Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Daneli

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 52
21
Yleistä keskustelua / Vs: "Opettele linuxia"
« : 20.02.14 - klo:23.00 »
Linkki ei jostain syystä avaudu. Olisiko tarkoitetettu vain palveluun kirjautuneille.

22
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD uusikopiosuojaus?
« : 20.02.14 - klo:04.32 »
Itse olen käyttänyt Fluendon dvd:n toisto ohjelmaa ja kodekkipakettia. On tietty maksullinen joten nostaa kynnystä. Mutta kaiken on soittanut. Pitää etsiä Avatarin levy käsiin niin näen sen toimivuuden.

23
Laitealue / Vs: AMD vs NVIDIA?
« : 18.02.14 - klo:14.49 »
Nvidia asentuu kivutomimmin. Vaikkakin on suljetulla ajurillaan toisten päänsärky.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu ei boottaa graafiseen
« : 18.02.14 - klo:14.48 »
Jos ei ole kauheean tiedosto massaa kotikansiossa, niin kotikansio talteen piilotiedostoineen(ctrl+h) tikulle ja uudelleen asennus. Luultavasti nopein ja tehokkain keino saada koneesta taas vakaa.

26
Kokeilin Zorin 8, mitä eroa ubuntuun, Paneeli ratkaistu awn:illa, eipä juuri mitään mitä ei itse Ubuntuun kyhäisi. Zorinin sivuillaan mainitsemat omat hienot sovellukset ? Niitä jäin kaipaamaan. Ainoat sovellukset oli teeman vaihtaminen ja selaimen asennin. Joista jälkimmäinen muistuttaa windowsin päivityksissä tullutta vaihtoehtoista selaimmen asenninta.

Jos kaipaa tuota perinteistä menua, niin sanoisin kyllä että mint on ratkaissut asian paremmin ja vakaaman olosemmin. Awn menu toimii, mutta ei mitenkään sauamttomasti työpöydän kanssa. Muutamia bugeja löytyi heti ekalla käyttökerralla.
Ihan kiva mutta ei tarjoa mitään sellaista mitä ubuntuun ei saa tai minttiä paremmin. Työpöydän efektit olivat itselleni pikemminkin häiritsevät kuin mitään muuta.

Eli jos mietit saavasi jotain erityistä ostamalla tämän petyt, mutta ainahan sitä kannatuksen vuoksi voi sijoittaa ja testailla.
Joka tapauksessa Zorin tuntuu toimivan, sillä pääsee nettiin eikä pahemmin kaatuile. Näytönohjaimen jouduin asentamaan ihan samalla tyylillä kuin Ubuntussakin.


 

27
Avaa ubuntun sovellusvalikoima etsi haku sanalla bluetooth, poista asennetut bluetooth paketit, olisiko device setup ja bluetooth transfer.

28
Jos oireet jatkuvat voisin epäillä myös kovalevyn kuntoa, eli laite vikaa.

29
Valikoista pitäisi löytyä kohta käynnistyvät ohjelmat, sieltä raksi pois sinisiltä hampailta.
Jos sellaista ei löydy voit aina asentaa sen, ohjelman nimi on bum, https://apps.ubuntu.com/cat/applications/bum/

Muita tapoja voisi olla esimerkiksi laittaa bluetooth blacklistille

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.confja lisäät tiedoston loppuun omalle rivilleen:
blacklist bluetooth

Tässä muutama idea ;)

30
Nyt on kyllä googlella testailtu ja useammallakin näytöllä. Mutta en millään saa näyttöä pysymään päällä. Vaikka kirkkaus ja lukitus ja virranhallinnan asetukset oon laittanut. Kertokaapas nyt reseptejä millä olette saaneet näytön pysymään päällä pidempienkin leffojen aikana.

31

Pitääkö Linux.fi:n:n tiedot paikkansa?
Mikä sa epäilemään tiedon paikkaansa pitävyyttä ?

32
Paketit voi myös noutaa käsin lataamalla selaimella: http://helineva.net/deb/pool/main/t/t-lasku/
                                                                             http://helineva.net/deb/pool/main/libs/libsqlite3-java/

33
No irc toimii kyllä ja mesekin. Helpointa nykyään voisi kuitenkin olla facebookin keskustelu selaimella tai google+ palvelut.
 

34
Jos windows on omalla levyllä, ota asennuksen ajaksi upbuntun levy pois koneesta. Asennuksen jälkeen ubuntu takaisin päälevyksi ja päätteeseen update-grub. Jos windows on samalla levyllä kannattaa varmuuskopioida grub vaikkapa usb tikulle ja käynnistää kone sillä asennustouhujen jälkeen. Kaiken jälkeen Ubuntun puolella sitten vaan asentaa grubin uuudelleen.

35
Laitealue / Vs: Nettitikut ja Ubuntu/Linux Mint?
« : 19.10.13 - klo:17.46 »
Omasta kokemuksesta suositelen HILink tikkuja jotkut huawein tikut sisältävät HILink ominaisuuden.. Tikkutekee itse yhteyden ja se näkyy Ubuntussa kiinteänä yhteytenä.

Toinen kikka jota olen käyttänyt on  wvdial jonka olen laittanut käynnistyviin ohjelmiin.  Toiminnut monesti paremmin kuin network-mangeri omissa virityksissä. Ja käyttäjän ei ole tarvinnut tehdä mitään yhteyden vuoksi. AInut on että siitä ei tule mtään kuvaketta että yhteys on päällä.

36
Aina versiopäivitysten kohdalla tulee mieleen että olisiko käyttäjätilin asetuksissa ristiriitaisuuksia. Nopeiten sen testaa sillä että luo uudenkäyttäjän koneelle ja kirjautuu sillä. Käyttäjätilin asetuksia itse siivoan aina avaamalla kotikansion ctrl+h piilo tiedostot ja kansiot esille. Ja sieltä poistamalla valikoiden sen mukaan mitä ohjelmia käyttää. Kone luo oletus asetuksilla kyllä samat kansiot uudestaan. Niitä siivotessa on hyvä ensin miettiä minkä ohjelmien asetukset haluaa pitää kuten selaimet, sähköposti tai ehkäpä kirjanpito ohjelma yms.

37
Evolution kalenteri on itselläni ainakin oletuksena ubuntussa. Ja tieto kulkee molempiin suuntiin puhelimelle ja toisi päin. Puhelimessa tietenkin pitää olla gmail-tilin  kalenterin syncronointi asetuksista päällä.Itselläni se on kohdassa asetukset->tilit  

Huomioithan että niin puhelimessa kuin evolutionissa käytät gmail tunnuksen takana olevaa kalenteria etkä esim. samsung.tiliä tai jotain paikallista kalenteria.

38
Onko kokemuksia työvuorolistojen tekemisestä Ubuntulla ? Millaisia ohjelmia on saatavilla taulukko ohjelman lisäksi ?

39
No niiin nyt on testattu uusimmalla Ubuntulla 13.10
1. Itselläni oli evolutionin asennus hieman vajaa
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install evolution2. Avaa evolution ja lisää kalenteri evolutioniin, hiiren oikeaa kalenteri listauksen alla, valitse kalenterin tyypiksi gmail.
Täytä vaaaditut tietdot ja valitse gmail kalenterisi oletus kalenteriksi. Gmail kalenterin päällä listassa hiiren oikeasta valikosta näytä vain tämä kalenteri.

Jos tapahtumat eivät olet allentuneet puhelimen suuntaan syynä voi olla että olet tallentanut ne paikalliseen kalenteriin "Henkilökohtainen", eikä tieto ole menyt siitä syystä puhelimeesi. Evolutionissa näemmä oletuksena on tuo paikallinen kalenteri johon se tallentaa tapahtumat. Silti se näyttää molempien kalenterien tiedot. Itse olen ottanut paikkalisen kalenterin kokonaan pois näkyvistä ettei sekaannuksia synny.

Voit myös tarkistaa selaimella että meneekö talentamasi tapahtumat googlen serverille https://www.google.com/calendar/

40
Vastaamista helpottaa jos kerrot mitä kalenteri ohjelmaa käytät ?
Pikaisella googletuksella aiheen ympäriltä vaikuttaisi siltä että et ole ihan yksin ongelman kanssa jos koneessasi on 13.10 ubuntu. Kokeilen tuota itse tänään että toimiiko ominaisuus itselläni.

http://www.webupd8.org/2012/11/google-calendar-indicator-adds-options.html

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 52