Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Teho

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24
21
Lainaus
I wish GNOME and KDE would quit trying to rearrange the UI and spend more time making sure all apps work properly with the current setup," offered consultant and Slashdot blogger Gerhard Mack. "They have forgotten that the primary job of a UI is to get work done.
Minulle tämä vaan ei aukea. KDE:n käyttöliittymä on ollut lähestulkoon samanlainen ainakin viimeiset neljä vuotta ja sekin on hyvin traditionaalinen. Se on kuitenkin täysin muokattavissa ja pystyy matkimaan oikeastaan mitä tahansa olemassa olevaa käyttöliittymää eikä sen ohjelmat poista tai piiloita ominasuuksia käyttäjiltään mistä Gnomea  jatkuvasti kritisoidaan.

Lainaus
We need new user interfaces for new gadgets with tiny screens and no keyboards and no mice, but there's absolutely no reason to radically change a user interface that has been used satisfactorily for decades.
KDE toimii juuri näin. Plasma Active, KDE:n mobiiliversio, on käyttöliittymältään täysin erillinen työpöydästä vaikka ne jakavat käytännössä kaiken koodin keskenään. Käsittääkseni KDE:llä ei ole mitään aietta muuttaa työpöytää radikaalisti jatkossakaan ja vaikka näin tehtäsiin sen muokkaaminen vanhanaikaiseksi olisi naurettavan helppoa.

KDE toimii muutenkin hyvin erilaillakuin Gnome. Kaikkein kritisoiduimmat KDE teknologiat, Nepomuk ja Akonadi ovat kummatkin täysin valinnaisia ja on usein mainittu, että tästä aijotaan pitää kiinni. Koko työpöydän voi jopa kääntää ilman niitä, jos niiden päältä pois ottaminen ei riitä. Sama pätee myös uusiin Aktiviteetteihin, ne pysyvät täysin piilossa jos niitä ei käytä ja käsittääkseni senkin voi jättää kokonaan kääntämättä. Enemmän pyytäminen menee jo yli.

22
ps. pitkäaikainen haaveni opetella KDE 3.5 työpöydän käyttöä onkin mahdollista. ALT-linuxilla on tuettu jakelu. Versio 4.1. Pitää illemmalla lueskella lisää.  http://www.altlinux.com/?id=285
Jos KDE 3.5 haluaa kokeilla niin suosittelisin mielummin joko openSUSE 12.1 tai Pardus Enterprise jakelua. Tuo ALT Linux vaikuttaa jo aikansa eläneeltä.

23
KDE SC 4.9 on saanu ainakin todella hyvää palautetta ja onhan tämä vakaa beta julkaisuksi. Käsittääkseni Gnome Shell tai Unity pakolaisuus ei kuitenkaan ole läheskään niin merkittävää kuin mitä ehkä foorumeja lukemalla voisi kuvitella.

24
Henkilökohtaisesti olisin arvostanut enemmän tätä Linuxin suomalaista
tietoteknistä tekoa, jota käyttää kuulemma päivittäin yli 20 miljoonaa ihmistä.
Eh... Android puhelimia myydään päivässä yli 900 000. Tämän lisäksi Linuxia löytyy digiboxeista, televisioita, dvd soittimista, reitittimistä... ja lukuisista muita upotetuista laitteista jota kotoa voi löytyä. Epäsuorasti Linuxia käyttävät kaikki Google (yli miljardi), Facebookin (yli 900 miljoonaa), Yahoon, YouTuben, Wikipedia ja lukuisten muitten erittäin suosittujen internet sivustojen käyttäjät. Linuxia siis käyttää muodossa tai toisessa  reippaasti toista miljardia ihmistä päivässä.

Vai onko Linux- faneja jo enemmänkin, kun erilaisia Distro-versioita on maailmanlaajuisesti jo 319 ja nykyisin helppokäyttöinen Linux Mint suosituin:
http://distrowatch.com/dwres.php?resource=popularity
Linux distribuutioita sen sijaan on yli 600 eikä Mint todellakaan ole niistä suosituin. DistroWatch ei mittaa Linuxin suosiota oikeastaan millään tapaa.

Vilkaisin ehdokkaan sivuilta hiiri- ja väritäplä- kuvia ja kävi mielessä että onko tämä jokin lekureiden feikki (niitäkin kun on nähty).
Ei näitä palkintoja niin vain jaeta ja Shinya Yamanakan merkitystä ei turhaan kannata lähteä vähättelemään.

25
Matthew Garrett: "Why not just use Coreboot?"
Coreboot onkin enemmän Linux esiasennettuja tietokoneita varten. Tämän ongelman kanssa sillä ei tosiaan ole muuta tekemistä kuin, että jatkossa sen asentaminen tulee olemaan paljon haastavampaa.

Tietokoneeseen, jossa on Secure Boot päällä ei voi asentaa kuin sertifikoituja käyttöjärjestelmiä joihin jatkossa kuuluu mm. Fedora ja Windows 8. Esimerkiksi aiemia Windowseja ei voi asentaa ellei sitä ota pois päältä. Piratismiin tämä ei tuskin vaikutta mitenkään, koska samalla avaimella nekin on kirjattu eikä Windows vaadi Secure Boottia käynnistyäkseen.

26
UEFI aiheuttaa sen että jako windows ja linux:n välillä syvenee ja nämä kaksi eroavat toisistaan pian. Mikä on vain hyvä asia, linux on saamassa sen verran hyvää nostetta että tämäkin osaltaan vain kiihdyttää prosessia.
Minun on todella vaikea nähdä tässä mitään hyvää. Ei Linux tietokoneita saa kuin hyvin harvoista maista marketeista. Windowsilla on absoluuttisen dominoiva asema läppäreissä ja pöytätietokoneissa ja jos Linuxia ei tälläisiin koneisiin saa helposti asennettua niin kyllä se vaan monelta jää kokonaan kokeilematta. Ei se riitä, että on mahdollista ostaa koneita johon vaikka Ubuntun saa asennettua, koska se tekee siihen siirtymisen todella hankalaksi uusille käyttäjille.

Joitakin emolevyjä voidaan kohta vapauttaa UEFI:sta mutta todennäköisempää on että tulevaisuudessa ostamme ubuntu emolevyjä.
Ei tässä ole kyse UEFI:sta vapauttamisesta vaan Secure Bootista. Mitä luultavammin lähes jokainen valmistaja sisällyttää asetuksen sen pois ottamiseksi. UEFI tuki Linuxissa on toistaiseksi melko heikko, mutta kyllä se ainakin toimii. Sillee tosin on Linux käyttöön ideaali korvike "coreboot", mutta sitä tuskin tulemme  paljoa emolevyissä näkemään. Ainakin jossain Chromebook kannettavissa sellainen kuitenkin on.

27
Ihan jännää tosiaan nähä mitä tästäkin tulee. Nyt on siis kehitteillä kolme eri tapaa lähestyä Gnome 2.32 tyylistä työpöytää:
-MATE: Gnome 2.32 forkkaus
-Cinnamon: Mutter/Gnome Shell forkkaus
-GCDE: Gnome Fallback forkkaus tjsp

28
Openbox on pelkkä ikkunamanageri. Tarvitse paneelin ja työpöydän, että pääset sitä edes jotenkin käyttämään. Suosittelisin melkein asentamaan LXDE/XFCE4 ja sitten etenemään siitä. Virtualboxin ajurit asennetaan näin:
https://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox#Arch_Linux_guests

29
Voit asentaa vaikka kaikki kerrallaan. Toimivan XFCE ympäristön saa asennettua jotakuinkin näin:
Koodia: [Valitse]
pacman -S xorg-server xorg-xinit xorg-server-utils mesa xf86-input-evdev xfce4Tämä lisäksi tarvitse omaa näytönohajintasi vastaavan X.org ajurin ja ehkä jonkun kirjautusmisikkunan (esimerkiksi SLiM). Kunhan saat oman käyttäjän tehtyä, pacmanin toimimaan, sudon asennettua ja kirjautumisikkunan käyttöön niin eihän tuossa paljoa muuta säätöä ole. Kaikki nämä tiedot tosin löytyvät ArchWikistä mielestäni kyllä aika selkeästi.

30
Laitealue / Vs: Intel vai AMD? 4 vai 8 Corea?
« : 30.05.12 - klo:14.30 »
Intel i7 2600 taitaa löytyä hieman enemmän tehoja kuin tuosta AMD:stä. Samalla sen integroitu grafiikka piiri on paremmin Linuxissa tuettu kuin AMD:n, vaikka tehoja siitä ei löydykkään niin paljoa - tällä tosin ei ole mitään väliä, jos käyttää ulkoista grafiikkapiiriä. Intel on todella aktiviinen avoimen lähdekoodin kehittäjä niin siitäkin vähän plussaa.

31
MeeGo Harmattan on siitä huono esimerkki avoimen lähdekoodin alustasta, että juuri sen käyttöliittymä, jota niin kehutaan, ei ole avoin.

32
Mietityttää tuo Meltemikin, mutta se taitaa olla halvemmille laitteille.
Eikä sitä ole tulossa markkinoille mahdolisesti vielä pitkään aikaan, kun kerta mitään virallista vahvistusta sen olemassa olosta ei ole Nokialta tullut. Nokian N9 alustan voi sitten joskus päivittää Mer:iksi, jos haluaa jotain uudempaa.

33
Rohkenen olla eri mieltä.. Ubuntuun verrattuna minusta Debianin testingkin on vakaampi. Ubuntulla on niin paljon omia kilkkeitä ja aina julkaistaan jonain tiettynä ajankohtana riippumatta siitä missä kunnossa oltaisiin.
Itse erottelisin jakelun vakauden sen ohjelmien vakaudesta. Unity ja muut Canonicalin omat tekelee voivat hyvinkin olla epävakaita, mutta ne olisivat sitä riippumatta siitä missä niitä ajetaan. XFCE on oletettavasti aivan yhtä vakaa Ubuntussa kuin missä tahansa muuallakin. Toki Ubuntun patchaus kulttuuri voi aiheuttaa epävakauksia ja esimerkiksi 12.04:ssa Gnomen eri versioiden (3.0, 3.2 ja 3.4) paketteja on sotkettu keskenään niin ei olisi yllättävää, että jotain menisi rikki.

Itse tosiaan käytän Arch Linuxia, jossa paketteja patchataan mahdollisimman vähän (vain n. 7% paketeista) ja tämä on todella vakaa huolimatta siitä, että käytännössä kaikki paketit päivitetään muutaman päivän tai tunnin sisään julkaisusta. Kunhan kaikista paketeista on saatavilla uudet versiot eikä asioita lähdetä sitomaan väkisin yhteen niin järkestelmä toimii yllättävän hyvin. Pitkään kestävä mega freeze ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa pitää yllä vakaata ja turvallista jakelua, mutta tämä tosiaan meneekin jo aivan offtopiciin =D

34
Jos historiaa katsotaan niin kuvittelisi että tuo LMDE kiinnostaa niitä jotka haluavat pääasiassa käyttää konettaan (Debianin vakaa maine) eikä päivitellä versioita yhtenään ja Ubuntu taas niitä ketkä testailevat mielellään kaikkiea mahdollista uutta (versioita ja päivityksiä tiuhaan).
LMDE käyttää Debian Testing pakettivarastoja eli se on rollin release jakelu, joka päivittyy todella tiheään eikä välttämättä ole sieltä vakaimmasta päästä. Tässä tapauksessa Ubuntu LTS julkaisut pohjautuu jäädytettyihin Debian Testing paketteihin eli LMDE on uudemmat versiot ohjelmista. Ei Debian sen vakaampi ole kuin muutkaan jakelut, ellei puhuta Stable julkaisuista.

35
Yleistä keskustelua / Vs: MS Office tulossa Linuxille?
« : 24.05.12 - klo:12.33 »
Turha tuota on silti työpöytä Linuxille odottaa. Koko Andoridin user space on täysin erilainen kun GNU/Linuxissa eikä käsittääkseni kukaan ole porttaamassa Dalvikia ja muita tarvittavia rajapintoja sille. Onhan se toki hienoa, että Microsoft Officea voidaan ajaa myös muilla alustoilla kun se nyt on kerta yksi suurimpia myyntivaltteja Windowsille. Vaikka tekstissä puhutaan "täydestä" Office paketisti niin tämä tuskin kuitenkaan tarkoittaa sitä, että se tukisi edes murto-osaa työpöytä Officen ominaisuuksista.

Mielenkiintoista on myös mobiili toimisto-ohjelmistojen välinen kilpailu. Markkinoilla on lähitulevaisuudessa ainakin kolme kovaa tekijää: Microsoft Office, LibreOffice ja Calligra Suite.

36
Linux Mint 13 LTS versiossa toisena työpöytänä on MATE. Mintin tapauksessa kyseessä ei ole mikään margimaali distro.
Vaikka MINT:illä on paljon käyttäjiä on sen kehittäjä tiimi silti pieni. Koska heillä ei ole kaupallisia sopimuksia ei LTS tukikaan tarkoita mitään. Jos MATE:ssa esiintyy vakavia turva-aukkoja ei niitä kukaan pakota korjaamaan ja jos kukaan ei yhteisöstä nouse sitä tekemään niin näinhän siinä käy. Ainoa joka tässä ottaa riskin on käyttäjä.

37
Tätä ketjua lukiessa tulee mieleen sellainen päätelmä että kannattaako MATE:een panostaa enää, siis sen kikkojen opetteluun jos se on noin heikoissa kantimissa. Minulla ei ole toistaiseksi ollut valittamista mutta minä olenkin vielä harjoittelija Linux-maailmassa. Tuo intin Debian versio vaikuttaisi muuten aika toimivalta kokonaisuudelta.
Ei MATE:ssa tällä hetkellä ole teknisesti mitään vikaa, se on vain rebrändätty Gnome 2.32 työpöytä ja muutama sen ohjelmista, eikä se miksikään hetkessä ole muuttumassa. Itse suosittelisin kuitenki käyttämään jotain muuta ympäristöä, jota oikeasti kehitetään aktiivisesti eteenpäin (Gnome Shell, Unity, Cinnamon, Pantheon, Enlightement, XFCE, LXDE, KDE, Razor-qt, Étoilé...).

Tämä kannattaa lukaista. Suuri osa Trinityn ongelmista pätee myös MATE:een, vaikka ei ihan samassa mittakaavassa.

EDIT: Tosiaan ihan tavallinen Gnome 2.32 tulee samaaan turvallisuuspäivityksiä luultavasti ainakin vuoteen 2023 (RHEL EOL) saakka. Eli jos sitä haluaa käyttää niin ei siinäkään varsinaisesti mitään ongelmaa ole.

38
Tällaisesta en ollut kuullutkaan! Olisiko heittää jotain linkkiä jonnekin, missä asia on ollut esillä? Yritin itse guuglata, mutten löytänyt (edes sopivia hakusanoja).
Valitettavasti Martin Grässlin (KWinin pääkehittäjä) blogi on alhaalla, jossa on yhteensä kolme kirjoitusta aiheesta. Asiasta voi saada jonkunlaisen käsityksen lukemalla Trinityn mailinglistejä. Suosittelen vilkaisemaan ainakin tämän: http://comments.gmane.org/gmane.comp.desktop.trinity.devel/5537

Itse kommentteja en kyllä osaa ainakaan tähään hätään löytää. Niitä oli muutamalla uutis sivustolla, jota lueskelin ja siitä onkin jo aikaa (datamation ja dot.kde.org taisi ainakin olla listalla).

EDIT: Trinitystä voisi melkeen tehdä oman ketjun, jos siitä on kiinnostusta keskustella.

39
Sinulla on syytä ja oikeus tuntea itsesi loukatuksi, pyydänkin anteeksi julkeaa käytöstäni. Sopiiko?  :-\ -- Vastauksesi toisessa kappaleessa minulle avautui mielipiteesi ydin. Nyt meni pointtisi heti tajuntaan. Tuo on sitä keskustelua, jota itse haluan. Oli hieman vaikeaa hahmottaa asiaa aikaisemmista kirjoituksista.
Toki. Toisen tekemän väitteen kyseenalaistaminen täysin poliittisesti korrektisti voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta ja jos sitä aletaan odottaa niin dialogia ei yksinkertaisesti synny. Tämä taas johtaa siihen, että meille jää helposti vääriä käsityksiä ja mahdollisesti epätosi tieto leviää. Itse olen täysin avoin muiden kritiikkiä kohtaan, kunhan se on edes jotenkin perusteltua.


Itselläni ei ainakaan toistaiseki mitään MATE:a vastaan; en vain usko siihen juuri edellä antamistani syistä. Eniten ehkä vieroksuttaa yhteisö, josta osa elää Gnome Shell / Unity vastaisella vihalla. Lähtökohdat ovat pelottavan lähellä Trinity projektia. Sekin vaikutti minusta aluksi mielenkiintoiselta, mutta syvemmin siihen perehdyttyä alkoi valleta mistä oli kyse. Projekin pääkehittäjät levittelivät valheita KDE 4:stä eri foorumeilla ja vastaukset KDE kehittäjien kommentteihin osoittivat kuinka pihalla he oikeasti ovat projektista, jota he yrittivät kehittää. Toivon, että MATE:n tulevaisuus ei ole tälläinen.

40
Tulevaisuuden visio Skyrim toimii linuxilla ja myös muut pelit. Yes:-D
Skyrim toimii Linuxilla jo nyt. Olisihan se toki kiva, jos se olisi saatavilla natiivisti, mutta Winellä näyttäisi toimivan lähestulkoon täydellisesti.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24