Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - julio

Sivuja: [1] 2
1
Moi!

Jostain syystä nyt viime aikoina on tahtonut olla ongelmia näiden video-editoreiden kanssa. Kdenlivestä siirryin Oliveen, joka osoittautui monessa suhteessa vallan päteväksi editoriksi. Työstövaiheessa ei ongelmia juurikaan esiintynyt paria satunnaista pientä lukuunottamatta, mutta projektia exportatessa sitten tulikin.

Eli, Olive kyllä rendaa projektin tiedostoon, mutta valmis tiedosto on käytännössä rikkonaista kuvaa ja kummallistä pikselimössöä. Siitäkin huolimatta että asetukset pitäisi olla kaikin puolin oikein, ja vedoksen laatuasetukset täpöillä (eli 0-5). Onko joku törmännyt vastaavaan ongelmaan, ja mitä sille olisi tehtävissä? Koetin löytää vastausta Oliven sivuilta yms foorumeilta, mutten löytänyt mainintaa tällaisesta ongelmasta.

2
Moi!

Alustuksena ongelmaan seuraavaa. Olen käyttänyt Kdenliveä joitakin vuosia, ja ajoittaisista bugailuista huolimatta sen parissa työskentely on kuitenkin pääasiassa onnistunut. Nyt videota editodessani Kdenlive 18.**:ssa ilmeni kummallisia bugeja, jotka teki sen lähes käyttökelvottomaksi. Esim kaikki aikajanan asetukset ei tallennu, kun ohjelman sulkee ja avaa myöhemmin uudestaan. Usein avatessa aikajanalle myös ilmestyy jotain random klippejä, joita on aikaisemmin sieltä poistanut. Usein teki myös sitä, että kun klippiä aikajanalla leikkasi tai pidensi, hävisi leike aikajanalta kokonaan. Aikajanalle ilmestyi myös joitakin "haamuklippejä", jotka ei siis aikajanalla näkynyt, mutta täytti tilan kuitenkin.

Noh, ajattelin tämän kanssa tovin painiskeltuani päivittää versioon 19.**, jota ainakin ohjelman sivuilla kehuttiin vakaammaksi. Tämän kanssa ilmeni vaan sitä, että ohjelma ei löydä järjestelmäkovon lisäksi muita kovalevyjä ollenkaan. Minulla projektit ja tiedostot on erillisellä kovalevyllä. Lisäksi 19.** ei tunnista Kdenlive 18.** luotuja projekteja. Onko joku kokenut vastaavaa?

Mainittakoon, että edellisen kerran työskentelin Kdenliven 18.** kanssa kesäkuussa, eikä silloin merkittäviä ongelmia ilmennyt.

3
Moi!

Tulin lunastaneeksi GOG-pelikaupasta legendaarisen Heroes of Might and Magic 3:n, mutta asentamisen kanssa ilmeni hieman ongelmia. Tai ei edes mitenkään hieman, kun asennus ei suostu käynnistymään ollenkaan. Kyseinen peli löytyy PlayOnLinuxin listoilta suoraan, mutta ohjelma herjaa vain "vakavasta ongelmasta". Sama tapahtuu, vaikka lataa pelin PlayOnLinuxin valikosta, tai lataa suoraan tietokoneelle kaupasta. Osaako joku kertoa mistä tässä lienee kyse?

Käyttiksenä on Kubuntu 16.04, ja PlayOnLinuxin versio on 4.2.10.

4
Moi!

En ainakaan yhtäkkiä löytänyt riittävän selkokielistä ohjetta tämänmoiseen asiaan, mutta... Ongelma on seuraavanlainen. Asensin 4Tb lisäkovalevyn tietokoneelle, ja sain sen formatoitua (ext4). Kovalevylle en saa kuitenkaan mitään tallennettua, tiedostoa siirrettäessä tulee vain ilmoitus, että "Käyttö kielletty. Tiedostoon kirjoittaminen epäonnistui". Lisäksi kovalevylle on formatoinnin yhteydessä ilmestynyt kansio "lost+found". Kuinka tähän kovolle olisi mahdollista päästä käsiksi?

Sen verran tähän vielä, että "ominaisuudet" -täpän kautta ei pääse käyttöoikeuksia muuttamaan. Siellä näyttää käyttäjän kohdalla lukevan "root".

5
Moi!

Liekö muilla vastaavaa ongelmaa, mutta siis minulle ei ole järjestelmä tarjonnut vielä päivitystä uuteen Kubuntuun. Olen kokeillut päivittää myös päätteellä. Hätäilenkö vain, vai tuleeko tämä vasta  myöhemmin päivitystarjontaan?

6
Liekö kellään tullut viime aikoina latenssiongelmia vastaan otsikon mukaisen äänikortin kanssa? Minulla tämä jostain syystä alkoi vaivaamaan ihan lähiaikoina, aikaisemmin toimi moitteetta. Käytössä on tällä hetkellä Kubuntu 16.04, mutta tovi sitten oli hetken Ubuntu Gnome 16.04. Muistikuva on että olisi kummallakin työpöydällä toiminut kyllä.

7
Moi!

Ostikon mukaisella ongelmalla siis. Koetin asentaa Ubuntu Gnome 16.04:n (kokeilin myös Kubuntu 10.04:ää) usb-tikulta, mutta alkuvalikon jälkeen näyttö meni virransäästötilaan, eikä siis näyttänyt mitään "try ubuntu without installing" -klikkauksen jälkeen. Koskaan ei vastaavaa ongelmaa ole ollut, olen nykyiselle koneelle asentanut muistitikulta järjestelmän ennenkin. Näytön tosin vaihdoin tässä joku viikko sitten, voiko sillä olla merkitystä? Näyttö on Lenovon L27Q.

Pikaisella haulla en vastaavaa tapausta kovin tuoreena löytänyt, siksi siis uutena aiheena. Onko muilla tullut samaa ongelmaa vastaan?

8
En löytänyt aikaisemmista keskusteluaiheista tätä tyyppiä joten teenpä uuden. Taannoin arvoin mikä linux -videoeditori olisi riittävän hyvä puolivakavaan tai vakavampaan videoeditointiin, ja monessa yhteydessä Kdenlive nousi melko korkealle. Yritin tuolloin myös hieman bongailla Kdenlivellä editoituja videoita esimerkin vuoksi, mutta huomasin että näitä melko harvoin verrattain osui silmään. KDE:n foorumilla on olemassa kyllä Kdenlive-galleria, mutta ajattelin että moinen voisi olla myös tällä foorumilla. Esimerkkivideoiden tarkastelu ainakin kävisi helpommaksi, ja olisi kiinnostavaa nähdä minkälaisia videoita harrastajat linux -ohjelmilla tekee.

Itse päädyin harkinnan ja kokeilun kautta Kdenliveen. Viimeisen vajaan parin vuoden aikana Kdenlive on ottanut minusta aimo harppauksen vakauteen, käytettävyyteen ym liittyen. Käytin aikaisemmin Adobe Premiere Elementsia, ja tähän verrattuna Kdenlive pystyy täysin samaan, ja jotkin asiat on tehty tässä jopa paremmin ja helpommaksi. Satojen eurojen ammattilaisohjelmiin en suoraan lähtisi suinkaan vertaamaan, mutta ilmaisuuteensa nähden Kdenlive on erittäinkin varteenotettava vaihtoehto vakavallekin videoharrastajalle tai vaikka puoliammattilaiselle. Ainakin minun mielestäni.

Tässä on pari täysin Kdenlivellä editoimaani musiikkivideota:

Juho Salmi & Suuri Voima - Raparperi: https://www.youtube.com/watch?v=caxYcMMI41c

Mantere - Kuoren alta: https://www.youtube.com/watch?v=lLwz7zWikGw

9
Moi!

Tämä ongelma on käytännössä varsin pieni, mutta ajattelimpa kysyä silti. Käynnistysruudun resoluutio on jostain syystä järkyttävän suuri, tai pieni miten sen nyt ajattelee. Alkuun minulla oli hetken käytössä prosessorin oma näytönohjain, ja sillä käynnistysruutu näytti siltä miltä oletettavasti pitää, mutta kun asensin uuden näytönohjaimen (GeForce GTX970), muuttui tuo käynnistysruudun resoluutio malliin palikka. Eli tämä Kubuntun logo, joka käynnistettäessä ruutuun ilmestyy.

Kysymys onkin, osaako joku kertoa kuinka tämän voi muuttaa normaaliksi? Toimintaanhan tämä ei muuten vaikuta mitenkään, mutta mikäli tämänkin saa jotenkin korjattua, niin hyvähän se on sekin.

10
Moi!

Ongelmani koskee sellaista kummallisuutta, että minulla Kubuntu 16.04 ei olevinaan hae päivityksiä automaattisesti ollenkaan. Yleensä joudun nämä manuaalisti hakeman päätteen kautta, jonka jälkeen järjestelmä vasta ilmoittaa saapuneista päivityksistä.

Tuo Kubuntun sovellusvalikoima tuntuu myös toimivan jotenkin puutteellisesti. Siinä ei esimerkiksi hakutoiminto toimi ollenkaan, eli siis käytännössä saatavilla olevat sovellukset täytyy selata läpi jos jotakin haluaa sitä kautta asentaa. Onko joku törmännyt tällaisiin ongelmiin? Äkkiä en löytänyt foorumilta ainakaan vastauksia.

11
Laitealue / Asus GeForce GTX 970 STRIX / Kubuntu 16.04
« : 13.10.16 - klo:18.53 »
Moi!

Olisiko kenelläkään hyvää ohjetta kuinka tuon otsikonmukaisen näytönohjaimen saisi kätevimmin toimimaan oikein Kubuntu 16.04:ssä? Olen paria ohjetta kokeillut, mitä nyt googlaamalla tuli vastaan, mutta en ole aivan varma onko mikään toistaiseksi osunut oikeaan. Ajurien hallinta ei myöskään automaattisesti löytänyt mitään ajureita tälle kortille. Viimeisellä koneen käynnistyskerralla resoluutio oli vaihtunut 640x480 kokoon, enkä saanut tätä vaihdettua isompaan. Ruuvasin näyttiksen nyt irti, kun tämä prosessorin oma tuntuu hieman varmemmin pelaavan peruskäytössä.

Kokeilujen myötä on tullut mieleen myös, mitä kaikkea turhaa tai väärää olen säädellessäni asennellut. Kuinka tämän voisi tarkistaa?

Onko siis kokemuksia tai ohjeita, onko tätä näyttistä edes mahdollista saada toimimaan kunnolla, vai täytyykö pistää myyntiin? Teen koneella video- ja valokuvaeditointia, joten hieman tehokkaampaa näytönohjainta käytännössä tarvitsen kuitenkin. Linuxin kanssa en nyt mikään aivan uusi käyttäjä ole, mutta vähemmän viime vuosina perusasentelun lisäksi olen mitään vastaavaa säädellyt.

12
Ongelma koskee otsikon mukaista yhdistelmää. Eli tulostimen wifi-yhdistäminen ei onnistu millään. Usb-piuhan kanssa tulostin tunnistui, mutta langattomasti laitteet eivät toisiaan löydä. Brotherin sivuilla on ladattavissa ajurit kyllä, ja asennus on yritetty tehdä annettujen ohjeiden mukaisesti, eli:

http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/id/linux/en/download_prn.html#HL-2130

Kun yritän asentaa kyseistä ajuripakettia, pakettienasennus ohjelma herjaa seuraavanlaista:
"Tila: Virhe: Väärä arkkitehtuuri "i386"

Internetitse löytyi kuitenkin jostain maininta, että näillä ohjeilla pitäisi asentua ajurit sekä 32bit että 64bit järjestelmään.

Liekö jollakin kokemusta vastaavasta tilanteesta? Kiitoksia etukäteen.

13
Onko viisaammilla tietoa, onko kubuntu-desktop:a mahdollista asentaa ubuntuun niin, ettei ubuntun oma käynnistysnäyttö korvaudu kubuntun vastaavalla? Ongelma on sikäli pieni, lähinnä noissa on eroa vain väri, mutta haluaisin kuitenkin pitää tuon ubuntun violetin käynnistysruudun. Hakutoiminnoilla koetin etsiä onko jollain ollut vastaavaa kysyttävää, mutta enemmän nuo taisi koskea toisen desktopin poistamista kokonaan.

Käytössä on siis Ubuntu 12.04 64bit Unitylla. Unitya käytän pääasiassa kyllä, kun siitä sikäli tykkään, mutta kde:ta haluaisin kokeilla mielenkiinnosta taas pitkästä aikaa.

14
Eli otsikon mukainen kokeilu itselläni käynnissä. Olen kokeillut hakeakin aiheesta infoa, mutta vaikuttaa kovin vaikeaselkoiselta. Ubuntua olen käyttänyt melko pitkään, mutta vuoden 2008 iMacin hankin ikäänkuin työkoneeksi käytettynä, ja nyt kiinnostaisi kokeilla Ubuntua osx:n rinnalla, tai ainakin kokeilla Ubuntua livetilassa usb-tikulta kuinka systeemit pelaa.

Tein siis tuttuun tapaan unetbootinilla liveusb:n ubuntu 12:04:stä, mutta en ymmärrä miten iMacin saa boottaamaan usb:n kautta pc:n tapaan. Liekö tähän sellaista hyvää yksinkertaista rautalankaopastusta ummikolle?

Tämä Applen maailma on minulle tyystin vieras, ja osx:n puolella teen melkeinpä ainoastaan musajuttuja, mutta Ubuntulla tekisin mieluusti kaiken muun.

15
Laitealue / 12.04 ja läppärin kuulokeliitäntä
« : 08.05.12 - klo:22.10 »
Eli nyt havaitsin sellaisen pulman, että kun kuulokkeet on liitetty kuulokeliitäntään, äänet eivät katkea läppärin omista kaijuttimista. Liekö kellään ratkaisua tämännäköiseen ongelmaan? Jos en aivan väärin muista, sama juttu oli 11.10 kanssa, muttei 11.04:n.

16
Kertokeehan viisaammat, kun on käynyt otsikonmukainen ongelma. Uusimmalla Ubuntulla (12.04, 64bit) ei enää läppäriin integroitu web-kamera enää toimikaan. Järjestelmä ei siis tunnista mokomaa ollenkaan. Aikaisemmilla Ubuntuilla tämä on toiminut moitteetta.

Läppärinä on fujitsu-siemens amilo sa3650.

Muuten kaikki toimii kuten pitää.

17
Elikäs. Mulla on asennettuna otsikonmukainen paketti otsikonmukaisessa järjestelmässä. Ongelma on, että raw-kuvien kohdalla ei kuitenkaan pikkukuvat näy kansiossa. Aikaisemmilla Ubuntun versioilla (ainakin 10.04 ja 11.04) moinen paketti vielä toimi kuten piti. Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta asiasta?

18
Eli käynnistettäessä herjaa seuraavanlaista:

"Vakava virhe
MLT:n SDL-moduulia ei löydy. Tarkista MLT-asennus.
Kdenlive ei toimi ennen tämän ongelman korjaamista."

Aikaisemmilla versioilla on toiminut mokoma kyllä. Kokeilin uudelleen asennusta ja uudelleen käynnistystä ym, mutta samaa sanoo yhä. Onko jollain viisaalla hyvää vinkkiä tähän?

19
Ongelma siis koskee ostikonmukaista aihetta. Rinnakkain on nyt omilla osioillaan Ubuntut 11.10 ja 10.04, ja haluaisin tuon 10.04:n pois kokonaan, ja sen viemän levyosion yhdistää tuon 11.10:n osioon. Liekö tämä mahdollista nätisti, vai täytyykö asentaa tuo 11.10 uudestaa ja alustaa kovalevy osiot poistaen?

20
En löytänyt äkkiseltään ratkaisua tähän haulla, mutta otsikon mukainen ongelma siis kyseessä. En ole onnistuneesti saanut spotify kuvaketta pysymään palkissa. Asennusvaiheessa toki työpöydälle jää pikakuvake ja sen pystyi kopioimaan unityn sivupalkkiin, mutta jos kuvakkeen työpöydältä poisti, hävisi kuvake myös sivupalkista. Jälkeenpäinhän sivupalkissa ei näy spotifyn avatessa muuta kuin winen viinilasikuvake. Liekö jollain nasevaa ratkaisua tällaiseen pikkujuttuun?

Sivuja: [1] 2