Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dhc7

Sivuja: 1 [2] 3
21
/home nyt ihan ensimmäisenä kannattaa siirtää, sinne sitä tavaraa kumminkin eniten kertyy.  Komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo du -h --max-depth=1 / saat tietää alimman tason kansioiden tilankäytön, siitä pystyy päättelemään mikä kannattaa siirtää ja mikä ei.

En ole tuota home-hakemistoa alkanut oikeastaan edes kunnolla käyttämään, vaan tiedostot ovat pitkin levyä eri osioilla aiheen mukaan.

Lähinnä pitäisi nyt siirtää joku sellainen hakemisto, joka vie tällä hetkellä tilaa, mutta joka myös tulee kasvamaan jatkossa (ohjelmien asennus, päivitykset tms), muuten sama ongelma on edessä pian uudelleen. Olisiko esim. ohjelmien asennushakemisto fiksua siirtää? Onkohan tuo linkitys edes täysin turvallista, ts. kaikki hakemistot löytyvät aina täsmälleen samalla tavalla kuin jos ne olisivat alkuperäisessä paikassaan? Niinhän sen ainakin periaatteessa pitäisi olla.

22
Alkaa Ubuntun asennusosiolla olla ahdasta. En mitenkään viitsisi asentaa koko systeemiä uusiksi, joten vaihtoehtoina on joko siirtää jotain asennusosion hakemistoja toiselle osiolle ja linkittää ne oikeaan paikkaan tai sitten yrittää yhdistää kaksi osiota. Tuo osioiden yhdistäminen vähän arveluttaa, koska muita viestejä lukemalla sain sen käsityksen, että homman onnistuminen ei ole mikään varma juttu. Ilmeisesti esim. GParted kykenisi kuitenkin tuon tekemään, mutta onkohan tuon yrittäminen kuitenkaan ihan viisasta?

Olisiko antaa vinkkejä mitä hakemistoja kannattaisi siirtää (livelevyn avulla) toiselle osiolle, jotta tilaa tulisi lisää? Ja onko tuokaan menetelmä ihan turvallinen? Vai onko sillä oikeastaan mitään merkitystä mitä hakemistoja tai kuinka paljon niitä siirtää eri osiolle, jos linkitykset on kunnossa niin että Ubuntu löytää haluamansa hakemistot toiselta osiolta?

23
Eiköhän se tarkoita ihan vaan että kyseinen ohjelma ikkuna on pienennetty. Aivan samalla tavalla se ohjelma pyörii kuitenkin. :)

Niin se taitaa olla. Älysin kokeilla mitä tuo System monitor sanoo kun noita ohjelmia pienentelee eikä siinä mitään eroa näyttänyt olevan.

Olen kuitenkin lukenut juttua siitä, että ohjelma kuormittaisi konetta vähemmän pienennettynä. Pitää yrittää etsiä asiasta tarkempaa tietoa, vaikka näyttäisi tosiaan kyllä siltä että tuo pienentäminen ei muistia vapauta.

24
En löytänyt asiasta haulla mitään, ja tuolta kansainväliseltä puolelta hakeminen on yhtä tuskaa (olipa hakusanana mitä hyvänsä, niin haku palauttaa 7 miljoonaa threadia joita pitäisi vain alkaa kahlata - ei kiitos).

Asiaan. Kun jonkun sovelluksen pienentää, tulee sen nimen ympärille tuonne paneliin hakasulut []. Tarkoittaako se sitä, että ohjelma syö vähemmän resursseja? Sehän siis tapahtuu vain, jos ohjelma pienennetään, ei silloin kun toinen ohjelma on aktiivisena päällä. Siis tallennetaanko ohjelman dataa swapiin ja vapautetaan keskusmuistia vai mitä tuo merkitsee? Jostain minulle on tuollainen käsitys tullut mutta asiaan en ole löytänyt parempaa selvitystä. Kiitoksia jos joku osaa kertoa lisää.


25
Palaanpa vielä tähän aiheeseen. Jotenkin tuntuu oudolta, että kaikki päivitykset pitäisi aina asentaa ellei halua tuon update managerin tuossa esillä killuvan. Tosiaan useimmiten lienee paras vain asentaa ne päivitykset, mutta ei ole kummoinen juttu tehdä tuohon toimintoa jolla voisi sanoa ettei nyt juuri tätä päivitystä halua asentaa. Onko tuo päivittäminen todella tuollaista pakkosyöttöä?

Tuo version lukitseminenkin taas sitten tuntuu vähän turhan voimakkaalta keinolta, sehän kai kuitenkin estää muiden ja ehkä haluttujenkin päivitysten asentamisen.

26
Ubuntu tietokoneissa / Re: Tietoturva-asioita
« : 13.03.06 - klo:15.24 »
Onko joku jo tehnyt tästä ilmoituksen Ubuntun kehittäjille?

Kyllä se kehittäjän tiedossa on, asiasta voi lukea lisää tässä viestissä. Ja kuten Kannisto sanoikin, päivitykset tulivat jo.

27
Niinpä näkyi olevan. Ei hyvä, ei ollenkaan hyvä...  :o

No, ei siis oo M$ ainoa jonka suhteen pitää olla tietoturvasta huolissaan...  ;D (Vitsinä tuo, mutta silti...)

28
Juu kyllä se vaan toimii tuo legacy. FPS on jotain 880 kieppeillä tuon glxgearsin mukaan ja myös 3D-näytönsäästäjät pyörivät paljon paremmin kuin ennen.

Kiitoksia Kannisto avusta.


29
Tuolla englanninkielisellä puolella on ohjeistettu tuo ajurien asennus, ja siellä kuitenkin sanellaan seuraavaa:
"the Legacy drivers which you need ONLY IF your graphic card belongs to the list in the "NOTES SECTION"" ja siellä notes sectionissa on vain seuraavat GF2-kortit:

GeForce2 GTS/GeForce2 Pro 0x0150
GeForce2 Ti 0x0151
GeForce2 Ultra 0x0152

Joten mm. tuon mukaan legacy ei tässä tapauksessa olisikaan oikea ajuri. Täytynee silti kokeilla sitä, kun eipä tuo nytkään toimi.

Edit: Siis se ohje on tässä: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=75074

30
Tuo on sen verran vanha kortti, että sille täytyy asentaa paketti nvidia-glx-legacy

Ahaa, täytyy sitten kokeilla sitä.

Lainaus
komennot mitä teet:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install nvidia-glx-legacy
sudo nvidia-glx-config enable
sudo reboot
noilla pitäis toimia.

Pitääkös tuo ensin asennettu poistaa jotenkin, vai onko turvallista pistää tuo ihan suoraan? Entä toimiiko jo asentamani nvidia-settings vai onko se laitettava uudelleen?

31
Näytönohjain on GeForce2 MX (400). Asennuksen tein tämän ohjeen mukaan ja homma sujui ilman ongelmia. Asennuksen jälkeen ei glxgears suostu toimimaan, vaan tulee herjaa:

Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

Tuon ensimmäisen rivin perusteella hakemalla (varsinkin tuolta kansainväliseltä forumilta) löytyy juttua aiheesta, mutta mitään ratkaisevaa vihjettä en ole bongannut. Tässä ketjussa puhutaan tuosta xorg.conf:sta, mutta tuon ketjun ohjeet eivät minulle ihan täysin avaudu, eikä tuossa xorg.conf:ssa noita nv-kohtia olekaan kuin seuraava:

Section "Device"
   Identifier   "NVIDIA Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]"
   Driver      "nv"
   BusID      "PCI:1:0:0"
EndSection

Pitäisikö tuo "nv" siis muuttaa jotenkin?

Ja pitäisikö tuon ajurin edes olla näyttikselleni sopiva? Wikin mukaan GF2:lle se ei kuulu, mutta ennen asennusta sain kyllä joistakin lähteistä sen käsityksen, että se sopii.

Mites voisin testata toimiiko tuo ajuri, kun ei fps:kään siis pääse glxgearsilla katsomaan?


Edit: Lisään vielä, että xorg.conf sisältää myös mm. load "glx" -kohdan:

Section "Module"
   Load   "GLcore"
   Load   "i2c"
   Load   "bitmap"
   Load   "ddc"
   Load   "dri"
   Load   "extmod"
   Load   "freetype"
   Load   "glx"
   Load   "int10"
   Load   "type1"
   Load   "vbe"
EndSection


32
Nyt täytyy tunnustaa että olenpa ollut aika puusilmä kun en tuota plugin-juttua Gaimin asetuksissa ole tajunnut. Siellähän on tosiaan ihan selkeät valintaruksit tuon notification removal -kohdan alla, ja siellä tosiaan oli ruksattuna kohta "remove when typing in conversation window". En ole vielä kokeillut toimiiko nyt, mutta eiköhän se aika selvää ole että tuosta se johtui.

Kiitos ja anteeksi.  :D

33
SourceForgesta etsiskelin Gaimistä löydettyjä bugeja, ja hakemalla esim. sanalla blink löytyy juttua siitä, että Gaim ei kaikissa tilanteissa vilkuttele tuolla palkissa, jos uuden viestin tullessa ohjelma on taustalla.

Itselläni vilkuttelee kyllä liiankin hyvin, kun se ei lopeta sitä ellen itse kirjoita jotain. Siis vastausta ei tarvitse lähettää, riittää kun kirjoitan yhden merkin vastauskenttään ja vaikka pyyhin sen heti pois. Ongelma ei sinänsä ole suuri, mutta aika ärsyttävää on aina tuo tehdä, jotta vilkkuminen loppuisi. (Aina kun ei ole välttämättä tarvetta heti vastata mitään.) Lisäksi kaveri voi vastapäässä katsoa, että alan kirjoittaa (kun sehän näkyy siinä ylänurkassa) ja odottaa sitten viestiäni jota ei koskaan tulekaan. :)

Mites muilla? Tietäisi vähän että esiintyykö tuota laajemminkin vai onko kyseessä enemmänkin joku henk. koht. ongelma. :)

34
Ubuntu tietokoneissa / Re: Sama selain eri käyttäjille
« : 06.03.06 - klo:19.06 »
No joo siellähän se on. Ei tullut ajateltua ihan loppuun asti koko asiaa, kun siellä kotihakemistossahan on vain käyttäjäkohtaiset asetukset yms. Opera tosiaan on juurikin siellä /usr/bin hakemistossa.

Kiitokset.

35
Ubuntu tietokoneissa / Re: Sama selain eri käyttäjille
« : 06.03.06 - klo:00.47 »
En kyllä muista, mutta ilmeisesti asensin ihan Synapticilla (tai apt-get:llä) tuon Operan, koska sources.listilläni joku Operan repository on. En kyllä muista olisiko asennuksessa ollut joku valinta että asennetaanko järjestelmänlaajuisesti vai käyttäjäkohtaisesti.

Näyttäähän tuo selain toimivan toisellakin käyttäjällä, mutta (ilmeisesti) silloin pitää olla lukuoikeus tuonne toisen käyttäjän (jolla Opera on asennettuna) kotihakemistoon. Ja selain kyllä toimii käyttäjäkohtaisesti, eli kummallakin käyttäjällä on omat bookmarkit yms.

36
Ubuntu tietokoneissa / Sama selain eri käyttäjille
« : 05.03.06 - klo:16.41 »
Voiko selaimen (tässä tapauksessa Ooppera) pistää jälkeenpäin toimimaan muillekin käyttäjille? Uusi käyttäjä on luotu vasta selaimen asennuksen jälkeen, ja selain on aikaisemman käyttäjän kotihakemistossa. Onko nyt mahdollista antaa se myös toisen käyttäjän käyttöön vai pitääkö alkaa asennustöihin?

37
Ubuntu tietokoneissa / Re: Puuttuvat oikeudet
« : 05.03.06 - klo:16.31 »
Sudo oikeudet on admin ryhmäläisillä.

Mennään nyt off-topiciin. mutta tuskin haittaa kun varsinainen asiakin on jo selvä.

Nimittäin useammasta ketjusta olen lukenut tuota, että admin-ryhmällä on sudo-oikeudet. Eikös sudotukset ole ihan kenellä vain jos käyttäjän ominaisuuksissa (Users & Groups, properties ja user privileges-välilehti) on ruksattuna kohta "Executing system administrator tasks".

En tiedä (enkä jaksa kokeilla) onko admin-ryhmäläisillä oletuksena tuo ruksattuna, mutta ainakaan admin-ryhmäläisiä ei tarvitse välttämättä olla ollenkaan.

Miksihän ei voi olla niin, että ainoita sudo-oikeuksia ei voi poistaa ollenkaan? Siis systeemi takaisi sen, ettei kone joudu kokonaan "sudottomaksi". Tuntuu suorastaan typerältä, että koneesta on mahdollista poistaa kokonaan edellytykset tärkeisiin hallintatoimenpiteisiin.

38
Kyllä se omistajuutta vaihtaa.

chown omistaja:ryhmä hakemisto

Käskyyn siis tulee ensin omistaja ja sen jälkeen ryhmä ja sitten hakemisto/tiedosto. Loppuun -R niin toimii rekursiivisesti, eli jos kyseessä hakemisto niin sen sisältämät rojut saavat saman käsittelyn. Jos ryhmää ei anneta niin sitä ei sitten muuteta.

39
Joku, tai paremminkin jokin, siis nuo ruksit hävittää. Teema?

Teemahan se juuri oli joka ruksit vei. Eipä tullut mieleen moinen. En muistanutkaan, että vaihdoin joskus teemaksi Simplen, jossa nuo ruksit ovat tuollaiset hankalammat. Nyt vaihdoin takaisin jo aiemmin käyttämäni Gliderin, ja taas on ruksit ruuduissa kuten pitääkin. Kiitos vinkistä. :)

40
Helpoimmalla kai pääsee kun antaa päivittyä vaan.

Juu, niin olen tähän asti tehnyt. Ja eipä nuo päivitykset kai merkittävästi levytilaa vie, eiköhän sieltä turhat jutut poisteta, ja toisaalta päivitetyt tiedostot eivät (kai) välttämättä ole aina hirveästi vanhoja suurempia.


Sivuja: 1 [2] 3