Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Teho

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24
81
Yleistä keskustelua / Vs: Perustietoa?
« : 17.02.12 - klo:23.47 »
Tämä harmittaa melkoisesti.
Tarkoitatko tälläistä: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Tearing_(simulated).jpg ? Tuo johtuu hyvin suurella todennäköisyydellä X.orgista tai ainakin niin olen käsittänyt. Varsinaisesti Qt:n ja GTK+:n kanssa näillä ei ole mitään tekemistä. Wayland pyrkii korjaamaan nämä ongelmat lopullisesti.

82
Yleistä keskustelua / Vs: Perustietoa?
« : 16.02.12 - klo:20.58 »
Tuskin Ubuntu tulee pitkään aikaan ainakaan luopumaan GTK+/Gnomen käytöstä. Kuitenkin Ubuntu 2D:n ja TV:n käyttöliittymä on tehty Qt:llä. Taustalla tosin on paljon Gnome-kirjastoja. KDE saattaa tulla mukaan KDE Frameworks 5 (KF5) julkaisun jälkeen, kun kdelibs pilkotaan palasiksi ja osia on helpompi ottaa käyttöön. Loppuenlopuksi mikään ei estä estä sekoittamasta näitä kaikkia ja vielä Unityn omia kirjastoja keskenään.

Ohjelmat pyörii niin pitkään Linuxilla kun niitä joku ylläpitää ja mikään suosittu ohjelma tuskin on vähään aikaan mihinkään katoamassa. Yleisesti avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla menee paremmin kuin koskaa ja kehitys on huikean nopeaa.

83
Hyvä, että ratkesi. Sinulla oli tosiaan niin vanha versio Ubuntusta, että plasma network-manager ei ollut vielä "käyttökelpoinen". Uudemmissa verioissa langattomien verkkojen hallinta on todella helppoa.

84
Se on muuten asiallinen, mutta haluaisin, että alapalkki olisi samalla tavalla läpikuultava kuin Ubuntuun asentamassani KDE:ssä.
KDE:ssä ei ole lähestulkoon mitään eroa Fedoran ja Ubuntun välillä. Läpinäkyvyys vaatii työpöytätehosteiden käyttöönottoa ja sellaista teemaa, joka sitä hyödyntää (esim. Air). Joissain tapauksissa avoimen lähdekoodin ajurit eivät tue työpöytätehosteita ja tällöin joutuu asentamaan suljetut ajurit.

Fedoran asennettava vakiovaihtoehto video-ohjelmaksi oli Kdenliven versio 0.7.8 tai jotain, jolla ei tee mitään.
Jos ohjelma kaatuu käynnistyksessä on vika silloin paketoinnissa eikä ohjelmassa itsessään.

Ubuntukin tietysti olisi, jos Unity-vaihtoehdon saisi helposti pois
Onhan noita vaihtoehtoja Unitylle vaikka esimerkiksi KDE (Kubuntu), XFCE (Xubuntu) ja LXDE (Lubuntu).

Itse suosittelen aina lähtökohtaisesti KDE:ä ja siihen panostavia Linux distribuutioita on mm. openSUSE, Chakra, Pardus, Sabayon ja Kubuntu.

85
Kubuntun käyttämäärät on todellakin marginaalissa verrattuna esim päädistroon. Miksi juuri kubuntun pitäisi olisi eri asemasssa kuin lubuntu ja xubuntu?
Koska sille on potentiaalista kaupallista kysyntää ja KDE on yksi maailman suurimmista avoimen lähdekoodin yhteisöistä, joka on ehkä sata kertaa suurempi kuin LXDE tai XFCE.

"Kubuntu" on ollut myös osa maailman suurinta Linux työpöytien käyttöönottoa. Tämä tekee siitä "käytännössä" Ubuntua suositumman jakelun.

Lainaus
The Brazil deployment has been rolling out in phases since 2008, and currently includes more than 42,000 schools in 4,000 cities. The base distribution is one created by the Brazilian government, called Educational Linux [Portuguese], which is based on Kubuntu.
https://lwn.net/Articles/455972/

Lainaus
By the end of next year (2009) those numbers will have swelled to 53,000 labs serving some 52,000,000 students.
http://aseigo.blogspot.com/2008/04/deploying-kde-to-52-million-young.html

Onhan tuo toki vähän kaukaa haetta, mutta joo... :p

LXDE:llä ja Xubuntulla on aika vähän tekemistä keskenään. Lubuntu on oikeasti kevyt jakelu joka pohjautuu LXDE:hen ja Openboxiin. Xubuntu on "kevyt" jakelu, joka pohjautuu XFCE:hen ja Xfwm:ään. Suurinosa oletusohjelmista myös ovat erijä niiden välillä ja toki molempien ympärillä on omat yhteisönsä.

86
Ubuntun tonttuilut on nyt kyllä nähty ja jos kerran KDE tipautetaan pelistä pois
Ei sitä mihinkään olla pudottamassa. Kubuntulla on aiktiivinen kehtiystiimi (10-20 henkeä), jolla on nyt enemmän valtaa kuin koskaan. https://apachelog.wordpress.com/2012/02/07/how-kubuntu-did-not-change/

87
Joskus noita linkkejä menee rikki nettisivuja järjesteltäessä. Tukipalveluiden järjestäminen on hankalaa "ilmais" projektilla, jolla on n. 400 miljoonaa käyttäjää. Asian toki voisi varmaan silti järjestää paremmin.

88
Asensin koneeseen kdenetwork -ohjelman, mutta en tiedä mitä sillä tekee ja miten sen saa käyntiin.
Tarvitset "plasma-widget-networkmanagement " nimisen ohjelman.

kdenetwork ei ole ohjelma vaan meta-paketti, joka asentaa muutamia ohjelmia, joilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.

89
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/3.6.26/releasenotes/

Jos jostain kumman syystä päivittäminen sinua niin pelottaa niin lataa ohjelma uusiksi suoraan Firefoxsin sivuilta. Olen lähetuslkoon täysin varma siitä, että mitään todellista uhkaa tuossa ei ole. Sinulla on tällä hetkellä epäturvallinen ja vanhentunut versio, jonka käyttöä ei voi suositella.

90
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Chromiumin perussäädöt?
« : 10.02.12 - klo:16.59 »
Ja niistäkö(kään) ei saa muutettua?
Näistä joita olen käyttänyt, sen sai vaihdettua.
Saahan sen monissa ja tälläinen ominaisuus tuskin koskaan tulee ainakaan Firefoxista poistumaan. Helpommaksi toki käy jos sellaista ei tarvise.

91
Laitealue / Vs: Ultrabook linux käyttöön
« : 08.02.12 - klo:21.22 »
Jos kannettavan mukana ei tullut Windows-levyä niin käsittääkseni tuo HDDRECOVERY asema on uudelleen asennusta varten. En ole varma miten se otetaan talteen, mutten usko sen olevan hankalaa ja sille luultavasti löytyy ohjeita netistä.

Windows 7 minimisuositus on 20Gt.

92
Laitealue / Vs: Ultrabook linux käyttöön
« : 08.02.12 - klo:20.47 »
Mika jakelu kannattaisi sitten asentaa?
Jos et halua menettää dataa joudut muuttamaan MBR -> GPT ja se tapahtuu livecd:llä ennen asennusta gdisk ohjelmalla. Voit tehdä sen vaikka ihan Ubuntu:n graafisessa tilassa.
Lainaus
Just open the MBR disk using gdisk and exit with "w" option (to write the changes back to the disk - similar to fdisk) to convert the MBR disk to GPT. After conversion, the bootloaders will need to be reinstalled to configure them to boot from GPT.

Itse sanoisin Arch Linuxin olevan paras rolling release jakelu KDE:lle mutta sen asennus vaatii vähän säätöä. Jos ei tarvitse paljoa muita kuin KDE-ohjelmia niin Chakra on hyvä valinta, siinä on myös helppo asennusohjelma. Muista en oikein tiedä (Sabayon, Debian, aptosid...).

93
Aptosidin asennus ohjelma kertoi vain 4 loogisen osin olevan mahdolista, siksi asennus ei onnistu windowsin rinnalle. Pienensin suurinta windows osiota mutta en saa siis vapautunutta tilaa kaytoon.
MBR osiotaulu tukee vain 4 loogista osiota. GPT-osiotaulu tukee niitä käytännössä loputtomasti. En tiedä millainen installeri Aptosidissa on mutta monessa distrossa GPT on vakio kamaa. MBR on mahdollista muuttaa GPT:ksi menettämättä dataa, mutta helpoiten se onnistuu asennuksen yhteydessä tyhjentämällä kokolevy. Tietoa asiasta:
https://wiki.archlinux.org/index.php/GUID_Partition_Table#Convert_from_MBR_to_GPT

94
Mitä hiukan asiaa olen googletellut se ei ilmeisesti ole niin kätevää monessa muussa jakelussa.
Missä jakelussa se ei toimi moitteettomasti? Arch Linuxissa Ja Chakrassa ei ainakaan ole mitään ongelmia. openSUSE:ssa taisi olla niin että piti lisätä pakettivarasto, mutta se on siinä distrossa tehty niin helpoksi etten näkisi sitä ongelmana.

95
Tiedoksi vain tästä oli jo ketju :/

96
https://apachelog.wordpress.com/2012/02/07/how-kubuntu-did-not-change/

Tiiviisti:
Lainaus
Is this bad?
It probably is if you wanted to adopt Kubuntu in your company and were counting on a Canonical support contract.

Tuon pohjalta vaikuttaa siltä, että tavallisille kuluttajille tämä oli voitto.

97
Ehkä tuo sittenkin tarkoittaa sitä että Ubuntu on parempi vaihtoehto.
Tuolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Ubuntu on parempi valinta jos tykkää Unitystä enemmän kuin KDE:stä. Kubuntulla on kymmenkunta kehittäjää ja KDE:llä satoja, eivät ne ole mihinään katoamassa vaikka yksi kehittäjä ei sitä enää täysipäiväsesti teekkään. Työpöytäympäristön paketointi ja ylläpito ei ole mikään mahdoton tehtävä. PCLinuxOS:illa on käsitääkseni yksi kehittäjä, joka tekee sitä vapaa-ajallaan.

98
Suosittelen tutustumaan ownCloudiin.
Se helposti asennettava oma "pilvi"

Kotisivut: http://owncloud.org/
Demo: http://demo.owncloud.org/files/index.php

99
Mitä sillä on tarkalleen tarkoitus tehdä? En ainkaan itse tuon perusteella päässyt jyvälle siitä mitä olet hakemassa.

100
Distrowatchin taannoisen uutisen mukaan Pardus olisi ”sisäisten järjestelyjen tilassa” ja epäilys on, että siitä tulee puhdas serveridistro.
Olisiko linkkiä tuohon artikkeliin? En sitä hakemalla löytänyt ja ajatuksena tuntuu äkkiseltään lähestulkoon mahdottomalta ottaen huomioon kuinka tärkeä Pardus on Turkissa.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24