Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 ... 693 694 [695] 696 697 ... 813
13881
Joudut paikkaamaan koodia tai kääntämään vanhemmalla GCC:llä: http://www.mail-archive.com/debian-bugs-dist@lists.debian.org/msg586389.html

13882
Kaffeinen kanssa olen hieman jumissa, koska Softcamin kuatta saan olkkarin boksilta kanavat auki, ja tietääkseni mitään vastaavaa ei millekään muulle soittimelle ole. Itseasiassa tuota softcamiakaan ei taida olla kuin tälle vanhalle 0.8 versiolle.

VDR:lle on vdr-sc, joka on varsin toimiva toteutus. Samassa repositoriossa on myös Sasc-ng, jolla saa dvbloopbackin ja korttipalvelimen avulla softcamin toimimaan melkeinpä minkä tahansa katseluohjelman kanssa. Tämän järjestelmän asentaminen ja ylläpito on hankalampaa kuin vdr-sc:n, johon on integroitu kaikki tarvittavat komponentit, mutta monet käyttävät Sascia ainakin MythTV:n rinnalla.

vdr-sc:n kääntäminen ja kasaaminen deb-paketiksi, hollanninkielinen ohje:
http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/topics/1791405/Re_yaVDR_distributie_ervaringe#Post1791405
(Toiminee sekä Ubuntun VDR 1.6:n että yaVDR-jakelun VDR 1.7.x:n kanssa.)

VDR:n asentaminen: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29787.0


Tarvitset silti HDTV-katselua varten VDPAU:n (tai VLC:n kanssa VA-API:n) ja rautapurkua tukevan näytönohjaimen, ellet tyydy toistamaan lähetyksiä MPlayerillä, ilman tekstitystukea. Se onnistuu esimerkiksi VDR:n streamdev-liitännäisen avulla.

Tallenteet voi luultavasti muuntaa sellaiseen muotoon, että myös tekstit näkyvät MPlayerillä. En tosin tiedä, mitä tekstitysformaatteja satelliitti-HD-kanavilla on nykyään käytössä?

13883
Ja vähän asiantuntemattomampi kommentti:
Viimeksi kun kokeilin SMPlayeria niin "nykimisten" yms. takia vaihdoin sen Gnome Mplayer'iin.

Ero voi johtua oikeastaan vain erilaisista MPlayerin säädöistä. GNOME MPlayer käyttää oletuksena tällaisia asetuksia (huomionarvoiset kohdat korostettu):

Lainaus
mplayer -quiet -slave -identify -volume 20 -framedrop -vf-pre yadif,softskip,scale -noconsolecontrols -noidle -osdlevel 0 -nomouseinput -nocache -wid 0x3a0006f -ss 0 -ass -noembeddedfonts -ass-force-style FontName=Sans,Italic=0,Bold=0,Outline=0,Shadow=0 -ass-font-scale 1,00 -ass-color ffffff00 -channels 2 -vf-add screenshot -dvd-device /dev/dvd -af-add export=/tmp/mplayer-af_exportvomjeo:512

SMPlayer:

Lainaus
/usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -nomouseinput -sub-fuzziness 1 -identify -msglevel demux=6 -slave -vo xv -ao alsa -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 132120907 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles ~/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -vid 0 -subpos 100 -cache 2000 -osdlevel  -vf-add screenshot -slices -af equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110

GNOME MPlayer käyttää siis MPlayerin oletuksia mm. video- ja ääniulostulon osalta, jotka voivat vaikuttaa toiston sujuvuuteen hyvinkin paljon. Ubuntussa oletusääniulostulo on -ao pulse, kun taas SMPlayer kierrättää äänen Alsan pulse-liitännäisen kautta. Tällä saattaa olla merkitystä, koska eri rajapinnat puskuroivat ääntä eri tavalla ja äänentoisto vaikuttaa helposti videoon A/V-synkronoinnin kautta.

GNOME MPlayer siirtää äänen myös itselleen jotain seurantaa varten, mutta sillä ei varmaankaan ole vaikutusta toistoon.

GNOME MPlayerin oletuksena on yadif-lomituksenpoisto, joka syö reilusti prosessoriaikaa (tehden HD-videoiden katselun mahdottomaksi tavallisella dualcorella) ja heikentää progressiivisen videon laatua. Se kannattaa siis kytkeä pois päältä silloin kun video ei ole lomitettua.

Myös välimuistiasetukset ovat erilaisia. Joidenkin lähteiden tapauksessa välimuistista on hyötyä, toisilla haittaa. Tähän vaikuttaa myös demuxeri, joka voi olla MPlayerin sisäänrakennettu versio tai libavformatin toteutus. Jälkimmäisen voi pakottaa käyttöön parametrilla -demuxer lavf.

Lainaus
Varalla on kuitenkin aina myös klassisen ikivihreä VLC.

Jep, VLC on usein hyvä ratkaisu etenkin DVB-lähetysten ja tallenteiden katseluun, koska MPlayerissä ei ole tukea DVB- ja teletext-tekstitykselle. VLC:stä puuttuu kuitenkin tuki sekä ffmpeg-mt:lle että VDPAU:lle, joten nopeus ei välttämättä riitä raskaimpien H.264-videoiden katseluun. VLC 1.1.x:llä saa VA-API:n kautta virittelemällä tuen Atin, Nvidian ja Intelin (i3/i5-prosessorien integroidun näytönohjaimen) rautapurulle, mutta VA-API ei ainakaan tällä hetkellä mahdollista kunnollista lomituksenpoistoa.

13884
Multimedia ja grafiikka / Vs: cd levyn polttaminen
« : 26.07.10 - klo:16.32 »
Sovellukset->Ääni & Video->Brasero-levynkirjoittaja

Ohjelman käynnistyttyä valitse "Ääniprojekti" ja lisää poltettavat äänitiedostot näkymään. Ohjelman pitäisi muuntaa ne automaattisesti CD-audioksi.

13885
Tänks. Kyllä sen CoreAVC:n otin käyttöön samalla tavalla kuin sitä yritin Linuxin puolella. Suorituskyky-välilehdeltä CoreAVC käyttöön, ja säikeitä 2. Yleisasetuksista oli DirectX ulostulona.

Tämä ei pelkästään riitä. Tarvitset sellaisen MPlayer-version, joka tukee CoreAVC:ta, aivan kuten Linuxissakin. Lisäksi CoreAVC:n kodekkitiedosto (CoreAVCDecoder.ax) on kopioitava MPlayerin codecs-hakemistoon. Tässä yksi vanhahko ohje: http://smplayer.berlios.de/forums/viewtopic.php?pid=6654#p6654

Kannattaa tosiaan kokeilla MPlayerin sijaan MPC-HC:ta ja kytkeä sisäänrakennetut dekooderit pois käytöstä, niin CoreAVC:n pitäisi toimia. CoreAVC:n kuvake ilmestyy käsittääkseni tehtäväpalkin ilmoitusalueelle silloin kun kodekki on käytössä ja videota toistetaan.


Lainaus
Olen vähäiset konvertoinnit tehnyt AVS4YOU-softalla Windowsissa. Tuntuu sujuvan ihan hyvin vaikkakin hitaasti.  720p nielaisevat jo useammat koneet.

Kuten lukuisat Windowsin shareware-viritykset, tuo softa rahastaa avoimen koodin kehittäjien työllä. Se purkaa ja pakkaa suurimman osan formaateista FFmpegillä ja pakkaa H.264:ää x264:llä. Kumpaakaan ohjelmistoa ei edes mainita AVS4YOU:n sivustolla, eikä ilmeisesti myöskään mukana tulevassa dokumentaatiossa. Ohjelma rikkoo FFmpegin lisenssin ohella todennäköisesti myös x264:n GPL:ää.

Katso: http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1337687

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/AVS_Video_Converter

Lainaus
AVS Video Converter was also found to be in violation of FFmpeg's license.  There is no mention of FFmpeg or source code on the website or in the installer. The software is listed on FFmpeg's "Hall of Shame".


Lainaus
Niin ja vielä, mikä on mainitsemasi x264

x264 on paras yleisesti saatavilla oleva H.264-enkooderi, joka sattuu olemaan myös avointa lähdekoodia. Voit käyttää sitä esimerkiksi HandBrakella tai Avidemuxilla, tai suoraan komentorivillä.

Lähes kaikki H.264-enkoodausta tekevät ilmais- ja halpisohjelmat käyttävät x264:ää -- toiset paremmin, toiset huonommin. Parhaiten enkooderin toimintaa pääsee ohjaamaan komentorivillä, ilman vanhentuneita ja rajoittuneita graafisia käyttöliittymiä.

Jos sinulla on lomitettuja lähteitä, joista haluat poistaa lomituksen, kannattaa opiskella myös AviSynthin tai MPlayerin/MEncoderin käyttöä komentorivillä, koska siten saat käyttöön huomattavasti paremmat lomituksenpoistosuotimet kuin muilla ratkaisuilla. (AviSynth: katso TempGaussMC, MPlayer/MEncoder: -vf yadif=3,mcdeint=0:0:10).

MPlayer+x264-ohje: http://sites.google.com/site/linuxencoding/x264-encoding-guide


Lainaus
miten Mplayerissä otetaan käyttöön mainitsemasi ffmpeg-mt?

Ubuntussa onnistuu tuolla coreavc-PPA:n MPlayerillä, kuten blender selosti. SMPlayerissä riittää säikeiden asettaminen, kunhan tuo kyseinen MPlayer on asennettu.

Lainaus
EDIT: Ja on se vaan kummaa, että tietokoneet puhkuvat, ja video nykii,  mutta kun tuon reilun nyrkinkokoisen murikan, eli Panasonic SD-700 kameran iskee HDMI-kaapelilla teräväpiirtotelkkuun, ja heittää 1080p50fps toistoon, niin eipä nyi loistava kuva pätkääkään  eikä "prosessori" kamerassa kuumene. Eli se niistä tehokkaista PC-tietokoneista  ;D

Dedikoidut rautadekooderit ovat tehtävässään vähintään kertaluokkaa parempia kuin geneerinen x86 ja softadekooderi. Eipä se näytönohjaimen dekooderikaan käytä kuin muutaman watin tehoa HD-videon purkamiseen. Lomituksenpoisto ja muu prosessointi tarvitsee enemmän tehoa.

Kameran rautaenkooderi onkin jo pykälää hämmästyttävämpi saavutus.

13886
Jottei suotta muilta rahaa palaisi niin: käytin muutaman taalan tuon CoreAVC:n ostoon, ja järkkäsin Windows puolella sen pelittämääm SMPlayerin kanssa. Tulos oli, ettei se tuonut mitään uutta siihen, mitä tuo normi MPlayer-SMPlayer Ubuntun puolella ilman CoreAVC:ä.

Kyllä CoreAVC:n pitäisi olla selvästi nopeampi kuin normi-MPlayer (ilman ffmpeg-mt:tä). Saitko CoreAVC:n varmasti käyttöön SMPlayerin kautta ja mitä ohjetta sovelsit? MPC-HC:lla olisi helpompi yrittää, koska se on natiivi DirectShow-soitin ja kodekin voi valita asetuksista.

Sinänsä NC6320:n T5600 (1.83 GHz C2D 667 MHz:n muistiväylällä) ei kyllä riitä nopeallakaan dekooderilla kaikkein raskaimpiin videoihin, eikä ainakaan 1080p50:een tavallisella bitratella.

En oikein ymmärrä miten VLC voi olla nopein soitin, koska siinä on tavallinen libavcodec, eikä senkään säikeistystä nähdäkseni voi kytkeä päälle soittimen asetuksissa. Kuormittaako se tosiaan molempia prosessoreja yli 50 %?

Lainaus
Mutta pitääpä asia pitää mielessä, kun tässä tulee eteen duunikoneen vaihto. Mietityttämään vielä jää, tarvitaanko tuon näyttiksen lisäksi 4-ydin prossu, vai riittääkö 2 ydintä.

Jos purat videot näytönohjaimella, prosessorilla ei ole väliä vaan yksi hidaskin ydin riittää. Softapurulla kaksi 3 GHz:n ydintä riittää pitkälle, mutta 1080p50-videoiden katseluun ja editointiin ottaisin varmuuden vuoksi 4 ydintä.

Tehosta on myös hyötyä, jos meinaat pakata videoita uudelleen (esim. x264:llä). Silloin Intelin puolella 4-ytiminen Core i5/i7 on hyvä perusratkaisu.

13887
Ihan toinen kysymys:
Uudet videokamerat tallentavat mpeg4:ää (h264). Yllämainittu pöytäkone toistaa tallenteet hyvin. Ne ovat tyyppiä xxxx.MOV.
Mutta kummallista on, että myös halpisläppärini dekoodaa nämä xxx.MOV filut. Sekä Linuksissa että Winkussa. Winkussa jopa ilman katkoja. Linuksissa vähän katkoen. Liekö avainsana tässä QuickTime?

Kameroiden H.264-enkooderit eivät välttämättä käytä CABAC-menetelmää bittivirran koodaukseen vaan CAVLC:tä, jolloin purkaminen on selvästi nopeampaa. Lisäksi resoluutio, kuvanopeus ja maksimibitrate vaikuttavat asiaan. Esimerkiksi 720p30 on huomattavasti kevyempää tavaraa kuin 1080i25.

Lainaus
Mistä h264-dekoodaus on tullut Winkuun? Olen kyllä asentanut "Mediaplayer Classic":in.

MPC:ssä ja MPC-HC:ssa tulee mukana libavcodec. Lisäksi Windows 7:ssä on Microsoftin H.264-dekooderi.

Lainaus
Mistä h264-dekoodaus on tullut Lucid:iin?

Libavcodec GStreamerin, Xinen, VLC:n tai MPlayerin kautta, soittimesta riippuen.

Jos Windowsin MPC on sisäänrakennetulla dekooderillaan nopeampi kuin tuore (S)MPlayer Ubuntussa, syy on ehkä näytönohjaimen ajurin suunnalla. GStreameriä käyttävät soittimet ovat odotusarvoisesti hieman hitaampia.

Lainaus
Ja ihan kolmas kysymys:
Tässä threadissa mainittu ylen katsomon video ei kylläkään pelitä tässä läppärissä, eikä mainitussa pöytäkoneessakaan? Mutta lieneekö tämä maksullinen palvelu, johon on rekisteröidyttävä?

MTV3:n Katsomo, Nelosen Ruutu.fi ja Ylen Areena ja Elävä arkisto ovat pääosin ilmaisia, eli useimpien ohjelmien pitäisi näkyä ilman rekisteröitymistä. Palvelut kyllä ilmoittavat, jos katselu on maksullista (tai Ylen tapauksessa edellyttää voimassa olevaa TV-lupaa).

Katsomo käyttää Windows Mediaa (WMV9) ja muut palvelut ovat siirtyneet Flashiin (H.264). Katso vinkkejä aiemmista aiheista tai kysy niiden alla lisää.

13888
Ei pyöri mullakaan H.264 pakattu video dvb-s lähteestä. Kaffeinella koitin katsella, mutta eihän tuosta mitään tule. Prossuna Phenom 9750, jossa ei ilemisesti ole tarpeeksi vääntöä.

Phenomissa on kyllä tarpeeksi vääntöä, mutta sinun pitäisi saada vähintään FFmpegin/libavcodecin säikeistys käyttöön: mplayer -lavdopts threads=4:fast videotiedosto. En tiedä, onko libavcodecin fast-parametrin asettaminen mahdollista Kaffeinen Xine-backendissä ja ilman sitä osa videoista ei säikeisty kunnolla. FFmpeg-mt tai CoreAVC auttavat lisää, jos tavallinen libavcodec ei ole riittävän nopea.

HDTV-katseluun vielä parempi vaihtoehto olisi Nvidian näytönohjain (GeForce GT 220 tai nopeampi) ja VDPAU, jolloin voit tehdä sekä dekoodauksen että lomituksenpoiston näytönohjaimella. Prosessori yksin ei oikein riitä molempiin tehtäviin.

Kaffeinessa ainoastaan VDPAU:n käyttöönotto taitaa olla kohtalaisen helppoa. FFmpeg-mt on lähes toivoton tapaus ja CoreAVC hyvin hankala. MPlayeriin nuo softakodekit saa ympättyä helpommin ja siksi valmis pakettikin on saatavilla.

13889
Tuota joo, kiitos NM. Jäi edelleen epäselväksi, onko tuossa mainitussa mplayerissä itsessään jo se COREAVC, vaiko ei, ja jos ei, miten se asennetaan, ja mistä?

CoreAVC on ostettava erikseen täältä: http://corecodec.com/products/coreavc

14-päivän kokeiluversio (trial) on joskus ollut saatavilla, mutta en nyt näe sellaista ainakaan virallisella sivustolla.

Itse en kyllä lähtisi edes yrittämään CoreAVC:ta, jos ffmpeg-mt toimii riittävän hyvin. Jos taas ei toimi, on varsin todennäköistä, ettei CoreAVC:kaan ole riittävän nopea. Silloin pitäisi hankkia nopeampi prosessori, hyödyntää näytönohjaimen rautapurkua tai pakata video uudelleen pienemmällä resoluutiolla ja bitratella tai kevyemmillä pakkausvalinnoilla.


Lainaus
Siis. Saako 9.04 mplayerin coreavc:lla ja smplayerin pelittämään, ja jos niin miten (simppelit ohjeet kuten kymppiinkin, kiitos)

PPA:t lisätään 9.04:ään vaikeammalla tavalla. Katso PPA:n sivulla "Read about installing" ja selaa ohjetta alaspäin kohtaan "On older (pre 9.10) Ubuntu systems".

Lisäksi kannattaa asentaa uudempi smplayer vaikkapa täältä: https://launchpad.net/~rvm/+archive/smplayer

13890
No mutta
neuvo PPA, josta saa smplayerin, jossa on coreavc tuki?

CoreAVC:ta varten riittää, että MPlayerissä on CoreAVC-tuki. Ubuntun smplayer-paketit sisältävät pelkän käyttöliittymän, joten sen rinnalle tarvitaan jokin mplayer-paketti.

Aiemmin mainittu coreavc-PPA:n mplayer ja lucidin virallinen smplayer mahdollistavat sekä ffmpeg-mt:n että CoreAVC:n käytön. Myös VDPAU:n pitäisi toimia, mutta SMPlayer 0.6.8:n asetuksissa ei ole sille valmiita valintoja.

Valitettavasti coreavc-PPA:n MPlayer kertoo versiokseen "MPlayer UNKNOWN-4.4.3 (C) 2000-2010 MPlayer Team", jolloin SMPlayer ei voi tunnistaa oikeaa versiota (tuore git, uudempi kuin 1.0rc3). Tämä pitäisi raportoida paketin ylläpitäjälle, Taylor LeMasurier-Wrenille. Nyt SMPlayer tuntuu herjaavan versiosta aina välillä ja pyytää käyttäjää valitsemaan sen listasta (1.0rc3 käy).

Libavcodecin/ffmpeg-mt:n säikeiden määrä asetetaan SMPlayerin asetuksissa Suorituskyky-ikkunassa. CoreAVC:n voi nähtävästi ottaa käyttöön samasta paikasta, kun se on ensin asennettu PPA:n ohjeen mukaan. Jos SMPlayerin CoreAVC-valinta ei toimi, pitää asetus lisätä itse ylimpään laatikkoon välilehdellä Lisäasetukset->Asetukset MPlayerille:

Koodia: [Valitse]
-vc coreserve,
(huomaa pilkku lopussa)

13891
Multimedia ja grafiikka / Vs: UPNP media server apuja..?
« : 25.07.10 - klo:16.09 »
Kuvaketta ei ehkä saa näkymään ihan helposti, mutta automaattinen käynnistys onnistuu kyllä:
http://mediatomb.cc/dokuwiki/faq:faq#how_do_i_make_mediatomb_start_automatically

13892
Hohhoijakkaa näitä linux-virityksiä. Ei kukaan enää halua käyttää videonkatseluohjelmia tyyliin "komento parametri parametri parametri enter"  ;D

Minä haluan, ja tietyissä tilanteissa on muutenkin erittäin hyödyllistä pystyä ohjaamaan mediasoitinta komentoriviltä. MPlayer on melkeinpä ainoa ohjelma, jota yleensä käytetään niin, mutta onhan sillekin useita graafisia käyttöliittymiä. En kuitenkaan suosittelisi mplayer-gui-pakettia, joka on jo aika vanha ja puutteellinen. SMPlayer on huomattavasti parempi.

13893
Ai että eivät tiedä oikein itsekään - onhan ne 6 ja 10 kuitenkin aika paljon eri lukuja, näyttävätkin erilaisilta jos ei niistä muuta ymmärrä  ::)

Sorry, en voinut vastustaa kommenttiani, mutta ei se lähellekään 6 sekuntiakaan kestä.

Jeps, Elävässä arkistossa aikakatkaisu on 2 sekuntia, Areenassa 10. En tullut ajatelleeksi, että niissä voisi olla eroa ennen kuin näin lokisi.

Lainaus
Sinänsä lokit ovat NM:n analysoitavana, jotakinhan se 10.04 herjaa jos ISP:n nimipalvelin ei ole suoraan koneella tiedossa, eikä toimi.

Kiitokset lokeista, olen tosiaan käynyt ne läpi ja testaillut hieman. Kirjoitin skriptin, jolla voi viivästää DNS-kyselyjä paikallisesti ja pystyin toistamaan ongelman toimivassa ympäristössä. Viimeistelen skriptin huomenna ja laitan sen johonkin saataville, niin muutkin voivat kokeilla.


Avoimena kysymyksenä on vielä se, miksi Linuxin Flash Player haluaa tehdä nimikyselyjä .localdomainin alla, kun niitä ei yleensä muuten tehdä. Sama tapahtuu muissakin RTMP-palveluissa, kuten ruutu.fi:ssä. Siellä vain ei ole yhtä lyhyttä aikakatkaisua ja vastaus tulee hieman reilussa 10 sekunnissa bugiseltakin nimipalvelimelta, tai glibc:n resolverilta, jos vastausta ei muuten kuulu.

Ratkaisuesitys:
  • Raportoidaan ongelma Adobelle ja toivotaan, että korjaus joskus päätyy Flash Playeriin saakka.
  • Pyydetään Yleä kasvattamaan aikarajaa sekä Areenassa että Elävässä arkistossa vähintään 15 sekuntiin sekä antamaan asianmukaiset virheilmoitukset ongelmatilanteissa.
  • Dokumentoidaan mahdolliset ongelmat (porttiestot ja bugiset nimipalvelut) ratkaisuineen mahdollisimman selkeästi wikiin, jolloin ihmiset voivat yrittää korjata verkkonsa.

Lisäksi VMWaren DNS-välitystoiminto ei nähtävästi vastaa lainkaan olemattomiin (tai paikallisen domainin alla tehtyihin) AAAA-kyselyihin, eli se on buginen samaan tapaan kuin monet kuluttajaluokan NAT-laitteet. Tämänkin ongelman voisi raportoida.


Käyttöjärjestelmän resolver-toiminnon toteutus vaikuttaa myös ongelmaan, mutta Ubuntun käytäntöä tuskin enää muutetaan sellaisiksi, ettei Flash pääsisi tekemään huonoja kyselyjä. Käsittääkseni silloin muutkaan AAAA-kyselyt eivät toimisi, ja IPv6 alkaa kohta olla oikeasti tarpeellinen.

13894
Multimedia ja grafiikka / Vs: Nokia Booklet resoluutio
« : 23.07.10 - klo:11.33 »
Muutama sivu (lähinnä ylläpitoon liittyvä) joita ei pääse säätämään kun reso hukkaa osa tavarasta sivuilla  :(

Ajuri ja resoluutiot kannattaa tietysti laittaa kuntoon, mutta EeePC 701:tä käyttäneenä ihmettelen, etkö voi tässä tilanteessa siirtää ikkunaa ja tarvittaessa kasvattaa sen kokoa?

13895
EDIT: noniin, openshot hukkaa ääniyhteyden, kun painaa pausea ja uudestaan playta. Tällaisenaan siis hyödytön.

MLT käyttääkin SDL:ää videon ja äänen toistoon, joten voit vaihtaa ääniajuria asentamalla paketin libsdl1.2debian-* (missä * on jokin seuraavista: alsa arts esd nas oss tai pulseaudio). Näiden sijaan voi myös asentaa all-paketin, jolloin ajuri vaihdetaan ympäristömuuttujalla SDL_AUDIODRIVER. Oletuksena asentuu kuitenkin libsdl1.2debian-pulseaudio, joka sinullakin luultavasti on käytössä.

PulseAudion poistaminen ja pelkän Alsan käyttäminen saattaisi auttaa ääniongelmiin, tai voit kokeilla Pulsen Jack-moduulia: pulseaudio-module-jack. Toisaalta myös Alsan voi asettaa viemään äänet Jackille: http://alsa.opensrc.org/index.php/Jack_%28plugin%29

Varsinaista Jack-tukea Kdenlivelle tai Openshotille ei vielä ole.

13896
Multimedia ja grafiikka / Vs: Äänitysongelma
« : 22.07.10 - klo:19.52 »
Alsamixeristä laitoin kyllä volumea mikille (iMic), mutta ei vaikutusta. Mikki kyllä toimii, kun laitan mykistyksen pois, kuulee omat höpinät kajareista ulos, mutta ei nuo nauhoitu.

Vaihda alsamixerin Capture-välilehdellä (F4) kaappauslähteeksi se iMic. Välilyönti vaihtaa kaappauksen valittuun mikserielementtiin.

Saman pitäisi tosin onnistua myös PulseAudion ääniasetuksissa (Järjestelmä->Asetukset->Äänet, Tallennus-välilehti) ja siellä taisi jo olla vaimennus pois päältä? Oletko valinnut Pulsen asetuksissa oikean liittimen?

13897
Openshotissa ei pysty configuroimaan sitä, mistä sen äänet tulevat? Systeemissäni on nyt jotain pahasti vialla, sillä myös openshot kaatuilee. En vain ymmärrä mikä se voisi olla. Ehkä pulseaudio? Miksihän ihmeessä joku pasuspender -prosessi on ylipäätään olemassa, jos pulseaudio ei ole käynnistettävissä ohjelmissa?

$ man pasuspender

Lainaus
pasuspender is a tool that can be used to tell a local PulseAudio sound server to temporarily suspend access to the audio devices, to allow other applications access them directly. pasuspender will suspend access to the audio devices, fork a child process, and when the child process terminates, resume access again.

Eli ajat jotain skriptiä tai ohjelmaa (kuten qjackctl:ää), joka kytkee PulseAudion pois käytöstä saadakseen äänijärjestelmän kokonaan käyttöönsä. Varmista ettei Jack tai joku muu matalan tason äänirajapintoja käyttävä ohjelma ole käytössä.

OpenShot käyttää ilmeisesti Alsan default-äänilaitetta, jolloin ääniulostulon valitseminen onnistuu esimerkiksi PulseAudion tai .asoundrc:n avulla.


Lainaus
EDIT: nyt openshot toimii ok, vaihdoin projektin oikeaan formaattiin (DV pal). Harmi, etten saa siitä ääniä pihalle

Oletko poistanut äänen vaimennuksen aikajanalle siirretystä leikkeestä? Se on oikeanpuoleinen pieni kuvake leikkeen nimen alla. Tämän jälkeen on ehkä siirryttävä esikatselussa alkuun, jotta muutos tulee voimaan.

Lainaus
enkä myöskään löydä keinoa lisätä tekstiä kuvaan.

Title->Uusi otsake

13898
Lainaus käyttäjältä: planetisti
Rippauksesta sen verran, että avidemuxilla olen saanut jonkinlaisen tiedoston aikaiseksi. Tosin itse avidemux-ohjelma kaatui aina 13 freimin jälkeen kun yritin katsella indexoitua .iso -tiedostoa. Asetuksissa oli, että ääni- ja videopakkaus kopioitaisiin suoraan, mutta valmiista tiedostosta ei näy, mikä videopakkaus on käytössä:
Koodia: [Valitse]
videotiedostoni.avi: RIFF (little-endian) data, AVI, 720 x 576, 25.00 fps, video:, audio: Dolby AC3 (stereo, 48000 Hz)

Mm. MPlayer ja ffplay tulostavat tarkempaa tietoa päätteeseen, kun toistat videota niillä. Ffmpeg tai ffprobe toimivat myös:

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i video.avi
Tuskin Avidemux kuitenkaan on pakannut videota uudelleen ilman lupaa, eli MPEG-2-raita siellä todennäköisesti on.

13899
Mites tämä videomateriaali ripattaisiin koneelle ja millä ohjelmalla sitä voisi editoida? Kokeilin jo esim. Kinoa, mutta siinähän ei voi edes lisätä tekstiä joten se ei käy. Kdenlive ei tehnyt muuta kuin kaatuili, sitä paitsi olen Gnomessa.

OpenShot Video Editor on Kdenliven GTK-pohjainen vastine MLT-käyttöliittymäksi. Asentuu suoraan virallisista pakettilähteistä. Epäilen tosin, ettei se ole sen vakaampi, vaan sinulla on jotain häikkää MLT:ssä tai jossain matalamman tason mediakirjastossa. Saattaisi johtua myös vanhasta kernelistäsi.

Yksittäisiä videoita voi ripata DVD:ltä vaikkapa MPlayerillä, jos MLT ei osaa lukea levyä suoraan.

Koodia: [Valitse]
mplayer -dumpstream -dumpfile video.vob dvd://1

13900
OK. Lähti juuri sähköpostissa - voi hyvin olla että tuo .txt extensio aiheuttaa jotakin konversiota forum-softassa.

Vieläkin jotain ongelmaa... Jatketaan selvittämistä sähköpostitse.

Sivuja: 1 ... 693 694 [695] 696 697 ... 813