Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - whiski

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
241
Nyt sitten vaan tekemään eduskunta-aloitetta, josa vaadit, että kaikien on puhuttava vain englantia. Suomi kielenä kielletään ja äitejä, jotka opettaaa lapsilleen suomea, on julkisesti annettava vähintään raipparangaistus ja isät jotka lausuvat perinteisiä suomalaisia voimasanoja on heti hirtettävä. >:(

Siitä ei ole kysymys. Jos aikoo koko ikänsä olla olematta mukana kansainvälisissä projekteissa, niin sitten ei kannata opetella englantia. Jos projektissa käytetään tietotekniikka muiden kansalaisuuksien kanssa - missä projektissa tätä nyt ei tehtäisikään - englanninkieli on mielestäni helpoin vaihtoehto.

Tämä on mielipide keskustelu - en ota kantaa siihen mitä mieltä muiden PITÄÄ olla. Henk. koht. en ole nähnyt mitään tarvetta käyttöjärjestelmän suomennokselle. Olen kyllä asentanut suomenkielisiä käyttiksiä useille ihmisille, joille se on ollut tarpeen - tosin yksikään heistä ei ole ollut työelämässä enää.

Noin muutenkin, kannattaisi suomenkielessä ajatella sen sisältöä eikä härkäpäisesti yrittää puskea sitä johonkin merkityksettömään - kuten käyttöjärjestelmän terminologiaan. Kielen kannalta on aivan samantekevää puhutaanko veppibrowserista vai Internet-selaimesta - jätän harkittavaksi kumpi näistä oli "oikeaa suomea".

Sitä paitsi, mitäs eduskunnalla tämän kanssa on tekemistä? EU-tasollahan englanninkielen edistäminen pitäisi tehdä.

Kun tulee tiettyyn ikään, niin ei kaipaa enää mitään kansainvälisiä projekteja. Tarkoita tuota sillä, että et voi odottaa, että kaikki ensikään haluaisi/ pystyisi noihin projekteihin. Kantasi että olet "Olen kyllä asentanut suomenkielisiä käyttiksiä useille ihmisille, joille se on ollut tarpeen - tosin yksikään heistä ei ole ollut työelämässä enää." sitä mieltä, että vain jo työelämästä syrjäytyneet kaipavat suomenkieltä, kertoo kyllä sen, että olet melko kaukana kansan syvistä riveistä.

Onko se sitten sinulle liian vaikeaa, jos puhuttaan "Internet-selaimesta" kun minä jatkuvasti törmään ihmisiin, jotka ei edes ymmärrä millä selaimella ovat netissä...? Tai edes mikä se selain on? Pitäiskö niiltä sitten kieltää tietokoneen käyttö?

Eiköhän eduskunta nyt kuitenkin ole se taho, joka sitten määrää suomeen ne raipparangaistukset?  ::)

242
Nyt sitten vaan tekemään eduskunta-aloitetta, josa vaadit, että kaikien on puhuttava vain englantia. Suomi kielenä kielletään ja äitejä, jotka opettaaa lapsilleen suomea, on julkisesti annettava vähintään raipparangaistus ja isät jotka lausuvat perinteisiä suomalaisia voimasanoja on heti hirtettävä. >:(

243
Lainaus
Itse olen sitämieltä että käyttöjärjestelmät pitäisi olla Suomenkielisiä  ( varsinkin 10 - 30 vuotta tästä eteenpäin ). Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja käyttävät myös näitä vempaimia, suurimmalle osalle heistä ei missään vaiheessa ole opetettu sanaakaan englantia, osa oppinut pakosti työssä jos ei silloin aikoinaan käynyt ns, oppikoulua täytyy muistaa että senkin kävi vähemmistö ja suuri osa niistäkään ei ole pitänyt kielitaitoaan yllä.

Olen paljolti samaa mieltä, mutta hiukan eri syystä:
Me suuret ikäluokat osaamme nuoria paremmin vieraita kieliä. Jouduimme koulussa oppimaan niitä kutakuinkin samoja määriä kuin nykyisetkin koululaiset, ja opetimme niitä nuoriakin koko ikämme. (Ennen sotia syntyneillä oli hiukan huonompi tilanne.) Olemme myös ensimmäinen sukupolvi, joka sai matkailla maailmalla suuressa mitassa.
Suomenkieli on äidinkielemme ja meidän on sitä vaalittava. Ubuntu KK on ensimmäinen alun alkaen suomeksi tehty. Kiitos siitä suurtyöstä kehittäjille.

Mitä tulee itse tietokoneiden käyttöön ja ikäjakautumaan siinä, pyydän saada huomauttaa, että me suuret ikäluokat rakensimme nämä koneet ja internetin tähän uskoon, jota ne nyt ovat. Me myös opetimme nuoremmat jatkamaan sitä työtä. Meissä on todella paljon tietotekniikan käyttäjiä ja torjumme sillä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä menestyksekkäästi. Ensimmäiset kuulentäjät kuuluvat meihin suuriin ikäluokkiin.

Edit: Kirotusvireitä korjasin. Ikänäköä nääs.

Valitettavasti olet osittain väärässä tuosta kielien oppimismahdollisuudesta. Kun halusin oppikouluun, niin äiti ilmoitti, ettei meillä ole ennenkään kakaroita herroiksi koulutettu ja nyt vielä vähemmän, vaikka opettaja olisi järjestänyt ilmaisen koulun ja kirjat! Siis kansakoulu tuli käytyä 7 vuotta ja vuosi kansalaiskoulua. Siellä sain 4 tuntia englannin opetusta 2 tuntia syksyllä ja kaksi keväällä, joten siinä sitten oli nämä mainostamasi kielten opiskelut koulussa. Olet varmaan kirjoituksesi perusteella ollut oppikoulun käynyt kielten opettaja. Joka sitten myöhemmin on perehtynyt tietotekniikan opiskeluun ja siinäkin niin pitkälle kuin kirjoituksestasi voi päätellä.

Minä taas kuuluin siihen ryhmään, jota oppikoulaiset katsoivat pitkin nenänvarta halveksiva ilme naamalla. Tilanne oli minulle aika vaikea joskus, kun itsekin olisin halunnut opiskella, mutta heti töihin, kun koulusta pääsi, siinä minun oppikouluni sitten meni.... :-\

245
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linuxin käyttöönotto
« : 24.01.10 - klo:19.35 »
En tiedä missä vika, mutta kun omassa koneessa oli Linux, niin Evolutioni ei kertaakan suostunut toimimaan salasanojen osalta. Ja sitä yritti useampikin, joka oli enemmän linuxilla pelaillut, kuin minä. Nyt ei tässä uudessa ole käytössä ollenkaan sähköpostiohjelmaa  (ohjelma siis on, mutta ei käyttäjiä), joten en tiedä saisiko nyt sen Evolutioni toimimaan?

246
Yleistä keskustelua / Vs: Yritykset ja avoin lähdekoodi
« : 24.01.10 - klo:10.49 »
Oiskohan ollu PK-Lasku tms avoimen koodin laskutushomma joka nyt tulis mieleen.

PkLasku tarvitsee siis toimiakseen www-palvelimen(voi olla omalla työasemalla), joka tukee PHP-kieltä .. ?

247
Yleistä keskustelua / Vs: Yritykset ja avoin lähdekoodi
« : 23.01.10 - klo:22.00 »
Passelista soitettiin ja kyseltiin, jotta ostaisnko päivitetyn version heidän Lite ohjelmasta, nyt kun on pakko siirtyä johonkin muutoksiin laskutuksessa?  sanoin että ei ol enyt aikaa ja mahdollisuuksia keskustella asiasta. Mutta jos myöhemmin? Juu mietin kyllä parhaillaan avoimen lähdekoodin laskustohjelmaa! Ai jaa klik tuut, tuut, tuutt? Että silleen? Nyt kait sitten on aika tosissaan miettiä sitä avoimen lähdekoodin laskustohjelmaa?

248
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu haukut
« : 23.01.10 - klo:21.54 »
Ubuntussa ja Susessa pieni kaatuilemisia/ jäätymisiä. Osa softista vaikea tällaisen aasintumpelon asentaa, loppuu ymmärrys kesken. Kokonaisuudessa kuitenkin vaakakupissa ilmaisuus ja vanhemman raudan hyväksyminen painaa vaakakupissa aika paljon. Suomennoksia on tehty kiitettävään tahtiin (aina parantamisen varaan on  :-*) . Jokaisen pitää myös käsittää, että ilmaisen ja miljadi firman budjetit on erilaisia ja niillä ehdoilla on elettävä ( toki myös se tosiasia on huomiotava, ettei tätäkään hommaa ilmaseksi kukaan tee, mistä siihen sitten tulee rahat, niin en tiedä?).

249
Yleistä keskustelua / Vs: Melkoinen laki ehdotus
« : 22.01.10 - klo:16.44 »
No näin on. Jossain kohtaa saisi nuo lakipellekin vähän miettiä ehdotuksiaan. Vaikka asia olisikin hyvä, niin ei tuolla tavalla mene koskaan oikein.

250
Tuskin kukaan näistä vanhoista parroista edes haluaa itse järjestelmän kääntämistä, vaan ohjelmien ja niiden ohjeiden kääntäminen riittää noin 99,99,99% olkoon prosenteissa, kun en jaksanut promille numeroita kaivaa esille. Ensinäkin meistä valtaosalle (viittaan tuohon prosenttilukuun) ei ole edes hajua, mitä siellä käyttöjärjestelmän puolella pitäisi tehdä, meille riittää kun valikot ja ohjeet on suomeksi. Sekä mahdollisimman paljon sitä surkeaksi haukuttua hiiren klikkailua. Olkoon ohjelmoijien kieli meille  yhä hepreaa ja saakoon he siitä mirhaa ja suitsukkeita, en siitä ole kateellinen.  :P Asenteesta tässä vain on kysmys. Ollaanko me vanhat parrat sitä rupusakkia, jotka voidaan olankohtauksella ja ylimielisellä asenteella heittää romukoppaan

"Toi suuret ikäluokat on häviävä porukka, jota ei edes tietokoneet kiinnosta, ja vielä vähemmän ruotsi ja enklanti.
Ne käyttä aikansa muualla kuin tylsässä tietokoneessa roikkumisessa.

Mitä tästä vois päätellä: suomi on maapallolla melkoisessa marginaalissa ja sinne myös häviää eli enklanti jää koneisiin.
Suomennokset vois tehä vaikka paperille tulostettaviksi."

Tässäkin kirjoittajan tapauksessa on suomi jo jäänyt toiselle sijalla, jota voi päätellä pelkästään oikolukemalla tekstiä...  :P Itselleni tulee virheitä roppakaupalla, mutta se syy menee taas erinäisistä syistä johtuvaan vikaan. :'(

251
OIet ihan oikeassa tuossa kiitoksissa kääntäjiä kohtaan, samoin kuin siinä mitä on tehty vuosien varrella asian hyväksi. Mutta sitten moitteet näille uusenglantilaisille, oletteko nyt ihan todella, niin englannin kieleen koukussa, että ette voi hyväksyä meitä vanhoja muualle enää, kuin kuopan täytteeksi? Kyllä minusta pitäisi jonkin asteinen hyväksyminen sentään tulla meillekin, jotka olemme teidät kasvattaneet. Sillä se - 50 j a- 60 luvun nuoriso. joka on teidät kasvattanut ja kouluttanut, ja joka ei saanut mahdollisuutta kouluttautua, on nyt teidän halveksimaanne suurta ikäluokkaa, joka on häviävä , eikä edes kunnon luonnonvara, vaan ongelmajäte, joka vaatii suomalaisuutta ohjelmiin.1 0 - 15 vuotta, niin sen jälkeen luultavasti voitte unohtaa kokonaan suomenkielen, sillä silloin emme ole enää häiritsemässä teitä. :-\

252
Pitäisi kai miettiä että pitääkö maailmassa olla yleensäkkään eri kieliä, kaikille vaan sama niin eiköhän se siitä :D

Niinhän se kuulemma raamatun mukaan on joskus ollut, mutta kun ihminen on sitä mitä on, niin tuskin tulee toiste. Suomi kuulemma vaikea kieli, mitä vielä, lapsetkin sitä osaa. Kuulkaahan lapset, kyllä se on niin, että jos me myymme oman kielemme atk sanastolle ja yleensä englannin kielelle, niin samalla myymme oman identiteetin. Jos tämä on vaikea ymmärtää, niin sitten vaan hylkäämään äidinkielen, jota syntymästä saakka olemme puhuneet.

Onneksi olen sitä häviävää ikäluokkaa, jonka ei ole enää pakko nähdä sitä päivää, kun nämä uusenglantilaiset ovat uutta suomen sukupolvea, joka varmaan polvistuukin englannin lipun juureen ja vannoo sen nimeen

 http://fi.wikipedia.org/wiki/Englanti    :'(

253
No ei se mikään ihme ole, kun otsikossa ei ollut muuta kuin tämä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=31672.0 joten enneminkin minun pitäisi pyytää anteeksi, että otsikko on harhanjohtava

254
Taisin kyllä jo aiemmin mainita asiasta ja nyt on Ranska myös samalla linjalla http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/article365608.ece?s=u&wtm=tt-19012010

255
Niin vaankun Linuxporukka on niin pieni täällä suomessa ettei sen rahkeet riitä suomentamisiin, saatikka Linux T:n aika riitä siihen.

Toi suuret ikäluokat on häviävä porukka, jota ei edes tietokoneet kiinnosta, ja vielä vähemmän ruotsi ja enklanti.
Ne käyttä aikansa muualla kuin tylsässä tietokoneessa roikkumisessa.

Mitä tästä vois päätellä: suomi on maapallolla melkoisessa marginaalissa ja sinne myös häviää eli enklanti jää koneisiin.
Suomennokset vois tehä vaikka paperille tulostettaviksi.

Ite puhun kyllä suomia hamaan loppuun asti, mutta ei multa sitä kukaa kysykkää...selkis?

T:Frank Zappa  8)

Olet ihan oikeassa, että suuret ikäluokat on jo häviävä porukka, mutta jotenkin tuntuu lukea sitä hivenen raadollisena! Että pitäisikö mennä nurkan taakse ja saada siitä kuuluista halosta, katsos kun minäkin olen sitä "suurta" ikäluokkaa vielä ja olen kyllä mielestäni ollut hyvinkin aktiivinen näiden tietotekniikka laitteiden kanssa. Luulen myös, että täältä löytyy muitakin, jotka kuuluvat jopa vanhempaan ikäluokkaan, kuin minä.

Se että toteat, ettei mieltä ole kielet kiinnostaneet, on myös aika outo väite. Voisitko perustella sen? Kansakoulussa ei saanut kieliopetusta ja vanhemmilla ei ollut varaa oppikouluun ja töihin piti päästä niin nopeaan, kuin vähänkään koulun penkiltä pääsi.. Ei sitä silloin kyselty, onko halukas kielten opiskeluun. Ammattikoulun rehtorilta kyseltiin, josko vaikka saisi taskulaskimeen opetusta, se kun oli silloin ihan uutta. Rehtori totesi, että, ette ikinä, siis ikinä tule tarvitsemaan moista lelua ja teillä ei ole normaalina työssäkävijänä koskaan varallisuutta ostaa taskulaskinta, josta olis jotain hyötyä. Teille riittää ihan hyvin laskutikun opettelu, siinä teille taskulaskinta lopuksi ikää.

Suoraan sanoen frankki boy, minua ihan pikkuisen kismittää asenteesi meikäläisen ikäluokka kohtaan. Ainoa lohtu on siinä että perässä tulet poju, muista se, sillä eräänä päivänä sinäkin olet häviävä luonnonvara.... >:(


256
Mistofelees "Väittämäsi olisi pitänyt paikkaansa joskus -50 -luvulla. Tällä hetkellä jo suuri osa eläkkeelle siirtyvistä on varustettu Englanin alkeilla." Olen itse nafti kuusikymppinen ja en siis vielä eläkekelpoinen. Kuitenkin se että väität ikäluokkani saaneen englannin opetusta pitää tosiaan paikkansa. Kävin Raisiossa kouluni ja kansalaiskoulussa sain tosiaan englannin opetusta kokonaiset 4 tuntia. 2 syyslukukaudella ja 2 kevätlukukaudella. Ammattikoulussa oli tuntimäärä 0 Joten tällä loistavalla tuntimäärällä olen nyt sinun mukaasi perehtynyt englanninkielen käyttöön. Joten olen vielä niitä, joiden sinun mielestä ei pitäisi olla olemassakaan, eli umpisuomalainen aasintollo, joka kaipaa suomeksi ohjelmia ja ohjeita :-[

257
Niinpä niin, tässä näkyy hyvin suomalainen tietotekniikka osaaminen.

259
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linuxin käyttöönotto
« : 16.01.10 - klo:21.37 »
Tässä vaiheessa olisi mielestäni pitänyt jo kysyä, että mikä vanha kone? Onko merkki/ vai koottu versio. Kuinka paljon kiintolevy tilaa, prossu/ muistia, näytönohjain. Esm minä voin tarjota koneen, jossa Xp, juuri ja juuri pyörii ja nettisurffailutkin onnistuu, mutta Ubuntu 9.04 ei asennu. Ei myöskään Suse. Joten jos lähdetään näistä alkuasetuksista liikkeelle, niin voitte neuvoa paremmin.

260
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linuxin käyttöönotto
« : 16.01.10 - klo:20.28 »
Velvoittaa, tai odottaa, että tietäisi mitä ja mihin kirjoittaa ja miten, siinä on ydin. Kun Win puolella ei pahemmin tarvita noita komentorivin käskyjä, niin se on unohtunut myös täysin. En itsekkään hallitse niitä ja aina on kauhea pelko, että joutuu niitä kirjoittamaan. Lunttilappu silloin ainoa apu, tai että joku toinen tekee sen. Pitäisi oppia, mutta kun sairaus on vienyt muistia, niin on vaikea uutta oppia. Nytkin on tilanteita, että ihan muutaman sanankaan muistaminen ei onnistu, muuten kuin lunttilapulla, saati joku komentokehoite/ käsky.

Kun tiedän että on ihmisiä, joilla ei ole yhtään käsitystä tietokoneohjelmista, niin niille on periaatteessa samantekevää, onko se Linux/ Windows/ tai vaikka Mac. He ei sitä edes erota. Jo selaimen tunnistaminenkin tekee monille vaikeaa, saati jonkun ohjelman asentaminen/ käyttöön otto. Olen Windows maailmassa opettanut aloittelevia eläkeläisiä ja työikäisiä, ja tiedän ihan tarkkaan mitä se on. Jo pelkkä hiiren opetteluun voi mennä ilta, onneksi edes pasianssia pelaten ( on muuten hyvä opetusvälinen hiiren käyttöön). Ihan yhtä lailla olisin voinut nuo alkeet opettaa Linux puolellekin, mutta kun se ei ollut sopivaa päättäjille. Sain sentään järjestää luokkatilaa jonkin aikaa http://twiki.linux-aktivaattori.org/Etusivu porukalle. Nykyään en kuitenkaan enää ole mukana siinä toiminnassa, mutta opin heiltä paljon. Ja silti olen aivan "aasintumpelo" näissä Linux asioissa ja ymmärrän joka kerta, kun joku aloitteleva lähtee asentamaan Linuxia koneeseen. Se ei kun aina onnistu, ei sitten millään. Useimmiten syy on se, että kone on liian vanha ja sen vuoksi se ei niele enää uusimpia distroja, kuten olen todennut. Vähänkään uudempi kone ja nyky distrot menee heittämällä. Nettiyhteys toimii yleensä kuin junan vessa, mutta kun alkaa hakkaamaan vastaan, niin silloin on tarpeen tuo pelottava käskyjen kirjoittaminen

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15