Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lauritx

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14
241
Mistäköhän mahtaa johtua että skype tilttaa välillä totaalisesti.  Näkyy siis niin että se nostaa prosessorin käytön 100% ja pysyy siellä kunnes väkisin tappaa skypen.
Skypen uudelleen käynnistys ja taas toimii oikein. 
Se siis tilttaa välillä monta kertaa päivässä ja välillä vain kerran
Olen itse koittanu selvittää tuota ongelmaa mutta omat aivot ei riitä.

Skype 4.0 kyseessä ja sama ongelma oli vanhalla versiolla kanssa.  Ongelma ei siis poistunut skypen päivittämisellä.

Mitään ideaa miten voisi ongelmaa lähteä metsästämään?

Mitä top komento sanoo? Eli mikä prosessi syö tehoja. Taas jos vika on skypen asetuksissa niin "rm -rf .Skype" ja kirjautuu uudestaan. Molemmat komennot käyttäjänä.

242
No mikäs "stock" asennus se tuollainen on? Aika kaukana siitä.

No mitäs toi "stock" tarkottaa? Halusin vaan kokeilla mikä vaikutus tolla on kun kaikki laittaa mahdollisimman kevyeksi.

243
Sanoisin kyllä itse tosiaan, että Unity tai Gnome shell vaatii koneelta merkittävästi paljon enemmän, kuin vanha Gnome.

On itellä tällä hetkellä semmonen puoli tehokas kone jossa kyllä gnome kolme hyvin toimii, pilkoin siittä osion ja asensin gentoon minimaalisilla use flageilla ja openboxin  ilman mitään herkkuja niin tää kone lentää.

244
Joka tapauksessa Lubuntu jättää enemmän koneen resursseja itse ohjelmille.

Parin vuoden takaa, mutta eivät nuo työpöytien vaatimukset ole tuosta muuttuneet.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_desktop_vitals&num=1

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Oliskohan gnome kolmonen unitylla tai gnome-shellillä jonkin verran raskaampi. Ainakin 3d peleissä kuten foobillard sen huomaa heikommalla näytönohjaimella. Eli tökkii.

Ja jos haluaa oikein kevyen niin openbox yksinään: http://wiki.ubuntu-fi.org/Openbox-opas

245
Miten tää voi olla niin vaikea laji? Googlettanu ihan huolella asiaa ja foorumeilla on kyllä asiaa ja vaikka vallan mitä, mut ei mitään semmoista järkevää ratkaisua oo. Tai ainakaan simppeliä. Tai semmoista mikä toimis silleen aikuisten oikeesti

http://askubuntu.com/questions/28052/how-do-i-create-a-video-dvd-from-vob-files

Ja kun saa sen iso imagen valmiiks sen voi polttaa imagena vaikka braserolla.

246
DeVeDellä pitäisi onnistua. Muunna sillä sen ensin dvd:ksi, sitten poltat normisti.

LISÄYS: Jaa, enpä tiedä sittenkään. DeVeDe otti kyllä auliisti vob:in vastaan ja teki operaation ilman mitään nootteja, mutta tuloksena oli pelkkää mustaa.

Eikös deveden pitäs osata kaikista tehdä millä mplayer toimii. Ehkä joku kodekki puuttu. Toinen on avidemux. 

247
Youtube toimii komeesti htlm5 jutskalla mutta areena ei näy yhtään avoimilla. Tuli kokeiltua joulunaikaan.

248
Mikäli ymmärsin oikein kokeilit ulkoisella näytöllä. Jos siinä sama vika niin sitte melko varmasti emolevy tai näytönohjain. Vielä kannattas kokeilla että ottaa muistin kerrallaan irti ja koittaa käynnistää.

249
Moi,

Nyt on saatu kone piuhan päähän ja langallinen yhteys toimii siis normaalisti. Asensin muiden päivitysten lisäksi tuon ehdotetun firmware -installerin mutta sama tilanne jatkuu, eli wlan-yhteyttä ei ole. Ongelma on lähinnä se, että mistä saan koneen näyttämään listan kantoalueella olevista verkoista? Jos saisin listan josta voisin valita oman verkkoni onnistuisi yhteyden muodostaminen varmasti ongelmitta. Nyt kun avaan Verkkoyhteydet -ikkunan, ei langattoman yhteyden muodostaminen onnistu kuin Lisää -toiminnon kautta, johon pitää manuaalisesti osata syöttää kaikki tarvittavat tiedot. Ja tätä en todellakaan hallitse.

Helppiä, pliis!

Eikös laiteajurit ehdota broadcom_sta ajuria asennettavaksi. Tosin kyllä b43 ajurinkin pitäisi toimia.

250
http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Lenovo_Thinkpad_Edge_13_AMD

Tossa gentoo wikissä samalle näyttikselle neuvotaan radeon ajuria ja galliumia prhaan suorituskyvyn saamiseksi.

251
Kiitos Antti!

Sain tuon nyt tehtyä. Mutta silti nyt kun käynnistän koneen ja grubissa painan normipuolelle niin ruutu pysyy pimeenä.. hmm

Asensin toisen linux mintin toiselle osiolle. Onnistuuko tiedostojen siirto osiolta toiselle? Ja sitten voisin poistaa viallisen mintun? Näin funtsin, koska mulla ei ole ulkoista kovalevyä..

Muita ideoita?

http://www.ubuntugeek.com/ubuntu-tiphow-to-removeinstall-and-reconfigure-xorg-without-reinstalling-ubuntu.html

Sori en huomannut että oli jo vastaava linkki aikasemmin.

252
Yleistä keskustelua / Vs: KDE(4) vs Trinity (KDE3 fork)
« : 16.11.11 - klo:21.31 »
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin KDE3 on edelleen se kaikkein pisimmälle ajateltu työpöytäratkaisu, johtuen pitkälti Konqueror (tiedosto)selaimen monipuolisuudesta, jota vastaavaa ei uudemmissa löydy.
Itsellä ollut kanssa käsitys siitä, että Konqueror oli KDE 3:lle ylpeydenaihe. Olisi kuitenkin kiinnostunut tietämään, mitä sillä pystyi tekemään mitä nykyään Konquero/Dolphin ei osaa?

Ehkä se paha maku kde neljästä tuli siinä että se pantiin niin keskeneräsenä ulos. Esim vaikka gnome kolmeenkin on tehty isot muutokset niin on kumminki heti julkaisusta asti ollut ihan käytettävä. Nyt laitoin just imurointiin opensusen 12.1 kde version. Lataan sen muistitikulle ja testailen.

253
Yleistä keskustelua / Vs: KDE(4) vs Trinity (KDE3 fork)
« : 16.11.11 - klo:14.37 »
Kiintoisa vertailu:

http://www.datamation.com/open-source/kde-vs.-trinity-is-one-really-better-1.html



Huomasin ajat sitten. Aiemmin käytin kde 3:sta ja vaikka sitkeesti yritin totutelle neloseen niin hylättävä se oli.
Jotain asiasta kertoo että kde 3:nen on vieläkin asennettavissa uusiin distroihin.
Kyllähän tossa puolustellaan nelostakin mutta minuun se ei vaan iskeny.

254
Laitealue / Vs: USB-tikun tiedostojärjestelmä rikki?
« : 14.11.11 - klo:21.49 »
testdisk-ohjelma soveltunee photoreciä paremmin tiedostojärjestelmän korjaamiseen.

Varmaan näin mutta itse en tekis mitään ennen skannaamista jos on tärkeitä tiedostoja.

255
Laitealue / Vs: USB-tikun tiedostojärjestelmä rikki?
« : 14.11.11 - klo:13.07 »
Vastaavankaltaisissa ongelmissa gpartedista on joskus ollut apua; osioiden vekslailulla ja alustuksella esim. FAT32ksi on joskus tullut tikku edes kohtalaiseen toimintakuntoon.

Jos ne tiedostot haluaa pelastaa ei kannata mennä kyllä tekemään minkäänlaisia alustuksia. Tolla photorecillä voi ehkä saada tiedot talteen senjälkeen voi tehdä mitä vain.

256
Laitealue / Vs: USB-tikun tiedostojärjestelmä rikki?
« : 14.11.11 - klo:10.12 »
Asenna ubuntuun testdisk ohjelma jonka mukana tulee photorec ohjelma. Komento "sudo photorec" ja skannaa tikku. Luultavasti näkee sen vaikkei ole mountattukaan.

257
Siinä testdiskin kylkiäisenä on photorec ohjelma jota käytetään komentoriviltä. Ihan kokeilumielessä formatoin muistitikun joka oli täynnä kuvia ja löys joka ikisen. Eli ubuntussa sudo photorec. Jos ne kuvat on jpg muodossa kannattaa valita formaattilistasta pelkästään jpg. Älä missään nimessä tee mitään formatointeja lisää, silloin kuvat häviävät lopullisesti.
Skannaa ekana se levy joka näkyy tyhjänä.


258
Pienenys painikkeet saa kyllä takaisin vaikka asentamalla advanced settings ja säätämällä sillä. Tosin nyt kun olen tottunut tähän niin olen myös huomannut että empä niitä oikeastaan tarvikaan.

Mun mielestä tätä gnome-shelliä on turhaan haukuttu. Mitä enemmän käyttää sitä enemmän pitää. Ja tässä on varmaan tulevaisuutta ajateltu tabletteja ja kosketusnäyttöjä.

259
Pienennysnapit puuttuu, mutta ainahan ikkunaruudun saa tuplaklikillä kokonaiseksi ja pois


Gnome-shellissä ikkunat saa pienennettyä ja suurennettua kun hiiren vasemmalla napilla heittää ikkunan yläreunasta ylös tai alas.

260
En ole ihan varma mitä ongelmaa yrität ensisijaisesti ratkaista, mutta tässä on joitakin vinkkejä niihin kaikkiin:

1,
Muistitikulta asennus

Tuo on joskus epävarmaa puuhaa. Näitä voisi yrittää:

- kone voi silti vaatia, että käytät boottivalikkoa ja vaatia että boottaat tikulta sen kautta. Katso manuaalista miten "Boot Options" on valittavissa bootin aikana, jos on (en tunne konettasi)

- bootissa kaikki tikut eivät toimi millään, eivätkä kaikki portit. Kokeile toista tikkua ja toista erilaista porttia (portti emolla eri kohdassa kiinni). Kytke myös kaikki muut USB-laitteet pois.


2.
Ubuntun uudelleen asennus

Kokeile CD:ltä, se on yleisesti ottaen varmempaa. Voi olla, että bootissa pitää sanoa jotakin jotta boottaa CD:ltä. Periaatteessa AINA pitäisi bootata CD:ltä, koska Windowsia ei ole muuten jaettu pitkään aikaan (ja sillehän KAIKKI koneet on suunniteltu).

CD:n poltossa voi toki moni asia mennä pieleen siinäkin, joten kannattanee kokeilla tuo tikku-vaihtoehto loppuun asti ensin, kun tikunteko kerran sinänsä onnistuu.


3.
CD-aseman liittäminen Ubuntuun

Et tästä kysy, mutta sillä ei todennäköisesti ole mitään tekemistä bootin kanssa.


4.
Ubuntun poistaminen

Mitään syytä Ubuntun poistamiselle ei ole - otat vain levyn siihen uuteen käyttöön, mihin sitten otatkin. Mitään erikoista ei tarvita.

Jos haluat "yksinkertaisesti tyhjentää levyn kaikesta", jostakin syystä johtuen joka syy ei kylläkään liity erityisesti Ubuntun majailuun levyllä, niin sen voit tehdä missä hyvänsä käyttöjärjestelmässä tai ilman käyttöjärjestelmää, live-CD-boottien kautta, Esim. Gparted, Ultimate Boot CD, Puppy Linux - näillä helposti, Ubuntun live-levylläkin sen voi tehdä, nykyisillä yhtä helposti, mutta bootti ja levyn teko on paljon hitaampaa kuin edellä mainituilla.

Pariin aceriin johon olen ubuntun asentanu niin pitää enabloida biossista se boottivalikko eli main > boot F10 tai F12 >enable ja kun käynnistää niin rämplää jompaa kumpaa nappia niin boottivalikoo ilmestyy näytölle.

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14