Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 73
41
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 01.08.21 - klo:11.38 »
Älä käytä maksullisia palveluja tähän. Kirjaudu tullin sivuille ja tullaa lähetys siellä ilman palvelumaksuja. Postilla voi silti olla omia palvelumaksuja itse postista ja seurantapalvelusta, mutta itse tullauksesta ei pidä tulla lisämaksua palvelusta. Tulli perii samalla sekä tullin, että alv:n. Luullakseni Kiinasta tulleissa ostoksissa ei ole alv maksettuna, mutta en ole varma. Voi se kiinalainen silti sanoa, että on maksettu. Kaikkea pitää yrittää. Ei sekään silti paljoa ole noin pienestä ostoksesta.

https://tulli.fi/tullaa-pakettisi


42
Onko siis jo kahdella operaattorilla kokeiltu ja sama pätkiminen kiusaa molemmilla? Vaikea uskoa, että kahdella operaattorilla olisi sama vika.

Ei mikään operaattori tee asiakkaalleen kiusaa!

Jäljelle jää omat laitteet: On, kuulemma, tavallista, että modeenin hallinta kaapataan ja sillä louhitaan kryptovaluuttaa. Se tarvitsee haittaohjelman. Siitä pääsee ainakin hetkeksi eroon kun ottaa modeemin pois sähköistä ja laskee kymmeneen ja siten kytkee pistorasiaan takaisin. Kannattaa myös vaihtaa modeemin asetuksien salasana.

Modeemin ja tietokoneen välinen kaapeli voi olla viallinen. Kokeile toisella kaapelilla. Jos modeemissa ja tietokoneessa on WiFi, kokeile pätkiikö silläkin. Esiintyykö pätkimistä kaikilla päätelaitteilla? Myös puhelimella voi koestaa WiFi-yhteyttä modeemista.

Modeemissa voi olla komponenttivika, jopa suht uudessakin. Sellainen on ollut minullakin. Muissakin elektronikkalaitteissa on tyypillistä, että lämpeneminen tekee katkoksen ja laitteen sammuttaminen ja jäähdyttäminen poistaa häiriön kunnes se taas lämmettyään toistuu. Kokeile siis häiriön tapahtuessa: sammuta modeemi ja anna hetki jäähtyä ja käynnistä uudelleen. Poistuuko häiriö?

Kun omat laitteet on kunnolla testattu voi ottaa selvää: kenen hoidettavaksi kuuluu kiinteistön telekaapelointi ja kytkennät. Onko kaikki asiallisessa kunnossa? Onko joku puuhapete tehnyt omia kytkentöjä linjoille remonttinsa yhteydessä?

Kun omasta tontista on kaiken todettu olevan varmasti kunnossa voi ottaa yhteyttä operaattoriin ja pyytää yhteyden kunnostusta. Kyllä sieltä yleensä asiallisen palvelun saa.


43
Painaako meidän ikämiesten sana tässä asiassa yhtä vähän kuin yleensä kaikessa?

Tuollainen 37 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Minulla on samat numerot toisin päin, joten jotain lienen oppinut. Eivät ne naiset ole koskaan kadoksissa olleet, eikä heitä etsiä tarvitse. Tässä meidän ympärillä he ovat suunnilleen puolet väestöstä. Hirveällä etsimisellä ei yleensä löydy kuin sattumalta joku samalla asialla oleva, ja useimmiten tilapäinen. Tietojenkäsittelijä ei ole mikään poikkeus vaan samat lääkkeet ovat kaikilla nieltävänä. Lähes aina sopiva nainen on osunut kohdalle vahingossa, yllätyksenä ja pyytämättä. Se on useimmiten ollut seurausta siitä, että on laskettu puolustus.

Siis – Jere hyvä – laske se puolustus. Jos näet kaikissa naisissa vaan löysää siellä ja läskiä tuolla, jäät ilman. Jos aina näet naiset vaan potentiaalisena kumppanina, saat saalistajan maineen, ja jäät ilman. Jos et voi hyväksyä naisen valmiiksi tehtyjä lapsia, jotka ovat sille naiselle maailman tärkein asia, et saa naistakaan. Laske siis puolustus ja arvostelu ja ota ihmiset vastaan ihmisinä sellaisenaan. Joku heistä ihastuu sinuun ja sinä häneen, jonain kauniina tai lonkeron värisenä päivänä.

Jos haluat lapsia, saat niitä helpoiten valmiina naisen mukana ja takaan, että yhtä rakkaita niistä tulee kuin omistakin. Jos haluat omia lapsia ehdit kyllä vielä, mutta muista, että vastuu alkaa heti ja kestää 18 vuotta ja 9 kuukautta ja usein vielä paljon pitempään. Jos haluat lapsia ilman vastuuta, unohda naiset, mene spermapankkiin ja tee talletus. Voit saada kymmeniä jälkeläisiä. Mutta pidä kiirettä, niillä on siellä ikäraja.

Nettihaku naisen etsinnässä tuottaa joskus tulosta. Mutta ei heitä etsiä tarvitse. Mene tuonne ulos. Liity näytemläkerhoon, tanssikerhoon, taidekerhoon, urheiluseuraan. Osallistu kaikkien kekkereiden järjestelyihin ja varainhankintatalkoisiin. Hanki koira, mitä pienempi ja pörröisempi sitä parempi.

E: Typo

44
Onko Xubuntussa joku Kubuntun kaltainen Järjestelmäinfo. Sieltä näkee *buntun version.

Aika paljon tietoja näkee komennolla:
Koodia: [Valitse]
inxi -F
Jos haluaa pelkät systeemin tiedot:
Koodia: [Valitse]
inxi -S
Jakelu näkyy myös tästä:
Koodia: [Valitse]
lsb_release -a


45
Hyvin on skripti toiminut ja varmuuskopiointi on pysynyt kohtuullisesti kunnossa.

Eräs puute kuitenkin vielä on. Jos läppäri on ollut sammutettuna ja käynnistetään sd-kortti ei mounttaannu systeemiin vaikka onkin paikallaan. Ensimmäinen rivi skriptissä kyllä tarkistaa, että se on olemassa ja huomauttaa, jos ei ole. Jos kortti laitetaan koneen käydessä koloonsa se kyllä tekee liitoksen, mutta jos se on jo valmiina bootin aikana ei liitosta tule. Jos korttia kutsuu jollain sovelluksella, vaikka tiedostoselaimella, se heti tekee liitoksen ja sitten varmuuskopiointi toimii taas.

Pitäisikö tuon ensimmäisen rivin mount komennon tehdä myös liitos? Olisiko oltava erillinen mount komento fi komennon jälkeen, enne mkdir komentoa. Helppo olisi sinne lisätä, mutta minkä osoitteen laittaisin? Dynaaminen /dev/sdx muuttuu numeroltaan jos laitan usb-tikun tai puhelimen johdon läppäriin.

Lainaus
#!/bin/sh
if ! mount | grep -qE '^/dev/[^ ]+ on /media/timo/backupkortti '
then
    echo "Kohdetta bacupkortti ei löytynyt, tai se ei ole mountattu. Laita muistikortti kiinni, tai mounttaa se."
    exit 1
fi
# Pitäisiköhän tässä olla mount /dev/jotain, jotta bootin jälkeen tulisi sd-kortin liittäminen?
# Vai pitäisikö ekan rivin mount komentoa jotenkin parantaa?
mkdir -p /media/timo/backupkortti/Arkisto
if
cp -ua /home/timo/ -t /media/timo/backupkortti/Arkisto/ | echo "Tehdään varmuuskopiota, odota!"
then
echo "Tehty!"
else
echo "Hups. Jotain meni väärin."
fi
# Tämä tekee kotihakemiston varmuuskopion sd-kortille
# inkrementaalisesti.
# kortin on oltava nimeltään backupkortti ja ext4 formatoitu.
# Jos backupkortti on formatoitu johonkin muuhun tiedostojärjestelmään, vaikka
# fat32, niin kopiointi kestää kauan ja tulee paljon virheilmoituksia.
# Käynnistä tämä päätteessä komennolla:
# ./tbackup.sh
# Tämä kylläkin kannattaa siirtää sudona rootin hakemistoon:
# /usr/bin
# Silloin se käynnistyy komennolla:
# tbackup.sh
# Muista ajaa komento: chmod a+x tbackup.sh ensin, jotta tulee käyttöoikeus.E: Typo

46
Voi niitä kantoaaltoja olla kolmekin: 0,9 GHz, 2,4 GHz ja 5 GHz. Ne ovat standardeja, jotka ovat syntyneet hiukan eri aikoihin, 900 MHz lienee uusin. Monet laitteistot tukevat niitä kaikkia ja järjestelmä itse osaa päättää mitä niistä käyttää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/WLAN#Wi-Fi

Koska kyseessä on analoginen radiosignaali, olkoonkin, että sen sisältö on digitaalinen, sillä on aina mm. taajuudesta riippuvaiset ominaisuudet. matala taajuus kantaa kauemmaksi ja läpäisee korkeata paremmin esteitä, kuten seiniä, mutta korkeaan taajuuteen mahtuu enemmä dataa ja siksi se on nopeampi.

Käytännössä 5 GHz vaimenee jo muutaman kymmene metrin matkalla kuulumattomiin ja varsinkin, jos on seinä välissä. Jos on vapaa kuuluvuus on datan siirto nopeinta sillä. Samasta syystä se on huonosti vakoiltavissa kaukaa, eikä toisaalta paljoa häiritse naapureiden verkkoja.

Jos on parikin seinää niin 2,4 GHz tulee vielä kelvollisesti läpi niistä ja kantaa satakin metriä ja kuljettaa dataa silti kohtuullisesti. Se on kuultavissa myös naapurissa ja voi myös häiriintyä muista verkoista.

Parhaat etenemisominaisuudet on 900 MHz kantoaallolla, mutta siirtonopeus hitain näistä, ei silti mikään huono sekään.


47
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 02.04.21 - klo:11.40 »
Kelkan nauhakaapelissa on omat johtimet joka värille. Yleensä aika halvalla tehdyt liitokset...

Joissakin malleissa on myös kohdistuksen sensoreita liikkuvassa kasettikelkassa ja nauhakaapelilla kytkettynä. Jotkin asentosensorit ovat optisia ja paperipöly ym. voi niitä haitata.


48
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 30.03.21 - klo:16.43 »
Paperin tai tulostuspään liikuttelussa on klappia, todennäköisesti jälkimmäisen. Siellä on muutamia hammasrattaita ja -hihnoja ja niihin on syntynyt löysyyttä tai välystä. Jos on kulumisesta kyse niin taitaa olla turha tai kallis korjata. Jos on jotain päässyt löysälle niin saattaa olla kiristeltävissä. Yleensä on jonkin vetopyörän akseliin lukitseva holkki löystynyt. Se syntyy helposti siinä, kun tulostuspäätä siirrellään väkipakolla käsin värikasetteja asentaessa. Voiteluakin on joissakin laakereissa, mutta ei paljoa.


49
Nyt toimii mainiosti!

Kiitos tukiopetuksesta. Muutin sd-kortin alustuksen GPartEd sovelluksella muotoon ext4 ja annoin myös uuden nimen, jotta myöhemminkin näen heti tiedostonhallinnassa, että tämä on juuri se oikea muistiväline.

Onneksi oli tuo -t vipu kun sattui tunarille tietenkin kirjoitusvirhe cp:n  kohteen osoitteeseen ja virheilmoitus tuli, eikä alkanut syntyä epätoivottua hakemistoa väärään paikkaan.

Nyt siinä on myös Tominin ehdottama alkutarkistus ja sekin toimii. Teksti echo-huomautuksen mukaiseti tulee jos jätän sd-kortin irti, ei muuten.

 
Lainaus
^/dev/[^ ]+

Tätä kohtaa en siitä oikein ymmärrä, etenkin nuo hakasulut ja +. Luin vain tuon pdf oppikirjan ja on siinäkin jotain näistä, mutta...

Kuten ennemmin kerroin, tämän kotitarveläppärin kotihakemisto on vain 5,5 GiB ja se mahtuu hyvin sd-kortille tai usb-tikulle. Ensimmäinen varmuuskopiointi otti aikaa vain ½ tuntia, siis tunnin nopeammin kuin fat alustetulle. Uusi päivitys kun on tehty vain pieniä muutoksia, pari riviä olemassa olevaan asiakirjaan ja yksi valokuva, meni ohi sekunneissa.

Tämä on minulle riittävä backup-ohjelma. Kiitos avusta!

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
if ! mount | grep -qE '^/dev/[^ ]+ on /media/timo/backupkortti '
then
    echo "Kohdetta bacupkortti ei löytynyt. Laita muistikortti kiinni."
    exit 1
fi
mkdir -p /media/timo/backupkortti/Arkisto
cp -ua /home/timo/ -t /media/timo/backupkortti/Arkisto/
# Tämä tekee kotihakemiston varmuuskopion sd-kortille
# inkrementaalisesti.
# kortin on oltava nimeltään backupkortti ja ext4 formatoitu.
# Käynnistä tämä päätteessä komennolla:
# ./tbackup.sh
# Tämä kylläkin kannattaa siirtää sudona rootin hakemistoon:
# /usr/bin
# Silloin se käynnistyy komennolla:
# tbackup.sh
# Muista ajaa komento: chmod a+x tbackup.sh ensin, jotta tulee käyttöoikeus.
Edit: Kirjoitusvirheitä korjattu.

50
Taas vähän lisää tätä jo perinteeksi muodostunutta skriptisekoilua, jota olen näköjään taitamattomasti sotkenut.

Lainaus
Varmista, että hakemisto /media/timo/29B4-A01C/Arkisto/ on olemassa ennen kopiointia:

Joo – kyllä oli tarvittava hakemisto paikoillaan, ei ollut siitä kyse. Uskoakseni ei ole eroa sillä, tehdäänkö hakemisto graafisella työkalulla Thunar tiedostonhallinnassa 'tiedosto > luo kansio' ollen sijainnissa  /media/timo/29B4-A01C/, vai tehdäänkö se komennolla:

Koodia: [Valitse]
mkdir -p /media/timo/29B4-A01C/Arkisto
Laiskuuttani kopioin/liitin tuon kohdeosoitteen tiedostonhallinnan osoitekentästä cp käskyn kohteksi, jotta tulee oikein.

Onko tarpeellista, että tuo mkdir on joka kerta tuossa skriptin mukana?

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
mkdir -p /media/timo/29B4-A01C/Arkisto
cp -ua /home/timo/ -t /media/timo/29B4-A01C/Arkisto/

Ei tuosta näy haittaakaan olevan, jos ei aikaleimoihin tule ristiriitaisuutta kun hakemisto tehdään uusiksi joka kerta. Voisihan sen kommentoida # esimmäisen alkukopioinnin jälkeen.

Tuo -t saatta olla hyvä keksintö. Olisikohan siitä silloin hyötyä jos varmuuskopio tehdään systemaattisesti aina muistitikulle, joka on väliajat piirongin laatikossa, eikä voi törröttää läppärin kyljessä ja sitten se unohtuu laittaa paikoilleen kun kopiointi käynnistetään?

Mutta, mutta... Mitä pitäisi tehdä noille symbolisille linkeille? Niiden johdosta tulee satoja virheilmoituksia, tähän tyyliin:

Koodia: [Valitse]
cp: symbolisen linkin '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/snap/stellarium-daily/580/.local/share/glib-2.0/schemas/org.gnome.desktop.wm.preferences.gschema.xml' luominen ei onnistu: Toiminto ei ole sallittu
Näitä on n. 200 riviä. Niille kaikille on yhteisenä, tuon symbolisen linkin lisäksi, /snap/stellarium.
Snap on myös yhteisenä tekijänä kaikkiin Teams sovellusta koskeviin, joita on myös pari sataa riviä, tähän tapaan:

Koodia: [Valitse]
cp: symbolisen linkin '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/snap/teams-insiders/4/.local/share/icons/ubuntu-mono-light/actions' luominen ei onnistu: Toiminto ei ole sallittu
Koodia: [Valitse]
cp: symbolisen linkin '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/snap/snap-store/518/.local/share/glib-2.0/schemas/org.gnome.system.locale.gschema.xml' luominen ei onnistu: Toiminto ei ole sallittu
Näitäkin on pari sataa riviä.

Ihan ensin tulee nämä kolme riviä:

Koodia: [Valitse]
timo@romupaja:~$ ./tbackup.sh
cp: symbolisen linkin '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/.config/xfce4/desktop/icons.screen.latest.rc' luominen ei onnistu: Toiminto ei ole sallittu
cp: symbolisen linkin '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/.config/menus/gnome-applications-merged' luominen ei onnistu: Toiminto ei ole sallittu
cp: hakemiston '/media/timo/29B4-A01C/Arkisto/timo/.cache/sessions/thumbs-romupaja:0' luominen ei onnistu: Virheellinen argumentti

Sitten kestää 20 minuuttia hiljaisuutta ja nuo edellä mainitut muutama sata riviä tulevat sitten peräkkäin.

Oma moka oli kun en malttanut aluksi katsoa päätteellä kuinka kopiointi onnistuu, jotta olisi huomannut virheilmoitukset. Oletin kopoinnin tapahtuvan kokonaisena -u vipusesta huolimatta, ilman päivitysominaisuutta, koska se kesti niin kauan. Vain pienten kotikansioiden muutosten jälkeen olisi uudet päivytkset pitänyt tapahtua sekunneissa, tai niin oletin. Kai ne tapahtusivatkin, mutta kun oli nuo ristiriidat, symboliset linkit, niin systeemi takoi niitä, kuinkahan monta yritystä kustakin mahtoi tehdä? Siinä se aika taisi suttaantua. Eikä sitä mennyt samaa ensimmäisen varmuuskopion siirron 1½ tuntia vaan "vain" 25 minuuttia.

Jotain on keksittävä... Näin ei saa cp komennolla kuunnon varmuuskopiointia tehdyksi. Luullakseni nuo symboliset linkit tulevat asetustiedostoista, jotka tietysti kuuluvat myös varmuuskopioinnin toimenkuvaan. Mainittakoon, että sovellus Kbackup tekee kyllä koko kotihakemiston kopioinnin suosiolla ja ilman virheilmoituksia. Kun se kerran on tehty ja pienten muutosten takia tehdään uusi kopointi, se tapahtuu sekunneissa inkrementaalisesti.E: Typo.

51
Yksinkertainen on kaunista.

Minulle riittäisi pelkkä skripti varmuuskopiointiin. Alle 6 GB tällaisessa kotikoneessa kotihakemistossa mahtuu pienennkin talletusvälineeseen. Tein parin rivin tiedoston ihan vaan Xubuntun oletus tekstimuokkaimella Mousepad.

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
cp -u /home/timo/ /media/timo/29B4-A01C/Arkisto/

Se toimii ihan hyvin kun annan jonkin muun option kuin -u. Vaikkapa -a tai -p tai -r käyvät hyvin ja skripti toteutuu. Jos on -ua niin toteutuu vain -a ja cp tekee koko revohkan entisen päälle, johon kuluu yli tunti, ei siis päivitä. Jos siinä on pelkkä -u niin tulee virheilmoitus:

Koodia: [Valitse]
timo@romupaja:~$ cp -u /home/timo/ /media/timo/29B4-A01C/Arkisto/
cp: -r not specified; omitting directory '/home/timo/'
timo@romupaja:~$


(Tuo siis suoraan päätteessä ajettuna vaikka skriptin muuten kutsunkin pikakäynnistin painikkeella, jolloin toiminta on sama kuin kuvasin, mutta ei tietenkään anna tarvittavaa virheilmoitusta.)

Ihmetyttää tuo -r, kyllä siinä on selvä -u. Sitä paitsi – rekursiivinen -r toimii myös.

Ohje sanoo tuosta -u valitsimesta:

Koodia: [Valitse]
-u, --update
              copy only when the SOURCE file is  newer  than  the  destination
              file or when the destination file is missing

Kyllä sen siis pitäisi olla asiaan kuuluva valitsin, vai kui?

52
Yhdessä vanhassa läppärissä oli tuota samaa, tosin Debianilla, mutta samoja oireita. Siinä on eri wifi-kortti – Ralink RT2790 on kai niin vanha, että ei enää ole täysin tuettu valmistajan ajurilla, mutta kun en muuta keksinyt niin asensin toisen network managerin: Wicd alkoi heti toimia ja on pelannut luotettavasti.

53
Hylkäsin tuon DejaDup sovelluksen. Varmuuskopion ylläpidon tärkein syy on ainakin minulla se, että SSD saattaa rikkoutua ilman varoitusta, tai ainakin niin olen antanut kertoa – ei ole vielä niin käynyt. Jos varmuuskopiolle tulee käyttöä niin sen saa purettua vain sillä DejaDup sovelluksella. Kun kokeilin sen toista versiota niin eipä avaudukaan ja kopion palautus epäonnistuu. Kai siinä olisi jotain konsteja vieläkin pelastaa tiedot, mutta silloin menetetään se lisäarvo, joka tällaisesta sovelluksesta olisi. Talletin versiolla 42.7 (Snap) ja yritin palauttaa versiolla 40.7 (Focal). Sillä voi siis palauttaa tiedostot vain ehjiin laitteisiin takaisin silloin kun on jostain syystä tunaroitu jokin tiedosto hukkaan. Se ei siis ole minule sopiva.

Seuravaksi kokeilin KDE:n sovellusta KBackup. Se toimii näköjään myös xfce4:ssä lukuunottamatta joitain KDE:n telakointiin liittyviä jutuja, joista ei ole haittaa. Puutteena siinä on ajastuksen puuttuminen. Muuten se vaikuttaa oikein lupaavalta ja käytännölliseltä. Siihen voi tehdä useita profiileja ja ne voi tallettaa. Profiiliin voi kätevästi puurakenteesta valita talletettavat kansiot ja talletusmedian ym. On siis mahdollista varmuuskopioida esim. videot, valokuvat ja musiikki USB-levyasemalle ja asiakirjat johonkin pilvipalveluun. Varmuuskopiointi on, ajastuksen puutteesta, tehtävä sitten ajoittain käsin, mutta se on helppoa. Käynnistetään sovellus, valitaan profiili ja aloitetaan tallennus. Vielä helpompaa on käynnistää päätteellä:

Koodia: [Valitse]
kbackup --autobg myData.kbp
Jossa: kbackup = sovellus, --autobg = tekee päätteessä ilman graafista liittymää, myData.kbp = talletettu profiili (joita voi olla useita erilaisia). (Minä tein pari profiilia ja niiden käynnitysta varten aliakset.)

Varmuuskopion tulos on normaalia tiedostomuotoa, eikä sovellusta edes voi käyttää niiden palauttamiseen vaan palautus tehdään tavallisella tiedostoselaimella kuten mikä tahansa tiedosto. Tiedostot voi myös ohjata tehtäväksi pakattuina.

Tuanoinnii... herää kysymys – miksi noin vaikeasti? Kuitenkin on tehtävänä vain kansioiden kopiointi paikasta toiseen. Ei sen pitäisi olla näin vaikeata. Tuokin KBackup menettää graafisen käyttöliittymän edut heti kun profiili on tehty, koska päätekomento on sille kätevin. Siksi otin minäkin oppikirjan kauniiseen käteen. Oma skriptin saaminen toimimaan olisi hauska juttu näin harrastelijalle. Saa nähdä, vaikka saisin sen ajastuksenkin toimimaan. Jo ensimmäisiltä sivuilta opin taas jotain uutta...  :)

54
Laitealue / Vs: Pelkkä ajatus nyt
« : 11.03.21 - klo:20.19 »
Ei nyt aivan kysymykseen vastaa, mutta jos on tulostimien kanssa vaikeuksia kannattaa kokeilla gutenprint ajureita:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install -y printer-driver-gutenprint

En. Wikipedia sanoo;

"Gutenprint has more than 1,300 drivers for Apollo, Apple, Brother, Canon, Citizen, Compaq, Dai Nippon, DEC, Epson, Fujifilm, Fujitsu, Gestetner, HP, IBM, Infotec, Kodak, Kyocera, Lanier, Lexmark, Minolta, NEC, NRG, Oki, Olivetti, Olympus, Panasonic, PCPI, Raven, Ricoh, Samsung, Savin, Seiko, Sharp, Shinko, Sony, Star, Tally, Tektronix and Xerox printers."

Olen usein saanut avun siitä. Ja joskus gutenprint ajuri on toiminut jopa paremmin kuin tehtaan tarjoama Linux ajuri.

55
Mitäpä mieltä sellaisesta, että sijoittaa käyttötiedostot vakiosti nimettyihin kansioihin, ja tekee skriptin joka kopioi nuo kansiot ulkoiselle kovalevylle? Tätä skriptiä ajaa sitten komentotulkissa vaikka kerran viikossa. En ole noita skriptejä juuri käyttänyt, mutta näin aloittelijan ajatuksena tuo voisi toimia.

Lopputuloshan olisi, että kotihakemistossa ja varakopiolevyllä on koko ajan likimain samat tiedostoversiot, riippuen toki tuosta päivitystaajuudesta. Olisi varsin yksinkertainen metodi.

Asiaa voisi vielä keventää niin, että tekee erillisen Arkisto-kansion, missä pitää sitä menneisyyden tiedostomassaa (isolta osin valokuvia), jotka eivät enää muutu ja joita ei tarviset aika ajoin varakopioida.

Varmaan toimii tuokin. Pitäisi siihen skriptiin laittaa myös tiedostojen pakkaus, jotta mahtuvat jotenkin. Ja herätyskello muistuttamaan määräajoin, että muistaa tehdä käsin tuon ajon.

Niin mutta  – tuonhan se Deja Dup juuri tekee, ja automaattisesti, taustalla, huomaamatta. Tosin siinä on se ero, että se tallennusväline pitää olla liitettynä vakituiseen, tai ainakin sillin kun on tallennuksen aika. Se kaapelisulkeinen hankaloittaa asiaa, jos ei käytetä pilvipalvelua.

Minulla on niin vähän varmuuskopioitavaa, että koko /home pakattuna tiedostona mahtuu helposti 32 GB:n SD-kortille, jonka olen laittanut koneen slottiin pysyvästi ja peittänyt varuilta teipillä. Sitä kortin slottia kun ei nykyisin mihinkään tarvita ja kortti siinä on lähes huomaamaton.  Jos talo palaa ja koneet SD-kortteineen siinä mukana, niin siltä varalta tallettelen määräajoin, tai silloin kun niihin tulee muutoksia, käsipelillä pilveen sellaisia tiedostoja, joiden katoamisesta on erityisen paljon harmia, mutta niitä ei paljoa ole.

Googlen tilillä olisi 15 GB ilmaista tallennustilaa (ja rahalla saisi varmaan lisääkin) ja omassa tapauksessani sinnekin tuo /home mahtuisi kokonaan Deja Dupin pakkaamana, mutta ei ilman pakkaamista.

Se on kyllä kokeilematta, että aukeaako ja paluttaako Deja Dup pakkaamansa tiedostot siinä tapauksessa, että ne talletaan pilveen toisella laitteella, joka sitten tuhoutuu, ja avataan uudella laitteella, johon asennetaan samanlainen Deja Dup...


56
Niinhän siinä taas kävi, että tuolla edellä olevassa linkissä päivittyi sisältö ja sieltäkin tulee 0.11. versio, jssa on jokin riippuvuuspuute ja se ei Focalissa toimi. Piti asentaa Xubuntu 20.04 toiseenkin koneeseen, jonka suoritus ei enää riitä Ubuntulle. Ei sääpäivitys toiminutkaan kun siinä on sääpäivitys 0.10.1.

Pienellä etsimisellä löytyi lähde xfce4-weather-plugin 0.10, 2. versiolle:

https://launchpad.net/~wasta-linux/+archive/ubuntu/xfce-4-16/+packages

Tällä se lähti toimimaan. Odotamme korjausta tuohon uuden version bugiin. :)

57
Lainaus
Poistin aluksi jo asennetun paketin (xfce4-weather-plugin), sen jälkeen asensin noista jälkimmäisen. Ja sitten käynnistin koneen uudelleen (varmaan ulos-loggautuminen riittäisi).

Tällä se ratkesi. Kiitos.

Yritin versiota 0.11, mutta se ei asentunut, mutta tuo 0.10.2 näyttää toimivan.

Orage päivyrin lehdykkä ei niin tarpeellinen ole. Saman saa asettamalla Orage kelloon asetuksen - %A - %x - %X - niin ihan nätisti näkee viikonpäivän ja päiväyksen kellonajan lisäksi. Kellon riviä näpäyttämällä saa kalenterin palvelut aseteltaviksi, että saa hälytyksen naistenpäivästä.

Sähköposti-ilmoittimen vikailmo saattaa tulla siitä kun sen päivitys sattuu tulemaan juuri silloin kun asetetaan keskeytystilaan tai herätetään...

58
Lainaus
vaihtamalla sääpalvelinta on "ongelma" korjaantunut.

Kuinka sääpalvelin vaihdetaan tuolle xfce4 sääpäivitys pluginille?59
Onko muillakin samoja puutteita vai olenko ainoa?

Xubuntu 20.04 paneelissa sääpäivitys lakkasi äkisti toimimasta. Tulee vain ilmoitus: tietoja ei ole saatavissa. Olenko tehnyt jotain väärin, vai onko vaan loppunut tilaus Norjan ilmatieteen laitokselta, josta nuo ilmeisesti tulivat?
Täältä uusin norjalainen:https://packages.debian.org/bullseye/amd64/xfce4-weather-plugin/download
Myös 0.10.2 toimii vielä.
Jos riippuvuuksien kanssa tule ongelmia 0.10.2 täältä:
https://software.pureos.net/package/bin/byzantium/xfce4-weather-plugin


Mikä pitää laittaa lähteeksi, jotta versio 0.11 näkyisi Synapticissa tässä Focalissa? Ei saa riippuvuuksia kohdalleen, tai ainakaan ei ole tuettuja nuo paketit.  Tuo Debianin Bullseye lähde ei kelpaa, tekee virheilmoituksen, eikä ota yhteyttä.

60
Onko muillakin samoja puutteita vai olenko ainoa?

Xubuntu 20.04 paneelissa sääpäivitys lakkasi äkisti toimimasta. Tulee vain ilmoitus: tietoja ei ole saatavissa. Olenko tehnyt jotain väärin, vai onko vaan loppunut tilaus Norjan ilmatieteen laitokselta, josta nuo ilmeisesti tulivat? (Debianin MATE pöydän paneelissa on saman tapainen sääpäivitys, joka toimii edelleen, mutta en saa siitä selville: mistä lähteestä sen tiedot tulevat.) Xubuntun sääpäivitys useiden päivien ennustuksineen oli hyvä apu sen suunnitteluun, milloin ulkoillaan, moottoripyöräillään, kalastetaan tai mennään marjaan.  :)

Posti ilmoitin, myöskin paneelin lisuke, ilmoittaa virhettä aika usein, mutta toimii silti. Ilmoitus on lokitietojen sisältöä koskeva. Siellä on useimmiten ilmoitisrivi: isäntäkonetta ei löytynyt, tjsp. ja sen saa nollattua pois. Ilmoitukset posteista silti tulevat vaikka ei tyhjentäisikään lokia, kauneusvihe.

Orage kalenterin päivänumeron näyttävä "kalenterilippu" paneelissa jää toisinaan käynnistyksessä pois, ei aina. Sen tilalle jää tyhjä vaikka, josta kalenteri aukeaa normaalisti, vain lipukkeen kubva puuttuu. Kun sen prosessin lopettaa ja käynnistää uudelleen asia korjaantu.

Nämä siis liittyvät paneeliin kaikki, se on tavallaan yhteinen tekijä. Paneelin positaminen ja uudelleen asentaminen ei auta, eikä myöskään toisen paneelin käyttö samoihin tarkoituksiin (xfce sallii useita paneeleja helposti muokattavina).


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 73