssä ei ollut mitään vikaa versioissa 3.1, 3.5 ja 3.5.1 tässä mielessä - vasta 4.0 alkoi kaatuilemaan. Se oli se ensimmäinen Win95/Mac -tyyppisellä työpöydällä varustettu versio - tosin ei kaatuilu siitä johtunut vaan arkkitehtuurin muutoksesta. NT 4.0 SP1 oli sillä lailla "kiva" versio, että ohjelmakirjaston desimaalierottimen käsittely muuttui. Tästä eteenpäin se seurasi koneen Regional Settings -asetuksia ja (numeroita käsittelevät) ohjelmat lakkasivat toimimasta (oikein), jos koneessa ei ollut oikea oletus päällä. Jos ohjelmat tulivat englanninkielisestä maasta, niin koneen asetuksetkin pitivät olla esim. English (USA). Ihan kiva, tällä mennään vieläkin, jos koodaustapaa ei ole kokonaan muutettu erilaiseksi eli käytetty jotakin muuta kuin Msoftin ohjelmointiympäristön funktionaalisuutta. Tässä mielessä Windows ei hallitse kansainvälistä toimintaa ollenkaan - ohjelmat voi tietysti koodata muutoinkin, jos älyää heti alussa eikä niitä ole portattu muualta.

117
Eikös Gimp osaa mitä vain? Löytyy ihan normaalina asennuksena.

Rawtherapee ohjelmaa olen käyttänyt Canonin raakakuvien konversioihin, voi olla että sekin osaa. Ubuntu Studiossa on tällaiset vakiona ja monta muutakin.

118
Laitealue / Vs: xubuntut usb hiiret testaus
« : 24.02.21 - klo:14.01 »
Itse olen päätynyt Logitechin perusnäppäimistöön joka oli halpa. Kalliimmat ovat vain kömpelömpiä ja vievät paljon pöytätilaa. En tiedä mikä on laajennettu, mutta siinä on kaikki normaalit, nuolet, numerot, +/-/enter sivussa isoina ja päällä vielä erikoisnäppäimiä (laskin, play-näppäimet, jms) - silti hinta oli vain 10+ euroa. Oliko liian hyvä ja halpa, koska hävisi kaupoista - en tiedä mikä nyt on tilanne.

Hiiret ovat kalliimpia. Pelihiiret ovat hyviä, koska niiden on pakko toimia kunnolla. Muut kalliimmat hiiret tuntuvat vain kalliimmilta, mutta ovat huonompia. Perushiiret ovat karmeista tyydyttäviin, mutta toimivan varahiiren saa Deltacosta alle kahden euron, käytössä karmea mutta kuitenkin toimii.

119
Yleistä keskustelua / Vs: GUI-Gallup keskusteluketju
« : 24.02.21 - klo:13.52 »
Sellainen mielikuva ainakin Kubuntun kanssa on, että sitä pitää ajaa jonkin aikaa, jotta hakupalvelu muodostaa indeksin taustalla.
Sitten kun indeksi on kertaalleen muodostettu asiat alkavat toimia paremmin.
Mutta kuten tuolta sivulta näkyy Krunner osaa ison läjän kaikenlaisia temppuja: https://userbase.kde.org/Plasma/Krunner

Yep, hyvin voi olla. Nämä esimerkit olivat lähes käyttämättömiltä koneilta.

Kubuntu sinänsä saattaa olla tuleva yleiskoneeni, sen verran järkevänoloisia ratkaisuja siinä on. Ihan vain yhtenä esimerkkinä verkkolevyjen mounttaaminen on siinä hyvin selkeä tapahtuma. Kumma kyllä, soittimet sitten taasen eivät soita verkkolevyiltä suoraan - voi olla kiinni soittimistakin, mutta osin ovat samoja kuin mitkä muualla toimivat - esim. Clementine Ubuntu Studio 20.04.1:ssä. Verkkolevyjen mounttaaminen on näissä muissa ihme häröilyä - päättyvät virheeseen tai johonkin hölmöön näyttöön - toimivat kuitenkin kun valitsee syntyneen linkin tiedostoselaimesta - tai sitten jotain muuta kummallista - tai sitten pitää itse tietää Samban syntaksi.

120
Laitealue / Vs: xubuntut usb hiiret testaus
« : 24.02.21 - klo:12.04 »
Missä koneessa tuo oli, Raspberryssä?

Se, että kaikki lopettaa toimintansa on harvinaista. Se, että joku ei toimi, on aika yleistä DELLin läppäreissä, mutta työasemassa harvinaista. Toimimattomuus koskee yleensä kovalevyjä, ulkoiset SSD-levyt on vähemmän ongelmallisia ja hiiret/näppäimet yleensä toimivat irrotuksen ja takaisinlaiton jälkeen.

USB-standardi on aika huono ja laitteet ovat toisinaan kuilun partaalla, ilmeisesti virransaannin vuoksi. Kaapeleilla on myös suuri merkitys. Raspberryssä myös virransyöttö on oma asiansa - minkähänlainen sinulla on, jos siitä on kyse?

Yleensä bootti muuttaa tilanteen, kannattaa varmaan sammuttaakin kone oikeasti eikä vain tehdä pelkkää uudelleenkäynnistystä.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 193