Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Daneli

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
61
Asensin juuri Xubuntun alternative levyltä. Asennus meni loistavasti, mutta en ole vielä päässyt kertaakaan graafiselle tai edes komentoriville asti. Heti Grubin jälkeen tulee "out of range" tuo on siis monitorin viesti. Kone on suht virkeä peli vielä näyttis nvidia gt220 , muistia koneessa se 8gigaa ja monitori 24". Kokeilin laittaa grubin riville vga=791  773, 769 ja etc ei tuntunut tehoavan ongelmaan.

62
Minula on sellainen ongelma että kun avaan linkkiä sähköpostiohjelmassani, thunderbird, avautuu chromessa ainoastaan aloitus sivu. Tietääkö joku ratkaisua tähän ongelmaan ?

63
Siis päätteessä näppäinasettelu on oikea mutta gnomessa ei. Vaikuttaisi että tuo gnomen asettelu on jokin USa; Graafisella näppäimistö työkallulla ei ole mitään vaikutusta ongelmaan, siellä on näpppäimistö asettelu suomi. Siis kuinka korjata tämmönen ongelma kun gnomessa näppäimistö ei toimi oikein ?

64
Elikkäs minulla oli fedora asennettuna Ubuntun rinnalle, mutta onnistuin säätämään tuon fedoran niin että jouduin aseentamaan sen uudelleen. Asensin uudelleen paitsi en halunut asentaa fedoran grubbia vaan ajatelin senkus vaan kirjottelen ubuntun puolella sitten sudo update-grub, mutta eipäs se mennytkään niin helposti. Eli miten saan tuon asennetun fedoran sdb3:lla näkymään grubissa?

65
Olen ollut onnellinen Ubuntu-käyttäjä jo pidemmän ajam. Ainakin 5-vuotta se on ollut ainut käyttöjärjestelmäni. Nyt uusin Ubuntun versio inakin omassa rautaläjässäni osottautui pettymykseksi. Todella epävakaa  ja toimimaan saaminen aikamoinen säätö projekti. Minulla oli siis kaksivaihetta, asentaa Ubuntun  aikaisempi versio tahi kokeilla jotain uutta. Päätin siis kokeilla Fedoraa. Tilasin DVD-levyn   netistä koska en jaksanut mokkulalla latailla isoa imagea. Live-cd:n latasin mutta se ei toiminut koneessa. No tuossa joku päivä sitten levy tipahti laatikkkkoon jo asennusta kokeilemaan.

1.Asennus lähti hyvin käyntiin ja grubin valikoista sai valittua suoraan safe graphic tilan  ilman F.ien painelua.
2.Asennus ohjelma hyvin ubuntun ohjelmaa muistuuttava. Kuitenkin muutamissa kohden joutui ihan miettimään mitähän tässä yritetään sanoa. Joidenkin kohtien sisällöt olisi ehkä ihan paremman Suomennuksen takana.
3.Käyttö järjestelmän asennettuani ensi töikkesin laitoin sudoersit visudolla kuntoon, jotten joutuisi ihan uutta tyyliä opettelemaan.
4. Nvidia  190.xx näytönohjaimen asennus: googlesta etsiskelemään ohjeita, ajuri asentui lopulta todella simpelistä ohjeissa olleita su -c komentoja en vaan saanut toimimaan, sudo toimi yksinään.
5. Flashit ja Javat, Tein ehkä pienen synnin mutta asensin EasyFedora/EasyLife asennus ohjelman, joka ei sinänsä sisältänyt ultamatixin tavoin kaikkea maan ja taivaan väliltä vaan ihan perusjutut. Tuolla sain todella vakaan oloisesti asennettua Javat ja flashit firefoxiin.

+ Kerrankin jotain vakaata koneella
+ Kaiken kaikkiaan kuitenkin Fedoran asentaminen oli nopeaa ja käytössä kaikki tuntuu toimivan niin kuin pitää.
+ DVD:tten katselu vakaata ja kokeilin levyjä jotka eivät ubuntussa suostuneet aina toimimaan, tuntuivat fedorassa toimivan.
+ Pelit kivoja

-  Ohjeita löytyy huomattavasti nihkeemmin kuin Ubuntulle, kiitos Ubuntu-fi foorumin
- Grubin asennus ei löytänyt muita käyttöjärjestelmiä ainoastaan Vistan palautus osion. Onneksi oli toisella osiolla Ubuntu jonka Grubin asennus sentäs löytää muut käyttikset.
-  Jos etsit jotain erikoisempaa koneelle ohjelmalähteitä saa todella etsiskellä. Useimmiten helpoin tapa on etsiä paketti suoraan selaimella ja asentaa siitä. Aentaminen sinänsä helppoa,  kun sen voi useasti tehdä graafisella   gdebi tyyppisellä sovelluksella.
- Paketin hallinta toimii aika heikosti siinä olevat valmiit suodattimet ei toimineet, esim. Jos haluat katsoa mitä pelejä on paketti varastossa suodin Games ei toimi vaan oli tehtävä haku Games. Löytyneet pelit olivat kyllä aika   viihdyttäviä. Toinen puoli on että Fedoran yum asennusohjelma on osottautui aika hitaaksi tietty lyhyempi kirjotettava kuin apt-get.
- Autologin startup: ohjeilla jouduin tekemään, conf tiedostoa editoimalla.
- Suomen kielisellä Fedora foorumilta turha kysellä ohjeita sen verran hidas tempoinen foorumi.




66
Asentelin tässä kubuntun  koneeseeni, viimeksi kun asensin joskus parivuotta sitten se tuntui aika epävakaalta ja työläältä timantilta hioa. Parhaiten melkein toimi kun teki päätteessä kaiken haluamansa. Noniin, koska ubuntu on ottanut kokoajan isoja kehitysaskeleita elin suuressa toivossa että kubuntulle olisi käynyt näin myös, mutta en ole tuota kehitystä kauheana löytänyt. Paletin hallinta kyllä toimii nopeammin, mutta silti paranamisen varaa on adept vs. synaptic 0-10. Entäs tiedoston hallinta olisiko siinä jotain uutta ja hienoa. Windows osiot on kyllä mountattu mutta permisionia se ei osaa pyytää vaan valittaa sen puutetta.  Root dolphin ja sisään voisi kyllä olla helpompaakin. Asennuksen jälkeen kyllä löytyi yksi hiottu timantti nimittäin konqueror selain joka käynistyessää instaloi itseensä tarvittavat plugarit muutamalla napipainalluksella. En oikein ole vakuuttunut mutta käytetään nyt muutama viikko tätä ja katsellaan.  Gnomen mutkattomuuta ja vakauta ikävöiden kylläkin.

Yrittäkääs nyt käännyttää minut Kde-käyttäjäksi, kertokaa mikä tässä on parempaa kuin muissa. Muistan iso L:nkin olevan kovasti sen kannattaja.

67
Mietin uskallanko asentaa fedoran tän karmicin rinnalle. Lähinnä pelkoni liittyy tuohon ext4 tiedostojärjestelmään tukeeko fedoran grub ext4:sta ?

68
Laitealue / Kovalevyn kunnontarkistus ?
« : 30.12.09 - klo:17.08 »
Onko Ubuntussa jotain ohjelmaa jolla voisi tarkistaa kovalevyn kunnon ? Itselläni on ollut kummaa kaatuilua koneessa ja olen miettinyt että oisko se tuo kovalevy. Muistit olen jo tarkistanut ja toisella kovolla oleva Winukka ei jäädy sammallalailla. Toinen mahdollisuus on Nvidian-näyttis joka vaatii toimiakseen 195 ajuria eli beta ymmärtääkseni. Mutta haluaisin tuon kovalevyn sulkea pois laskuista.

69
Lukaiskaapa:
https://wiki.ubuntu.com/BootCharting#Jaunty%20Jackalope%20%289.04%29

Itselläni bootchart ilmoittaa boot ajaksi Karmicissa n.1:04-1:19 kun taas jauntyssa päästään n.18 sekunttiin. Eroa siis tuon mukaan olisi parhaillaan minuutti ja prosenteina ilmaistuna voisi sanoa että Karmic on n.600% hitaampi käynnistymään. En ole sekuntti kellolla itse testaillut eroja ja mietinkin selityykö ero jollain muulla ? 
 Käytössä molemmissa ext4 sillä erotuksella että Jauntyssa tuo vanha grub. Muuten sama kone ja mahku tuunattuna.

Minkälaisia bootchart aikoja teillä on?

70
Olen useamman version ajan tuunanut ubuntuni http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_tuunaus mukaan. Nyt nuo ohjeet alkaa olla monelta osin vanhentuneet. Kuten "Turhien virtuaalikonsolien poisto" näemmä on muuttunut järjestelmässä. Luulempa että ubuntuun on tullut myös paljon sellaista uutta jonka tuunaamisesta minulla ei ainakaan ole mitään hajua. Elikkäs jakakaas nyt löytämäänne viisautta kuinka tästä Ubuntu 9.10 saisi entistäkin nopeamman, tehokkaamman ja ehkäpä jopa paremmankin.

71
Elikkäs äänet kyllä kuuluvat mutta jos vaikkapa kesken dvd-leffan laitan volumea lisää muuttuvat äänet lähinnä epämääräisiksi sähköisiksi häiriö ääniksi. Toinen on jos mulla on vaikka last.fm radio päällä ei samaan aikaan kuulu ääntä selaimesta esim. youtubea katsoessa. Kun suljen las.fm äänet palaavat.  En ole testaillut onko sama ongelma muidenkin ohjelmien välillä ettei kahta äänivirtaa voi kuunnella yhtäaikaa.

Tässä näitä tulosteita:
sudo lshw -C sound
  *-multimedia UNCLAIMED 
       description: Audio device
       product: nVidia Corporation
       vendor: nVidia Corporation
       physical id: 0.1
       bus info: pci@0000:01:00.1
       version: a1
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:fe77c000-fe77ffff
  *-multimedia
       description: Multimedia video controller
       product: CX23885 PCI Video and Audio Decoder
       vendor: Conexant Systems, Inc.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       version: 04
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pciexpress pm vpd msi bus_master cap_list
       configuration: driver=cx23885 latency=0
       resources: irq:16 memory:fe800000-fe9fffff
  *-multimedia
       description: Audio device
       product: SBx00 Azalia (Intel HDA)
       vendor: ATI Technologies Inc
       physical id: 14.2
       bus info: pci@0000:00:14.2
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list
       configuration: driver=HDA Intel latency=64
       resources: irq:16 memory:fcff0000-fcff3fff


uname -a
Linux taneli-desktop 2.6.31-16-generic #53-Ubuntu SMP Tue Dec 8 04:02:15 UTC 2009 x86_64 GNU/Linux






72
Kokeilin ubuntun graafisella etsi työvälineellä etsiä kaikki pirstaloituneet jpg:t jotta voisin ne siitä kätevästi siirtää kuvat kansioon, mutta mitä mitä  ??? Eihän tuolta voi vaan leikata ja sitten liittää haluamaansa kansioon.

Kuinka siis saisi helposti kaikki  kovalevylle erikansioihin pirstaloituneet mediatiedostot omiin kansioihinsa, kuvat kuva kansioon ja musiikit musiikki kansioon.  Eli haluaisin etsiä kaikki kuvat ja siirtää ne kuvat kansioon etc.


*************
NOh yritimpä sitten yhdistää find ja  mv komentoa päättessä, ja miten kävikään, kaikki kuvat hävisivät kovalevyltä, kiitos ubuntu! Windosissa toimii sentäs tuo graafinen search niin että hakutuloksilla voi tehdä muutakin kuin vain ihastella niitä. Foorumeilta löysin jo aika monta pettynyttä samaisesta ongelmasta. Ikävää  :'(

73
Millä ohjelmalla olisi helpoin tarkkailla internetin nopeutta?

74
Ubuntu tietokoneissa / Työpöytäkuution säätäminen
« : 20.11.09 - klo:17.55 »
Osaisiko joku sano millä saisin Työpöytäkuution nopeutta säädettyä. Kun eihän tuota edes kerkeä huomaamaan kun se on liian nopea. Ja muitakin kivoja säätö ideoita tänne.

75
Asensin tuossa eilen karmic koalan ja huomasin ettei lataamaani cd-imageen oltu korjattu tuota huawei ongelmaa.  Kun itselläni ei ole muuta kuin tuo tikku netti, eli se on myös ainut reitti hakea päivitykset, mutta kuinkas haet jos se ei toimi? '

Löytyykö Karmicista mitään daily buildia jossa olisi uusimmat päivitykset mukana ?


76
Laitealue / Micro SD ongelma
« : 12.08.09 - klo:21.01 »
Yritän siirtää valokuvia 1gigan micro sd kortille adapterilla. Hyvin mountaa ja ilmoittaa vapaata tilaakin olevan yli 900megaa , kuvia on noin 850 megaa ja kortti siis uusia ja tyhjä. Kun kuvia on siirretty n.300megaa tulee aina ilmoitus: Virhe avattaessa tiedostoa "/media/disk/Eevan ja Tanen haat 183.JPG": Laitteella ei ole tilaa jäljellä . Olen tutkinut että onko medialla piiloroskista ja ei ole. MIkä ihme tätä masina riivaa?

Eli tilaa on nyt vapaana 632megaa koneen mukaan ja vaikka yrutön siirtää sinne yhden 0.5megan kuvan ei se mahdu sinne???

Nyt kun tein alihakemiston sinne antoi laittaa kaikki, mutta SD-kortin juureen ei....ja kun sinne kaikki haluaisin laittaa...outo masina

77
Olen nyt muutaman päivänä googlettanut ongelmaani kuinka muokata tota xubuntun valikkoa. Vaikuttaa siltä että aika monella on sama ongelma. Itse haluaisin lisätä pari kohtaa valikkoon jotta saisin ohjelmat siistimpään järjestykseen. Mietin onko mitään vaihtoehtoista menu palkkia xfce:hen jossa muokkaaminen olisi helpompaa tahi jotain alacarten tyyppistä softaa jolla muokata tuota menua.

78
Ubuntu tietokoneissa / wlan:web-salasana avainnipuun?
« : 12.04.09 - klo:21.26 »
Kuinka saan ubuntun muistamaan web-salasanan kauemmin kuin yhden istunnon ajan.  WPA-salauksella tehdyn salasanan kone muistaa mutta web- salauksella ei.

79
Haluaisin muokata Xubuntun valikkoa hieman yksityiskohtaisemmin, vastaava ohjelma ubuntussa oli alacarte. Miten xubuntussa?

80
Olen jo kohta toista vuotta tuskaillut Phonic Firefly 302 kanssa, en ole saanut sitä pelaa millään. Tänään koitti sitten päivä että voin hyvästellä windossin koska sain pienen valaistumisen jälkeen sen toimimaan. Nyt tarvitsisin valoa että saisin tuon jackd käynnistymään startupin yhteydessä XFCE:ssä. Onko Ideoita?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8