Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 ... 649 650 [651] 652 653 ... 813
13001
Multimedia ja grafiikka / Vs: Xine ja VDPAU?
« : 29.08.11 - klo:12.28 »
Hassua, että tuolla nykivällä mplayerillä tämän mp4:n toisto kulutti enemmän prossuja kuin raa'an alkuperäisen .MTS:n toisto.

VDPAU:lla MPlayer ei kyllä kuormita prosessoria sen enempää kuin Xinekään. Olethan käyttänyt oikeaa kodekkia:

Koodia: [Valitse]
mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau video.mp4
(Olettaen että MP4-tiedostosi on oikeasti H.264-muodossa. Jos se on MPEG-4 ASP:tä, kodekki on ffodivxvdpau. Voit myös asettaa kokeiltavat dekooderit järjestykseen: -vc ffh264vdpau,ffodivxvdpau,ffmpeg12vdpau,ffvc1vdpau,ffwmv3vdpau, Pilkku listan perässä sallii softapurun, jos mikään vdpau-dekooderi ei toimi.)

13002
Multimedia ja grafiikka / Vs: Xine ja VDPAU?
« : 29.08.11 - klo:11.53 »
Nuo kaksi pitäisi siis saada ymmärtämään toisiaan, ja jos olen oikein tulkinnut, niin Xinelle on olemassa oleva VDPAU-tuki. Miten se saadaan toimimaan?

Asenna libxine 1.2 ja xine-ui jostain yavdr:n PPA:sta. Ainakin unstable-vdr:ssä näkyy olevan paketit Ubuntu 11.04:lle.

32-bittiset paketit:

libxine2_1.2.0%7Ehg20110807.0920-0yavdr0%7Enatty_i386.deb
xine-ui_0.99.7%7Ehg20110324-0yavdr1%7Enatty_i386.deb

64-bittiset paketit:

libxine2_1.2.0%7Ehg20110807.0920-0yavdr0%7Enatty_amd64.deb
xine-ui_0.99.7%7Ehg20110324-0yavdr1%7Enatty_amd64.deb

VDPAU kyllä toimii Mplayerissa, mutta kun se ei minun koneessani ainakaan ole sopiva ohjelma. Ihme nykimistä niin rauta-, kuin softapurulla.

Kokeile MPlayer2:ta. Binäärit saat vaikkapa täältä: https://launchpad.net/~ripps818/+archive/coreavc

Onko muuten muita VDPAUta tukevia toisto-, tai editointisoftia?

http://en.wikipedia.org/wiki/VDPAU#Software_supporting_VDPAU

MLT:n kautta VDPAU-tuen saa siis Kdenliveen ja OpenShot Video Editoriin. En ole kuitenkaan löytänyt Ubuntuun valmiita VDPAU-tuella käännettyjä binäärejä.

13003
Multimedia ja grafiikka / Vs: Canal+ dvb-tekstitys
« : 28.08.11 - klo:13.20 »
Kokeile toistaa tallenteita VLC:llä, niin näet, onko ongelma MythTV:ssä vai ei.

13004
Onko nyt oikein?

No nyt näkyy oikeat tiedot, mutta sieltä puuttuu aika paljon oleellisia kontrolleja. Ilmeisesti Ubuntu 11.04:n ajuri ei tunnista koneesi HDA-kodekin kytkentöjä kunnolla. Seuraavassa jakeluversiossa voi toimia paremmin.

Graafisen puolen laitteistoprofiili on:

Sisäinen äänentoisto
1 ulostulo
Analoginen stereo output

Vaihda profiiliksi "Analog stereo duplex". Silloin Tallennus-välilehdelle pitäisi ilmestyä säätöjä.


Pulseaudion poisto siis vaikuttaa siten etten enää pysty säätämään äänenvoimakkuuttta yms. kuin
alsamixeristä?

Varmaan onnistuu jollain graafisella työkalullakin, ainakin Gnomessa. Olikohan gnome-alsamixerissä paneelisovelma? Unitystä en osaa sanoa.

13005
FullHD resolla leikkaa ylä ja alapalkin pois kuvasta.

TV overscannaa, kuten niillä usein on tapana. Yleensä overscanin voi kytkeä pois päältä TV:n asetusvalikon kautta, joskin oikean asetuksen löytäminen voi olla haastavaa. Joskus esimerkiksi HDMI-liitännän tyyppi pitää vaihtaa valikossa "PC":ksi (voi olla myös joku muu tietokoneeseen viittaava termi). Manuaali opastaa.

13006
Oho, taisikin muuten jäädä se hdmi ulostulo sinne äänilaitteistoasetuksene kun yritin saada sieltä vaan säädettyä kajarit toimimaan kun olivat taas pätkäisseet. Tässä siis vielä aikasemmin laitetuilla koodeilla tulevat rivit Analogine stereo ulostulolla:
Amixer:
Simple mixer control 'IEC958',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

amixer näyttää edelleen HDMI-äänilaitteen tiedot, koska PulseAudion ääniasetukset eivät vaikuta matalan tason ALSA-laitteisiin. Valitse oikea laite vivulla -c 1:

Koodia: [Valitse]
amixer -c 1

En tiedä onko erilaiset, mutta ainakaan en saanut alsamixeristä tai graafisen puolen asetuksista mikkiä toimimaan.

Käynnistitkö alsamixerin komennolla alsamixer -c 1

Mikä profiili sinulla on nyt valittuna graafisen puolen ääniasetusten Laitteisto-välilehdellä?


Osaako joku muuten sanoa vielä semmosenkiin ongelmaan apuja kun flashplayeri ei toimi kunnolla oikeestaan kun youtuben omilla sivuilla. Ihmeellisiä neliöitä yms pomppii videon päälle jatkuvasti.

Flash Playerin uudelleenasentaminen Flash-Aidin avulla on ilmeisesti auttanut tähän ongelmaan: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40066.msg309569#msg309569

13007
Ubuntu tosiaan luulee että koneessa kiinni oleva tv on 7" vaikka oikeasti se on 32"

Televisiosi ilmoittaa kookseen 7 tuumaa ja X.org toimii tältä osin täysin oikein. Monitor-parse-edid-ohjelmalla luettuna:

Screen size: 16.0 cm x 9.0 cm (7.23 inches, aspect ratio 16/9 = 1.78)

Vika on TV:n fimwaressa, eli se väärinkäyttää kyseistä EDID-tietuetta.

Mistä tämä juontaa, miksi viime aikoina on ollut ongelmia Intelin näyttisten kanssa, miten tulevaisuudessa käy?

Ongelmia oli paljon enemmän vuosina 2009 ja 2010, ennen Lucidia. En ole huomannut viime aikoina ongelmien lisääntymistä ainakaan tämän foorumin perusteella.

Mitä mieltä olette kannattaako päivittää vai pitäisikö pysyä Lucidissa?

Jos et erityisesti tarvitse 11.04:n ominaisuuksia tai uudempia ohjelmaversioita, kannattanee pysytellä LTS:ssä ja päivittää sitten vuoden kuluttua seuraavaan pitkän tuen versioon. Toisaalta tämän haamunäyttö-ongelman vuoksi ei ole mitään syytä jättää päivittämättä, kun ratkaisut ovat asetuksista kiinni.

13008
Unity toimi ainakin jossain vaiheessa ja eikö se vaadi 3d kiihdytystä?

Kyllä. Avoimen radeon-ajurin pitäisi kyllä toimia suoraan ilman säätämisiä, ja mitä ilmeisimmin toimii sinullakin ihan hyvin, kun Compiz ylipäänsä käynnistyy.

Ohjeet tuolla saitilla meni aika vahvasti yli hilseen, mut ymmärsinkö oikein että jos otan kortilta tv-outista svhs kaapelilla
kuvan niin resoluutiot tunnistuisi.

SVHS:n maksimiresoluutio on 720x576, joten sitä kautta et saa mitään helpotusta ongelmaan.

Tosin dvi hdmi adapteri ei taida juurikaan maksaa, kun ei tarvi tehdä ad muunnosta.

Jep. DVI:n kautta saisit myös parempilaatuista kuvaa etenkin FullHD-resoluutiolla. Ongelmasi johtuu todennäköisesti juuri siitä VGA->HDMI-adapterista, joka näkyy tietokoneelle 1024x768-näyttönä.

Dockykin herjaa käynnistyessään että tarvitaan komposointia, mitä tää tarkoittaa. Ilmeisesti siihen että kaikki ei ole ihan niin kuin pitäisi ton näyttiksen kanssa.

Minulla ei ole kokemusta Dockysta, mutta herja viittaa siihen, että tarvitset komposoivan ikkunamanagerin. Compizin kanssahan Docky ilmeisesti toimii sinullakin.

Voisko joku laittaa suoraa koodia jota voisin laittaa terminaaliin, että asetukset olisi ees lähellä oikeita.

Ensin pitäisi tutkia X.org:n lokia, kuten lompolo neuvoi. Laita se myös liitetiedostoksi tänne foorumille viestin Lisätoiminnot-linkin kautta, niin mekin näemme koko sisällön.

Kopioi myös xrandr -komennon tuloste tänne.

13009
Elikkäs ubuntu tosiaan luulee että minulla on kaksi näyttöä ja että kone on laptop, nyt kuitenkin saan resoluutiot kohdalleen mutta voiko tuo aiheuttaa jotain muita ongelmia?

Voi siitä jotain harmia tulla, mutta käytössähän se selviää. Ainakin se on ongelmana, että kirjautumisnäytön resoluutio on väärä, ellet pakota LVDS:ää pois käytöstä tai tee muita näyttöasetuksia xorg.confiin.

13010
eli arvatenkin tuolla "quirks" parametrilla voisi vaikuttaa ajurin toimintaan.   Kokeilin hieman joillakin arvoilla, sain aikaan pysähtyneitä kuvia, tavanomaisen kuvan, mustan taulun tai "ajokielto"  kun testasin "muikku": a käyntiin.  En löytänyt tuolta arvoa millä kuva kääntyisi mutta kokeilemalla noita arvoja voi olla hieman liikaa valittavissa kun tuon parametrin tyyppi on "uint" eli arvot 0...4.294.967.295 (=4 gigaa). Harmi että en löytänyt dokumenttia tuosta pikaisella haulla.

Ajurin koodi on varmaankin paras dokumentti. Veikkaan, ettei siellä edelleenkään ole kuvankääntötoimintoa, koska ajurin kotisivu ohjaa käyttämään libv4l:ää:

Lainaus
This camera module is known to be mounted upside-down in some notebooks. Applications that use the libv4l library should display the video correctly, as libv4l detects upside-down cameras and rotates the image automatically. See Hans de Goede's post on the linux-uvc-devel mailing list for more information. For applications that don't use libv4l, try holding your computer upside-down.

13011
mutta viisaampia neuvoja tulee, jos ohjelma on pakettivarastossa, vaikkei asennettu
Koodia: [Valitse]
$ ncftp
The program 'ncftp' is currently not installed.  You can install it by typing:
sudo apt-get install ncftp

Tuollaisia neuvoja saa kuitenkin vain vuorovaikutteisessa päätteessä, eli skriptiä pitäisi ajaa bashin -i -vivulla. Tällä puolestaan on useita muita sivuvaikutuksia. Kuten ajaaskel jo totesi, skripteissä normaali käytäntö on tarkistaa kaikkien niiden kutsuttavien ohjelmien olemassaolo, joiden ei voida olettaa kuuluvan kohdejakelun peruskokoonpanoon.

Paketoiduissa skripteissä tilannetta helpottaa paketin pakollisten riippuvuuksien määrittely, mutta silloinkin skriptissä on syytä olla samat tarkistukset ja selkeät virheilmoitukset.

13012
koneessa on vain tuo LG tv näyttönä ja se on kytketty ainosta näyttöliitännästä rgb kaapelilla, näyttöasetuksissa näkyy tietenkin vain yksi näyttö

Nattyn näyttöasetuksissa pitäisi kuitenkin näkyä kaksi näyttöä, koska ajuri tunnistaa LVDS ja VGA-lähdöt. LVDS:ää ei vain ole fyysisesti olemassa, vaan se on joko ajurista tai emolevyn/biosin ohjelmoinnista johtuva haamu. Jos näyttöasetuksissa on vain yksi näyttö, jonka maksimiresoluutio on 1280x800, se on juuri tuo haamu-LVDS, eikä oikea VGA-ulostulo.

Mitä xrandr -q tulostaa päätteeseen Nattyssa?


Voi muuten olla, ettei LVDS:ää saa pois päältä xorg.confin kautta, vaan ainoastaan kernelin komentorivillä: http://intellinuxgraphics.org/documentation.html

Lainaus
Question: With the mode setting moved to Linux kernel, how can I explicitly disable or enable the output via kernel option?
Answer
The format for kernel option "video=" is -:[d|e], e.g. if you want to force LVDS off, add a kernel boot option "video=LVDS-1:d".

13013
Ok, eli kaappauslaite on olemassa, mutta äänijärjestelmässä on ensimmäisenä laitteena HDMI-ääniulostulo, jonka säädöt amixer ja alsamixer näyttävät oletuksena. Kokeile käynnistää alsamixer vivulla -c 1:

Koodia: [Valitse]
alsamixer -c 1
Tuolla pitäisi näkyä enemmän säätöjä ja pääset vaihtamaan mikrofonin kaappauslaitteeksi. Graafisen puolen ääniasetuksissa kannattaa tutkia Laitteisto-välilehden laitevalintaa ja eri profiilivaihtoehtoja.

Voit todennäköisesti välttää äänen katkeamisongelman poistamalla PulseAudion kokonaan järjestelmästä (päätteessä: sudo apt-get purge pulseaudio), mutta menetät samalla mm. työpöydän ääniefektit ja ääniasetustyökalun.

13014
Ja tässä liitteessä live cd:lta nattyn logi.

Nattyn intel-ajuri löytää koneesta digitaalisen LVDS1-ulostulon, ja arpoo sille näyttötilaksi resoluution 1024x768. Sitten ajuri päättää käyttää vastaavaa resoluutiota muille ulostuloille, jotta ulkoiset näytöt esittäisivät primäärinäytön sisällön mahdollisimman hyvin. Kunkin ulostulon resoluutiota pitäisi kuitenkin pystyä vaihtamaan lennossa näytön asetuksissa, ja asetukset otetaan automaattisesti käyttöön kirjautumisen jälkeen.

Oletko varma, että olet yrittänyt säätää oikean näytön asetuksia? Lokin perusteella ulkoiseen näyttöön (LG:n TV) pitäisi kyllä saada 1920x1080-tilan, ja näyttöasetuksissa pitäisi näkyä kaksi kytkettyä näyttöä. Millainen kone muuten on kyseessä? Onko se miniläppäri, jossa on oma näyttö ja VGA-ulostulo? Toimiiko oma näyttö ja VGA samanaikaisesti Lucidissa?

Jos resoluutiota ei saa näyttöasetusten kautta kohdalleen, ongelmaa voi ehkä kiertää estämällä LVDS1-näytön toiminnan. Kokeile luoda tiedosto /etc/X11/xorg.conf ja kirjoita sisällöksi:

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
    Identifier "LVDS1"
    Option "Ignore" "TRUE"
EndSection

Tallenna tiedosto ja käynnistä sitten työpöytä uudelleen komennolla sudo restart gdm
Jos työpöytä ei käynnisty uudelleen, kirjaudu sisään tekstitilan virtuaalikonsoliin (Ctrl+Alt+F1) ja kokeile uudelleen komennoilla sudo stop gdm ja sudo start gdm

13015
Ubuntu ei löydä mikrofonia

Näytä vielä näiden komentojen tulosteet:

Koodia: [Valitse]
amixer
arecord -l

Kaappauslaitteiden puuttuminen kokonaan on kummallista.

Joskus äänet katkeavat integroiduista kaiuttimista kesken ja pitää rebootata että saa toimimaan

Tämä on ääniajurin bugi tai jokin rautaongelma, joka pitäisi kiertää ajurissa. Jos viitsit, kannattaisi testata, esiintyykö ongelma Ubuntu 11.10:n kehitysversioissa.

13016
Tarkoitin 640x352 30fps editointia kännykällä  vs. pöytä PC:llä.

Hmm. SD-editoinnin pitäisi olla kyllä jouhevaa nykyprosessoreilla. Enkoodaus toki kestää, jos käytetään raskaita säätöjä. Kännykkä oikaisee todella paljon sillä puolella, ja se myös pakkaa uudelleen vain videon muutetut kohdat. Pelkkä leikkaus ilman koko videon uudelleenenkoodausta onnistuu kyllä tarkoitukseen suunnitelluilla PC-ohjelmillakin erittäin nopeasti.

13017
Liitteenä tuo lucidin logi, kertokaa minullekkin miten siitä saa tulkittua näytönohjaimen?

Lokitiedoston alkuosa puuttuu. Käsittelitkö tiedostoa tekstieditorilla tai muulla ohjelmalla vai liititkö sen suoraan tänne foorumille?

13018
Valitsimella -vo X11 näyttää koko ruudulla nykimättä, mutta jostain syystä kuvan paikka on ehkä 8 cm vasemmasta laidasta ja siten oikea laita jää piirtymättä.

Lokin perusteella MPlayer olettaa, että näytön kuvapisteet ovat neliöitä ja skaalaa videon kokoon 1024x576, jolloin se ei mahdu 720x576-kokoiselle työpöydälle. MPlayerin ikkuna sijoittuu oletuksena varmaankin niin, että vasen yläkulma on työpöydän vasemmassa yläkulmassa, jolloin oikea reuna jää ruudun ulkopuolelle. Kokoruututilassa (f-näppäin) video varmaankin skaalautuu niin, että ylhäällä ja alhaalla on mustat palkit. Silloin 16:9-kuvasuhteen TV:ssä joko kaikilla reunoilla on mustaa tai kuvasuhde on väärä.

Vivun -noaspect pitäisi auttaa, jos vaihdat kuvasuhteen aina TV:ssä. Muuten joudut pitämään TV:n kuvasuhteen 16:9-asennossa ja käyttämään parametria -monitorpixelaspect 64:45


Muokkaus: Hmm. Täytyy kyllä ensin yrittää saada tuo Mythvideo Mythtvn sisäinen soitin näyttämään kuva oikein

Tarvitset sitä varten XVideon tai OpenGL:n. XVideon ongelma johtunee ajurista, eli piirto ei vain toimi oikein lomitetussa tilassa. Sille on vaikea tehdä itse mitään, joten toimivan OpenGL:n puuttuessa ainoa ratkaisu on vaihtaa näytönohjainta.

13019
Asenna paketti libclthreads-dev

13020
Jostain syystä mythtv:llä videoista näkyy vain yläosa, niin että video on täyttää oikean alan, mutta videosta näytetään vain puolet. Tämä taisi olla joku bugi, voisikohan sen korjata jotenkin? Aiemmin sillä philipsin monitorilla kyllä pystyi katsomaan ihan normaalisti.

Kokeile XVideon sijaan jotain muuta videon piirtomenetelmää, jos mahdollista. Kortissasi ei kyllä taida riittää tehot OpenGL:ään, vaan pitäisi vaihtaa Radeon 9200:een tai parempaan.

Toimiiko muilla videosoittimilla oikein?

Sivuja: 1 ... 649 650 [651] 652 653 ... 813