Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Carlinho

Sivuja: 1 [2] 3
21
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 07.01.11 - klo:21.01 »
Niin ja mainitsemati jäi vielä sekin, että kone tekee täysin samaa kun "kokeilee ubuntua asentamatta sitä", eli niinkus suoraan levyltä. Pikkuhetken pysyy työpöytä näytöllä ja sitten vilahtaa jotkut erroritekstit mitä ei kerkeä lukea ja näyttö on taas pimeä.

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 06.01.11 - klo:01.29 »
Eikun juuri siis toisinpäin, ensin tuli ongelmia, sitten aloin etsimään ratkaisua ja asensin kakkaa mikä vain pahensi tilannetta.

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 06.01.11 - klo:01.18 »
Kyseinen ongelma oli täysi blackout 5-20min välein, ei tummenemisia, vain ja ainoastaan täysi yö, aivan kuin virrat olisi poissa koko näytöstä. Eikä muuttunut miksikään muuten kuin boottaamalla.

Tällä haavaa en saa enään käyntiin koko ubuntua näkyville ollenkaan, kun menin päivittämään tuon xorg:n. Tuon päivityksen jälkeen ruudulla pyörii näytön oma varoitusikkuna missä lukee että tulosignaalia ei tueta. Uudelleen asennukseksi meni sitten taas.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 06.01.11 - klo:00.57 »
ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ!!!
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

(Jotkut foorumit neuvoi tekemään näin, näyttö on bootin jälkeen täysin pimeä lopullisesti.)

25
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:19.54 »
Näyttötestit menee suteen kaikki jos niitä yrittää. Pitäiskö tähän tumpata joku xFree näyttöajuri tms?

26
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:19.19 »
Tässähän on järjestelmän lokitiedostojen katselin...näkiskö siitä jotenni mitä juuri äsken tapahtui? Järjestelmä->Ylläpito->Lokitiedostojen katselin.

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:19.04 »
Molemmat virransäästönappulat siis kohdassa "ei koskaan", ja näytönsäästäjästä myös molemmat ruksit pois että se ei varmasti ole päällä.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:18.59 »
Ei toiminut, sama musta ruutu yhä uudestaan.

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:18.43 »
Katsotaan sanoi tohtori, siellähän oli 30min juuri mainitsemassasi kohdassa. Kuulostaisi järkeenkäypältä.

30
Ubuntu tietokoneissa / 10.04 Black Screen.
« : 05.01.11 - klo:18.29 »
Hei.

Olen käyttänyt Lucid Lynx:iä nyt tovin aikaa, asentanutkin sen kyseisen ongelman vuoksi jo uudelleen, mutta sama jatkuu. Vaikka muita ohjelmia ei ole auki kuin mozilla firefox, niin kesken netin selailun näyttö vaan menee mustaksi kuin yö. Aivan kuin jokin näytönsäästäjä pärähtäisi päälle, kun kone kerran jää rullaamaan, mutta ei lähde etenemään muuten kuin boottaamalla. Näytösäästäjä muuten on asetettu pois päältä. Ken osaisi vastata?

31
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kotisivut pystyyn.
« : 24.02.10 - klo:21.16 »
En nyt aivan tiedä soveltuuko tarpeisiisi, mutta WordPressillä pääsee jo hyvin pitkälle: www.wordpress.org

Tämä vihje johdatti "Tanelin" Joomlan ja Drupalin jäljille. Jälkimmäisellä toteutettuja sivustoja näyttää olevan aika isoillakin puljuilla, joten meitä "Taneleita" tuntuu olevan vissiin "paremmissakin piireissä".

32
Ubuntu tietokoneissa / Kotisivut pystyyn.
« : 22.02.10 - klo:23.41 »
Onkohan nykyaikana jo olemassa sellasta ilmasta softaaa millä "Tanelikin" osaa tehdä nettisivut? Silleen niinkun että ei tarvisi edes nähdä sitä koodia siellä jossain, sen kun lätkis kuvat pöytään ja tekstit päälle. Vähän niinkuin koneelle ladattava kotisivukone. Kiitoksia vastauksesta etukäteen, ja anteeksi tyhmyyteni. :)

33
Ubuntu tietokoneissa / Monon käyttökokemuksia.
« : 15.02.10 - klo:12.12 »
Heipähei,

Aiheesta ei vielä kovin paljoa ollut keskusteluja, joten päätin perustaa uuden keskusteluareenan "monolle", näin laskisen kunniaksi.

Elikkäs asiaan. Haluaisin kuulla kokemuksia ihmisiltä jotka ovat käyttäneet monoa, ja saaneet sillä jotain merkittävän hyödyllistä aikaiseksi. Elikkä hyödyllisellä tarkoitan tässä tapauksessa jonkin puhtaasti mikkisoftalle suunnitellun ohjelman ongelmattomatonta ajamista linux:ssa.

Itselläni haaveena olisi saada lopullinen naula arkkuun wintoosan käytössä, ja saada 3D-cad ohjelmat pyörimään moitteetta linux alustalla. Testailin asiaa keväällä 2009 winen ja crossoverin avulla. Tuolloin testattavina ohjelmistoinani olivat Inventor, ProE, Solidworks, Rhino3D, etc...tavanomaisimmat suunnittelutyössä käytettävät 3D sovellukset.

Yksikään ohjelmistoista ei asentunut niin että se toimisi moitteettomasti jokapäiväisessä työskentelyssä. Useat ohjelmista kaatuivat juuri tuohon .net ongelmaan, minkä monon toivoisin nyt korjaavan. Linux:lle on toki olemassa omiakin cad ohjelmia, mutta olisi suhteellisen kiva asentaa koneelle niitä ohjelmia mitä työpaikallakin käytetään.

Lähden, nyt yrittämään asentaa ykköskoneelleni ubuntut, monot, sun muut kilkkeet ja kokeilemaan uusiksi noiden edellämainittujen ohjelmien asentamista. Raportoin asiasta tänne jos onnistun ja miten onnistuin. Jos olette tehneet vastaavanlaisia hommeleita niin jakakaapa kokemuksianne. Kiitoksia vastauksista jo etukäteen ja aurinkoisia hiihtokelejä.

34
samoja ongelmia ollut mullakin ton soittimen kanssa, tähän asti pärjännyt 24000 mp:sen kanssa rytmilaatikolla mutta 9.04 myötä tulee ärsyttäviä "hae liitännäisiä'" ikkunoita mitään kuitenkaan löytämättä. nyt olen käyttänyt Quod Libet-soitinta, hieman hidas mutta pärjää hyvin isonkin musiikki-kirjaston kanssa. 

Itselläni oli sama ongelma rytmilaatikon kanssa, mutta kun perkkasin musakansioista pois imutuksien mukana tulleet *.nfo, *.txt, *.m3u jne tiedostot veks niin homma toimii huomattavasti mukavemmin.

35
Multimedia ja grafiikka / Vs: 3D-suunnittelu ubuntulla
« : 28.07.09 - klo:17.59 »
Heipähei.

Olen totaalisen kiintynyt käyttämään ubuntua kotikoneellani. Olisi miltei täydellistä päästä wintoosasta eroon täysin ja kyetä tekemään työtkin vapailla lisensseillä.

Työni on tavanomaista insinöörin koneensuunnittelutyötä. Koneensuunnitteluun ei tietääkseni edelleenkään ole olemassa yhtään opensource ohjelmaa joka ei olisi täysin kädetön ja venäjältä verrattuna esim. Inventoriin, Solidworksiin jne...

Onko kukaan kuullut vieläkään että tähän asiaa olisi tulossa mahdollisesti muutos? Olisi nääs aika iso aukko täytetty jos linuxille olisi olemassa yksikään opensource ohjelmisto jolla voisi täysin kivuttomasti piirtää sketchin, pursottaa 3D kappaleen ja tehdä siitä 2D piirustukset ilman turhaa koodaamista ja säätämistä. Tarkoitan tällä sitä että ohjelman käytön siis ymmärtäisi varsin pienellä koulutuksella 30 vuotta piirustulaudan ääressäkin viettänyt suunnittelija.



Ps: Koneensuunnittelusta tietämättömille => Tämä ei nyt sitten niinkun mitenkään liity blenderiin tms. animaatiojuttuihin.

36
Jeps.

Samaa koodia pukkaa kun jäi OpenOfficen asennus kesken virtakaapelin lähdettyä irti läppäristä kesken asennuksen. Nyt ei purase mikään noista koodeista ja samaa virheilmotusta tuuppa kokoajan. Ei kykene jatkamaan asennusta loppuun, eikä liioin poistamaan edellistä asennusta, mitä tässä tekisi?

37
Laitealue / Vs: Mokkula GlobeTrotter
« : 26.07.09 - klo:15.15 »
Jepskukkuu.

Helpoin keino löydetty kikkailla mokkulayhteys ubuntustudioon.

Nakkaapi vaan perusubuntun cd:n pesään ja sudo apt-get install network-manager-gnome. Asennuksen jälkeen kone pyytää boottaamaan. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen hyppääkin jo ubuntustudiossa ikkuna naamalle missä on lista palveluntarjoajista. That´s it. Uskon että sama kikka voi päteä vanhempiinkin studion versioihin, ei tarvii ihmetellä noita configurointirivejä sen koommin.

38
Laitealue / Vs: Mokkula GlobeTrotter
« : 26.07.09 - klo:11.09 »
Terttu.

Asentelin juuri (toiselle)koneelleni tuon uusimman ubuntu studion ja vähän meinaa syödä miestä kun ei saa nettiä toimimaan. Tässä keskustelussa aiemmin DNA mokkulaa oli viritelty tuohon ubuntu studion 8.10 versioon. Eikö tämä homma nyt sitten toimi vielä 9.04:ssäkään ubuntu studiossa? Vaikka normi 9.04 ubuntussa homma toimii täysin moitteetta.

Eikö näiden ubuntun ja ubuntu studion pitäisi olla ominaisuuksiltaan muuten aika identtiset lukuunottamatta noita studiossa olevia kuvan ja äänen editointiin mukauteltuja ohjelmistoja yms. valmiiksi asennettuja plugineja.

Jos joku tietää helpon tien ratkaista tämä ongelma, niin kiitoksia jo etukäteen. Muussa tapauksessa odottelen seuraavaa LTS versiota ja toivon parasta.

39
Mitä olen tässä vuosien varrella lukenut ja olevinaan ymmärtänyt niin osaaville ja taitajille Ubuntu on vaan "liian" helppo ja vakaa. Ei siis haastetta mihinkään suuntaan.
Jotkut haluaa että on jotain mitä säätää ja ropata - tämä ei tarkoita ettei ne muut distrot toimi.
[/quote]

Näin minä vähän ajattelinkin että asian laita varmaankin on. Menee vähän saman kaavan mukaan kuin musiikkipuolella, alan miehet ei kuuntele menestyviä bändejä vaan pelkästään omia juttujaan... :)

Kiitoksia vielä kerran hyvistä vastauksista, koetan täten asettua rauhaisasti lauteille etten aiheuta meteliä "nyyppärinä". :) Pyrin noudattamaan kaikkia sääntöjä, etenkin kohtaa 7) Kunnioita, ole yhteistyöhaluinen ja hienovarainen.

40
Noni,asiaa. Mites tuon ubuntun tehokkuuden puolesta sitten? Onko sitä viritelty nykypäivinä jo niin paljon että se kohta vaatii koneelta yhtä paljon resursseja kuin mikkisofta? Kun nuo jotkut itseäni viisaammat sellasta vähän manailivat ja tuota archia yrittivät pakkosyöttää.

Kiitoksia näistä edellisistä vastauksista jo, selvensivät jo hieman ajatuksia asiasta.

Sivuja: 1 [2] 3