Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - julio

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Ruuvasin näytönohjaimen paikoilleen, ja käynnistettäessä taas sama juttu, näyttö menee heti virransäästötilaan. Nyt ruuvasin sen taas irti ja homma toimii. Järjestelmä ei ilmeisesti jostain syystä tunnista tuota näytönohjainta ollenkaan. Liekö mahdollista asentaa noita ajureita etukäteen, ja sen jälkeen vasta ruuvata ohjain kiinni? Nythän se näyttää olevan melko hankalaa sen ollessa kiinni.

22
Kiitokset!

Näytönohjain on tosin tuo allekirjoituksessa mainittu, ja tämä ei aivan oikein toiminut järjestelmää asennettaessa usb:ltä. Lopulta ruuvasin sen irti ja käytin asennettaessa integroitua näytönohjainta, koska sekään ei tunnistunut kun tuo GTX970 oli kiinni. Nyt kuitenkin lopulta asennus onnistui. Vielä täytyy koettaa asentaa tuo nvidia paikoilleen, ja katsoa mitä se sanoo.

Tuo olikin Kubuntu 16.04 jota koetin asennella, oli näemmä päässyt sekaan kiroitusvirhe.

23
Moi!

Ostikon mukaisella ongelmalla siis. Koetin asentaa Ubuntu Gnome 16.04:n (kokeilin myös Kubuntu 10.04:ää) usb-tikulta, mutta alkuvalikon jälkeen näyttö meni virransäästötilaan, eikä siis näyttänyt mitään "try ubuntu without installing" -klikkauksen jälkeen. Koskaan ei vastaavaa ongelmaa ole ollut, olen nykyiselle koneelle asentanut muistitikulta järjestelmän ennenkin. Näytön tosin vaihdoin tässä joku viikko sitten, voiko sillä olla merkitystä? Näyttö on Lenovon L27Q.

Pikaisella haulla en vastaavaa tapausta kovin tuoreena löytänyt, siksi siis uutena aiheena. Onko muilla tullut samaa ongelmaa vastaan?

24


Oletko varma, että asennetut ohjelmat ovat tähän asti näkyneet? Kuten omassa viestiketjussani (Onko levykuvassa kubuntu-16.04.2-desktop-amd64.iso vikaa?) kerroin ne eivät minulla näkyneet asennuksen jälkeen, kun asensin nykyisestä levykuvasta 16.04.2. Sovellusvalikoima (plasma-discover) ei toiminut kun kokeilin levyä ilman asennusta. Miten olet nykyisen version asentanut? Jos se ei ole päivitys vaan suora asennus, niin kokeile miten asennuslevy (tai tikku) toimii kokeilutilassa.


Asensin järjestelmän viime syyskuussa, ja muistaakseni tuolloin vielä asennetut sovellukset näkyi, haku ei kyllä toiminut tuolloinkaan. Ratkaisin tämän ongelman juuri hetki sitten niin, että asensin Ubuntun software centerin. Se ainakin näyttää toimivan.

25
En löytänyt aikaisemmista keskusteluaiheista tätä tyyppiä joten teenpä uuden. Taannoin arvoin mikä linux -videoeditori olisi riittävän hyvä puolivakavaan tai vakavampaan videoeditointiin, ja monessa yhteydessä Kdenlive nousi melko korkealle. Yritin tuolloin myös hieman bongailla Kdenlivellä editoituja videoita esimerkin vuoksi, mutta huomasin että näitä melko harvoin verrattain osui silmään. KDE:n foorumilla on olemassa kyllä Kdenlive-galleria, mutta ajattelin että moinen voisi olla myös tällä foorumilla. Esimerkkivideoiden tarkastelu ainakin kävisi helpommaksi, ja olisi kiinnostavaa nähdä minkälaisia videoita harrastajat linux -ohjelmilla tekee.

Itse päädyin harkinnan ja kokeilun kautta Kdenliveen. Viimeisen vajaan parin vuoden aikana Kdenlive on ottanut minusta aimo harppauksen vakauteen, käytettävyyteen ym liittyen. Käytin aikaisemmin Adobe Premiere Elementsia, ja tähän verrattuna Kdenlive pystyy täysin samaan, ja jotkin asiat on tehty tässä jopa paremmin ja helpommaksi. Satojen eurojen ammattilaisohjelmiin en suoraan lähtisi suinkaan vertaamaan, mutta ilmaisuuteensa nähden Kdenlive on erittäinkin varteenotettava vaihtoehto vakavallekin videoharrastajalle tai vaikka puoliammattilaiselle. Ainakin minun mielestäni.

Tässä on pari täysin Kdenlivellä editoimaani musiikkivideota:

Juho Salmi & Suuri Voima - Raparperi: https://www.youtube.com/watch?v=caxYcMMI41c

Mantere - Kuoren alta: https://www.youtube.com/watch?v=lLwz7zWikGw

26
Hieman tätä aihetta nostan taas. Tätä ongelmaa en sinänsä ole tullut ajatelleeksi ollenkaan viime aikoina, kun lähinnä Synapticia käyttänyt, mutta kokeilin taas Discoveria pitkästä aikaa, ja tämä toimii tällä hetkellä entistä huonommin. Se ei näytä edes asennettuja sovelluksia. Tämähän luonnollisesti hieman aiheuttaa epäuskoa Kubuntu 16.04:ää kohtaan.

Tästä päästäänkin siihen, että olisiko suositeltavampaa käyttää jotain muuta työpöytää ubuntussa jatkossa? Jos Kubuntun kehitystyö on huonoilla kantimilla (viitaten edelliseen kommenttiin), niin mihin työpöytään kannattaisi kääntyä? Gnomesta ilmeisesti muodostuu oletustyöpöytä ainakin nyt Unityn tipahdettua pois. Lähinnä haen vakaata ja sulavaa toimivuutta, jota tietenkin Kubuntu on tarjonnut, vaikkakin nämä päivitysongelmat ja Discoveryn toimimattomuus hieman hiertää.

27
Ok, kiitoksia. Ei tuo sinänsä toimintaan vaikuta mitenkään. Ajattelin lähinnä jos sen vähän nätimmäksi saa. Vaikka ei sitä tosin tarvitse montaa sekuntia katsella kerrallaan. Video-editointia ja valokuvankäsittelyä teen, joten tarvitsee nuo suljetut ajurit olla käytössä. Muuten toimivat moitteetta.

28
Synapticin asensinkin, ja sitä em. syistä pääasiassa käyttänytkin. Lähinnä kummastuttaa tuo varsinaisen sovellusvalikoiman toiminta. Suurempi ongelma onkin tuo päivitysjuttu. Täytyy muistaa aina itse päätteellä hakea päivitykset säännöllisesti, kun järjestelmä ei niistä jostain syystä ilmoita.

29
Moi!

Tämä ongelma on käytännössä varsin pieni, mutta ajattelimpa kysyä silti. Käynnistysruudun resoluutio on jostain syystä järkyttävän suuri, tai pieni miten sen nyt ajattelee. Alkuun minulla oli hetken käytössä prosessorin oma näytönohjain, ja sillä käynnistysruutu näytti siltä miltä oletettavasti pitää, mutta kun asensin uuden näytönohjaimen (GeForce GTX970), muuttui tuo käynnistysruudun resoluutio malliin palikka. Eli tämä Kubuntun logo, joka käynnistettäessä ruutuun ilmestyy.

Kysymys onkin, osaako joku kertoa kuinka tämän voi muuttaa normaaliksi? Toimintaanhan tämä ei muuten vaikuta mitenkään, mutta mikäli tämänkin saa jotenkin korjattua, niin hyvähän se on sekin.

30
Moi!

Ongelmani koskee sellaista kummallisuutta, että minulla Kubuntu 16.04 ei olevinaan hae päivityksiä automaattisesti ollenkaan. Yleensä joudun nämä manuaalisti hakeman päätteen kautta, jonka jälkeen järjestelmä vasta ilmoittaa saapuneista päivityksistä.

Tuo Kubuntun sovellusvalikoima tuntuu myös toimivan jotenkin puutteellisesti. Siinä ei esimerkiksi hakutoiminto toimi ollenkaan, eli siis käytännössä saatavilla olevat sovellukset täytyy selata läpi jos jotakin haluaa sitä kautta asentaa. Onko joku törmännyt tällaisiin ongelmiin? Äkkiä en löytänyt foorumilta ainakaan vastauksia.

31
lshw -c display näyttää nyt näin:

WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display               
       description: VGA compatible controller
       product: GM204 [GeForce GTX 970]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: irq:126 memory:de000000-deffffff memory:c0000000-cfffffff memory:d0000000-d1ffffff ioport:e000(size=128) memory:df000000-df07ffff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.


Näyttäisi tuo nvidia-settings:kin käynnistyvän. Nyt ainakin näyttäisi siltä, että tämä oikein toimisi. Tosin tuota Secure Bootia en saanut pois päältä ollenkaan. Se näytti enabled", enkä tätä asetusta päässyt muuttamaan.

Mutta siis, nyt ainakin näyttäisi toimivan kuten pitää. Jostain syystä aikaisemmin tosin käynnistettäessä heitti resoluutioksi tuon 640x480, mutta saattoi johtua mun virheellisistä säätelyistä. Suurkiitokset tästä!

32
Ensimmäinen komento antoi tällaista:

rc  nvidia-370                                      370.28-0ubuntu0~gpu16.04.1                            amd64        NVIDIA binary driver - version 370.28
rc  nvidia-opencl-icd-370                           370.28-0ubuntu0~gpu16.04.1                            amd64        NVIDIA OpenCL ICD
rc  nvidia-prime                                    0.8.2                                                 amd64        Tools to enable NVIDIA's Prime
rc  nvidia-settings                                 370.28-0ubuntu0~gpu16.04.1                            amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics driver



Ja toinen tällaista:

WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display               
       description: VGA compatible controller
       product: Sky Lake Integrated Graphics
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 06
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915_bpo latency=0
       resources: irq:124 memory:de000000-deffffff memory:c0000000-cfffffff ioport:f000(size=64)
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.



33
Laitealue / Asus GeForce GTX 970 STRIX / Kubuntu 16.04
« : 13.10.16 - klo:18.53 »
Moi!

Olisiko kenelläkään hyvää ohjetta kuinka tuon otsikonmukaisen näytönohjaimen saisi kätevimmin toimimaan oikein Kubuntu 16.04:ssä? Olen paria ohjetta kokeillut, mitä nyt googlaamalla tuli vastaan, mutta en ole aivan varma onko mikään toistaiseksi osunut oikeaan. Ajurien hallinta ei myöskään automaattisesti löytänyt mitään ajureita tälle kortille. Viimeisellä koneen käynnistyskerralla resoluutio oli vaihtunut 640x480 kokoon, enkä saanut tätä vaihdettua isompaan. Ruuvasin näyttiksen nyt irti, kun tämä prosessorin oma tuntuu hieman varmemmin pelaavan peruskäytössä.

Kokeilujen myötä on tullut mieleen myös, mitä kaikkea turhaa tai väärää olen säädellessäni asennellut. Kuinka tämän voisi tarkistaa?

Onko siis kokemuksia tai ohjeita, onko tätä näyttistä edes mahdollista saada toimimaan kunnolla, vai täytyykö pistää myyntiin? Teen koneella video- ja valokuvaeditointia, joten hieman tehokkaampaa näytönohjainta käytännössä tarvitsen kuitenkin. Linuxin kanssa en nyt mikään aivan uusi käyttäjä ole, mutta vähemmän viime vuosina perusasentelun lisäksi olen mitään vastaavaa säädellyt.

34
Nostampa tällaisen aiheen taasen esille kun voisi olla ajankohtainen. On hieman aikojen saatossa unohtunut taas, kun ei sikäli ole ehtinyt säätää, mutta paluu Ubuntun pariin polttelisi. Liekö jollakin tiedossansa oikein kunnon palikkaohjeita kuinka otsikon mukainen tehtävä suoritetaan?

Kokeilin taas pitkästä aikaa, eli iMacissa on Mountain Lion käyttis, ja bootcampilla olen luonut Ubuntulle 50Gt osion. Ubuntu 12.04 olisi siis tarkoitus asentaa. Pääsen buuttaamaan kyllä live-cd:ltä, ja Ubuntu aukeneekin livecd-tilassa kyllä. Ongelma koskeekin lähinnä osiointiosuutta. Valitsen asennuksessa levyosioista bootcampilla Ubuntulle tekemäni 50Gt osion. Tässä kohtaa asennus valittaa, ettei kyseistä osiota voi käyttää, ja pyytää muokkaamaan osiointiosuudessa. Ilmeisesti Ubuntun omaa osiointiohjelmaa ei kannata asennuksessa käyttää, ainakaan maceille asennettaessa.

35
Ongelma koskee otsikon mukaista yhdistelmää. Eli tulostimen wifi-yhdistäminen ei onnistu millään. Usb-piuhan kanssa tulostin tunnistui, mutta langattomasti laitteet eivät toisiaan löydä. Brotherin sivuilla on ladattavissa ajurit kyllä, ja asennus on yritetty tehdä annettujen ohjeiden mukaisesti, eli:

http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/id/linux/en/download_prn.html#HL-2130

Kun yritän asentaa kyseistä ajuripakettia, pakettienasennus ohjelma herjaa seuraavanlaista:
"Tila: Virhe: Väärä arkkitehtuuri "i386"

Internetitse löytyi kuitenkin jostain maininta, että näillä ohjeilla pitäisi asentua ajurit sekä 32bit että 64bit järjestelmään.

Liekö jollakin kokemusta vastaavasta tilanteesta? Kiitoksia etukäteen.

36
Asensin kubuntu-desktopin. Kirjautumisruuduksi jäi tuo ubuntun oma, käynnistusruutuna näkyy kubuntun versio. Ei tämä nyt sikäli haittaa. Eipä sitä koneen käynnistymistä kauaa tarvitse katsella kuitenkaan.

37
Onko viisaammilla tietoa, onko kubuntu-desktop:a mahdollista asentaa ubuntuun niin, ettei ubuntun oma käynnistysnäyttö korvaudu kubuntun vastaavalla? Ongelma on sikäli pieni, lähinnä noissa on eroa vain väri, mutta haluaisin kuitenkin pitää tuon ubuntun violetin käynnistysruudun. Hakutoiminnoilla koetin etsiä onko jollain ollut vastaavaa kysyttävää, mutta enemmän nuo taisi koskea toisen desktopin poistamista kokonaan.

Käytössä on siis Ubuntu 12.04 64bit Unitylla. Unitya käytän pääasiassa kyllä, kun siitä sikäli tykkään, mutta kde:ta haluaisin kokeilla mielenkiinnosta taas pitkästä aikaa.

38
Täytyypä testailla. Ajattelin tosin alkuun kokeilla usb-tikulta toimivuutta, ja asentaa myöhemmin osx:n rinnalle. Ubuntua enemmän tykkään käyttää kuitennii. Bootcampin toimintaan en ole perehtynyt ollenkaan, mutta täytyy aloittaa tutustuminen.

Mikäli joku joskus miettii vastaavaa asiaa, niin boottaaminen usb-tikulta toimii silviissin, että käynnistäessä pitää pohjassa Option-näppäintä, eli minun tapauksessa vaseman puoleista alt- näppäintä, sieltä valitsee vaan usb:n.

Ubuntu 12:04 näytti tässä lyhyessä testissä toimivan ääniä lukuunottamatta. Toki testasin vain usb-tikulta, enkä näinollen juuri järjestelmää säädellyt.

39
Eli otsikon mukainen kokeilu itselläni käynnissä. Olen kokeillut hakeakin aiheesta infoa, mutta vaikuttaa kovin vaikeaselkoiselta. Ubuntua olen käyttänyt melko pitkään, mutta vuoden 2008 iMacin hankin ikäänkuin työkoneeksi käytettynä, ja nyt kiinnostaisi kokeilla Ubuntua osx:n rinnalla, tai ainakin kokeilla Ubuntua livetilassa usb-tikulta kuinka systeemit pelaa.

Tein siis tuttuun tapaan unetbootinilla liveusb:n ubuntu 12:04:stä, mutta en ymmärrä miten iMacin saa boottaamaan usb:n kautta pc:n tapaan. Liekö tähän sellaista hyvää yksinkertaista rautalankaopastusta ummikolle?

Tämä Applen maailma on minulle tyystin vieras, ja osx:n puolella teen melkeinpä ainoastaan musajuttuja, mutta Ubuntulla tekisin mieluusti kaiken muun.

40
Laitealue / Vs: 12.04 ja läppärin kuulokeliitäntä
« : 05.06.12 - klo:15.50 »
Mainittakoon tässä, että Fedora 17 testattuna usb-tikulta äänisysteemit toimi kuten pitää. Ubuntulla en ole saanut mokomaa toimimaan. Ei 64bit, eikä 32bit versioilla.

Sivuja: 1 [2] 3 4 5