Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Daneli

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 52
81
Ongelmasi ydin piilee grubin käynnistys vaihtoehdoissa. Sammumis ongelma luultavasti liittyy virran hallintaan. Eli apu voisi löyty grubin muokkaamisesta.  


Kokeiles tällästä reseptiä

Avaa terminaali (ctrl+t)

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/default/grub
Muuta rivin: GRUB_CMDLINE_LINUX=""

Tälläiseksi: GRUB_CMDLINE_LINUX="i8042.nomux=1 i8042.reset"

Tallenna ja sulje gedit

Koodia: [Valitse]
sudo update-grub
Käynnistä kone uudelleen.

Tuohon sammumis ongelmaan voisi toimia acpi=force tuola rimpsun seassa.
Koodia: [Valitse]
GRUB_CMDLINE_LINUX="i8042.nomux=1 i8042.reset acpi=force"Tämänkin jälkeen muista kirjottaa uusi grub jos tätä käytät. sudo update-grub

Jos käytät acpi komentoja kannattaa tarkkailla koneen tuuletinta että se toimii. Joissain tilanteissa acpi komennot saattavat vaikuttaa koneen tuuletimien toimintaa. Joskus jopa positiivisestikkin. Eli huolellisuutta ja varovaisuutta jos olet ensimmäisiä kertoja liikenteessä ubuntu kyydissä.

Jos ei apua niin seuraavalla kerralla anna tarkempaa tietoa raudastasi, kirjoita päätteeseen vaikkapa lspci ja kopioi lista tänne.  Suositelen että kurkaat tämän: https://help.ubuntu.com/community/BootOptions sivun alareunasta löytyy noita rimpsuja.  Muutenkin kannattaa googletella hieman tuota grubin ihmeellistä maailmaa.

82
Multimedia ja grafiikka / Vs: 3ga -> ogg, mp3 ...
« : 14.01.13 - klo:18.00 »
Kerrotaan tarinaa että kun asentaa audacityyn FFMpeg laajennuksen on joku saanut nuo kyseiset tiedostot auki ;) Olettaisin siis että kyseisen kirjaston asentamalla koneeseen homm avoisi toimia muillakin ohjelmilla jotka sitä kirjastoa vain osaavat käyttää.

VLC on yleensä ollut se ohjelma jolla outojen tiedostojen avaamista kannattaa ensin yrittää. VLC:llä on windowsin puolella ainakin tuki 3ga tiedostoille.

83
Minkälaisessa käytössä koneesi on ? Tuolla bootchartilla lähtisin ensimmäiseksi siivoamaan ohjelmia mitä koneella on.

84
Syntyykö häiriö rätinä siis mokkulan singaalista ? Onko pöytä kaiuttimet vai läppäri ?  Yksi keino olisi laittaa kaiuttimet kauemmaksi mokkulasta tai mokkula virallisella hubilla kauemmas koneesta.

Tai kenties pakotat mokkulan pysymään 3g tilassa niin ei tarvitse kuunnella rätinää.  

Mokkulareititinkin olisi tiettty yksi vaihtoehto. Tietty jos singaali taso on noin huono että menee helposti edgeen voi olla ettei reititin toimisi kovinkaan hyvin. Tietty sen saisi sijoitettua vaikapa vintille.

Ratkaisu voisi piileä myös vaihtamalla mokkula liittymää. Ensin tietty pitäisi tutkia minkä puhelin firman liittymä siinä toimii parhaiten. Joihinkin mokkuloihin mydään yös lisäantenneja joilla voi kuuluvuutta parantaa.

85
Kun koneen käynnistyy heittää se vähintäänkin kaikki virhe ilmoitukset ruudulle. Olisiko mitenkän mahdollista saada tuota käynnistystä niin ettei siihen tule mitään tekstiä eikä kuvaa ?

86
Laitealue / Vs: DNA Huawei E353 mokkula
« : 23.12.12 - klo:11.29 »
Itselläni toimii tuo mokkulsa parhaiten wvdialilla. Ja käynnistyy muuten nopeesti kun laitoin sen käynnistyviin ohjelmiin.

87
Laitealue / Vs: CPU tuuletin kokoajan täysillä.
« : 22.12.12 - klo:12.48 »
Ongelma olikin pwm:n puute tuulettimessa vaihdoin Noctuan tuulettimen http://www.jimms.fi/tuote/NF-F12 , ja johan kone hiljeni.

88
Olen asentanut nyt mokkulan wvdialilla ja lisännyt sen käynnistettäviin ohjelmiin. TOimii kuin unelma kone on netissä ennen kuin olen kunnolla työpöydällä.

Ongelma on että käytän paljon googlen palveluja ja toivoisin siksi google-chromenkin aukenevan yhtä rivakaasti mutta ei. Saattaa mennä 2-3 minuuttiakin että chrome käynnistyy klikkauksista huolimatta. Verratuna firefoxiin joka käynnistyy heti,
Onko mitään kikkaa saada tuota chromea käynnistymään rivakkaammin. Esim lisäämällä googlen taustapalvelun käynnistyminen jonnekin aikaisempaan käynnistyksen yhteydessä.....

89
Itse lataan aina suoraan http://repository.spotify.com/pool/non-free/s/spotify/ tuolta paketit ja asennan ne gdebillä tai ubuntun omalla ohjelmiston hallinnalla. Hyvin toimii.

Tuo repo on aina ollut hieman kinkkinen asentumaan jostain systä. Ja enpä nyt tiedä tarviiko yhden ohjleman takia laitaa repoa.

90
En tiedä onko ketjun tarkoitus kertoa hetkistä jolloin aikoo luopua ubuntusta vai herätellä porukkaa puolustelemaan ubuntua. Pienienkin epäkohtien sanominen tuottaa heti mielettömän puolustusrefleksin. SInänsähän se ei ole linuxin tai ubuntun vika ettei laitevalmistajat julkaise ajuriensa tietoja avoimesti tai ehkäpä tee itse tukea linuxille. Kuitenkin se teetättää asennus vaiheessa töitä jos haluaa kaiken toimivan wlanin, virran hallinnan, suspendin, mokkulan yms. Itse kyllä asenan sen 8 tuntia ubuntua mielelläni koska se askaartelukin on joskus kivaa kun lopulta nälee toimivan koneen. Kuitenkin helppous peruskäyttäjälle on tästä kaukana.

91
Itse asensin win 7 noin puoleen tuntiin ajureineen ja ohjemineen. Ubuntu samaan koneeseen 4-6h jos laskee kaiken sen ajan mitä ohjeita googelilla etsiskelyyn meni.  On ollut kyllä koneita joissa on toiminut kaikki kerralla ubuntun kanssa. Tämä yksilö nyt ei vaan sattunut olemaan sellainen.

92
No kieltämättä on päiviä jolloin tuolta tuntuu. Kuten eilen kun asensin ubuntua. Ensi taistele näytönohjaimen ajurit toimimaan sitten miten sattuikaan että wlan piiri ei toimikkaan ubuntussa ja sama homma mokulalla. Yhteen sopimattomat laitteet polttaa kyllä välillä hieman hermoa tai ainakin niitten asennus vaatii googlea ja kolme tuntia yrittämistä. Eli ei ihme jos tekee mieli asentaa windows. No onhan se toisaalta mieletön kokemus kun sit lopulta onnistuu purkalla ja jesarilla saamaan jotain aikaiseksi, mutta helpous on silti kaukana.

93
Laitealue / Vs: CPU tuuletin kokoajan täysillä.
« : 23.11.12 - klo:15.40 »
Lämpötila alle 30 celsiusta. Miten tahnan vaihtaminen vaikuttaisi tuulettimen nopeuksiin ?

94
Laitealue / CPU tuuletin kokoajan täysillä.(Ratkaisu)
« : 23.11.12 - klo:05.23 »
Eli prossun tuuletin on koko ajan ihan täysillä. Biosista olen säädellyt mutta sillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta tuulettimeen.

Lämpötila prossun:
Temp.= 28.0, 128.0, 27.0; Rot.=   74,    0,    0
Vcore = 3.76, 3.84; Volt. = 1.42, 3.84,  2.92,  -6.95, -0.14

Sensors-detect:
Board: ASUSTeK Computer INC. M4A87TD/USB3
Module cpuid loaded successfully.
Silicon Integrated Systems SIS5595...                       No
VIA VT82C686 Integrated Sensors...                          No
VIA VT8231 Integrated Sensors...                            No
AMD K8 thermal sensors...                                   No
AMD Family 10h thermal sensors...                           Success!
    (driver `k10temp')
AMD Family 11h thermal sensors...                           No
AMD Family 12h and 14h thermal sensors...                   No
AMD Family 15h thermal sensors...                           No
AMD Family 15h power sensors...                             No
Intel digital thermal sensor...                             No
Intel AMB FB-DIMM thermal sensor...                         No
VIA C7 thermal sensor...                                    No
VIA Nano thermal sensor...                                  No

JA tuuletin itsessään on Xigmatek HDT-D1264

95
12.10 kirjoita päätteeseen.

Koodia: [Valitse]
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout ':minimize,maximize,close'

96
Olen nyt kokeillut:
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 -s /apps/metacity/general/button_layout -t string menu:minimize,maximize,closeTällä saa ohjelmien ikkunoissa nuo painikkeet oikealle. Mutta päätteessä ja tiedostonhallinnassa ne ovat yhä vasemmalla.

97
Olen tuossa katsellut tuota Mageian nousua listoilla ja miettinyt sen nousun salaisuutta.
Onko joku käyttänyt  distroa pidempään ja voisiko jakaa kokemuksiaan. Onkohan suomessa käyttäjiä minkä verran ?

98
Täällä kyllä pyörii 64bittiä komeesti 6 corella. Ja netti on kyllä syvältä. Kyllähän se toimii mutta ei yhtä jouhevasti kuin juuri winukassa. Aikaisemmilla Ubuntun versioilla ei mitään ongelmaa netin kanssa samassa kokoonpanossa.

99
Itseltäni löytyy koneesta kaikki herkut ja tehoa on ,silti netti on hidas. Netti yhteyskin on suurin mitä nyt palveluntarjoaja tähän kaupunki kortteliin tarjoaa.  Winukassa ei samalla koneella ole mitään ongelmia. Itselläni ei 10.04 jälkeen tulleitten Ubuntu versioitten netti hitaus kyllä johdu tehojen tai netti yhteyden nopeuden puutteesta. Jotain tässä oikeesti mättää.  
sellaisen havainnon olen tehnyt että https sivut ovat vielä muita sivuja hitaampia aukeamaan.

Latensia syntyy itselläni eniten siinä kun selain alkaa etsimään sivuston palvelinta, itse lataus ei ole niinkään hidas kuin itse sivuston palvelimen löytyminen.

Netin nopeus on hyvin subjektiivinen kokemus, itse vertaan sitä siihen miten windows käytejärjestelmä selviää samasta tehtävästä. Jollekin taas sama soljuvuus riittäisi ihan mainiosti. 

Mutta takaisin aiheeseen kuinka saada netti soljuvammaksi....

100
Asensin uudestaan 12.04 koneeseeni ja netti tökii ja tökkii. Ajatelinkin että tähän voisi koota erillaisia havaintoja ja ohjeita siitä miten saa netin selaamisen soljuvammaksi. Itselläni https-sivujen selaaminen on yhtä venailua. Facebookkia on turha edes yrittää enää Chromella. Speed test antaa itselläni 16-18mbps, sen nyt pitäisi riittää aika monellakin sivulla seikkailuun.

Eli tähän keskusteluun kokoelma netin tuunaus ohjeita kiitos!



Poista IPv6 käytöstä

Avaa terminaali ctrl+t
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/sysctl.confLisää tiedoston loppuun seuraavat rivit
# IPv6
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1


Tallenna ja  sulje gedit
Kirjoita terminaaliin lopuksi
Koodia: [Valitse]
sudo sysctl -p

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 52