Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qualtch

Sivuja: 1 [2]
21
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu haukut
« : 25.01.10 - klo:12.46 »
Totta. Voisiko ehkä Ubuntu.comin (ja ubuntu-fi:n) sivustoja kehittää niin, tavalliselle kotikäyttäjälle suositellaan LTS-versioita nk. bleeding-edgeen huomion kiinnittämisen sijaan? Tällä hetkellä ainakin Ubuntu-sivustoilla suurin huomio kiinnitetään juuri viimeisimpään ja tuoreimpaan jakeluun. Loppujen lopuksi tavalliset kotikäyttäjät toivovat käyttöjärjestelmältä vakautta ja toimivuutta. Kokeneemmille käyttäjille sitten olisi linkin vieressä painike uusimman version jakelusivulle. Onko tässä mitään ideaa?

Esimerkiksi: For Home Users / Linux Beginneers (LTS 8.04) --- For Advanced Users (9.10)

22
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu haukut
« : 25.01.10 - klo:09.17 »
Tätä se Bleeding edge on.. Ubuntun vika on juurikin se, että työnnetään "markkinoille" keskeneräistä tauhkaa joka kuudes kuukausi ja aina on jotain hajalla. Koskaan ei päästä korjaamaan kunnolla, kun keskitytään seuraavaan keskeneräiseen tauhkaan. Kierre on valmis!

Ubuntun pitäisi panostaa kovasti vakauteen ja toimivuuteen. Ubuntu on se, jota useimmat kokeilevat ensimmäisenä linuxina ja täten antaa myöskin käyttäjille ensivaikutelmia linuxista. Joskus jopa kuulee puhuttavan "linux = ubuntu" näin maallikoiden kesken. Tämän takia minun mielestäni olisi ensiarvoisen tärkeää Ubuntunkin muuttaa filosofiaansa edes hiukkasen, että saataisiin toimivampaa tuotetta kehiin.


Olen aivan samaa mieltä. Brainstormiin tahi Ubuntuforums.orgiin pitäisi varmaankin saada jokin asiallinen threadi aiheesta ja nostaa tätä aihetta aktiivisesti esiin. Monia blogejakin olen bongannut joissa ehdotetaan että 10.04:ssä keskityttäisiin 9.10:n bugien valtavan määrän liiskaamiseen, ja uusien ominaisuuksien lisääminen siirrettäisiin myöhemmäksi.

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu XP look
« : 22.12.09 - klo:10.17 »
Tuli vielä mieleen, että Linux Minthän on myös hyvä vaihtoehto tuommoista luukkia etsivälle. Plussana vielä tuo ohjelmien selkeä käynnistysvalikko. Lisäksi nuo oletusväriteemat on helposti muokattavissa. :)

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu XP look
« : 22.12.09 - klo:10.08 »
En ole varma mutta tuntuu, että aivan juuri XP:n tuntumaa tuskin saa aikaiseksi. Eikös KDE-työpöytä sovellu tällaiseen? Tuttavapiiri ainakin omaksunut KDE:n helpommin lähestyttäväksi sen tutunomaisen käyttöympäristön vuoksi. Ainakin gnome-look.orgista ja ubuntu-artista ei näyttänyt löytyvän ainakaan out-of-the-box -toimivaa settiä, eli joutuisi ainakin vähän säätämään saadakseen toimimaan.

Sen sijaan suhteellisen toimivia ja näyttäviä Vista ja 7 -teemoja näyttäisi löytyvän noilta sivuilta...

25
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Skype ja PulseAudio server
« : 19.12.09 - klo:00.58 »
En ole varma, toimineeko tämä tässä tapauksessa, mutta kokeilepa asentaa libsdl1.2-pulseaudio -paketti, korjautuukohan ongelma sillä.

26
Itsellä tuli EeePC:llä samaisia ongelmia versiosta -15 lähtien ja akun kesto huononi jostain ihmeen syystä 15-30min. Ratkaisematta ongelma on vielä, mutta aloin harkitsemaan Eeebuntuun siirtymistä kunhan uusi Debianiin pohjautuva versio tulee.

27
Moro!

Tiedostojärjestelmä Windows 7:lla on edelleen vanha tuttu NTFS eli on myös yhteensopiva Ubuntun kanssa. Itsellä on Ubuntu 9.10 asennettuna jälkikäteen Windows 7 RC:n asennuksen jälkeen ja toimii ilman ongelmia. Ubuntun kautta pystyy myös lukemaan ja kirjoittamaan normaalisti Windows-osioille.

Windows 7:ssa uusia ominaisuuksia on kyllä konepellin alla aika runsaasti. Tärkeimmistä voisi mainita mm. parempi moniydintuki, parannettu tuki 64-bit järjestelmälle (myös muiden valmistajien ajureita ja tuotteita alkaa olla enemmän), 32-bittiseen ympäristöön tarkoitetut ohjelmat toimivat täysin normaalisti (ainakin itsellä) ilman ongelmia vaikka on 64-bit käyttis, DirectX 11 -tukea on parannettu, ja seiska on ainakin nopeampi käynnistää.

Käyttöliittymää on uudistettu ja järkeistetty ainakin omasta mielestä paljon. Alapalkki on hieman "applemainen", mutta oikeastaan aika toimiva uudistus. (Ubuntuun saa vastaavantapaisen ratkaisun, Dockbar(x):n, gnome-look.orgista) Itsellä ainakin on nykyään kaikki käyttämäni ohjelmat kiinnitetty tehtäväpalkkiin ja sen kautta on helppo surffailla ohjelmasta toiseen ja käynnistää vaivatta ohjelmia. Ei enempää työpöytäklikkailua ja käynnistä-valikon selailua 8) Myös kaikkia toimintoja on tuotu hieman lähemmäs käyttäjää, eli ei tarvitse loputtomia valikoita ja kansioita selata jotain toimintoa etsiessään.

Kyllä olen ainakin itse pitänyt tästä. Pahalta tuntuu Ubuntun käyttäjänä sanoa, mutta tuntuu ensimmäiseltä Windowsilta, jossa kaikki oikeasti tuntuu toimivan :P

Liitän vielä kuvan omasta työpöydästä.

[ylläpito on poistanut liitteen]

28
Itse kokeilin täysin puhdasta asennusta tuosta KNR:stä omalle 1000H:lle. Vähän petyin lopputulokseen kuitenkin - valikot olivat sekavasti aseteltu, oletuksena käytössäolleet työpöytäefektit olivat hitaita ja muutenkin KNR tuntui todella kankealta käyttää normaaliin KDE-työpöytään verrattuna. Palasin loppujen lopuksi takaisin Ubuntuun aivan original työpöydällä + Gnome Do -navigointiin :P

29
En tiedä, meinaako mennä offtopic, mutta herättäkseni keskustelua vielä tästä alpha-versiomaisuudesta; Tässä pieni postaus Eee-control -ohjelman ylläpitäjältä, joka kohautti varsinkin kaikkia EeePC:illä Ubuntuilleita lopettamalla ohjelman kehittämisen 9.10 version julkaisun oltua lähellä:

http://www.fewt.com/2009/10/i-give-up.html

P.S. Ei ole tarkoitus trollata eikä loukata ketään, itsekin käytän Ubuntua kahdella koneella... :P mutta näin keskustelun herättämiseksi.

30
Homma karkasi käsistä.  ;)

Tarkoitus oli kysyä, että julkaistiinko juuri sinun mielestäsi ubuntu karmic koala 9.10 pahasti keskeneräisenä?
Minun mielestäni julkaistiin!

NOLOA!!! ???

Vastaus kysymykseesi kyllä on myös minunkin osaltani, että kyllä - pahastikin keskeneräisenä on julkaistu. Toivottavasti tulevaisuudessa ei oteta samalla tavalla enää takapakkeja uusien julkaisujen välillä. Kuitenkin kun Ubuntua markkinoidaan uusien linux-käyttäjien käyttöjärjestelmänä... :/

31
Tuommoinenkin löytyi päivän uutisista: IT-viikko: Microsoft korjasi Windowsin ydintä. ;)

Itse ainakin olen käyttänyt Karmicia jo beta2:sta asti. Kaikki päivitykset ja muut onnistuneet ilman uudelleenasennuksia hyvin.

EDIT: Ja miniläppäriversioista: Windows 7 minikoneessa – paha pettymys monelle

32
Noloa toimintaa linuxilta!!! ;D Mennä nyt julkaisemaan PAHASTI keskeneräinen valmiina versiona! (karmic koala 9.10) Odotelkaa päivityksiä... ongelmat korjaantuvat kyllä! Viimeistään 2-3 kuukauden päästä!  ;D

Ubuntua ylläpitää Canonical yhdessä yhteisön kanssa, linux on vain yleismaallinen nimi käyttöjärjestelmälle ;)

Olin jonkin aikaa linux ubuntu käyttäjä pienistä ongelmista huolimatta. (flash ongelmat, ääniongelmat, wlan ei toiminut, näytönohjaintani ei kunnolla tuettu & nettiselainten surkeat fonttikoot)

Totta, että monet toiminnot saattavat (edelleenkin!) vaatia säätämistä että ne saa toimimaan. Itselläni kuitenkin toimii kaikki out of the box kahdella koneella. Kaikilla käyttöjärjestelmillä saattaa kyllä olla toisinaan yhteensopivuusongelmia.

Nyt tämän keskeneräiseksi jääneen karmicin jälkeen palasin nöyränä poikana windows vista käyttiksen pariin... JA HYVÄLTÄ TUNTUU!!!
En edes miettinyt paluuta 8.10 / 9.04 versioihin!!!
Vaikka vistan asentamiseen ja käyttökuntoon saamiseen meni noin 6 tuntia, niin siitä huolimatta olo on mahtava!  8)
Tein oikean valinnan palatessani windowsin pariin!

Ei näytönohjainongelmia, ei wlan ongelmia, ei ääni ongelmia, ei flash ongelmia (yle areena + elävä arkisto, mtv3 katsomo, youtube, nhl.com, sub, ruutu.fi, ym...) ja nettiselaimeni toimii HYVIN! (internet explorer 8, google chrome 4 ja apple safari 4) +musaohjelmat ovat silmiä hiveliä verrattuna esim. rytmilaatikkoon!  ::)

Itse ainakin käytän linuxilla Songbird -musiikkisoitinta. Tyylikkään näköinen ja vieläpä muokattavissa oleva soitin. Ehkäpä joskus nähdään Hitlantis -pluginikin! Rytmilaatikko onkin kyllä todella karu musiikin toistoon. Ihmettelen kyllä, miksi se edes on GNOMEn oletussoitin...?  Flashin asentamiseen saa "kuin itsestään asentuvan" .deb -paketin Adoben sivuilta. Pari hyvää vaihtoehtoa videon toistolle olisi ollut Miro sekä suosittu VLC Yle areenakin on hiljalleen siirtymässä alustariippumattomaan Flash-tekniikkaan videoiden pyörittämisessä. Chromenkin saa asennetuksi Googlen sivuilta ja siihenkin prosessiin saa helpot ohjeet.

Kadun linux kokeilua todella paljon... omassa koneessa sentään on potkua pyörittämään vistaa... no, eikös se sanonta mene, että kantapään kautta opitaan?  :D

Nykyään otan rennosti vistan kanssa. Normikäytöllä en konettani saa enään sekaisin... keygenit ym. paskojen takia!  :(
Torvalds oikeassa!
http://www.digitoday.fi/data/2009/09/22/torvalds-linux-ydin-on-paisunut-ja-valtava/200920522/66

Hajotkaa ubuntun käyttäjät pysyviin ongelmiin. Jatkoa piisaa myös 10.04 "selvä / kirkas ilves"versiossa!  ;D

PS. Tää pandan ilmainen "pilvi" virusohjelma vistalle on mahtava!!! Asenna ja unohda!!!  :)
http://www.tietokone.fi/uutiset/ilmainen_pilvivirustorjunta_valmistui

Kysymys on ehkä enemmänkin viitseliäisyydestä. Viitsitkö siis edes vilkaista, kuinka ongelmasi olisi voinut ratkaista? Itsellänikin on kyllä Windows 7 dual-bootissa, mutta käytän sitä ainoastaan (surullista kyllä) pelaamista varten. Karu totuus on että Ubuntusta on kaikkeen muuhun paitsi kunnon PC-pelien pelaamiseen. Onneksi Heroes of Newerth näyttää mallia kuinka pelejä tehdään linuksillekin. Toimii täysillä grafiikoilla windowed suoraan asennuksen jälkeen ilman mitään säätämisiä. Ja itsellähän ei ole virustorjuntaa Ubuntussa lainkaan... ;)

Kannattaisi lukea ehkä tämä sivusto Ubuntun asennuksen jälkeen tai jopa ennen sitä. Windowsillakin on ollut usein ongelmia rautapuolen tuen kanssa, joten ainoastaan Ubuntu ei tällaisista kärsi. Mac OS X:kin oli tänä syksynä ongelma, että jos kirjauduit sisään "Vieras" -käyttäjänä ja kirjauduit ulos, kaikki tiedot /home (kotikansiosta) katosivat bittiavaruuteen muilla käyttäjillä! Päivitys tulikin sitten kaksi viikkoa myöhemmin...

Nyt kun kernelin ongelmat on todettu ääneen, ja Torvalds on edelleen itsekin tietääkseni aktiivinen kehittäjä kyseisessä projektissa, niin uskon, että noihin hänen mainitsemiin kernelin "läskistymisongelmiin" tullaan puuttumaan lähivuosina.

Harmi, että ensikokemuksesi oli huono. Välttämättä ei tarvitsisi tulla huutelemaan foorumeille asiatonta skeidaa, vaan olisi voinut kirjoittaa (a) asiallisen arvion tai (b) kysyä apua ongelmiin. Eiköhän nuokin pienet ongelmat olisi saanut ratkaistua. :) Muistetaan kuitenkin se, että Windows Vistakin haukuttiin fiaskoksi M$:ltä. Ehkä Canonical ottaa yhteisön kanssa oppia Karmicista ja jo saadusta palautteesta, ettei oteta enempää takapakkeja joillain kehityksen osa-alueilla jatkossa, vaan pieniinkin ongelmiin saataisiin puututtua paremmin jatkossa.

33
Jos päädyt tekemään täysin puhtaan asennuksen, niin tiedostot voit saada talteen kiinnittämällä koneeseen esim. ulkoisen kiintolevyn ja buuttaamalla LiveCD:n kautta. Sitten vain siirtelet tiedostot talteen. Uudelleenasennuksessa kannattaa tosiaan tehdä juuri- ja /home -kansiolle omat osiot, mikäli vain mahdollista. Näin eivät sitten kotikansiossa olevat tiedostot ja (joidenkin) ohjelmien asetukset häviä asentaessa käyttistä uudelleen tai vaihtaessa linuksia.

34
Toinen näppärä keino on myös tehdä kaksi osiota Ubuntua varten: toinen 20-30 gb "/ " liitoskohdalle, ja loppu /home -liitoskohdalle. Sitten kun päivittää uuteen versioon, niin asentaa kokonaan puhtaan käyttöjärjestelmän livelevyltä samalle osiolle, missä oli edellisen version juurikansio ( / ), ja sitten osiotaulusta lisää /home -liitoskohdaksi edellisen version /home -osion, mutta ÄLÄ ALUSTA SITÄ, eli täppä pois siitä alusta -ruudusta. Näin tiedostot säilyvät ja vain käyttöjärjestelmä vaihtuu.

Voisiko joku vielä varmistaa että tämä toimii 100%:sti näin? Ainakin itsellä toimi Ubuntu -> Mandriva -> Ubuntu testailujeni aikana.

35
Käytän itse gnomea, mutta bongasin tuon englanninkielisen ohjeen kyseiseen prosessiin KDE:lle.

Ainakin Ubuntun brainstormissa on ideaehdotus ollut jo jonkin tovin, että ehkä joskus tulevaisuudessa GMail-tilin voi lisätä click 'n' play tyyliin sähköpostiohjelmaan.

Kmail

Start Kmail

Go to “Settings,” then “Configure Kmail”

Click on accounts
Click “Add”

Select POP3 on the window that pops up and OK

On this window type in whatever you want your account to be called under “Account Name.” Then type your login, which is your entire email address, and your password. Next for the host type in “pop.gmail.com,” and change the port to 950. Change the rest of the settings to your liking.

Then on the top tab, arrow over to “Extras” For encryption select “Use ssl for secure mail download,” and for Authentication Method, select “Clear Text.”

Here’s how to configure gmail outbound in Kmail.

Go to settings, configure kmail
Go to accounts and sending
Go to add, on the box that pops up select smtp and OK
The host is smtp.gmail.com
The port is 465

Check the box that says server requires authentication
*Your login is your email address (with the @gmail.com at the end)
Type your password

Go to security and check the ssl box.

Click OK, then apply

Go to identities, click modify, and type in your email address.

36
Tuommoinen DOTA:n tyylinen peli. Aivan mahtava peli silti! Vasta beta-vaiheessa, mutta tulee myytäväksi 30e hintaan Windowsille, Linuxille ja Maceille.

Heroes of Newerth

37
Tässä Linux -pelaamisessa on kysymys jatkuvasta loopista: pelitalot eivät tee pelejään Linuxille koska sillä ei oo tarpeeksi käyttäjiä. Käyttäjät ei laita Linuxia koska siihen ei oo pelejä. Tähän ei auta muu kuin se että joku iso pelitalo julkaisee jonkuin isomman pelin Linuxille, vaikkei saisikaan siitä voittoa. Tietysti silloin sillä pelitalolla pitäisi olla joku muu tavoite..

Olen päässäni jo jonkin aikaa muotoillut tähän asiaan liittyen suunnitelmaa. Se on vieläkin unelman tasolla, mutta saattanee siitä vielä kehittyä eteenpäin. Tavoitteena olisi saada nimenomaan Ubuntu-yhteisön kesken aikaan peli/pelejä ja myös muuta hyötysoftaa, joka ei ole ison pelitalon tai muun vastaavan korporaation julkaisema vaan yhteisön aikaansaama, harrastuspohjalta tehty. Kaikkien näiden projektien tavoitteena on saada Linux/Ubuntu varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kotikoneilla, (sekä aloitteleville uraa suunnitteleville tai harrasteleville pelintekijöille tai projektipäälliköille näyttöä osaamisestaan). Kuitenkin suurin kynnys esimerkiksi yrityksillä käyttöjärjestelmän vaihtamiseen on juuri ihmisten kouluttamisen tarve. Kaikki osaavat käyttää Windogsia ja liian harva luulee, että ei osaa käyttää Linuxia. Mikäli Linux yleistyy kotinkoneilla, se yleistyy myös yrityskäytössä. (Tai näin minä ainakin asian näen.)

Ubuntu on jo siinä vaiheessa kehitystään, että nykyään ei tarvitse tietää sen enempää käyttöjärjestelmästään kuin Micin käyttäjienkään. Itse asensin tuossa menneellä viikolla Ubuntun emännän koneeseen, koska Windogs kilahti, eikä minun tarvinnut muuttaa käytännössä mitään asetuksia saadakseni sen toimimaan riittävän hyvin emännän laskujen maksuun, naamakirjaan/FarmVilleen, musiikin kuunteluun ja elokuvien katseluun. Jopa USB-WLAN -tikku lähti toimimaan automaattisesti.

En itse näe mitään syytä miksi kuka tahansa ei voisi vaihtaa kotikoneellaan Ubuntuun. Nyt vain tarvitaan lisää houkuttimia, joita käytännössä on pelit ja hyötyohjelmat. Itse muistan mainostaa Ubuntua aktiivisesti kaikille tuntemilleni ihmisille, mutta se vain ei tunnu riittävän. Jotain muutakin tarttis tehrä...

Linuxin aktiivikäyttäjät maailmassa ovat huomattavasti keskivertoa enemmän tietokoneiden kanssa pelanneita ihmisiä, joten en näe mitään ongelmaa kerätä tarpeeksi osaamista, intoa ja työvoimaa, että saataisiin aikaan "ohjelmanpätkiä", jotka olisivat nimenomaan houkuttimia vaihtaa käyttöjärjestelmää. Unelma on olemassa, mutta itselläni ei ainakaan vielä ole eväitä sen toteuttamiseen. Toivottavasti jossain vaiheessa siihen mahdollisuus ja aikaa löytyy.

Mikäli jollain on ideoita tai ajatuksia jostain mullistavasta pc-pelistä tai hyötysoftasta , otan niitä silti mielelläni vastaan. Itse en ole koodaaja, mutta tämänkaltaisen programmin vetäjäksi minusta kyllä olisi.

Steamin kääntyminen linuxille on edelleen Valvelta virallisesti varmistamatta, vaikka viitteitä ja huhuja tällaiseen näyttäisi olevankin.

Mutta olisiko ideaa lähteä tällaisesta sosiaalisesta jakelukanavasta ja -ohjelmistosta, jonka kautta pelaajat voisivat sitten ladata (ja ostaa?) pelejä koneilleen? Yksi ongelma olisi kuitenkin tuo ilmaisuus vastaan maksulliset pelit - molemmille kun löytyy open source -joukosta oma, jopa vannoutunut kannattajakuntansa. Maksullisuus kun rikkoo hieman vapaasti saatavana olevien ohjelmistojen periaatetta, mutta voisi houkutella isompia firmoja tekemään pelejä linuxille, jos olisi olemassa jokin pelaajille kohdennettu valmis jakelukanava, josta kuluttajat voisivat ostaa heidän tuotteitaan. Voisiko esimerkiksi ohjelman asetuksiin tehdä valinnan että haluaa nähtäväksi myös maksulliset pelit ilmaisien lisäksi?

Totuus kuitenkin on se, että ns. überhienot ja huolella kypsytetyt pelit vaativat valtavan työmäärän, ja pelifirmat ja pelien kehittäjät ymmärrettävästi toivoisivat kokopäivätyölleen vastinetta koska eivät tee pelejä vain harrastuksena.

Sivuja: 1 [2]