Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - julio

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Tämä näyttäisi toimivan. Kiitoksia tästä!

62
Tämä ei jostain syystä aivan näin onnistu. Spotifyn pikakuvake ei suostu tarttumaan unity-palkkiin tätä kautta muiden kuvakkeiden tavoin.

63
En löytänyt äkkiseltään ratkaisua tähän haulla, mutta otsikon mukainen ongelma siis kyseessä. En ole onnistuneesti saanut spotify kuvaketta pysymään palkissa. Asennusvaiheessa toki työpöydälle jää pikakuvake ja sen pystyi kopioimaan unityn sivupalkkiin, mutta jos kuvakkeen työpöydältä poisti, hävisi kuvake myös sivupalkista. Jälkeenpäinhän sivupalkissa ei näy spotifyn avatessa muuta kuin winen viinilasikuvake. Liekö jollain nasevaa ratkaisua tällaiseen pikkujuttuun?

64
Kiitoksia tästä. Tämä toimi näillä.

Vielä perään jotta päätteen saa auki näppäilemällä Ctrl+Alt+t, jos jollakin joskus sama ongelma. Munkin piti hetki miettiä tuota.

65
Eli ongelmana sellainen, että pelleilin compiz:ssa unityn asennuksissa, ja poistin epähuomiossa unity pluginin käytöstä. Tämä johti siihen että paneelit katosi, enkä saa niitä enää näkyviin. Olen äärimmäisen huono käyttämään päätettä, mutta liekö jollakin hyvää esimerkkiä kuinka saan auki compiz asetukset ja saisin unity pluginin taas normaalisti käyttöön?

Muuten unitysta tykkään kyllä. Ongelmia ei ole ollut toistaiseksi, paitsi näitä itse aiheutettuja.

Kiitoksia etukäteen.

66
Elikä otsikon mukaisesta olisi kyse. Uudemmassa Kubuntussa 10.10 toimii network managerilla mokkulat mainiosti, ja 10.04:llä huimasti kankeammin. Mutta LTS versio tuntuu muilta osin olevan itselläni toimivampi, esim avoimet näytönohjain ajurit toimii kovastikin paljon paremmin.

Eli kysymys kuuluu kuinka tämä network managerin vaihto uudempaan onnistuu, jos se onnistuu? Ja onko se kannattavaa?

67
Yleistä keskustelua / Vs: milloin oli sulla windows
« : 17.01.11 - klo:16.30 »
Oikeastaan Ubuntun 9.04 lähtien on tullut Ubuntussa pysyttyä. Viimeisimmän koneen hankittuani kokeilin Vistaa pari päivää kun se tuli mukana, mutta nopeasti vaihtui linuxiin. Mutta Windowsia siihen saakka, 3.11 - XP ja kaikki siltä väliltä.

Suurin motivaattori vaihtamiseen oli ilmaiset ohjelmat ja jouheva toiminta. En oikeastaan koskaan ole kummemmin windowsiakaan moittinut kun sitä käytin. Asennusvaiheen ohjelmisto/ajuri-cd helvetiltä ainakin välttyy nykyään.

68
Itse päivitin 10.04 ->10.10, eikä ole toistaiseksi tullut mitään ongelmia. Päivitin oikeastaan samana päivänä kun 10.10 julkaistiin. Ja mokkulakäyttäjänä tämä on ollut parasta sitten 9.04:n. Kaikki on toiminut kuten pitääkin, paria satunnaista pikku merkityksettömyyttä lukuunottamatta.

69
Kiitoksia tästä. Bios-päivitys uusimpaan versioon 1.07 näytti auttavan. Nyt näyttäisi toimivan ja saa jopa päälle.

70
Huawei e160e toimii yhtä hyvin (tai huonosti) kuin ubuntun puolellakin, kun vaan network managerissa laittaa asetukset kohdalleen.

eli numero *99#
APN internet.saunalahti

ja pin-koodi mikäli on kysely päällä.

Hetki meni kun palasin KDE:n pariin, mutta näillä toimii itselläni.

71
Kyseisenlaisen langattoman verrkokortin myötä oli keskustelua palstoilla aikaisemminkin, mutta useiden yritysten ja selvitysten jälkeen totesin ongelman olevan ikäänkuin käytyjen aiheiden ulkopuolelta. Ajurina on tosin ath9k.

Otsikon mukaisessa laptopissa, kuten monessa muussakin fujitsu-siemensin koneissa langattoman verkon saa päälle erikoisnäppäimellä, eli Fn + joku muu (tässä tapauksessa F1). Ongelman paikansin siihen, että ilmeisesti Ubuntu ei tätä näppäinyhdistelmää tunne, vaikka muut vastaavat yhdistelmät toimii. En siis saa langatonta päälle tätä kautta, ja network manager ilmoittaa vaan jotta "wireless disabled". Lieneekö jollakin kokemusta vastaavanlaisesta, kuinka tämän saa toimimaan ja langattoman päälle?

Mainittakoon, että kokeiltuani mm Mandrivaa ja OpenSusea langaton toimi suoraan ilman näitä erikoisnäppäimiä. Ubuntusta vaan tykkäisin enemmän.

72
En kyllä ole onnistunut saamaan omaa mokkulaa toimimaan Kubuntu 10.04:ssä (64bit) ollenkaan. Ilmeisesti jollakin tasolla mokkulan tunnistaa mutta yhteyttä ei löydy. Olen koettanut asentaa usb-modeswitch paketin, mutta vaikutusta ei suuremmin tuntunut olevan. Lieneekö jollakin kokemusta tästä tai toimintaohjeita? Itse en ole mikään varsinainen nero näiden systeemien kanssa.

Aikaisemmilla Kubuntuilla en saanut mokkulaa toimimaan millään tasolla. Nyt on siis käytössä Ubuntu 10.04, mutta muuten voisi Kubuntu kiinnostaa enemmän.

Käytössä oleva mokkula on siis Huawein e160e.

73
Lieneekö tuo latausruutu oikea termi, vai onko kyseessä splashscreen tai jotain, mutta...

Ongelmani koskee sellaista asiaa, jotta kun näytönohjaimen ajurit asensin, niin käynnistettäessä tämä ubuntun latausruutu muuttui törkysuureksi resoluutioltaan. Ennen ajureiden asentamista ruutu oli siisti ja normaali. Lieneekö tähän ratkaisua, kuinka sen saisi taas toimiaan oikein?

Jossain keskustelussa oli aikaisemmin jotain tähän viittaavaa, mutta niillä ohjeilla ei homma toiminut yrityksistä huolimatta, vaan meni entistä sekavammaksi.

74
Täytyy taas aloittaa tämä ikuisuuskysymys, jotta lieneekö kellään tietoa toimiiko mokkulat ollenkaan tai jollakin tavalla säätämällä uusimmassa kubuntun versiossa? Kubuntu kiinnostaisi, mutta netti on mokkulan varassa ja ikuisuussopimuksista johtuen ainakin vielä jonkin aikaa. Aikaisemmissa versioissa en saanut toimimaan yrityksistä huolimatta.

Ja pieni lisäkysymys. Jos kde:n network manager ei mokkuloita tunnista, onko mahdollista käyttää tilalla gnomen vastaavaa?

75
Kiitoksia vinkeistä! Homma lähti toimimaan.

76
Moe!

Asentaessani lähestulkoon mitä tahansa winen kautta, antaa se alla olevan mukaisen viestin. Tämä ongelma on tullut vastaan oikeastaan nyt vasta ubuntu 10.04 64bit kanssa. Aikaisemmin 9.04:llä kaikki toimi ja asentui melko kivuttomasti.

"The file '/media/*.*' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit."

Osaako joku fiksumpi kertoa mitä tälle on tehtävissä? Käytän winea verrattain vähän, mutta spotifyn ja joidenkin vanhojen pelien kanssa eli jonkin verran. Kiitän näin etukäteen.

77
Minulla ei ole aavistustakaan varsinaisesti mitä tein, mutta kovalevy näemmä toimii nyt. Kiitoksia vinkeistä, näemmä ohjasivat kuitennii oikeaan suuntaan.

78
Montako ensisijaista osiota tuolla levyllä on?

Minen osaa sanoa muuta kun että se lacien ohjelmistoille varattu 10mt osio, ja 500gb osio joka ei jostain syystä tunnistu kun tuolla gpartedilla, eikä sielläkään saa sille tehtyä mitään. Lieneeköhän tuo 10mt osio se ensisijainen.

79
Olen hieman huono näissä, mutta yritin alustaa tuota 500gb osiota (tai osioida sitä) niin erroria pukkaa ja antaa tällaista viestiä:

Error creating partition: helper exited with exit code 1: In part_add_partition: device_file=/dev/sdc, start=373818368, size=499734043648, type=0x0c
Entering MS-DOS parser (offset=0, size=500107862016)
MSDOS_MAGIC found
looking at part 0 (offset 363333632, size 10484736, type 0x0c)
new part entry
looking at part 1 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 2 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 3 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
Exiting MS-DOS parser
MSDOS partition table detected
containing partition table scheme = 0
got it
got disk
new partition
Error: Too many primary partitions.
ped_disk_add_partition() failed

Tätä en osaa tulkita.

80
Levytyökalu muuten näyttää jotta tuolla tilaa olisi se 500gb tuon 10mt lisäksi. Jostain syystä pikakuvakkeella kovalevyn avatessa se ei vaan näin näytä.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5