Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qualtch

Sivuja: [1] 2
1
Pelit / Vs: Linux pelisivustot *Päivitetty 14.6.2011*
« : 04.07.12 - klo:08.24 »
Lisää Linux-aiheisia pelisivustoja: Gameolith -kauppa, jossa myydään pelejä niin Windows, Linux kuin Mac-koneillekin.

2
Yleistä keskustelua / Natiivi Spotify linuxille
« : 12.07.10 - klo:16.52 »
Spotifystä on nyt julkaistu myös natiivi versio Linuxille! Koneellaolevien tiedostojen toisto ei tosin vielä onnistu, mutta muuten ohjelma toimii kyllä moitteetta. :)

Spotify for Linux

3
Toimiiko myös fullscreen-pelin pakottaminen palkkiin Alt + F9 -komennolla? Ainakin itsellä Heroes of Newerthiä pelatessa toiminut hyvin.

4
Tuossa tulee maakohtaiset rajoitukset vastaan. 7digitalilla on Suomelle oma kauppa ja valikoima, mutta Ubuntulla Suomi kuuluu osastoon muu-Eurooppa

Okei, tämä selvensi asiaa. Kiitoksia :)

5
Ainakin kotimaisen musiikin tarjonta tuntuu olevan vähän heikohkoa...

Artisteja joita en äkkiseltään löytänyt mutta ostaisin kyllä:

Scandinavian Music Group
Egotrippi
Don Huonot
Ultra Bra
Diablo (uudempi tuotanto)
Sweatmaster - Animal
Jonna Tervomaa
Herra Ylppö ja ihmiset
Stam1na (albumeja, yksi sinkku oli)
Lauluyhtye Rajaton
Muffler - Sighco Show

Ulkomaisistakin puuttui:
Mew
The Hellacopters - By The Grace of God

jne... Jotenkin ironista että 7digitalin web-kaupasta löytyy kuitenkin lähes kaikki yllämainitut. Vaikka Store on powered by 7digital, niin ilmeisesti oikeudet täytyy erikseen olla Ubuntun kautta myynnille vaikka 7digitalilla olisikin oikeudet myydä ko. musiikkia?

7
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 10.05.10 - klo:23.51 »
Hei!

Itsellä on päätelaitteena A-Link 3GU Turbo, ja liittymänä Kainuun Puhelinosuuskunta KPO:n reissunetti. Liittymätyyppi taitaa olla Aina -liittymä puhelimen operaattorikentästä päätellen.

Modeemin saaminen toimimaan oli hieman työn takana (ja jostain syystä edelleen vaatii sudo -komennon gnome-ppp tai wvdialiin että yhteys toimii), mutta seuraavilla komennoilla ainakin itsellä alkoi toimia päivän mittaan:

HUOM! ota PIN-koodin kysely pois päältä esimerkiksi puhelimen kautta. Itsellä toimi kyllä INIT-valinnalla AT+CPIN=xxxx, mutta vaati kaksii yhteysyritystä joista ensimmäinen yhteysyritys epäonnistuu PIN-koodin kanssa, ja toiselle se pitääkin ottaa käsin pois... Totesin että helpommin toimii ilman :)

Liitä tikku koneeseen ja poista laite esim. työpöydän kuvakkeen kautta.

Päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
sudo rmmod usbserial
sudo modprobe usbserial vendor=0x1e0e produce=0x9200
sudo modprobe option

sudo apt-get install wvdial gnome-ppp
(gnome-ppp asentaa jo toisaalta wvdialin)

gksudo gedit /root/.wvdial.conf

Tiedoston sisältö itsellä näyttää kutakuinkin tältä:
Koodia: [Valitse]
[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyUSB2
ISDN = off
Modem Type = Analog Modem
Baud = 115200
Init = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 &C1 &D1 +FCLASS=0
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.aina.fi"
Phone = *99#
Dial Attempts = 1
Dial Command = ATM1L3DT
Ask Password = off
Password = none
Username = none
Auto Reconnect = on
Abort on Busy = off
Carrier Check = on
Check Def Route = on
Abort on No Dialtone = on
Stupid Mode = on
Idle Seconds = 0
Auto DNS = on

Yhteysosoitteeksi piti nimenomaan määritellä tuo internet.aina.fi...

tämän jälkeen:
sudo wvdial
tai
sudo gnome-ppp

ja yhteyden pitäisi toimia.

8
Pelit / Vs: Steamin tulo Linuxille varmistunut
« : 09.05.10 - klo:22.25 »
Aiheen ympärillä vaikuttaisi pyörivän melkoinen kohina myös Steamin käyttäjien keskustelupalstalla:

9
Jep siihenhän tuo Back in Timekin perustuu, siinä on vaan gui mistä voi clickkailla kansiot :) ja sit se luo cronjobin sen valintojen perusteella.

Software Centerissä näytti olevan tuommoinen saatavilla kun Dèjá Dup. Kuinka sellainen toimisi? En ole itse kokeillut.

10
Pelit / Vs: Heroes of Newerth - DotA klooni
« : 07.05.10 - klo:21.05 »
Ja peli siirtyy kohta pois Open Beta -vaiheesta täysin maksulliseksi. Vielä ehtii siis ainakin ostaa pelin ennakkoon! (tämä ei siis ole mainos :D) Itsellä tuli ostettua ja latasin linux-klientin. Pitäähän tällaista toimintaa tukea.

Pelikin vaikuttaa mainiolta DotA:a pelanneen silmin. Joskus otetaan vielä ubuntu-fi -matsit!

11
Pelit / Vs: Steamin tulo Linuxille varmistunut
« : 07.05.10 - klo:12.12 »
Lainaus
Muakaan ei haittaa suljettu softa (Operakin on nettiselaimena) ja tuon sanoin vaan sen takia kun tietenkin sitä Steamia haluaisi kokeilla ja käyttää niin pian kuin mahdollista. En tiedä ottaisivatko sinne betaan ketä tahansa. En tiedä siitä keitä siellä Macin betassakaan on.
Aa... nyt vasta ymmärsin. Mielsin sanan suljettu heti suljetun lähdekoodin ohjelmaksi  :D

Ja itsekin ehkä olen sillä kannalla, että tämmöinen suljettu softa on tervetullutta avoimelle alustalle. Semmoinen sopiva balanssi jos vain löytyy näiden välillä. :)

Jotkut väittävät, että Linux on taas myöhässä. Syyhän on tähän mennessä ehkä ollut se, että Linuxin markkinat ovat olleet verraten marginaaliset eikä laitevalmistajiltakaan ole (?) ollut laajaa tukea Linux-ajureille. Tilanne on kuitenkin hiljalleen muuttumassa positiivisempaan suuntaan. Ja jospa muutkin laitevalmistajat heräävät tähän Steamin markkinavalloituksiin.

Steamilla on suuret potentiaaliset markkinat, jossa ei juuri ole vielä kilpailijoita! Toivotaan että Linux-käyttäjät heräävät tähän mahdollisuuteen ja oikeasti käyttävät ja ostavat pelejä Steamin kautta. Ainakin itse olen menossa beta-testiin jos vain voi!  8)

12
nVidian ajureissa on kuulema bugi, jolloin Plymouthin resoluution asettaminen ei toimi oikein. Tämmöisen prosessin pitäisi toimia, ainakin itsellä toimi:
Mulla on kanssa sama juttu (Nvidian ajurit ja katsoin bugiraporteista, että onhan tuo huomattu jo). Varmaan hyvä ohje, mutta entäs jos vielä(kin) käytössä on Grub Legacy? Pitääkö siirtyä eteenpäin ja Grub2:een?

Joo, tosiaan tuo ohje on Grub2:lle! Legacystä en ole varma, kuinka siinä menetellään saman asian kanssa.

13
nVidian ajureissa on kuulema bugi, jolloin Plymouthin resoluution asettaminen ei toimi oikein. Tämmöisen prosessin pitäisi toimia, ainakin itsellä toimi:

1) Avaa pääte (gnome-terminal)
2) Kirjoita

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/grub.d/00_header
3) Mene riville #103, jossa pitäisi lukea

Koodia: [Valitse]
set gfxmode=${GRUB_GFX_MODE}
4) Lisää seuraavalle riville (#104)

Koodia: [Valitse]
set gfxpayload=[reso_leveys]x[reso_korkeus]

esimerkiksi:
set gfxpayload=1280x1024


5) Tallenna ja sulje gedit

6) Aja päätteessä

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/default/grub
7) Etsi kohta, jossa lukee

Koodia: [Valitse]
#GRUB_GFXMODE=[leveys]x[korkeus]

ota risuaita pois rivin edestä ja korvaa resoluutio haluamillasi arvoilla esim.
GRUB_GFXMODE=1280x1024

8.) Tallenna, sulje ja aja päätteessä sudo update-grub

Mikäli tämä ei vielä toimi, niin korvaa aiemmin laitettu
Koodia: [Valitse]
set gfxpayload=[leveys]x[korkeus] ---> set gfxpayload=keep

14
Mielenkiintoinen ajatus, pitää sulatella. Onko mahdollista, että ostaessani kolmannen osapuolen ohjelman saisin myös ammattitaitoista tuotetukea jos bitit menevät solmuun? Kumpaako sitten viilattaisiin, käyttöjärjestelmää eli Ubuntua vai sovellusta, jotta homma toimisi. Rajalinjan veto voi olla hieman vaikeaa softahommissa ja pahimmassa tapauksessa jään yksin murheineni rahapussi laihempana. terveisin Timo

Hyviä kysymyksiä kyllä! Tästä on vaikea sanoa, varmaan tuolla englanninkielisellä foorumilla tietäisivät enemmän aiheista. Toivotaan että myös ostettaville tuotteille saisi ammattitaitoista tukea.

15
Moro,

Jatkoa seuraa. Kysäisin asiaa lontoonkielisen Ubuntuforums.orgin Kahvilan puolella, ja ilmeisesti 10.10 versiosta eteenpäin tämä Ubuntu sovelluskauppa tulee olemaan jakelussa mukana. Saapas nähdä, kuinka kehitettävien sovellusten määrä tulee muuttumaan vai muuttuuko lainkaan!

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1461408

16
Hei!

Ubuntu Software Center kehittyy huimaa vauhtia, ja nykyinen 10.04 beta2:n mukana tuleva versio vaikuttaa jo todella hyvältä. Tässä kuitenkin pohdiskelin ja ajattelin jakaa idean, että voisiko hyvä kehitysmahdollisuus olla esimerkiksi kolmannen osapuolien sovelluksien myyminen kyseisen ohjelman kautta? Ubuntun "App Store" -tyyppinen sovellutus siis. Ubuntu One Music Store on jo olemassa, niin miksei hyödyntää valmista kanavaa myös ohjelmistojen puolelle. :)

Mielestäni näin esimerkiksi isommatkin sovelluskehittäjät ja yritykset voivat kiinnostua Ubuntun mahdollisuuksista tuettavana käyttöjärjestelmänä, kun on valmis ja toimiva jakelukanava ja paljon potentiaalisia asiakkaita.

17
Yleistä keskustelua / Tavallisen kuluttajan näkökulmaa
« : 28.01.10 - klo:20.47 »
Ensimmäisenä hirveät selittelyt: En itse ole mikään Applefanboy, enkä omista ainoatakaan Applen laitetta, mutta Tietoviikossako se oli ihan hyvä kommentti tuosta: "Apple osaa käyttäjäkokemuksen luomisen", mutta siihen se jääkin.

Koitan kommentissani astua tavallisen peruskäyttäjän saappaisiin ja antaa palautetta laitteesta ja vähän Applesta itsestään...

Laite ei todellakaan hohda monipuolisuudellaan eikä liitännöillään. Sen sijaan tuo on semmoinen laite, jota osaa takuuvarmasti käyttää kuka tahansa kun hetken tutkiskelee ja laite (todennäköisesti) "vain toimii", mikä on oikeastaan suurimmalle osalle kuluttajakuntaa tärkeintä. Varmasti niitä virhekappaleitakin kyllä tulee joka yhtiöllä. Suuri määrä kuluttajia todennäköisesti tulee maksamaan designista, sujuvuudesta, ohjelmien helposta saatavuudesta App Storesta, yksinkertaisuudesta ja näyttävyydestä enemmän kun mitä tekniikasta tai monipuolisuudesta... Rehellisiä jos ollaan niin kaikki ihmiset eivät jaksa selata nettiä etsiessään jotain tiettyä ohjelmaa (lähipiiristä löytyy tuttuja tapauksia), vaan löytävät Storesta tai Applen sivuilta ne suoraan.

Apple osaa myös markkinoinnin, ja pieniäkin muutoksia hehkutetaan "mullistavina muutoksina" ja "merkittävinä saavutuksina". Esimerkkinä tulee tuo 3G:n saapuminen iPhoneen... Mutta samanlaista hehkutusta löytyy apple.comista paljon!

Moniajon puutetta mietiskelin myös, mutta uskoisin, että todella harva taviskäyttäjä sitä loppupeleissä tarvitsee. Tosin Messengeriä ja nettiä olisi mukava käyttää yhtäaikaa, mutta puutteen voi korjata käyttämällä vaikka Meeboa tai IMO.im:ää eri välilehdessä. Musiikkia kuitenkin pystyi muistaakseni iPhonella ja iPod Touchilla kuuntelemaan samalla kun käytti muita ohjelmia. Pystyyköhän iPadikin siis tähän? Huhujakin on ilmeisesti ollut että iPhone OS 4.0:ssa olisi moniajotuki. Ehkä tabletissa on jo etukäteen ajateltu tätäkin vaikka julkaistiin ilman moniajoa, mutta sitä on vaikea tietää etukäteen - Apple on suhteellisen tiukka näiden paljastuksien suhteen. Tehokäyttäjälle moniajotuki ehkä kuitenkin voisi olla tarpeen. Myös flash-tuen puuttuminen hämmästyttää suuresti. Tukeekohan Mobiili Safari sitten HTML5:sta? Tai tuleekohan OS:ään myöhemmin flash-tuki? Jää nähtäväksi. Ehkä tätäkin muutosta hehkutetaan tulevaisuuden saapumisena laitteeseen. ;D

Yhteenveto:
- Varmasti tulee myymään tuo laite. Kohderyhmänä voisi pitää ruots... "trenditietoisia" tekniikan käyttäjiä, Apple-ihmisiä, yksinkertaista ja helppokäyttöistä nettilaitetta sekä laajaa ja sovellusvalikoimaa etsiviä. Tuote ei todellakaan tuo mitään uutta ja mullistavaa markkinoille, vaan sen vahvuus on enemmänkin "omppumainen" helppous, näyttävyys ja sujuvuus. Kaikki on sormen ulottuvilla ja selkeästi jäsennelty. Tehokäyttäjät ja HC-harrastelijat saattavat kiertää kaukaa laitteen sen puutteiden vuoksi - lukuunottamatta ohjelmistokehittäjiä, jotka päättävät ohjelmoida sovelluksiaan App Storeen myytäväksi.

- Ubuntu haastaa App Storea mukavasti omalla näkemyksellään ohjelmistokeskuksesta. Toivottavasti joskus nähdään myös versio, josta voi ostaa kolmansien osapuolien maksullisia sovelluksia sekä ladata kokeiluversioita niistä. Tämä voisi ehkä lisätä suurempien - ja miksi ei pienempienkin - ohjelmistokehittäjien mielenkiintoa Ubuntua ja Linux-maailmaa kohtaan. Valitettavasti Ubuntun heikkoutena on vielä edelleen heikko tunnettavuus ja käyttäjäkokemuksen hiipuminen asennuksen jälkeen. Voisiko Applesta ottaa mallia niin, että Ubuntu.comin etusivulle tulisi linkki opetusvideoihin Ubuntun käytöstä? Mikäli linuxia halutaan joskus peruskäyttäjien keskuuteen enemmän niin yksi hyvä nyrkkisääntö on se, että kaiken tiedon pitää olla helposti saatavilla ja selkeästi esillä. Harvemmin kukaan muu kuin tietokoneisiin perehtynyt tyyppi jaksaa oikeasti ottaa selvää asioista.

Loppusanat: Olisi muuten siistiä jos tuohon laitteeseen tulisi Pääte + Emacs -ohjelmat käyttöön.  8)

Takaisin Linuxin maailmaan... :)

18
Itsellä oli lähinnä ongelmia päivitysten suhteen. Itse käyttöjärjestelmä asentui sujuvasti ja nopeasti. Resoluutiot olivat kohdillaan, vaikka aluksi olinkin pelännyt huhuja EeePC:n resoluutioiden kunnollisesta toimivuudesta.

Järjestelmän asennuksen jälkeen laitteisto ei kuitenkaan toiminut täysin yksiin, jolloin grafiikoiden (Intel GMA450) ja runsaan akun käytön kanssa oli ongelmia. Kernelpäivityksen myötä ongelma hävisi ja akun kestokin piteni melkein tunnilla, mutta sitten tuli ongelmia käynnistymisen ja lepotilasta herättämisen kanssa. Uudella päivityksellä tämä korjaantui, mutta tilalle tuli entistä enemmän ongelmia... Loppupeleissä dpkg -paketinhallintajärjestelmä korruptoitui enkä voinut asentaa uusia päivityksiä tai ohjelmia repoista lainkaan. Googletetut komennot ja dpkg:n uudelleenasennus eivät auttaneet. Vika saattoi tosin olla käyttäjän lisäksi muuallakin...

Kyllästyin sitten tähän jatkuvaan rumbaan ja vaihdoin toistaiseksi Windows 7:aan Eee:lläni. :P (tosin 8.04:kin tai Arch olisi ollut vaihtoehto...) 10.04:sta ja Eeebuntu 4.0:aa odotellessa... ;)

19
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu haukut
« : 25.01.10 - klo:19.57 »
Ubuntun perusidea lienee yhä puolivuosittain päivittyvä jakelu.

Mutta LTS -versiotkinhan päivittyvät kahden vuoden välein. Minusta tuo ei ole liian pitkä intervalli versioiden välillä, verrattuna esimerkiksi Mac OS tai Windowsin päivitysväleihin.

Tuo takaa tuen uusimmille laitteille sekä uusimmille versioille _ohjelmista_.
LTS -versiot ovat yhä vaihtoehto palvelimiin - tai ehkä johonkin tuotantokäyttöön. LTS-versiot ehtivät vanhentua vakavasti tukiaikanaan työpöytäkäytössä, jossa toivotaan uusimpien ohjelmaversioiden toimivan.

Totta. 9.10 toi tullessaan tuen useisiin uusiin rautoihin sekä laitteistoihin, mutta samalla myös uusia ongelmia (tätä kyllä tapahtuu varmasti käyttiksellä kuin käyttiksellä.) Mutta olisiko hölmö idea, jos LTS-versiosta päivitettäisiin paketteja sekä kerneliä samalla kun sen käytön aikana ilmenneitä bugeja korjataan ja rakennettaisiin säännöllisesti päivitetyt LTS CD:t ja DVD:t? Tällöinhän vakaa versio pysyisi raudassa ajan tasalla. Tämä voi jo olla taivaanrannan maalausta, mutta voisiko kenties olla silloin niin, että samalla kehittäjät voisivat kenties olla tyytyväisempiä, kun rivikansalaiset käyttävät vakaampaa LTS-versiota jolloin ohjelmistoja voi kehittää vakaammalle pohjalle.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu haukut
« : 25.01.10 - klo:13.01 »
täältä... http://cdimage.ubuntu.com/  uusimman version saa jos se kiinnostaa. En tiedä tarvitseeko tuossa asiassa mitään sen kummepaa linkki painiketta. Tuo linkki on ubuntu 10.04 ketjun alussa.

Tarkoitin siis, että Ubuntu-sivustojen etusivuja muokattaisiin niin, että olisi tarjolla kaksi Ubuntu Desktop -versiovaihtoehtoa, joista tavalliselle rivikäyttäjälle tarkotaan LTS-versiota ja kokeneemmille 9.10:ä. Bleeding-edge- ja betatestaajat kyllä löytävät varmasti daily-buildit halutessaan.

Tavalliset käyttäjät kiinnittävät useimmin huomionsa ensimmäisenä siihen, mitä heille tarjotaan - tässä tapauksessa 9.10:een, joka on poikinut paljon kritiikkiä nimenomaan uusilta käyttäjiltä. Näin tarjonnan muotoa muokkaamalla voitaisiin laskeutuminen linuxin käyttöön tehdä kenties helpommaksi - kun kaikki toimii varmemmin, niin uusien asioiden kokeilu on myös helpompaa ja motivoi käyttämään linuxia vaihtoehtona enemmän.

Sivuja: [1] 2