Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 75
1361
Asiaa on käsitelty jonkin verran aiemminkin, mutta tuolloin SSD-asemat olivat vielä nopeudeltaan heikohkoja.

Eli kysymykseni kuuluu, jos liitän 2.5" 64-128 Gigan SSD-aseman pöytäkoneeseen, niin toimiiko tuo Ubuntun kanssa yhteen ilman hirveää säätämistä? Nykyään luku- ja kirjoitusnopeudet SSD-asemilla ovat sitä luokkaa, että valinta alkaa olla järkevä. Levyjen käyttöiän kannalta lienee hyvä idea poistaa swapin käyttö kokonaan turhien luku/kirjoitusoperaatioiden välttämiseksi ja tyytyä koneen keskusmuistiin. Onko tämä helppoa Ubuntussa?

Ihmettelen puheita ajureista, koska eivätkö kiintolevyille riitä pelkkä siirtoväylä (sata/pata) noudattaminen ja luulisi loppujen toimintojen olevan kiintolevyn sisäisiä. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole?

Muille harkitsijoille huomautukseksi, että lukemani perusteella SSD-asemat hidastuvat selvästi, jos niiden kapasiteetista on 50% tai yli käyttössä. Siksi kannattaa valita kunnon kokoinen asema. Lisäksi esimerkiksi 30-40 gigan asemat ovat varsin kalliita verrattuna 64 gigaiseen (eroa vain kymppi-pari).

Tervetuloa vaan kerhoon! Nämä Asus eee pikkukoneethan alkujaan käyttivät ssd massamuistia, vaikka nykyään lienevät myös käkikellotekniikallakin varustettuja.

Luullakseni muistimoduulin vaihtaminen ssd:ksi ei näy koneen toiminnassa mitenkään, kunhan vaan ovat yhteensopivat muuten. Nopeushan lienee ssd:llä parempi, mutta ei kai ole iso ero.

Se syy, miksi ssd on valittu joskus näille pikkukoneille, on luullakseni iskunkestävyys. Joten pyörittimen vaihtaminen siihen ei mielestäni ole juurikaan perusteltua pöytäkoneella, jota ei junan pöydällä pidetä työmatkalla. Tässä asiassa on myös menty takapakkia, kun on kannettavissakin yhä enemmän siirrytty takaisin isoihin mekaanisiin, jotka eivät kestä tärinää. Pyörivää levyä tarvitsevat kai Windows koneet, koska niillä tapahtuu luku/kirjoitus operaatioita huikeasti enemmän kuin Linuxilla.

Swapin poistaminen lienee ssd:n kannalta samantekevää. Varmaankin ssd:n säästötoimista helpoin se kyllä on. Poistin sen itsekin gpartedilla livenä ajamalla ja partitioimalla vaan sen kylmästi veks. Tarpeeton se on siksi, että jos on giga tai enemmän keskusmuistia, ei swappia käytetä juuri koskaan, mutta konetta ei sitten saa lepotilaan, valmiustilaan kyllä. Lepotilassa keskusmuistin sisältö pannaan swappiin. Jos on 1 Gt rammia voi kone hyytyä jotain google-earth lentoa tehdessä, mutta en tarvitse sellaisia. Toisaalta swapin voi vallan mainiosti pitääkin.

Ssd.n säästämisestähän puhutaan siksi, kun sillä on rajallinen määrä luku/kirjoitus kertoja. Puuttumatta siihen, montako niitä kertoja on odotettavissa, voin vain kaiuttaa lehdistöä, että se määrä on koko ajan suurentunut tekniikan kehittyessä.

Itse tein tuon säästämisen siten, että poistin journalointia mahdollisimman paljon. En halunnut käyttää ext2 tiedostomuotoa, vaan haluan kaiken nopeushyödyn uudemmista ext3 ja ext4 muodoista. Siirsin siis tilapäistiedostot pois levyltä rammiin, jolloin myös Firefoxin nopeus kohosi huikeaksi. Sinne meni myös lokin pito, joten supo ei löydä tältä koneelta rikostietoja, jos ehdin sen sammuttaa ja ram tyhjenee. Aikaleimauksen otin pois päältä kokonaan.

Mitä tulee muistin täyttöasteen vaikutukseen koneen nopeuteen... en taida ymmärtää mihin sellainen käsitys voisi perustua??? Tämä 901:seni on niitä varhaisimpia malleja. Tässä on kaksi muistimodulia. Toinen on 4 Gt ja siinä on systeemi. Se on n. 75% täynnä (ja siksi poistin sen swapin), enkä mistään hitaudesta voi valittaa. Toinen moduuli on 16 Gt ja siinä on kotikansiot. Vaikuttaa varmaan pieneltä, mutta en taida ikinä saada sitä täyteen. Useimmiten siirtelen isoimpia tiedostoja muualle varmempaan talteen, joten siitä on nytkin vapaana 10 Gt (ja siihen olisi hyvin voinut se swapinkin sijoittaa).

1362
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 14.06.10 - klo:11.19 »
Nyt en ole ihan varma, mutta oletan, että uusimman kernelin myötä akku meni jotenkin jumiin. Se ei suostu latautumaan. Käytin eilen jonkin aikaa akulla, jolloin varaus laski 62 %:iin. Tämän jälkeen, kun piuhan laittoi kiinni, akkukuvake näyttää, että akku latautuu ja tuo etuosan valo välkkyy. Tuo on nyt välkkynyt pari päivää ja konetta on sammutettukin välissä. Ei vain nouse varaus.

Tuo on aika paha. Etenkin jos tosiaan ohjelmaperäinen vika, eikä raudoissa. Voihan olla, että varaustilan mittauskin vain on kupeellaan.

Onkos alkuperäinen akku ja takuut voimassa? Onkos ketulla sen verran sähkömiehen vikaa, että värkkäisi (milli)amppeerimittarin siihen koneen ja akun liittimen väliin? Voisi oikeasti nähdä meneekö sitä virtaa ja mihin suuntaan. Akussa on myöskin sisällä sulake, mutta jos se olisi palanut niin kone olisi pimeä. Sitten siellä on myös lämpötilan anturi ja varaus/purkaus virran shunttivastus, joka antaa virran säätöön peusteet. Niiden rakenne on merkkikohtainen, ja usein "fuskattu" halpisakuissa. Niiden antureiden takia myös liittimen nastoja on useita.

Toivotaan, että vika korjaantuu liittimet putsaamalla tai akkua vaihtamalla. Jos on ohjelmavika, niin sitten tuntuu jotenkin vaikealta, Vai olenko liian vanhanaikainen? Ainahan nyt ohjelmaviat korjataan!

1363
Minusta on kanssa hienoa, kun tämä asia nyt selvisi.  Nimittäin olin niin tyhmä, että kun olin asentanut suomenkielisen FireFoxin ja siihen suomenkielen oikoluvun ja kaikista valikoista pyrkinyt saamaan suomen ykköskieleksi, etten huomannut, että tietenkin pitää vielä kirjoituskentässäkin vaihtaa kieli suomeksi. Nämä on hienoja piirteitä, joilla aloittavalle käyttäjälle syntyy ja säilyy tuo niin tärkeä "sinä et vain osaa" -tunne.  Milteipä paremmin kuin joissakin kaupallisissa ohjelmistoympäristöissä.



Kyllä tuossakin on vinha perä, mutta mitkä tässä on vaihtoehdot? Mozilla on avointa koodia ja rakentuu kai aika paljon ihan talkootyöllä, joten kai sitä pääsisi parantamaankin jos osaisi. Käyttöohjeitakin on ja useimmiten sanotaan "rtfm", mutta jos on tällainen luki-viallinen (ja myös laski-viallinen) niin teksti vain vilisee eikä mene lanttuun. Kaikki pitää oppia kantapään kautta. Niitä käyttöohjeitakin pääsee ihan oikeasti parantamaan ja kääntämään suomeksi. Ja sitten on tämä keskustelu...  olisin tosi nesteessä ilman tätä yhteisöä. Tässä vaan kirjautuminen vanhenee niin nopeasti, että minunlaiseni tuhannen selittäjä ei ehdi saada juttuaan kirjoitetuksi. Toisinaan pitää kirjoittaa OO dokumentiksi ja kopsata sitten sieltä. Eivät oppilaani turhaan antaneet tuota liikanimeä.  ;D

1364
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten wlan rauta käyntiin??
« : 08.06.10 - klo:10.44 »
Palatakseni itse aiheeseen... kokeilin tuota eee controllin asennusta ja se tyssäsi heti alkuunsa. Tuli vain vastaus, että ei löydy sellaista pakettia.

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get install eee-control[quote][/quote]
[sudo] password for kaisat:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
E: Pakettia eee-control ei löytynyt

 Niin paljon en ymmärrä, että osaisin päätellä: mistä sitä ei löytynyt? Linuxin pakettivarastosta vai tästä koneesta? Mutta sehän olikin vain höhlä kokeiluidea.

Oiskohan tämä oikeampi eee-applet?

Tuo eee-applet on eri paketti kuin eee-control samannäköisistä nimistä ja lähes samasta tarkoiuksesta huolimatta.

Lainaus
Ketjun aloittajalle: muistaakseni tuo Broadcomin b43-ajuri piti hakea netistä, ainakin Karmicin asennuksen jälkeen. En tiedä Lucidin tilannetta, mutta kokeilepa yhdistää ensin johdolla nettiin.

Olisko ratkaisu tämä: http://packages.ubuntu.com/lucid/b43-fwcutter?

Ei haittaa kokeilla. Se vain sanoo, että paketit on jo asennettu. Saattavat nimittäin hyvinkin olla. Huomasin Lucidia asentaessa, että ei enää tarvinnut erikseen käydä tuota firmwarea noutamassa, jos asentaessa on ollut verkkoletku kiinni ja toimiva. Sehän näkyy suljettujen ajurien luettelostakin.

Tässä oli kuitenkin ymmärtääkseni se ongelma, että radio ei lähtenyt käyntiin verkkokuvaketta hiiren oikealla napilla klikatessa ja asetettaessa ruksi "ota langaton käyttöön" ruutuun. Asus A6R koneella se ruksi asettuu ja poistuu vuorotellen kun napsuttaa Fn+F2 nappia. Ja se langatonta esittävä ledi elää ihan omaa elämäänsä. Silläkin on merkitystä (tässä asusissa), että missä tilassa radio on konetta sammutettaessa. Jos se on pois päältä, se ei mene itsestään päälle bootissa. Ja kun sen päälläolosta ei mikään sano mitään, ei saa painaa nappia kahta, tai parillista määrää. Eli aika sekava tapaus. ;D

1365
Sama tauti kiusaa Asus A6R konetta. Olenkin asetuksista kieltänyt valmiustilan kaikissa vahtoehdoissa. Läppärin kannen sulkemisen käskin sammuttaa koneen.

Korjausehdotus: Jostain sain muistiin tällaisen loitsun:

Koodia: [Valitse]
sudo pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restore

=Jos kone ei herää keskeytystilasta ja em. komennolla menee keskeytystilaan ja herää siitä oikein, tee seuraava muutos: (jos ei toimi em. komennolla, sammuu eikä herää: turha jatkaa)
Mene roottina geditillä seuraavaan tiedostoon muokkausta varten kirjoittamalla päätteessä:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /usr/lib/hal/scripts/linux/hal-system-power-suspend-linux

Etsi kohta, jossa lukee:
/usr/sbin/pm-suspend $QUIRKS

Muuta se muotoon:
/usr/sbin/pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restore
Talleta, >tiedosto >talleta, ja sulje gedit teksturi. Nyt pitäisi keskeytystilankin toimia oikein, ainakin seuraavaan bootin jälkeen.

En yhtään muista mistä tuon laitoin muistiin, enkä siis osaa sanoa lähdettä, kuten kai hyvä tapa vaatisi. En myöskään ole saanut sillä korjatuksi tuota Asusia, mutta ei siitä haittaakaan ollut. En siis tehnyt noita /usr... muutoksia, koska kokeilu ei tuottanut toivottua tulosta. Kuitenkin olen antanut itseni ymmärtää, että joillakin koneilla se on toiminut.

Onnea...!

1366
ubunjtu jää jumiin live cd asennukisen aikana jua jos jonkun lisäosan f6 valikosta valitsee grub ei boottaa kokonaan olleskaan

Onko siis niin, että Ubuntun asennus keskeytyy? Se ei ole mitenkään poikkeuksellista varsinkaan cd-levyltä asennusta tehdessä. Itse jouduin polttamaan asennuslevyn kolme kertaa, ennen kuin se onnistui. Luulen, en tiedä, että se johtuu tuosta valtavan suuresta tiedostokoosta 650 Mt. Siinä on jo bitti poikineen ja virhemahdollisuuksia paljon. Jos vielä olet asentamassa 10.04 Lucidia, sen asennuslevyllä ei enää ole mahdollisuutta tarkastaa levyn eheyttä. Jos siis asennuksen keskeytyminen on useista yrityksistä huolimatta toistuvaa ja suunnilleen samanlaista, ota suosiolla pakasta uusi cd ja polta .isosta uusi levy. Ja kun sitten olet onnistunut, merkitse se levy huolella ja säästä. Tilaamalla saa ehkä suuremmalla todennäköisyydellä ehjän levyn, mutta en oikein usko, että niitäkään on yksitellen tarkastettu. Myös usb-tikulla voi asentaa. Siinä on se hyvä puoli, että tikulle voi kirjoittaa asennusmedian monta kertaa uusiksi. Itse jouduin senkin tekemään kahdesti, koska ensimmäinen ei liveajossa ollutkaan toimiva. Se liveajo kai onkin eräänlainen levyn eheyden testi, mutta ei sekään kaikkea testaa.

Onnea harrastukselle.  ;)

1367
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten wlan rauta käyntiin??
« : 07.06.10 - klo:11.09 »
Olen itsekin vähän suunnitellut kokeilla kuinka siinä käy... yhteen koneeseen nimittäin pitäisi saada sisäänrakennettu kamera käynnistymään. Tuossa sovelmassa olisi mahdollisesti siihenkin ohjelmallinen  nappi. En vain ole vielä ehtinyt koittamaan. Tuskin tuo mitään ottaa jos ei annakaan.

Eikö Muikku-valokuvakoppi eli cheese ratkaise ongelmaa?

Ei auta muikku ei. Tulee vaan kohinaruutu kun ei aukea kamera. Varmaan saisi pelaamaan jonkin usb-kameran, mutta pitäisi saada tämä läppärin ruutukehyksessä oleva integroitu heräämään. Kai sekin on usb-väylässä kiinni. lsusb sanoo:

Koodia: [Valitse]
lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 046d:c404 Logitech, Inc. TrackMan Wheel
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0402:5602 ALi Corp. Video Camera Controller
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Se kamera onkin oikeastaan viimeinen härpäke, jota en ole saanut tässä koneessa toimimaan - vielä. Lucid ratkaisi monta ongelmaa, kuten äänet ja wlan ja ethernet. Ja jää sitten vielä sellainen juttu, että valmiustilasta en saa tätä koneen näyttöä heräämään.

Palatakseni itse aiheeseen... kokeilin tuota eee controllin asennusta ja se tyssäsi heti alkuunsa. Tuli vain vastaus, että ei löydy sellaista pakettia.

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get install eee-control
[sudo] password for kaisat:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
E: Pakettia eee-control ei löytynyt

 Niin paljon en ymmärrä, että osaisin päätellä: mistä sitä ei löytynyt? Linuxin pakettivarastosta vai tästä koneesta? Mutta sehän olikin vain höhlä kokeiluidea.

1368
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten wlan rauta käyntiin??
« : 06.06.10 - klo:17.16 »
Totanoin... tuli mieleen sellainen pöhkönhullu ajatus, että jospa tuon Asusin eee pikkukoneille tarkoitetun eee control sovelman voisikin asentaa muillekin koneille??

Siitä on keskustelua täällä:
Lainaus
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21528.140

Olen itsekin vähän suunnitellut kokeilla kuinka siinä käy... yhteen koneeseen nimittäin pitäisi saada sisäänrakennettu kamera käynnistymään. Tuossa sovelmassa olisi mahdollisesti siihenkin ohjelmallinen  nappi. En vain ole vielä ehtinyt koittamaan. Tuskin tuo mitään ottaa jos ei annakaan.

1369
Lainaus
Jospa ongelma on vain siinä, ettet ole vaihtanut kieltä hiiren oikean näppäimen takaa löytyvästä valikosta suomeksi? Siis kirjoittaessasi tekstiä tällaiseen laatikkoon.

Nooniii! Siinä se nyt tuli! Mitä minä sanoin siitä paperipussista... ;D

Kiitos kaunis.  ;) Asia on ratkaistu!

1370
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten wlan rauta käyntiin??
« : 05.06.10 - klo:22.08 »
Onko senäppäin käytössä vieläkin kaiken asennuksen jälkeen? Järjestelmä>asetukset>pikanäppäimet. Onko se siinä listassa käytössä.

Myös biosissa voi olla sen enabled/disabled asetus.

1371
Andris Paveniksen yhdistetty Firefox/Thunderbird Win/Linux 32/64-bit -versio toimii minulla ainakin.
http://ap1.pp.fi/mozilla/mozilla+voikko.html

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.3a5pre) Gecko/20100603 Minefield/3.7a5pre


Katsoin tun linkin Andris Paveniksen voikkoprojektia. Huomasin sielläolevan ladattavissa tällainen:

 
Lainaus
mozvoikko-1.0.1.xpi_FILES

Imuroin sen ja purin ja nyt se on työpöydällä. Entinen on voikko 1.0  Onko tämä 1.0.1 toimivampi ja uskallanko vain tylysti asentaa sen... install... jne?

Kaikkea muuta olen kyllä jo yrittänyt. Poistin kaikki firefoxin osat ja asensin uudelleen ja oikoluku vaan tahtoo englantia edelleenkin.

1372
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 LTS bugit
« : 05.06.10 - klo:15.34 »
Aika vähän mitään vaikeuksia. Vaikka kone on vanhanpuoleinen Asus A6R läppäri ja äänet eivät pelanneet Karmicilla lainkaan ja verkkokin katkeili, sekä langalla, että wlanilla, niin Lucidilla on kaikki pelannut. Äänet alkoivat toimia kun recovery tilassa poistin pulsaudion.

E: Lisätään vielä, että se ei varmaankaan ole pulsaudion vika, vaan koneen rautojen yhteensovitusongelma.

Jos sitä nyt vikana voi pitää niin suomenkielen oikolukua en ole saanut päälle Firefoxista. Oikoo mokoma pelkkää englantia, mutta ei suomea, vaikka on Finnichremix!

E: Opin viimein klikkaamaan oikealla napilla ja valitsemaan oikolukukieleksi suomen, joten tuokin virhe oli käyttäjässä.

Sattumalta jouduin uusimaan adsl purkin, jossa on wlan-tukiasema kun zyxcel meni rikki. Uuden telewellin kanssa en saanut 9.04:n siihen asti hyvin toiminutta wlan yhteyttä toimimaan millään ilveellä, jos verkkonimi on peitetty, mutta vieressä oleva 10.04 pelaa aivan hyvin millä tahansa wlan-verkon asettelulla ja salauksella. Ajoin livenä sd-kortilta tätä eee 901:tä Lucidilla ja wlan toimi vallan mainiosti. Joudun kai asentamaan Lucidin ja kaiholla luopumaan Jaytystä. :(

E: Lisätään varuilta tähänkin, että 9.04 siis toimii hyvin wlanilla kaikilla salauksillaan, jos wlan tukiasemassa vaan verkkonimi ei ole peitetty. Toisenmerkkisellä tukiasemalla toimi myös peitetyllä. Tämäkin voi olla käyttäjän taitamattomuutta, koska eihän noin oikeastaan voisi olla...

1373
Andris Paveniksen yhdistetty Firefox/Thunderbird Win/Linux 32/64-bit -versio toimii minulla ainakin.
http://ap1.pp.fi/mozilla/mozilla+voikko.html

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.3a5pre) Gecko/20100603 Minefield/3.7a5pre


Onkohan tällä jotain merkitystä?

Lainaus
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; fi-FI; rv:1.9.2.3) Gecko/20100423 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.3

Meinaan kun tuo kieli on tässä ...fi-FI...

Mistä te muut olette ladanneet .iso tiedoston? Minä latasin tästä Ubuntu-Suomen ohjaamasta linkistä. Uusin latauksen eilen ja siinä on sama vika. Tarkistussummakin oli oikein kuten ennenkin.

Lainaus
Latauslinkki:
http://ubuntu.trumpetti.atm.tut.fi/ubuntu-finnish-remix/10.04/ubuntu-10.04-desktop-i386-finnishremix.iso

Md5-summa:
ea5075764a0786cf1ebe3af3a77682c9

Mistä muuten, se määrätään mikä kieli on foxin oikolukukieli? En löydä mitään muuta siihen viittaavaa kun lisäosien kaksi "kelet" lisäosaa: Firefox (en-GB) 3.6 ja Firefox (Fi) 3.6 joiden päälle/pois kytkeminen muuttaa vain kielen jota foxi näyttää.

Ihan kuin en vain osaisi peruskäyttöä. Joudun kai kohta kulkemaan paperipussi päässä. :-[

Edit: Oikoluin vähän.

1374
Andris Paveniksen yhdistetty Firefox/Thunderbird Win/Linux 32/64-bit -versio toimii minulla ainakin.
http://ap1.pp.fi/mozilla/mozilla+voikko.html

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.3a5pre) Gecko/20100603 Minefield/3.7a5pre


Juuri tuo Pavenis voikko tämäkin on. Poistin sen kokonaan ja asensin uudestaan sovellusvalikoimasta, eikä mikään parantunut. Voidaan siis kai sanoa, että ei se ole sittenkään voikko, joka mättää.

Muuten, nuo kaksi eri .iso tiedostoista tehtyä asennusmediaa, cd-levy isolle läppärille ja sd-kortti pienelle läppärille, toimivat samalla tavalla väärin tuon oikoluvun suhteen, mutta vain FF:n kanssa, OpenOffisen oikoluku toimii oikein. Niillä (cd ja sd) on yhteistä mm. juuri tuo FF ja sen liitännäiset. Ja onhan ne .iso:t ladattu samana päivänä samasta Ubuntu-Suomen linkistä (finnishremix desktop ja finnishremix netbook) seuraavaksi poistan koko foxin ja asennan uudelleen, ja jos ei auta, asennan jonkin muun vanhemman foxin, jonka tiedän karmicissa toimineen. Kumma kyllä tuo kaikilla muilla toimii... hmmm... miksi rauhan miestä koetellaan?

Palaan asian lähteille kunhan saan tuon koneen lepoon tuotannosta.

1375
Täähän nyt merkillstä on! Ajan tässä livenä 10.04 netbook versiota ds-tikulta ja tässä on myös englanninkielinen oikoluku. Ei kelpaa suomenkieli, ei oikein eikä väärin. Ja tämähän on ihan eri .iso kuin tuo toiseen koneeseen jo asennettu. Suomen lisäosa on päällä ja voikko on päällä.

Mää ole ku klavul päähä lyäty!

1376
Kylläpä on sitkeässä jumissa suomenkieli! Englantia oikolukee hyvin. Mikään asetus ei tunnu muuttavan tilannetta. Ainoastaan Firefoxin oikoluvun kytkeminen pois päältä lopettaa tuon alleviivauksen, mutta tietty samalla oikoluvunkin, joka on tällä kirjoitustaidolla huono juttu.

FF tuntuu olevan nykyisin Lucidilla niin syvällä ytimessä, ettei sitä voi edes sovellusvalikoimalla poistaa ja asentaa uudelleen. Merkkasin synapticilla kaikki vähänkin FF:iin viittaavat paketit uudelleen asennettavaiksi ja ajoin ne, mutta ei siitäkään mikään muuttunut. Siinähän säilyy silloin käyttäjän asetukset, kuten kirjanmerkit, joten lienee säilynyt tuokin kielen asetus.

Edit: Voihan sen FF:n poistaa ja asentaa uudestaan ihan sovellusvarastosta.  :-[

Kylläpä nyt rauhan miestä koetellaan! Jos asennan koko Lucidin uusiksi se vika voi olla asennuslevyssä, joten sekin on kai poltettava uudelleen yhden oikoluvun kieliasetuksen takia. Eikä huvittaisi tehdä koko työlästä ulkoasun ym. säätöäkään uudelleen. Muuten, tämäkin asennuslevy onnistui vasta kolmannella poltolla.

Löytyyköhän jostain tiedostojärjestelmän sisäkaluista kuponki, jossa on tuo kielen asetus? Jos koittaisi sitä väkisin muuttaa. :-\

1377
Punaista lykkii vaan vaikka mitä tekisi. Asensin symaptikilla uudelleen kaikki palikat, joissa on sana voikko. Voikosta tämä näyttäisi olevan kiinni, koskapa se on ihan sama onko se käytössä vai poistettu. Taitaa olla enää FF:n poistaminen ja uudelleen asennus. If I spell something else se ei lykkää punaista. Täällä on siis engelsmannin oikoluku, vaikka kaikki on käyty laittamassa suomeksi. Mistä kaikkialta se olisi laitettava? FF:n asetukset >sisältö>kielet, ja lisäosissa Firefox (fi) käytössä. Mitä muuta?

1378
Onko toisilla suomenkielen oikoluku kunnossa 10.04:llä Firefoxia käytettäessä? Ainakaan haku ei kerro kenenkään kysyneen mitään tuosta. Jos vaikka gmailiin kirjoittaa kirjettä tulee kaikki sanat merkityksi virheellisiksi. Ei auta muu kuin kytkeä pois koko oikoluku foxin asetuksista.

Lisäosissa kielen kohdalla firefox (fi) 3.6 ja voikko 1.0 laajennus

Kyllähän nuo ovat ennen toimineet 9.04 ja 9,10 jakeluissa.  :o Tuntuu kuin olisin vain unohtanut jotain... mutta mitä?

E: Tein pientä oikolukua.

1379
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 30.05.10 - klo:19.35 »
Kumpiko nyt on sitten parempi eee:lle, netbook vai desktop?

Näyttäisi, että netbook ei anna tuunata yläpalkkia. Sinne lukittuja kuvakkeita ei voi avata lukituksesta, eikä uusiakaan voi liittää. Koko valikkoakaan ei ole. Vai olenko väärässä?

1380
Ubuntu tietokoneissa / Vs: UNR 10.04 ja paneeli ongelma
« : 30.05.10 - klo:19.22 »
Sama täällä eee 109:llä ajettaessa sd-kortilta livenä Lucidia. Arvelin sen olevan kortin valmistuksessa syntynyt virhe, enkä siksi asentanut vielä. Kortin valmistuksessa tuli virhe edelliselläkin kerralla (ei toiminut oikein mikään), enkä viitsinyt enää kolmatta kertaa sitä uusia.

Jos jonain päivänä raaskin luopua hyvin toimivasta ja huippuunsa tuunatusta 9.04:stä kokeilen vielä uutta usb-käynnistysmedian tekemistä jollain työkalulla, ja jos tulos on edelleen sama, asennan sitten mieluummin desctop mallin. Kyllä sekin minikoneessa hyvin toimii.

Sivumennen sanoen... Asensin normaali 10.04:n tavalliseen läppäriin cd-levyllä ja siinäkin oli vaikeuksia. Vasta kolmas levynpoltto teki kunnollisen asennuslevyn. Lataustiedosto .iso on varmasti ehjä, md5sum ajettu ja tarkistettu. Lucidissa on kai tilanahtautta sen verran, että se "testaa levyn eheys" kohta on jätetty pois.

Sivuja: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 75