Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Teho

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 24
41
Hienoa pojat! Ei ole viime aikoina ollut kunnon sotia täällä foorumilla  ;D. -- Luulisi meidän, Linuxin käyttäjien, olevan avarakatseista ja suvaitsevaista väkeä.
Anteeksi mitä? Haluatko osoittaa missä täällä on käyty "sotaa"? Eikö tällä foorumilla saa käydä dialogia vai mikä se ongelma oikein on? Voisit ihan oikeasti vaikka suorilla lainauksilla koitta selittää mitä ajat takaa, koska itse en ainakaan sellaiseen ole pyrkinyt ja tunnen itseni loukatuksi. Oma käsitykseni sodasta on jota kuinkin tälläinen ja jos kerta puhutaan suvaitsevaisuudesta niin voisitko suvaita myös muunlaista keskustelua kuin juuri sitä mistä juuri itse satut pitämään. Kiitos.

Lainaus käyttäjältä: JaniAlander
Sikäli verrannollinen, että käyttöliittymän ns. vanhanaikaisuus ei välttämättä tarkoita etteikö sillä olisi käyttäjiä ja käyttöä.
Itse en pidä MATE:n ongelmaan sen käyttöliittymää vaan sitä mitä se on. Se on ruma forkkaus (ei versio historiaa jne), jolla on vähän kehittäjiä joilla ei ole syvällistä ymmärrystä siitä koodista, jota he käsittelevät. Ongelmat vain pahenevat kun kehitys siirtyy pelkästä ylläpidosta uusiin ominaisuuksiin. Syntyy väkisin bugeja ja turvallisuus ongelmia, joita ei enää pystytä ratkomaan. Samalla kaikki työ menee hukkaan, koska on päätetty että ei tehdä yhteistyötä upstreamin  kanssa vaan mennää omia teitään. Gnome 3 muokkaaminen sellaiseksi, että se mielyttää 2.32 ihastuneita vaatii huomattavasti vähemmän resursseja kuin kokonaisen työpöytäympäristön ylläpito ja tähän esimerkiksi Cinnamon pyrkii ja siitä kaikki hyötyy.
Jos haluaa käyttää Gnome 2.32 niin itse suosittelisin käytämään jakelua, joka sitä tukee (esimerkiksi Fuduntu, CentOS, RHEL...), koska se saa turvallisuus päivityksiä ja mahdollisesti bugi korjauksia vielä vähiintään kymmenen vuotta.

Yleisesti ottaen uusista käyttöliittymistä puhuminen menee ohi tämän aiheen. En kuitenkaan koe ongelman olevan lähellekkään niin suuri kuin miksi sitä paisutetaan. Monet tykkäävät niistä ja monet ei. Kaikki, mukaan lukien minä, eivät pidä "perinteisiä" käyttöliittymiä tavallisten tietokoneiden käyttöliittymäkehityksen huippuna. Uusien asioiden kokeilu ja jopa jonkun toimivan rikkominen on välttämätöntä kehityksen kannalta.

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 18.05.12 - klo:19.25 »



KDE SC 4.8

43
Tulevaisuus on sillä systeemillä jolla on käyttäjäkuntaa. Jos joku MATE tai vastaava keräävät enemmän suosiota kuin Gnome3 tms. viritykset voidaan sanoa että niillä on se tulevaisuus, ovat sitten miten "vanhanaikaisia" hyvänsä. Ja ylipäätään niin kauan kuin on käyttäjiä on tulevaisuutta.
Itse lähtisin siitä, että projektilla jolla on kehittäjiä on tulevaisuus. Ilman niitä ei bugeja korjata, aukkoja paikata eikä kehitystä tapahdu. Ajan myötä tälläinen projekti kuolee lopullisesti, koska se ei enää toimi. MATE:lla on tällä hetkellä kaksi aktiivista kehittäjää. Gnome projektilla on toista tuhatta. Käyttäjämäärissä ero on varmasti vielä suhteessa paljon suurempi. Jos projektilla ei ole momenttia edes silloin kun siihen luulisi olevan eniten kysyntää, en osaa nähdä sillä tulevaisuutta.

Ei edes komentorivi ole hävinnyt yhtään mihinkään vaikka onkin kovasti "vanhanaikainen". Pitkälti mm. koska komentorivillä nyt vaan on mukavampi/tehokkaampi tehdä tiettyjä asioita kuin graafisella ympäristöllä.
Komentoriviä käyttäviä ohjelmistoja kehittävät tuhannet ihmiset ja ne ovat täysin välttämättömiä monissa ympäristöissä, eikä se siten ole verrannollinen tähän.

Voi olla että vuosi siitä kun MATE julkaistu mutta vasta tovin ollut saatavilla asennuksien mukana.
Njoo.. puoli vuotta sitten julkaistiin Mint 12, jossa on MATE työpöytä. Se on tosiaan edelleen ainoa vakuuttava jakelu, joka sitä tukee.

Tuolla on maininta (linkki vain) Ubuntu mate 12.10
Niin siis otsikon "Incoming search terms:" alla, tuon on joku roskasivusto joka yrittää väkisin päästä ylös Googlen hakutuloksissa.

44
Älä ole noin pessimisti. Vastahan MATE on julkaistu, siihen nähden melko hyvin jos Ubuntukin ottaa sen seuraavaan versioon mukaan - taisi tulla palautetta Unityn johdosta...
MATE julkaistiin melkein vuosi sitten. Mistä olet kuullut, että se olisi tulossa Ubuntu 12.10? En ole tietoinen mistään tuollaisesta ja seuraan kyllä Ubuntun kehitystä aika tarkasti. En myöskään löytänyt mitään tietoa siitä nopealla haulla.

45
Johan tässä ketjussa aiemmin kerroin..
Niinpäs tosiaan...

Snow Linux diston foorumeilla ei ole yhtään varsinaista viestiä tai kysymystä ja sivu on muutenkin todella epämäärinen. Leeenuxin sivuilla ei ole mitään tietoa mistään. En tiedä sitten kuka tälläisiä uskaltaa edes koneellesan asentaa. Salix OS projektilla sentää näyttäisi olevan kolme kehittäjää ja jonkunlainen yhteisö ympärillä. En näkisi tuota kyllä minään näyttönä siitä, että MATE:lla menisi "hyvin", mutta kukin tehkööt omat arvionsa.

46
Jutuista ja teksteistä päätellen vähintäänkin hyvä, moni tarjoaa jo MATEa asennuksiin.
Voisitko kertoa vähän lisää? Tietääkseni ainoa distribuutio, joka sisältää MATE:n on Mint. Projektilla on käsittääkseni vain yksi aktiivinen kehittäjä, joka ei ole yhdenkään ylläpitämänsä projektin alkuperäinen kehittäjä eikä siis tunne koodia hyvin. Projekti on siirtymässä vaiheeseen, jossa sitä aletaan muokkaamaan radikaalisti (siivouksia, lisää ominaisuuksia, GTK+ 3 porttaus jne.), joka taas johtaa varmasti epävakauteen.

Itselle tuo projekti vaikuttaa hyvin samalta kuin Trinity (KDE 3.5 forkkaus), jonka ainoa saavutus vuosien saatossa on ollut rikkoa koko työpöytä omalla peilyllään. Esimerkiksi nykyään openSUSE:en on saatavilla KDE 3.5, mutta se ei käytä Trinityä, koska se on yksinkertaisesti rikki.

47
Miten määritän tuon että xbmc käännetään jossain muussa paikassa kuin /tmp?
En tiedä pystyykö sitä Packerissa muuttamaan. Väliaikainen, mutta helppo korjaus on luoda symbolinen linkki esimerkiksi näin:
Koodia: [Valitse]
ln -s /home/[KÄYTTÄJÄ]/packer /tmp/packerbuild-0ja sitten käyttää packeria aivan normaalisit.

Koodia: [Valitse]
Xorg.confin luominen poisti näppisongelman mutta silti kiinnostaisi missä alunperin on tuo confitiedosto? Xorg.conf tiedostoa ei ole ja kde ja gnomen näppis asettelun saa suomeksi ilman xorg.confin luomista.Jos asetusta ei säädä suoraan X.orgista on se sitten käyttäjä/istunto kohtainen. Gnomessa ja KDE:ssä on luultavasti joku taustapalvelu, joka hallitsee näppäinasetelmia. Sen voi myös asettaa esimerkiksi  muokkaamalla ~/.xinitrc tiedostoa tai vaikka LXDE startup skriptiä.

48
Arch Linux käyttää tmpfs /tmp:issä eli ohjelma ladataan ja käänetään kokonaan RAM:issa Packerin oletusasetuksilla. Tmpfs käsittääkseni käyttää korkeintaan 50% muistista ellei toisin säädetä. Eli käännä ohjelma, jossain muualla kuin /tmp niin ongelmaa tuskin on.

PS. Miten LXDE ty;poydalla saa '''aakkoset'' kayt;;n? Pelkk' rc.confin muokkaus ei riita eika myos locale-gen.
Lisää tämä:
Koodia: [Valitse]
Section "InputClass"
    Identifier         "Keyboard Defaults"
    MatchIsKeyboard    "yes"
    Option         "XkbLayout" "fi"
    Option         "XkbVariant" "default"
EndSection
/etc/X11/xorg.conf

https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg#Setting_Keyboard_Layout_With_Hot-Plugging
ArchWikiä kannattaa lukea, sieltä löytyy vastaukset suunnilleen joka kysymykseen.

49
http://git.gnome.org/browse/gcalctool/tree/

En tiedä onko tuo juuri se mitä Ubuntussa käytetään, mutta siinä nyt on ainakin Gnomen laskin.

50
Fonttia en tiedä, enkä tunne KDE-asetuksia vielä, jotta osaisin sitä edes vaihtaa.
Järjestelmä asetukset -> Sovellusten ulkoasu -> Kirjaisimet

Konsolen fontin saa vielä erikseen määriteltyä näin:
Hiiren oikea konsolissa -> Nykyisen profiilin asetukset -> Ulkoasu -> Kirjaisin...
Jos sen alapuolella ei ole Pehmeät fontit käytössä niin siinä voi olla syy.

51
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.05.12 - klo:18.56 »

Teema: Helium One
Ikonit: kAwOken
Fontti: Droid Sans

52
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 28.04.12 - klo:14.19 »
Joitain vuosia sitten oli jossain esimerkkivideoita directx vs OpenGL, eikä niissä silloin juuri eroa huomannut kummankaan hyväksi. joten luulisi olevan muutenkin järkevämpää kehittää pelit OpenGL pohjalle.
OpenGL ei ole yhtä suorituskykyinen Windowsissa kuin Direct3D, joten ainakin pelit tehdään vähiintään sille. OpenGL/AL/... ei ole yhtä selkeä paketti kuin DirectX, joka on toinen syy miksi sitä tuetaan. Pelit kuitenkin yleensä rakennetaan muualta ostettujen pelimoottorien päälle (Unreal Engine, CryENGINE jne), jotka ovat tukeneet OpenGL:llää jo pitkään.

OpenGL:llää käyttää muodossa tai toisessa kaikki muut alustat paitsi Microsoftin omat eli PlayStation, Nintendo, Android, iOS, Mac OS X jne. Eli joo onhan sille niitä pelejä kehitetty ja paljon.

53
Multimedia ja grafiikka / Vs: XBMC varaa äänilaitteet
« : 26.04.12 - klo:12.46 »
Miten lienee tuo jakelu säädetty? Kai siinä nyt pulseaudio on, eikö xbmc käytä sitä?
Veikkaan, että ei. XBMCBuntu on tarkoitettu media center käyttöön. Siinä on tarkoitus ajaa vain XBMC:tä vaikka mukaan on laitettu LXDE sessio mahdollista netinselailua/säätöä varten. XBMC tietenkin itsessään tukee PulseAudiota, mutta on hyvin mahdollista että jakelua säädettäessä on tultu siihen tulokseen, että tassa tapauksessa sitä ei tarvita.

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Google Chromen käynnistyminen
« : 05.04.12 - klo:12.16 »
Miksi Chrome selain käyttäytyy näin Ubuntussa, mutta ei Windowsissa ja Fedorassa? Yksi ylimääräinen hiiren klikkaus on tietenkin vain pieni kiusa, mutta kiusa se on pienikin kiusa.
Chrome käyttää järjestelmän omaa salasanojen hallintaa eli ei tuo varsinaisesti ole Chromesta kiinni. Gnomen salasanojen hallinnasta pitäisi sallia Chromelle pääsy salasanoihin tjsp.

55
youtube päätti alkaa näyttämään kaiken negatiiviväreissä.
Kyse on Nvidian suljetunlähdekoodien ajureista ja Flashin rautakiihdytetystä videonpurusta (VDPAU). Ongelman voi ratkaista ottamalla Flashista rautakiihdytyksen pois päältä.

56
"Opinsys tarjoaa tuen ja teknisen osaamisen. Ratkaisuamme käyttää noin 150 koulua Suomessa."
-http://www.opinsys.fi/

57
Luulin chakran olevan lähes sama kuin arch(vertaa aptosid=debian) mutta näin ei taida ihan olla esim yaourt on ilmeisesti mahdoton tai ainakin vaikea asentaa chakraan.
Näin ei ole lainkaan. Chakra on aivan oma jakelunsa, joka on erkaantunut Archista yli vuosi sitten. Sillä on täysin omat pakettivarastot, joten Archia varten suunnitellut paketit/PKGBUILDit toimii vain satunnaisesti eikä niitä tulisi käyttää koskaan.

58
Firefoxissa valikot ovat tosiaan kulmikkaat nurkiltaan, samoin Operassa (Qt vai joku oma?) ja Skypessä (entä tämä?)
Firefox käyttää XULRunneria, Opera jotain omaansa (Qt:sta luovuttiin 10.5:ssa) ja Skype vaatii käsittääkseni 32 bittisen teeman tjsp.

59
Nykyään OO:n takana ei taida ollakaan paljon muita kuin Oracle.
IBM on myös sen todella merkittävä tukija. Koodiltaan projektit alkavat olla jo todella erilaisia, koska LibreOfficea on siivottu jo niin pitkään ja näitä muutoksia ei saada enää takaisin OpenOfficeen.

Calligra (entinen KOffice) on merkittävä LibreOfficen haastaja toimisto-ohjelmistojen puolella ainakin teknisesti. Siitä julkaistaan ensimmäinen vakaa versio piakkoin.

60
Mutta silti ne pompahtelevat esille, kun hiiren vie vahingossa alapaneeliin kiinni (esimerkiksi kirjoitustilanteessa se on aika epämukavaa, jos on parhaillaan kirjoittamassa sivun alalaidassa).
En jaksa alkaa vaihtaa järjestelmäni kieltä, mutta kokonaan tuon saa pois näin: Järjestelmäasetukset -> Työtilan käyttäytyminen -> Työtila -> Näytä työkaluvihjeet kohdasta ruksi pois.

Fancy Tasks, Smooth Tasks ym. tuntuvat niminä tutuilta niin kuin olisin nähnyt ne jossakin, mutta ei tunnu nyt löytyvän.
Ne löytyvät http://kde-apps.org sivustolta. Jos käytössä on KDE SC 4.8 niin IconTasks löytyy varmasti pakettivarastoista.

Lisäys: Mainitsemassani Youtube-videossa näytetään, miten pienoiskuvakkeet saa pois. Valitaan valikosta "Tooltips" vaihtoehto "Do no show". Tämä kohta on valikossa Desktop Effect System Settings ja sen jälkeen olevassa Icon only Task Manager Settings valikossa. Ovatko nämä joitakin erikoisvalikkoja, joita ei ole kaikissa KDE vaihtoehdoissa? Omasta koneestani löytyy kyllä Tooltips, mutta vaihtoehtoina ei ole "pois päältä" vaan pari erilaista tyyliä.
Tuolla viitataan IconTasks tehtävienhallintaan, joka tulee KDE SC 4.8 mukana, mutta joka ei ole oletuksena käytössä. Se pitää siis asentaa pakettivarastoista ja sen jälkeen sen voi lisätä samaan tapaan kun muutkin widgetit.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 24