Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kaulahuivi

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]
361
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 25.01.20 - klo:14.26 »
HP Deskjet 2623 tulosti Ubuntu 18.04 ja Ubuntu Cinnamon 19.04 suoraan, mutta skannaus ei toiminut. Asentamalla HPLIP myös skannaus toimi helposti.
hplip tulee vakiona Ubuntun mukana, joten tarkoitatko hplip:n uudempaa versiota vai jotain muuta?

Kyllä, mukana tullut HPLIP ei osannut mitään skannauksen suhteen. Uusin versio toimi oikeiin.

362
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 25.01.20 - klo:14.25 »
HP Instan ink palvelu on hyvä. Saan musteita automaattisesti suuremmissa pakkauksissa suoraan HP:lta ja myös kierrätyspussin. HP antaa tulostaa myös ilmaiseksi 10 sivua kuukaudessa. Vasta tuon jälkeen lähtee maksu eurolla per 10 sivu ja hinta halpenee suuremman tulostusmäärän valitessa. Tulostuskulut laskevat merkittävästä palvelun myötä ja myös ekologisuus. Palveun rekisteröinti vaatii joko Windowsin tai Macin. Rekisteröinnin jälkeen tulostinta voi käyttää myös Linuxissa kunhan asentaa uuusimman HPLIP:n. Rekisteröinnin voi tehdä myös matkapuhelimella ymmärtääkseni HP Smart ohjelman kautta. En ole ihan varma tuosta, mutta luulen niin.

363
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 22.01.20 - klo:21.08 »
HP Deskjet 2623 tulosti Ubuntu 18.04 ja Ubuntu Cinnamon 19.04 suoraan, mutta skannaus ei toiminut. Asentamalla HPLIP myös skannaus toimi helposti. HP Instant ink palvelun sain käyttöön vain Windowsissa, mutta HP seuraa tulostinta myös Linuxissa ja Macissa. Tämähän meni hienosti. Tulostaminen pitäisi saada vielä paremmaksi kaikilla malleilla.

364
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 20.01.20 - klo:20.47 »
Käytössä on Ubuntu 18 ja latasin tänään Ubuntu Cinnamonin. Käyn hakemassa HP Deskjet 2600 sarjan monitoimilaitteen. Sen pitäisi kuulemma toimia ja minua neuvottiin hakemaan HP:n HPLIP ajuriohjelma. HP neuvoo tuon asentamisessa. Luulin, ettei Giganttiin saa palauttaa käytettyjä laitteita. Parasta ostaa tosiaan vähän vanhempia monitoimitulostimia, jotta kaikki onnistuu. Kiitoksia avusta!

365
Ubuntu tietokoneissa / Tulostaminen Ubuntussa
« : 19.01.20 - klo:18.32 »
Linuxin käytössä eniten harmittaa tulostamisen epävarmuus ja vaikeus. Mikä tulostin sopii ja mikä ei? Mistä voi tarkistaa yhteensopivuuden monitoimilaitteille? Kela vaatii skannattuina asiakirjoja. Kaupassa sanotaan aina heti, ettei ole myynnissä tulostimia Linuxille ja että selvitä itse sopiva mallisi. Turhia ostoksia ei tekisi mielellään, koska sitten pitää vaihtaa takaisin Windowsiin ja koska kauppa ei ota vastaan turhaan hankittua tulostinta. Miten toimisit?

366
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hotmail ja Ubuntu
« : 04.01.20 - klo:15.14 »
Jotenkin Mozillan tietokanta antaa vääriä tietoja Hotmai tilistä. Muissa tileissä kaikki toimii. Applen 2-vaiheinen tunnistus ei toimi Thunderbirdissä. AOL ja Soneran tilejä vielä kokeillaan. Täytyy myös etsiä Thunderbirdiä parempi sähköpostiohjelma, joka tukisi mahdollisimman montaa sähköpostintarjoajaa ilman virityksiä. Onneksi Gmail toimii kuitenkin. Onedrive pitäisi myös saada toimimaan kuten iCloud myös Linuxissa vai onko se teoreettisesti jo mahdotonta. Asia on työn alla. Ainakin selaimen kautta saan kaiken toimimaan. Joten kyllä tässä pärjätään.

367
Ubuntu tietokoneissa / Hotmail ja Ubuntu
« : 02.01.20 - klo:19.56 »
Minulla on kaksi Hotmail tiliä. Toisen tilin sain toimimaan helposti Thunderbirdissä, mutta toista en. Tähän toimimattomaan tiliin tulee täytettäväksi toimialueeseen kirjautuminen, josta ei ole hajuakaan. Minulla on työpaikan Office365 käytössä, mutta se ei ole oman Hotmail-tilini takana tai ei ainakaan pitäisi olla, koska kirjaudun siihen aivan eri sähköpostiosoitteella. Käytän toimimatonta Hotmailia nyt web-mailina sitten. Myöskään Applen iCloud-tili ei tahdo lähteä toimimaan Thunderbirdissä. Kaikki muut sähköpostitilit toimivat. Mikään tili ei toiminut Linux Mintissä ja sen Thunderbirdissä muuten.

368
Mistähän voisi johtua, että hiiren vasemmaan painikkeen klikkaus ei avaa Ubuntun sovellusvalikoimaa, vaan tarvitaan oikealla klikkaaminen. Asennetut kohdassa pyörii ja pyörii, mutta ei tuo ohjelmia esille. Ohjelmat näkyvät pääikkunassa, mutta eivät vie eteenpäin, vaan näkyy viivoja. Onko Windowsin päivitys sotkenut kuvioita?

369
Tässä ketjussa tulikin jo paljon hyvää tietoa Linuxista ja sopivista ohjelmista. Harmi, etten aikaisemmin tajunnut kokeilla kunnolla Linuxia. Ubuntu 16 on erinomainen. Pitää vaan viettää koneen kanssa aikaa ja kokeilla kaikkea. Ihmetellä täytyy, että sain tämän verkosta ilmaiseksi. Pitäisi varmaan ostaa edes tukemisen takia joku tikku tai DVD jostakin. Kaikki aina aikaisemmin pelottelivat, että Linux on liian vaikea ja kaipaa säätöä joka asiassa. Verkkokortinkin ja reitittimen kanssa pelasi heti yhteen. Tampereella myyvät näköjään valmiista Linux-koneitakin. Nyt kelpaa!

370
Koetetaanko Linuxin asentamista vaikeuttamaan näillä Windowsin Fast Startup -valinnoilla yms? En tiennyt tuollaisesta mitään ennen Windows 10 ja Ubuntun asentamista. Ubuntun asennus itsessään oli tosi helppo ja kaikki meni putkeen. Ensivaikutelma on, että Linux on nopea ja upea. Jos vain löydän suhtkoht hyvän ohjelman valokuvien hallintaan ja katseluun sekä kotivideoiden muokkaamiseen ja katsomiseen, olen todella tyytyväinen. Sähköposti ja internet sujuvat ainakin hyvin Mozillan ohjelmilla. Kyllä tästä hyvä tulee. Luin Linux.fi sivuston wikikirjankin jo. Odotan innolla lisäkäyttöä. Kokeilin kauan, kauan sitten Mandrakea ja Susea sekä BSD:tä. Kehitystä on tapahtunut paljon.

371
Hei! Ubuntun piti olla helppo. No, ei ollut. Asennus meni läpi ja live-DVD toimi, mutta kun koneen käynnistää Windows 10 käynnistyy tuttuun tapaan uudessa HP 255 kannettavassa. Jotain meni pieleen, vaikka tein kaiken ohjeen mukaan.

Linuxin (tai minkä tahansa käyttöjärjestelmän) asentaminen ei aina ole ihan yksinkertaista, kun erilaisia tietokoneita on valtava määrä ja PC-valmistajilla on usein intressejä varmistaa ainoastaan Windows-yhteensopivuus, ja sekin lähinnä esiasennetun version kanssa. HP 255 -malleja on kuitenkin on sertifioitu Ubuntu-yhteensopivaksi, joten mahdollisia ongelmia pitäisi olla tavallista vähemmän.

On mahdollista, että ongelmasi johtuu Windowsista. Kytke Windowsin Fast Startup -toiminto pois päältä soveltaen tätä ohjetta: http://www.wintips.org/how-to-turn-off-fast-startup-in-windows-10-8-and-8-1/

Toinen mahdollinen ongelma on se, että Windows on korkeammalla prioriteetilla biosin boottijärjestyksessä. Näkyykö GRUB tai Ubuntu  koneen boottivalikossa (johon pääsee painamalla koneen käynnistyessä Esc-näppäintä ja sitten F9:ää)? Saatko Ubuntun käyntiin valitsemalla kyseisen vaihtoehdon?

Täällä vastaavaa kertomusta: http://askubuntu.com/questions/791686/dual-boot-windows-ubuntu-on-hp-255-laptop

Kiitos! Näillä ohjeilla varmaan onnistun helposti!

Windowsin Fast Startup toiminto oli päällä ja se on nyt poistettu. Kiitoksia!

Saan Ubuntun käyntiin kun painan käynnistyksessä ESC ja F9 ja valitsen Boot Device Optionista OS Boot Manager - Ubuntu. Ainakin käynnistyy! Muuten käynnistyy Windows 10.

372
Onko Ubuntu merkitty käynnistyslistan kärkeen? Onko Fastboot mahdollisesti päällä UEFI:ssa?

Ei mitään hajua. Tällaisesta ei puhuta mitään Ubuntun asennuskohdassa ohjeissa.

373
Hei! Ubuntun piti olla helppo. No, ei ollut. Asennus meni läpi ja live-DVD toimi, mutta kun koneen käynnistää Windows 10 käynnistyy tuttuun tapaan uudessa HP 255 kannettavassa. Jotain meni pieleen, vaikka tein kaiken ohjeen mukaan.

374
Kiitos vikistä. Brothers of Linux hoiti homman kotiin. Mutta miksei tällaiset asiat voisi olla valmiina ja tiedossa myös operaattoreilla? Kaikki toimii nyt hienosti!

375
Linuxin ja Ubuntun kehityksessä pitäisi panostaa käytännössä tärkeisiin ja toimiviin asioihin, Nettiyhteyden saaminen toimivaksi on oleellista tietokoneissa. On aivan turhaa pröystäillä ulkoasuilla ja puoliksi valmiilla ohjelmilla. Jos perusasiat eti toimi, on turha mainostaa huonoa tuotetta muille. En sano, että Linux olisi huono, mutta olen pettynyt olen tähänkin versioon. Jos Windows tai Mac OS X sisältäisi samoja ongelmia, kaikki haukkuisivat ne pystyyn! Sorry vaan, kaverit, mutta näin se on.

376
Ubuntu tietokoneissa / 3G USB modeemin käyttöönotto
« : 13.09.09 - klo:19.58 »
Laitoin Ubuntun Compaqin kannettavaan ja sain nettiyhteydeksi DNA mokkulan iCon 225. Ubuntu asentui hyvin ja on hieno, mutta sillä ei voi tehdä yhtään mitään, koska se ei tunnistanut mokkulaani. Eikös tämän pitäisi olla helppo juttu? Mokkulassa oli valmiina ajurit Windowsille ja Macille. Porukat ulvoi, että toimii myös Ubuntussa, mutta näkis vaan  ;)

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]