Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 ... 810 811 [812] 813
16221
sain vlc:n ladattua, mutta se ei tunnista hakemistosta dvd:tä

Käytä "Avaa levy" -toimintoa ja valitse levyasemaksi toistettava hakemisto. ISO/UDF-levykuvat puolestaan avautuvat normaalisti "Avaa tiedosto"-toiminnolla.

Lainaus
tai ulkostakiintolevyä...

Tämä edellyttänee että ulkoinen levy on liitetty tiedostojärjestelmään ja VLC:n tiedostoselaimessa joudut menemään liitospisteeseen juuresta lähtien.

Käsittääkseni Xubuntussa levy liitetään automaattisesti /media-hakemiston alle siinä vaiheessa kun avaat sen tiedostohallintaohjelmalla (Thunar).

16222
Minulla on Ubuntu 8.10 ja asensin siihen tuon 1.1.1 version rtmpdump-ohjelmasta source asennuksena.
Asennus meni ilman virheilmoituksia ja sain ladattua Areenalta uutiset komennolla "yle-dl http://areena.yle.fi/video/327392",
mutta kun yritän sitä katsella Xinellä, Mplayerillä, VLC:llä, niin katselu ei toimi. Mplayerillä virheilmoitus: "Cannot find codec for
audio format".

Ongelmana taitaa olla liian vanha versio libavformat-kirjastosta. Voit joko päivittää Ubuntu 9.04:ään tai kääntää esim. MPlayerin itse (SVN-version mukana tulee suoraan uusimmat libav*-kirjastot).

16223
Meikäläisellä kuuluu ääni pelkästään kahdesta etukanavasta. Äänikorttina soundblaster audigy joku ja se digitaalisella piuhalla sonyn vahvarissa kiinni. (järjestelmä 5.1) Leffojen 5.1 äänet toimii kuitenkin oikein vaikka tiedostossa olis 2 kanavaa käytössä.

Näinhän sen kuuluukin toimia S/PDIF:n kautta.

16224
Kovalevyissähän on se pyyhkimisessä että kovalevyn pinnalta suoraan lukeminen onnistuu vaikka useampaan kertaan. 6 kertaa on joskus mainittu maagiseksi rajaksi jonka takaa ei millään vehkeellä saa enää urkittuja tietoja. Dd käsittelynkin jälkeen puhutaan varmaan erikoislaitteista eikä ohjelmista jo.

Jep, näin on. Levyn sisäänrakennettu elektroniikka antaa ulos vain viimeisimmän version kustakin tavusta, joten kertaalleen ylikirjoitettuun dataan ei pääse käsiksi ainakaan muuttamatta levyn firmwarea, eikä vättämättä silloinkaan.

16225
Ok, kirjasto näyttäisi olevan kunnossa. Oletko kokeillut VLC:tä?

16226
mutta homma pysähtyy tuohon poltto kohtaan, koska k3b ei suostu tällä koneella toimimaan.

Mikähän siinä on tarkalleen ottaen vikana?

16227
no joo... nyt totem herjaa että en muka ole asentanut libdvdcss koneelle...

Tarkista, että kirjasto on paikallaan eli näytä tämän komennon tuloste:

Koodia: [Valitse]
ls -l /usr/lib/libdvdcss*

16228
Jos asentaa make-install menetelmällä, pitääkö ensin vanha versio poistaa koneelta?

Ei tarvitse yleensä, eikä etenkään tässä tapauksessa, kun kaikki (=molemmat) tiedostot korvautuvat uusilla versioilla eikä vanhoja jää lojumaan levylle. Voit myös tehdä automaattisesti järjestelmään rekisteröityvän deb-paketin checkinstallilla, jolloin poistaminen on helpompaa:

Koodia: [Valitse]
sudo checkinstall -D make install

16229
Huomioitavaa on kuitenkin, että käsittääkseni kino käsittelee Videoita DV:nä, joten siihen muotoon kannattaa ne muuttaa. Korjaa jos tiedät paremmin.

Oikeassa olet, näemmä Kino pakkaa ffmpegillä muut formaatit DV:ksi heti kun video tuodaan projektiin. Ajattelin että se toimisi Kdenliven tapaan ja lukisi vieraita formaatteja FFmpegin libavformat ja libavcodec -kirjastoilla. Kannattaa tosiaan kokeilla myös Kdenliveä -- se on muiltakin osin huomattavasti kehittyneempi editori kuin Kino.

16230
Kannattaisi pyrkiä muuttamaan suoraan kinon tukemaan dv-muotoon, mikäli AVIDEMUX sitä tukee. Onhan se suurikokoinen, mutta sitten ei häviä enempää tietoa uudessa konversiossa, jota tossa xvid4:ssa tapahtuu.
Ilmeisesti tarkoituksena olisi ottaa video ulos Kinosta jossain muussa formaatissa, joten DV:n käyttö välimuotona ei välttämättä paranna laatua verrattuna korkealaatuiseen XviDiin. Avidemuxilla voisi myös kokeilla pelkkää video- ja ääniraidan kopiointia, jos Kino ymmärtääkin paremmin Avidemuxin kirjoittamaa tiedostoa kodekeista riippumatta.

16231
No nyt alkoi tapahtumaan! Eihän vaan ole mitään minkä
takia tuo jättäisi osan tiedostoista pois?
Eipä oikeastaan, ainakaan kun ajat komennon sudolla. Toisaalta en myöskään keksi, miksi suora kopiointi epäonnistuu tuolla tavalla.

Lainaus
Ehkä sen näkee tiedostokoosta, vaikka se on pakattukin, niin eikös
tuo 4,7Gt vie kuitenkin pakattunakin helposti 2Gt?
Antamani tar-komento ei itseasiassa pakkaa dataa lainkaan vaan tekee tiivistämättömän arkistotiedoston. Jos haluat samalla tiivistää, lisää vipu -z ja tiedostonimeen .gz-pääte:

Koodia: [Valitse]
cd /home
sudo tar -zcvf /media/IOMEGA_HDD/VARMUUSKOPIOT/antti-home-20090723.tar.gz antti

Tuo siis käyttää gzipiä, joka on riittävän hyvä ja nopea vaihtoehto tavallisten varmuuskopioiden pakkaukseen. Tiiviimmin pakkaavia, mutta huomattavasti hitaampia vaihtoehtoja ovat bzip2 (-j) ja xz/lzma (-J). Jos kuvat, äänitiedostot tai videot vievät suurimman osan tilasta, on yleensä turha käyttää mitään pakkausta. Lisäksi tiedostojen palauttaminen vahingoittuneesta arkistosta on vaikeampaa, jos se on pakattu.

16232
Päätteessä:
Koodia: [Valitse]
cp: tavallisen tiedoston "/media/IOMEGA_HDD/VARMUUSKOPIOT/home/antti/.nautilus/m etafiles/x-nautilus-desktop:%2F%2F%2F.xml" luominen ei onnistu: Invalid argument
sekä
Koodia: [Valitse]
cp: symbolisen linkin "/media/IOMEGA_HDD/VARMUUSKOPIOT/home/antti/.mozilla/firef ox/iiqn9sq5.default/lock" luominen ei onnistu: Operation not permitted

Teet ilmeisesti kopion levylle, jolla on FAT32- tai NTFS-tiedostojärjestelmä. Silloin symbolisia linkkejä ja joitain erikoisesti nimettyjä tiedostoja ei voida kopioida. Tämän ei kuitenkaan pitäisi juuri vaikuttaa koko varmuuskopion tilankäyttöön. Tarkistitko sen myös komentokehotteessa ajetun kopioinnin jälkeen?

Voit myös tehdä kotihakemistostasi tar-paketin, jolloin tiedostojärjestelmän puutteet eivät haittaa, kunhan se tukee riittävän isoja tiedostoja:

Koodia: [Valitse]
cd /home
sudo tar -cvf /media/IOMEGA_HDD/VARMUUSKOPIOT/antti-home-20090723.tar antti

16233
Mitäs pitäisi tehdä kun yritin kopioida tuon kansion ja välillä se valittaa
että ei ole oikeuksia kyseiseen tiedostoon tai että parametri on väärä?
Tämän jälkeen kirjoitin Päätteeseen: sudo dir, jotta tuota ongelmaa ei esiintyisi.
Mutta ongelma ei kadonnut.

"sudo dir" ei tee mitään muuta kuin ehkä antaa tiedostolistauksen senhetkisestä hakemistosta, jos dir on asetettu ls:n aliakseksi.

Voit kopioida /home-hakemiston toiseen sijaintiin komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo cp -a /home /polku/kohteeseen/
Muista varmistaa, että kohdelevyllä on riittävästi vapaata tilaa. Tarvittava määrä selviää du-työkalulla: "sudo du -hs /home"

Lainaus
Kirjoitin sitten päätteeseen: su dir, mutta sama salasana ei enää käynytkään tähän.

Ubuntussa pääkäyttäjällä ei ole lainkaan salasanaa, ellei sellaista ole erikseen asetettu. Et siis pysty kirjautumaan pääkäyttäjäksi pelkällä su:lla, vaan on komennettava "sudo su"

16234
Multimedia ja grafiikka / Vs: Puheentunnistus linukalle?
« : 22.07.09 - klo:19.47 »

16235
Olisiko mahdollista että kamera tallentaa kuvat tuohon uudehkoon
jpg2000 -muotoon, eikä gimp sitä ymmärrä?
Esimerkkitiedostosi on ihan tavallinen JPEG-kuva. Koska toisen kameran jpegit avautuivat sinullakin oikein, veikkaisin että kyse on vain tiedostopäätteen kirjoitusasusta, jota GIMP-versiosi ei nyt jostain syystä osaa tulkita oikein. Kokeile nimetä uudelleen .jpg:ksi.

16236
Täällä avautuu ongelmitta Gimpillä. Oletko siis yrittänyt avata kuvaa Gimpin sisältä (Tiedosto->Avaa / CTRL-O), vai tiedostohallinnasta? Jälkimmäisen toimintaa voi tosiaan hämätä tuo isolla kirjoitettu .JPG-pääte, jonka ohjelmasidokset saattavat olla väärin. Kokeile nimetä tiedosto kuva.jpg:ksi.

16237
En oikein ymmärtärtänyt miten tuo rtmpdump-yle toimii.
Mistä löydän oikein url:in? Olisiko esimerkkiä?

Etsi Areenasta haluamasi ohjelma, avaa sen sivu selaimeen ja kopioi URL selaimen osoitepalkista. Tai kopioi linkin osoite suoraan hakutuloksista (valikko auki oikeanpuoleisella hiiren napilla -> kopioi linkin osoite).

Esimerkiksi etusivulta poimittu aamun TV-uutisten URL on http://areena.yle.fi/video/317626. Sen voi ladata yle-dl:lla yksinkertaisesti komennolla:

Koodia: [Valitse]
yle-dl http://areena.yle.fi/video/317626

Ohjelmasarjan uusimman jakson saat aina kätevästi talteen etsimällä vakiona pysyvän ohjelmalinkin Areenan ohjelmalistasta. Nämä linkit ovat muotoa "http://areena.yle.fi/ohjelma/78ac04ca6b92a24e1caacc57203de6ea". Voit vaikkapa tehdä (ana)cronilla ajettavan skriptin, joka tallentaa haluamasi ohjelmat määriteltyinä ajankohtina.

rtmpdump-yle:stä on muuten tullut viime viikolla uusi versio (1.1), jossa on paljon korjauksia ja parannuksia. Tosin se tuntuu lataavan huomattavasti hitaammin kuin aiemmat versiot, ilmeisesti reaaliajassa?

16238
Multimedia ja grafiikka / Vs: Multimedian surkea toiminta
« : 14.07.09 - klo:22.31 »
Aja komentokehotteessa:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove swfdec-mozilla
tai poista swfdec-mozilla graafisen pakettienhallinnan (Synaptic) kautta.

16239
Aseta Firefox näyttämään pluginin sijainti levyllä, jotta voit poistaa sen.

Ongelma ja ratkaisu taitaa tosin olla sama kuin täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=27743.msg212463#msg212463

16240
Tarkistin ja siellä on kolme riviä, jotka kaikki ovat nimeltään Shockwave Flash. Nythän alkoikin epäilyttää että tuo Adobe Flash ei siis ole päällä. Mitenhän sen saa päälle? Kiitos :)

Adobe Flash Player 10.0.22.87 näyttää about:plugins-sivulla tältä:

Lainaus
Shockwave Flash

    Tiedostonimi: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.0 r22

Minulla kyllä näkyy videot tuollakin sivustolla.

Sivuja: 1 ... 810 811 [812] 813