Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 75
22
Ilmeisesti tuon ilmoituksen tekee pelkästään päivitysohjelma (update-manager) ja snap-päivitykset ei liity siihen mitenkään. Meidän on kai kiitoksella tyydyttävä siihen mitä hyvät ihmiset näihin sovelluksiin tekevät kaikkine keksintöineen. Päivitysohjelma vain on ruvennut näin ilmoittamaan siitä, että on aikataulunsa muksisesti käynyt tarkistamassa saatavat päivitykset, ja jos ei mitään ole tulee vain tuollainen ilmo, en tiedä, mutta arvaan näin.

Snap päivitykset olivat viikon refresh --hold tilassa ja sama ilmoitus tuli edelleen kuin ennenkin päivittäin. Kun muutin päivitysajoitusta sen asetuksista, jossa oli tarkista päivittäin, ja asetin sille tarkista viikottain niin ilmoitus lakkasi tulemasta, vasta viikon päästä tietenkin tuli pari päivitystä ja taas päivitysten jälkeen heti tuo ilmoitus, kuten kuuluukin, mutta parin minuutin kuluttua uudelleen tuo "tyhjä" ilmoitus tarpeettomasti. Ei se mitään, tulkoon vaan, mutta sellainen herättää epäilyksen: mitä olen taas näihin asetuksiin sössinyt?

Snap päivitykset toimivat lupauksensa mukaan taustalla, eikä niistä yleensä näy pihaustakaan. Paitsi silloin kun tulee jokin häiriö. Vastikään tuli kuvan mukaisesta  päivityksestä xfce:n tilailmoittimen pomppuilmoitus, jota en ehtinyt lukea muuta kuin paketin nimen, mutta snap-kaupassa tämä oli suositeltuna. Se ei kuitenkaan onnistunut, antoi vain toisen kuvan mukaisen virheilmoituksen. Ja uusintayritys ei edes noutanut päivityksiä, kolmas kuva. Muutaman päivän kuluttua oli sekin päivitys kuitenkin taustalla tehty.

Tällainen yksinkertainen käyttäjä menee hämilleen kun on monta tapaa päivittää. Asiaa sekoittaa vielä se, miten yhtenään tulee uutisia huijausyrityksistä. Kai nekin jonain päivänä ylettävät tänne Ubuntuunkin asti...


E: Tuo kolmas kuva on kylläkin gnome-software sovellusvarastosta, joka minulla vielä on.


23
Sammutin kokeeksi snap-päivityket viikoksi:

Koodia: [Valitse]
sudo snap refresh --hold=168h
Seurailen, josko nuo tarpeettomat ilmoitukset loppuvat siksi aikaa, eli johtuuko se snap-päivityksistä.




24
Kyllä se sanoo, että on juuri nyt päivitetty, tai yritetty päivittää. Sama ilmo tulee aina jos kutsun päivitysohjelmaa, sillä erotuksella, että ensin tulee hetkeksi hakupalkki ja vasta sitten tuo ilmo. Voi tulla myös luettelo päivityksistä, ja lupapyyntö jatkaa ja vasta niiden jälkeen juuri tuo sama ilmotiketti.

Jos poistan pyynnön saatavilla olevasta LTS julkaisusta, tulee päivitysten jälkeen, ja nyttemmin pyytämättäkin, tuo sama ilmoitus pelkällä tekstillä: Tämän tietokoneen ohjelmat on päivitetty. Silloin siitä vaan puuttuu tuo tarjous uudesta julkaisusta tietenkin, mutta ilmotiketti silti tulee.

Mutta en minä sitä kysynyt, vaan miksi se nyt on alkanut tulla? Se on putkahdellut viimeisen kuukauden aikana, eikä oskaan ennen tällä tavalla itsestään.


EDIT: Nyt se tuli näin kun oli tuo ehdotettu muutos, ja jälleen ihan yllättäen ja pyytämättä.

25
Lainaus
Eihän tuo ilmoita tehdystä vaan julkaistusta päivityksestä,

Kyllähän siinä lukee: Tämän tietokoneen ohjelmistot on päivitetty. On siinä kyllä myös tarjous uudesta jakelusta, joo.

Mutta en sitä kysynyt, vaan sitä miksi se ilmo tulee? Kun en ole päivitystä pyytänyt. Onko se jokin bugi vai liittyykö taustalla tehtyihin snap-sovellusten päivityksiin?



26
On alkanut tulla lähes päivittäin ilmoituksia tehdystä päivityksestä. Siis pelkkä ilmoitus, ei mitään päivitystä tarjolle, kuten normaalisti. Tulee kyllä normaalit päivityksetkin tarjolle, mutta toisinaan siis pelkkä ilmo, että se on jo tehty, vaikka en ole sallinut automaattisia päivityksiä. Liittyykö tämä tuohon snapin tapaan toimia, vai onk kyseessä jokin bugi? Olen jostain lukenut, että snap päivittää yllättäen ja pyytämättä taustalla, siihen erikseen lupaa kysymättä. Toisaalta – snap joskus ilmoittaa ihan tarpeettomastikin, että päivitys on parin viikon ajan saatavilla, kuin se olisi isokin uutinen (ja pyytää sammuttamaan jonkin sovelluksen, joka ei edes ole auki). Siksi kummastuttaa tuo epäjohdonmuksisuus.

Onko tämä vain Xubuntun (20.04) ominaisuus, vai onko muissakin sisaruksissa sama hassutus?

27
Tuanoinnii – kyseessä on siis asennus, eikä otsikon mukainen päivitys. Asia on sikäli oleellinen, että päivityksessä, ainakin hyvällä tuurilla, säilyy kotikansiot ja työpöydän asetukset, mutta asennuksessa ne totaalisesti siirtyvät bittien taivaaseen. On siis ensimmäisenä aina, molemmissa menettelyissä, tehtävä varmuuskopiot säilytettävistä tiedostoista unohtamatta selaimen kirjanmerkkitiedostoa. Myös työpöydän asetukset voi tallettaa ja ottaa käyttöön uudessa asennuksessa niin pääsee vähemmällä säätämisellä.

Itse asennus onnistuu kyllä myös DVD-levyltä, kunhan sen poltto vaan on tehty huolella. Jos polton aikana täräyttää pöytää, jolla kirjoittava levyasema on niin saattaa tulla makulatuuria. USB-tikku on nykyisin suosittu vaihtoehto, koska optista asemaa ei enää uusissa laitteissa ole. Muutaman GB:n tikku riittää hyvin, esim. 8GB on kai aika tavallinen. Tikku on pyhitettävä pelkästään siihen asennukseen, sillä sen entinen sisältö tuhoutuu kun tehdään asennustikku. USB-tikku tai DVD-levy syntyy kätevästi hiiren oikealla klikkaamalla .iso-päätteistä asennustiedostoa ja valitsemalla "avaa sovelluksessa levynkirjoittaja".

Kun tietokone sitten sammutetaan DVD-luukku avoinna ja laitetaan asennuslevy sammutettuun asemaan ja suljetaan luukku, tai laitetaan asennustikku slottiinsa ja käynnistetään laite vasta sitten, se käynnistyy BIOS asetuksista riippuen ensimmäiseltä sallitulta medialta. Ne asetukset kannatta siis ensin tarkistaa, että ensimmäisenä on optinen asema, toisena USB-asema, kolmantena kovalevy.

Oli kyseessä sitten DVD-levy tai USB-tikku, kannattaa ubuntua/xubuntua ensin kokeilla koeajo vaihtoehdolla ja varmistaa, että suunnilleen kaikki toimii ja siirtyä asennukseen sitten siitä kaksoisklikkaamalla työpöydältä "asenna" kuvaketta. Helpointa on asentaa ruksaamalla täppä "asenna käyttäen koko levyä", jollain asennusohjelma hoitaa lähes kaiken itse. Muita vaihtoentoja  kannatta ensin hiukan opiskella.




28
Meilläkin on taloyhtiössä valokuituhaaveita. Valokuitunen kävi esitelmöimässä omaa vaihtoehtoaan. Hinta epäilyttää: 190€/asunto asennus ja sitten 5 vuoden sopimus 19,90/as./kk pelkästä kuidusta käytti tai ei. Netti pitää tilata itse valiten operaattori muutamasta vaihtoehdosta, jotka ovat Valokuitusen yhteistyökumppaneita. Esimerkkihinta sille oli 1Gb/s 29,90/kk.  Heidän ratkaisunsa on tuoda kuitu jokaiseen asuntoon seinälle asti ja siihen päätelaite. He omistavat kuidun ja päätelaitteen, joten se tulee olemaan talossa rasite, eli jouduttaessa jotain maalaamaan tai remontoimaan siihen kuituun tai päätelaitteeseen ei saa koskea. Reitittimen jokainen joutuu hankkimaan itse, jos on enemmän kuin yksi tietokone. Lisäksi tilaus olisi pitänyt tehdä kuukaudessa tarjouksesta, jota mikään taloyhtiö ei tietenkään voi tehdä kun on yhtiökokousta vaativa asia. Hyvää oli nopeus, koska kuitu tulee perille asti ja hoito ja huolto, josta he vastaavat päätelaitteeseen asti. Ei tilattu.

Pitääpä tutkia tuota antenniverkkovaihtoentoa...


29
Lainaus
Windowsissa on mahdollista muuttaa käytössä olevan tiedostojärjestelmän ja osion kokoa.

Tuota en tiennytkään. Kiitos jälleen tukiopetuksesta.

On kätevää ajaa kokeilutilassa Linux jakelua ennen asennusta ja hoitaa nämä valmistelevat toimenpiteet siinä, koska silloin se toimivuus tulee aika hyvin testattua ja siitä voi sitten ilman sammuttelua siirtyä asentamaan, mutta kukin tyylillään.

Jos on tarkoitus useampia jakeluita asentaa samalle levylle niin ptää ottaa huomioon, että osioita ei voi määräänsä enempää tehdä ilman tiettyjä järjestelyjä.

Onnea harrastukseen.  ;)

EDIT: Tässä yksi aataminaikuinen keskustelu osioinnista:
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17102.msg126733#msg126733


30
Tuanoinnii – voiko Windowsilla ropeloida käytössä olevaa levyosiota? Ainakaan Linuxilla ei voi. Siuksi kannattaa ensin laittaa ne säilytettävät tiedostot visusti talteen laitteen ulkopuolelle ja sitten vasta muuttaa osioiden kokoa.

Osioiden koon säätämisen voi tehdä helposti boottaamalla laite Ubuntun asennusmedialta kokeilutilaan. Sieltä valikosta löytyy GPartEd ohjelma, jolla levytilaa voi säätää ihan vaan hiirellä niin, että syntyy riittävä tila Ubuntua varten, siis tyhjä osioimaton tila levyn loppuun, ei alkuun.

Tämä siis siinä tapauksessa, että halutaan säilyttää Windows. Silloin myös kannattaa tehdä asennus "asenna toisen järjestelmän rinnalle" asennustavalla niin ei tarvitse paljoa pähkäillä yksityiskohtia. Hyväksyy vaan järjestelmän ehdotuksen käyttää osioimatonta tyhjää tilaa.

Näyttäisi olevan levytilaa sen verran runsaasti, että sinne kyllä mahtuu molemmat rinnakkain. Itse kyllä suosin yksi laite – yksi järjestelmä periaatetta. Noita vanhoja koneenraatoja on kyllä sen verran nurkissa. Jos Windows on olemassa jossain laitteessa sitä on muistettava myös päivittää toisinaan. Siitä on siis kaikkea vaivaa.


31
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näppiksen kirjaimet
« : 31.01.23 - klo:16.37 »
Tuanoinnii – voihan sitä näppistä jotenkin testailla ennen uusimista, ja saattaa olla, että uusikin näppis toimii samalla tavalla, jos se on ohjelmoitu niin tekemään.

Näppäimien tekemät koodit voi listata päätteessä:

Koodia: [Valitse]
xmodmap -pke
Vähän joutuu funtsimaan noiden tietojen tarkoitusta ja mikä nappi on mikäkin...

Jonkin näppäimen asettaminen toiseksi selvittää ainakin sen, onko se rautavika.

Koodia: [Valitse]
xmodmap -e "keycode 35=0xA9"
Esimerkki: Asettaa .. näppäimelle (å:sta seuraava oikealle) uuden koodin © Se pysyy vain seuraavaan boottiin asti, ja katsomalla napin oikean koodin (xmodmap -pke) ja laittamalla tulosteen muistiin niin voi sen palauttaa oikeaksi jo hetikin. Jos po. kiusa on tarkoituksella tehty niin voinee sen muuttaa oikekaksi. En tiedä: miten sen saa pysyväksi... Ehkä tekemällä käynnistyviin ohjelmiin vastaava komento, vaikka onkin hiukan pielavetinen purkkaviritys. Ehkä joku osaa paremmin...

Tuolla voi ainakin varmistaa: onko näppäimen koodausta muutettu systeemiin, vai onko näppäimistö rikki.




32
Lainaus
Ne sitten siellä kommunistipuolueessa katsovat videokokoelmaani suomalaisin tekstityksin ;-) Onkohan niiden suosikki TNG vai SG1?

Asia voi olla paljon vakavampi. Todennäköisesti se laite on rikollisten botnetin osana, päätellen siitä, että se työskentelee hämäräperäisesti puolen tunnin välein.



33
Työkaluvalikosta valitse 'aseta kappaletyyli' ja siitä 'vaakaviiva' kohdan lopusta nuolenkärjestä avautuvasta valikosta 'muokkaa tyyliä'. Avautuu iso kuponki, jossa on välilehtiä. Avaa välilehti 'reunat' ja muokkaa siitä kohdat 'tyyli, väri ja leveys' ja paina painiketta 'toteuta'.

Nyt se viiva tulee kappletyyli valikosta vaakkaviivaa klikkaamalla aina osoittimen kohdalle koko paperin levyisenä valitulla tyylillä.



34
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin pahus !
« : 11.01.23 - klo:14.39 »
Avaa sovelluksen Ohjelmistopäivitykset asetuksista välilehti Päivitykset.

Tai, kun tarkkaan luetaan, pitää olla Ohjelmistot ja päivitykset. Siitä löytyy välilehti Päivitykset. Siitäkin mielestäni kannattaa valita vaihtoehto Näytä välittömästi.

Jos avaa sovelluksen Päivitykset, alkaa heti päivitys.

Ohjelmistot ja päivitykset sovellus ei kylläkään vaikuta snap paketoituihin, jollainen Firefoxikin on, ne päivittyvät lupauksensa mukaisesti milloin vain haluavat, pyytämättä ja yllättäen. Tähän on tultu! Linuxin kuljettajasta on tullut matkustaja. En tykkää!




35
Yleistä keskustelua / Vs: ? Terminologiaa ?
« : 01.01.23 - klo:17.26 »
Olemme poikaporukalla kerran suomentaneet sen sanaksi kenttä. Se juontaa juurensa 80-luvulta radiotekniikasta kun eteen tupsahti antennirakenne, jossa oli useita dipoleita suurena ryhmänä, antenna array. Niistä muodostui vaiheistettu tasoantenni, jonka rakenne oli mielestämme antennikenttä. Niin se on edelleen, näköjään. Matriisi oli myös vaihtoehtona, mutta hylättiin kahdesta syystä: se ei ole suomea ja kenttä saattaa sisältää useita matriiseja. Lisäksi antennikenttä saattaa oikeastikin olla muutaman hehtaarin kappale maata, vaikka sitä tässä nyt ei haettukaan.

Myös taulukkolaskennassa käytän sanaa kenttä sellaisesta lakanasta, (joka sana tuossa myös vilahti ja on aika hauskasti sopivakin,) jossa on useita taulukoita ja niiden matriiseja sekä kaavioita eri tarkoituksiin ollen kaikki aivan erilaisia, mutta voivat mutkattomasti toimia yhteen. Ne yhdessä muodostavat matriisien kentän.

Silloin muinoin oli kova villitys suomentaa kaikki mahdollinen. Mahdottoman tulvan edessä se on onneksi laimentunut. Selvä ja hyväksytty alkuperäinen sana on usein se paras. Nykyisin näkee paljon tekstejä, joissa on kyllä asiat suomennettu, mutta suluissa perässä on se keksijänsä antama omakielinen sana; aika hyvä tapa minusta. Kun taas snobistisesti ja tarpeettomastikin väännetään suomea anglismeiksi syntyy naurettava vaikutelma.


36
Tuota nykyistä Ubuntun työpöytäympäristöä en tunne, mutta kai siinäkin on ohjauspalkkien asettelu?

Olen pitkään käyttänyt Xubuntua ja sen XFCE työpöytäympäristöä juuri siksi kun se on niin monipuolisesti aseteltavissa. Se on myös käsittääkseni kevyt käymään ja jättää siten resursseja varsinaiselle työlle. Se on silti täysiverinen Ubuntu ja kaikki sovellukset toimivat. Se myös näyttää hyvältä.

Xubuntun ohjauspalkit, tai paneelit, on aseteltavissa monipuolisesti. Niitä voi myös olla useita. Minulla on 3 paneelia: vasemmalla on pystyssä käskyasiat, eli sovelluskuvakkeet ja päävalikon kuvake. Se on älykkäästi piiloutuva, eli on näkyvissä, jos mikään ikkuna ei siihen ylety, jos ylettyy se väistyy piiloon ja pomppaa näkyviin kun hiiren vie siihen laitaan. Yläreunassa on ilmoitusasiat kuten auki olevien sovellusten luettelo, sää, verkko ym ilmoituskuvakkeet, Se on aina piiloutuva, eli pysyy piilossa ja tulee näkyviin kun vien hiiren yläreunaan. Oikeassa reunassa on ihan lyhyt paneeli ja siinä vain  viisarikello. Se on postimerkin kokoinen  ja aina näkyvissä ikkunoiden oikean reunan päällä oikeassa alakulmassa (muuten myöhästyn joka paikasta). Paneeleiden pituuden, leveyden, sisällön ja värin, ym ominaisuudet voi asetella aivan helposti. Asettelun voi myös tallettaa ja ottaa käyttöön uuden jakelun asennuksen yhteydessä.

Alkuun 22.04 oli hiukan puutteellinen, mutta päivityksiä on tullut päivittäin ja nyt se jo on aivan moitteeton. Suosittelen.

https://xubuntu.org/download/


E: Typo

37
Jos tosiaan on kyseessä lokien ylenmääräinen paisuminen niin asiaan saattaa olla hyvä syy ja siihen taas saattaa löytyä ratkaisukin. Omalla kohdallani on ollut pitkään aika pienestä SSD muistista johtuva, kelvolliseksi kokemani ratkaisu kirjoittaa lokit RAM:ille kovalevyn asemesta. Silloin ne tyhjenevät aina koneen sammutuksessa. Alkujaan tein sen SSD:n "turhan" kirjoittamisen vähentämiseksi kulumisen vähentämiseksi, mutta nykyisin se ei enää ole tarpeen. Liitän ohjeen tähän siltä varalta, että joku tarvitsee. Tosin, silloin lokien hyötykäyttö tarvittaessa on tehtävä huolellisemmin, ettei niitä tarpeettomasti tyhjennä.

Jos muutoken haluaa tehdä, se käy näin:

Ensin fstabiin lisätään rivejä, avaa tiedosto /etc/fstab johonkiin editoriin, tässä mousepad:

Koodia: [Valitse]
sudo -i mousepad /etc/fstab
Lisää sen loppuun seuraavat rivit:

tmpfs /var/log tmpfs defaults 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0
mpfs /var/tmp tmpfs defaults 0 0

Editorin sisällön pitäisi nyt näyttää suunnilleen tältä:

Lainaus
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=cf132d08-e463-42a9-a16d-8ae8d6570126 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /home was on /dev/sda6 during installation
UUID=f2b0bcc0-a85d-4ef5-85fe-bc0bdedb04f6 /home           ext4    defaults        0       2
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=147ca019-bbb3-4b00-ac1f-3f1d71138989 none            swap    sw              0       0
tmpfs /var/log tmpfs defaults 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0
mpfs /var/tmp tmpfs defaults 0 0

Muista tallettaa editori.

Huom! /var/log/apt kansio pitää luoda joka käynnistyksen yhteydessä tai apt tulostaa virheitä ruudulle (esteettinen haitta). Sitä varten voidaan luoda käynnistysskripti:

Ensin tehdään tiedosto:

Koodia: [Valitse]
sudo -i mousepad /etc/init.d/fix_apt_log_error.sh
Sitten siihen sen ainoaksi riviksi sisältö:

mkdir -p /var/log/apt

Talleta editori.

Annetaan vielä käynnistysoikeus:

Koodia: [Valitse]
sudo chmod +x /etc/init.d/fix_apt_log_error.sh
Valmis. Seuraavasta käynnistyksestä lähtien nuo kolme lokia syntyvät kovalevyn asemesta rammille ja tyhjenevät siis aina koneen sammutuksessa.

=======================================

Nyt voit siirtää myös Firefoxin tilapäistiedostot RAM.ille, vähentää myös selauksen nykimistä. Tosin, tilapäistiedostot ja selaushistoriat ovat joskus säilyttämisen arvoisia. Jotkut pitävät niiden säilytysta turvariskinä.

Kirjoita Firefoxin osoitepalkkiin:

about:config

Vastaa turvakysymykseen ”kyllä, olen huolellinen”.

Selaa luetteloa alas kunnes löytyy rivi:

 "browser.cache.disk.parent_directory"

Kirjoita sille arvo-sarakkeeseen arvoksi:

 "/tmp".

Valmis.


38
Lainaus
Hyvin tuonne snap refresh mahtuisi.

Kiitos uskonvahvistuksesta. Kokeilin sitten komentorimpsua ja hyvin toimii:

Koodia: [Valitse]
sudo apt update && sudo apt dist-upgrade && sudo snap refresh
Tein siitä aliaksen niin ei aina tarvitse muistella miten se meni. Tai voisihan tehdä jonkin komentokokoelman teksturilla ja kopsata sieltä tarittavia. Ainakin tämä päätesovellus muistaa vanhat komentonsa, joten nuolinäppäimillä naputtelemalla voi etsiä haluamaansa, jos tietää joskus sitä käyttäneensä.

Lainaus
Snapit päivittyvät automaattisesti.

Kunpa niin olisikin. Johtuneeko xfce työpöytäympäristöstä, mutta minulla on kahdessa Xubuntussa (Focal ja Jammy) sellainen menettely, että oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitusviesti "Uusia päivityksiä saatavana". Kun ilmoitusta klikkaa niin aukeaa Ohjelmisot sovellus (jos se ei ole asennettuna vaan pelkkä sap-kauppa niin sitten aukeaa se) ja siellä on välilehdellä Päivitykset luettelo sovelluksista, joihin on päivityksiä. Ne ovat kaikki snap paketoituja. Napista Päivitä kaikki ne päivittyvät, tai sitten ei. Joskus päivittyy vain osa ja muita jää ennalleen. Kaikissa tapauksissa vaditaan lopuksi uudelleenkäynnistys. Sen jälkeen tilanne on kuitenkin ennallaan ja samat päivitykset tarjotaan edelleen, ja uudelleenkäynnistys jälleen jne... Tämä luuppi jatkuu loputtomiin. Päätekomennolla 'snap refresh' koko snap revohka päivittyy kerralla ja mitään uudelleenkäynnistystä ei pyydetä. (Tuolla em. kometosarjalla tietysti päivittyy kaikki muukin, ja jos on vaikka kernelpäivitys niin sitten on normaali uudelleenkäynnistys tehtävä jossain vaiheessa.) Siksi tuota päätteeltä päivitystä käytän. Silti nuo "tavalliset paketit" päivittyvät joskus normaalilla graafisella päivitysten hallinnalla kun ne ehtivät tulla tarjolle ennen kun ehdin päätteeltä niitä päivittää, mutta se toimii kyllä moitteetta niinkin. Jos ehtii tulla se ilmoituslappu "–päivityksiä saatavana–" oikeaan yläkulmaan, niin en sitä ala konstailla lainkaan vaan ajan tuon pääterimpsun antamalla päätteelle sen lyhyen aliaskutsun, joka on helppo muistaa.

Itse snap-paketointia en halua moittia. Hyvät ihmiset sitä kehittävät ja tekevät parhaansa. Jonain kauniina päivänä huomaamme senkin systeemin toimivan. Niin on aina ennekin käynyt kaikelle uudelle. Edelläkävijät kohtaavat kaiken vaikean, helpolla pääsevät vain jäljittelijät.



39
Tuanoinii – paasaisko kysyä mielipidettä: voiko yhdistää päivitysten päätekomentoon myös snap pakettien päivityksen 'sudo snap refresh'? Nimittäin vaikuttaa siltä, että snap paketit tahtoo tehdä päivityksensä omia aikojaan ja omalla tavallaan. Eihän siinäkään mitään vikaa tietenkään ole, mutta kun tahtoisin aina tehdä hommat kokonan valmiiksi. En uskalla kokeilla kysymättä mielipidettä: toimiiko virke 'sudo apt update && sudo apt full-upgrade && sudo snap refresh'? Tekisin siitä sitten aliaksen.




40
Yleistä keskustelua / Vs: Enemmän kuin tyytyväinen
« : 13.09.22 - klo:14.53 »
Ehkä oli tarkoitettu tätä linkkiä:
https://www.maketecheasier.com/boot-recovery-mode-ubuntu/


Lainaus
Olen vuosia käyttänyt läppäriä, johon asensin Ubuntun. Parasta, verrattuna Windowsiin siinä on loogisuus. Kaikki löytyy sieltä mistä pitääkin. Toinen tärkeä asia on se, että kaikkiin ongelmiin löytyy ratkaisu netin keskustelupalstoilta.

Tervetuloa palstoille ja onnea uudelle harrastukselle.  :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 75