Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dhc7

Sivuja: 1 2 [3]
41
Onkos mahdollista jättää asentamatta päivityksiä joita ei katso tarpeelliseksi mutta saada ne silti pois tuolta update managerin (tai mikä se onkaan nimeltään) listalta? Siis kun tuonne task bariin tulee se punainen pallo, niin saako sen sieltä katoamaan muuten kuin asentamalla kaikki löydetyt päivitykset?

Eihän niiden asentamisesta sinänsä suurempaa haittaakaan olisi, mutta tuntuu hieman hassulta, että jatkuvasti pitäisi päivittää sellaisiakin juttuja joita ei tarvitse.

Toinen asia joka tässä yhteydessä tulee mieleen on se, että voiko noita "check box" -valintarukseja (esimerkiksi juuri noiden päivitysten valitsemisessa käytettävät) jotenkin muuttaa, on nimittäin aika epäselvät nämä nykyiset. Muistelen että ne olivatkin aikaisemmin sellaiset perinteiset "ruksi ruudussa" -tyyppiset, mutta nyt ne ovat tuollaisia harmaita neliöitä, ja valinnan osoittaa ainoastaan ruudun sävy (tummempi tai vaaleampi). Ei mitenkään erityisen käyttäjäystävällistä.

42
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Kysymyksiä
« : 25.01.06 - klo:18.39 »
Launcherin tyyppi jota etsit, on melko varmasti link.

Niinpä onkin. Olin kokeillut tuota valitsemalla tyypiksi directory, mutta ei ole tullut mieleen tuo link. Olin kai ajatellut, että launcherin kohteen ollessa sovellus on tyyppinä application, ja jos kohteena on hakemisto, niin tyypiksi pitäisi valita directory. Tuo tuntuisi loogiselta, mutta näköjään siis oikea valinta onkin tuo link.

Selvisipä sitten tuokin, kiitokset.

43
Ubuntu tietokoneissa / Merkistö ja nettilomakkeet
« : 25.01.06 - klo:14.53 »
Ei nyt varsinaisesti Ubuntu-aiheinen juttu, mutta laitoin kuitenkin mieluummin tänne kuin tuohon yleisosastolle.

Siis kuinkas käykään, jos täytän jonkun nettilomakkeen, ja sen vastaanottajalla on käytössään eri merkistö (tai koko järjestelmä) kuin minulla? Ovatko skandit pelkkää puuroa? Ei kai lomakkeiden tietoja käsittelevä softa osaa tuohon puuttua mitenkään?

44
Ubuntu tietokoneissa / Re: Firefox toimii tahmeasti
« : 25.01.06 - klo:14.46 »
puolet nopeampi toiminnassaan kuin internet expoler 6

Niin... Mutta onko IE edes minkäänlainen vaihtoehto...  ;)  :P

En kyllä muista miten paljon nopeammin mulla IE toimi joskus aikoinaan, kun Winukassakin oli Firefox käytännössä ainoa käytetty selain. Mutta hieman paremmin Firefox silloin toimi Win2k:ssa kuin nyt Ubuntussa.

Mulla jäi kyllä tosiaan Firefoxin ongelmien tutkiminen siihen kun tuota Operaa taas pitkästä aikaa kokeilin. Toimii valon nopeudella Firefoxiin verrattuna, ja on tuossa joitakin aika näppäriä ominaisuuksia, jotka omaksuin välittömästi enkä enää niistä välittäisi luopua. Ei Foxikaan toki huono ole, tykkään kovasti siitäkin mutta ei tunnu sopivan minun koneelleni.


45
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Kysymyksiä
« : 25.01.06 - klo:14.36 »
Työpöydälle oikea klikki ja sitten create launcher/luo käynnistin.

Onnistuukos hakemistoon kohdistuva käynnistimen teko yhtä helposti? Launcheria tehdessä on type-valinta, jossa on mm. application ja directory, mutta en ole tuolla tavalla onnistunut moista hommaa tekemään. Kuvake kyllä syntyy, mutta se ei toimi.

46
Ubuntu tietokoneissa / Re: Firefox toimii tahmeasti
« : 21.01.06 - klo:16.56 »
Täytyy kyllä joskus ottaa Opera uudelleen koeajoon.

Nyt on Opera asennettu ja ainakin lyhyen kokemuksen perusteella voi todeta sen toimivan suorastaan upeasti Firefoxiin verrattuna. Sivut aukeavat nopeasti, välilehteä suljettaessa se sulkeutuu heti eikä sitten joskus, sivujen scrollaus on pehmeää jne. Onhan tuo tietysti hiukan erilainen, joten totuttelua vaatii ennen kuin hommat menevät rutiinilla. Mutta jos selain toimii noin sujuvasti miltä nyt näyttää, niin ei haittaa vaikka vähän joutuu asioita alkuun ihmettelemään. Käynnistintä ei tullut valikkoon, mutta sama juttu on näemmä esiintynyt muillakin. Täytyy perehtyä tuohon joskus enemmän.

Silti olisi mukava tietää mikä Foxissa oikein tökkii.

47
Ubuntu tietokoneissa / Re: Firefox toimii tahmeasti
« : 21.01.06 - klo:12.51 »
Kiitoksia kommenteista.

operan on kyllä myös hyvä selain. jos firefoxin engineä haluaa testata toisenlaisessa kuosissa, niin gnomen oletusselain epiphany voi myös olla kokeilemisen arvoinen.

Täytyy kyllä joskus ottaa Opera uudelleen koeajoon. Kokeilin sitä tosiaan joskus aikoja sitten, mutta silloin Firefox tuntui paljon mukavammalta. Ainakin silloin Operan ilmaiseen versioon (Windows) kuului aika ärsyttävä mainosbanneri, joka ei jo muutenkin mainoksia pursuavassa nettimaailmassa oikein innosta.

Tähän liittyen sellainen nyyppäkysymys, että kuinka saan Flashin kokonaan pois päältä? Etsin valikot läpi ja tutkin Adblockia jne enkä keksinyt miten saisin kaikki Flash-viritykset pois pelistä, jotta näkisin kuinka paljon niillä on vaikutusta tähän. About:plugins -sivulla näkyy kaikki, mutta siinä niitä ei kai voi mitenkään konffailla?

Lainaus käyttäjältä: janne
onko sinulla työpöytä muuten tahmean tuntuinen?

Ei. Joissakin ohjelmissa on toisinaan ihan pientä hitautta, mutta sitä en pidä ollenkaan huolestuttavana. Lähinnä se ilmenee siten, että esim. jotain valikkoa avatessa saattaa kone pienen hetken miettiä, mutta jo seuraavalla kerralla valikko avautuu heti. Ja kuten jo kerroin, Ubuntun omat valikot toimivat kyllä moitteettomasti. Niin nopeasti en saa hiirtä liikkumaan, että valintapalkki (vai miksi sitä kutsuisi) jäisi jälkeen. Foxissa taas siihen ei kummoista liikettä tarvita. Käytän Firefoxia usein Windows-ympäristössäkin (tosin aivan muualla), ja silloin se kyllä toimii moitteetta. Uudetkin sivut avautuvat käytännössä heti.

Jotenkin minulla on muutenkin sellainen käsitys, että nämä vaikeudet ovat kiinni jostain muusta kuin koneen suorituskyvystä. Paljon rauhallisemmallakin koneella kaikki voi toimia hienosti, ja toisaalta nopealla koneella selain voi tuntua aivan liian raskaalta.

Edes edelliselle sivulle siirtyminen ei tapahdu nopeasti, vaan selain käy ilmeisesti kahvilla tai jotain ennen kuin homma on valmis. Tuossa juuri testailin Yle24 uutissivuilla pomppimalla kahden sivun välillä edestakaisin. Selain miettii pari-kolme sekuntia joka ikisellä kerralla, ja se ei minusta tunnu kyllä normaalilta, tai ainakaan hyväksyttävältä, jos se tälle selaimelle normaalia olisikin. Kokeilin samaa ihan kovalevyllä sijaitsevilla sivuilla, ja silloinkin siirtyminen kesti ehkä noin kaksi sekuntia, joten ilmeisesti kyse on siitä, että selain ei vain kykene näyttämään sivuja tuon nopeammin.

Eihän tämä ongelma ole käytännössä aivan hirveä, mutta käy kyllä hermoille ajan mittaan. Sitä en oikein sulata, että nettiselain alkaa käyttäytyä kuten monet nykyiset matkapuhelimet, eli kaikki tapahtuu pienellä viiveellä joka on käyttäjää ajatellen äärimmäisen ärsyttävää.

48
Ubuntu tietokoneissa / Re: Firefox toimii tahmeasti
« : 20.01.06 - klo:17.20 »
Vaikuttaa siis siltä, ettei kokoonpanossani ole varsinaisesti mitään vikaa. Olisi kuitenkin mukava kuulla edes muutaman Firefox-käyttäjän mielipide selaimen nopeudesta. Kysyin asiaa parilta kaveriltani, ja heillä selain toimii sujuvammin eikä selkeää tökkimistä esiinny, joten jotain häikkää tässä taitaa kuitenkin olla.

Windowsin puolella Firefox toimi ehkä hivenen nopeammin, mutta ei ne sivut silloinkaan mitenkään esimerkillisellä tavalla latautuneet. Enkä oikein usko sitäkään, että selaimen kehittäjät olisivat edes kehdanneet ihan näin takkuisesti toimivaa softaa julkaista.

Täytynee tuota Operaakin vielä kokeilla, vaikka aiemmin siihen tutustuessani en oikein sen kanssa sinuiksi päässyt.


49
Ubuntu tietokoneissa / Firefox toimii tahmeasti
« : 19.01.06 - klo:19.40 »
Käytössä Ubuntu 5.10 (sekä Gnome) ja Firefox 1.0.7 varustettuna muutamalla laajennuksella. Ongelmana on se, että selain toimii melko hitaasti ja jotenkin raskaan oloisesti. Esimerkkejä:

- Avattaessa sivua, joka sisältää muutaman mainosbannerin, tulee ensin näkyviin bannereiden reunukset ja sitten hetken kuluttua itse bannerit ja muu sivun sisältö. Esim. sivun http://www.luukku.com/luukku avautuminen voi kestää jopa 3-4 sekunnin verran, joka ei kyllä ole aivan normaalia eikä selity myöskään nettiyhteyden nopeudella. Sivun latautuminen ei oikeastaan edes näytä siltä, että tiedon siirto koneelle olisi hidasta vaan lähinnä että selaimen kyky esittää sivu on hidasta. Yleensäkin sivujen näyttäminen tapahtuu jotenkin oudosti, kuvat saattavat aueta vääriin kohtiin ja sama kuva saattaa näkyä kahdesti ennen kuin selain saa koottua sivun oikeaan muotoonsa.
- Useamman välilehden (vaikkapa vain kolmen) ollessa auki yhtä aikaa kestää vaihto välilehdeltä toiselle lähes yhtä kauan kuin sivun avaaminenkin. Muutenkin toiminta on samanlaista kuin sivua ladattaessa. Myös välilehtien sulkemisen jälkeen selaimen sisällön päivitys tapahtuu parin sekunnin viiveellä.
- Valikoissa liikkuminen on toisinaan hyvin tökkivää. Varsinkin bookmarks-valikossa (jossa on kieltämättä tavaraa aivan liikaa) kohdistimen siirtäminen vähänkin nopeammin aiheuttaa sen, että "valintapalkki" laahaa perässä jääden kohdistimesta jälkeen ja sitten hyppii kohdasta toiseen. Ubuntun (ja yleensäkin muiden ohjelmien) valikoissa samaa ei esiinny.
- Muutenkin oikeastaan kaikissa toiminnoissa on mukana vähintään pieni viive. Painikkeiden painamisessakin on sen verran viivettä, että sen huomaa selvästi. Siis kun hiiri sanoo naks niin viive ennen kuin painike sivulla painuu "alas" on selkeästi nähtävissä.

Prossu on 700 MHz ja muistia 384 Mt. Eihän tuossa liikaa ole, mutta mielestäni selaimen raskas käytös ei selity tuollakaan. Nettiyhteydestäkään ongelma ei siis johdu, koska muu tiedonsiirto toimii kyllä ihan reippaasti.

Olen tehnyt selaimeen Ubuntuguidessa neuvotut "viritykset" (about:config jne) mutta niiden vaikutus tuntuu melko olemattomalta. Javascriptin poistaminen käytöstä tuntuisi jonkin verran auttavan asiaa, mutta sitä joudun pitämään käytössä.

Kuulostaako oireet tutulta? Kaikenlaisia teorioita hitauden syystä kuullaan mielenkiinnolla. Ongelma ei ole varsinaisesti hirveän suuri, mutta pidemmän päälle on aika ärsyttävää odotella aina useita sekunteja ihan tavallisten kotimaisten sivujen avaamista.


Sivuja: 1 2 [3]