Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 ... 645 646 [647] 648 649 ... 813
12921
Toimii hyvin Ylen areenassa, mutta MTV:n katsomon kyllä avaa, mutta VLC:n toistossa on vain pelkkää pixelipuuroa.

Joissain tapauksissa kelaus voi palauttaa kuvan. Saattaa myös olla, että yrität katsoa DRM-suojattua videota. Katsomon ulkomaisten ohjelmien ASX-soittolistoissa on nimittäin jostain syystä kaksi videolähdettä, joista toinen on suojattu ja toinen ei. VLC:llä videon vaihto onnistuu soittolistan kautta (avautuu L-näppäimellä).

12922
Asensin uudelle tehokkaalle koneelle Ubuntun 11.10.  Kdenlivessä ei suoraan asentamalla löydy h.264-formaatille  koodekkeja. Vanhaan ubuntuun tuo ylläoleva komentojono tepsi mutta tähän uudempaan enää ei.

Ubuntu 11.10:ssä on jälleen uudemmat versiot, eli asenna tällä komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libavcodec-extra-53 libavdevice-extra-53 libavfilter-extra-2 libavformat-extra-53 libavutil-extra-51 libpostproc-extra-52 libswscale-extra-2
Jos joku versionumerolla varustettu paketti tuntuu puuttuvan uudesta jakelusta, kannattaa etsiä sitä pakettilähteistä ilman numeroa, niin paketin oikea nimi selviää.

12923
No hyvä että uusin jakelu toimii!

Tukeeko Adoben Flashkin nykyään rautapurkua?

Juu, tukee VDPAU:n kautta. Tosin 64-bittisestä versiosta puuttui aiemmin VDPAU-tuki, mutta ehkä se on nyt korjattu Flash Player 11:ssä.

12924
E: Loin /etc/hosts -tiedoston, johon lisäsin yksinkertaisesti vain rivin:
Koodia: [Valitse]
127.0.0.1  localhost loopback

Jep, ja nytkö toimii?

Tosin eipä uusimmasta Ubuntustakaan kyseistä tiedostoa löydy.

Jaa, mitäs siellä host.confissa sitten on määritetty hakujärjestykseksi? Perinteisesti se on order hosts,bind, eli ensin selvitetään osoitetta hosts-tiedoston avulla.

Taitaa edellyttää NetworkManagerin käyttöä, että localhost ja koneen nimi toimivat ilman hosts-tiedostoa.

12925
Mitä tiedosto /etc/hosts sisältää?

12926
Speaker-test puhisuttaa hienosti kaiuttimia loota kerrallaan mutta sitten se mutta. Leffaa toistettaessa kuullostaa siltä, että etu- ja takakaiuttimista tulee samaa sisältöä.

Tarkista, että työpöydän ääniasetuksissa (eli PulseAudiossa) on 5.1-profiili käytössä. Voit myös yrittää asettaa videosoittimen asetuksissa ulostuloksi ALSA ja laitteeksi surround51. Kokeile gnome-mplayerin lisäksi myös VLC:llä.

12927
Voi olla, että 10.04:n hda-ääniajuri on liian vanha, ja siksi äänipiiri näyttää tukevan vain stereotoistoa. Jos päivitys 11.04:ään ei käy, voisi kokeilla ajurin model-parametrin pakottamista:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1431003

Eli /etc/modprobe.d/alsa-base.conf -tiedostoon pitäisi lisätä rivi:

Koodia: [Valitse]
options snd_hda_intel model=3stack-6ch-dig
Muita mahdollisia arvoja voi etsiä täältä: http://www.kernel.org/doc/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt (ALC882/883/885/888/889 lienee lähimpänä piiriäsi).

12928
Löysin yhden vinkin missä käskettiin muokata /etc/pulse/daemon.conf tiedostoa siten, että default-sample-channels = 2 muutetaan default-sample-channels = 6. Mutta ei se mitään auttanut. Alsamixer ei näytä muita kanavia kuin perinteiset

Hmm. Mitä säätöjä siellä tarkalleen ottaen on? Komenna päätteessä amixer ja kopioi tuloste tänne.

12929
Multimedia ja grafiikka / Vs: Autocad 2000/wine 1.3
« : 13.10.11 - klo:12.29 »
Virtual boxissa tuo windowsin käyttö vaan mättää.
Olisin siitä halunnut eroon.
Sieltä tulee ärsyttäviä ponnahdusikkunoita ja muutenkin hankala ylläpitää jos ei käytä joka päivä.

Jos tarkoitat VirtualBoxin ponnahdusikkunoita, ne voi yleensä välttää pysyvästi toimimalla viestien mukaan. Päivitysten etsimisen voi kytkeä pois päältä.

Ylläpidon osalta virtualisoitu Windows on helpompi kuin dualboot-järjestelmä, eikä virtuaalikoneita edes tarvitse hoitaa kovin aktiivisesti, kunhan et käytä niissä selainta ja sähköpostia. Tällä tavalla Linux-isännän alla Windowsin käyttö onkin huomattavasti turvallisempaa kuin erikseen.

12930
Multimedia ja grafiikka / Vs: Autocad 2000/wine 1.3
« : 12.10.11 - klo:15.22 »
Koitampa vanhaa XP:tä vaikka näyttää olevan tuskaa senkin asentaminen.
Ei löydä verkkoa, vaikka sama kone kuin ubuntussa jossa se toimii.

Q6600 tukee rautatason virtualisointia , joten olisi varmaan helpointa asentaa Windows VirtualBoxiin. Ei tarvitsisi taistella ajurien kanssa ja käynnistellä konetta eri käyttöjärjestelmiin. Rautavirtualisoinnilla suorituskyky on erittäin hyvä ja nykyisillä VirtualBoxin versioilla myös 3D-kiihdytyksen voi tarvittaessa saada toimimaan siedettävästi.

12931
Koodia: [Valitse]
gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys $KEY
gpg --export --armor $KEY | sudo apt-key add -
Jossa $KEY on puuttavan avaimen nimi (esim. 5A9A06AEF9CB8DB0)

tulee...
gpg: VAROITUS: mitään ei viety
gpg: kelvollista OpenPGP-dataa ei löytynyt.


Toimii täällä. Kopioitko varmasti avaimen oikein molempiin komentoihin:

Koodia: [Valitse]
gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 5A9A06AEF9CB8DB0
gpg --export --armor 5A9A06AEF9CB8DB0 | sudo apt-key add -


Kyseessä on nähtävästi ubuntu-wine PPA, joten voisit myös poistaa sen pakettilähteistä ja ottaa sitten uudelleen käyttöön osoitteen ppa:ubuntu-wine/ppa avulla. Käyttöönotto onnistuu päätteessä komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa

12932
Tietokoneessani on Nvidia Geforce 7300GT näytönohjain.
Eräs Ubuntussa käyttämäni ohjelma pyytää päivittämään näytönohjaimen ajurin sujuvamman käytön aikaansaamiseksi.

Tarkista laiteajurien hallinnasta, että käytössäsi on NVIDIA näytönohjaimien ajuri (versio current). Tuo riittää, eikä ole syytä asentaa ajuria Nvidian binääripaketeista -- ne eivät seuraa mukana kernelin päivityksissä, jolloin joudut asentamaan ajurin uudelleen vähän väliä.

Mikä ohjelma pyytää päivittämään ajurin? Mitä Ubuntun versiota käytät?

12933
28kb/s lienee tavuja eli 224kbps

Kyllä jaldemar taitaa tarkoittaa 28 kbps:a, kun tarkoituksena on pienentää normaalien (luultavasti 128-192 kbps) MP3-tiedostojen koko alle kolmasosaan. Mono-äänellä laatu on ehkä siedettävää, jos musiikkia on tarkoitus kuunnella vain puhelimen kaiuttimesta eikä kuulokkeilla.

Mikä mahtaa olla puhelimen malli? Jos siinä on tuki AAC-toistolle, kannattaisi ehkä käyttää sitä MP3:n sijaan.

12934
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon ääni napsuu!?
« : 11.10.11 - klo:00.29 »
Siispä päättelen, että h.264-purku on ilmeisesti aika raskasta koneelle.

On toki. Samalla bittivirralla H.264-videon purkaminen on ainakin kymmenen kertaa raskaampaa kuin MJPEG-purku.

Toisaalta kaikissa uusissa näytönohjaimissa (myös prosessoreihin integroiduissa) on tehokas H.264-rautapurku. Kunhan vain Ubuntun softapuoli saadaan hyödyntämään rautaa kunnolla, piakkoin lähes mikä tahansa tietokone miniläppäreistä ja tableteista lähtien toistaa nämä videot kevyesti.

12935
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon ääni napsuu!?
« : 10.10.11 - klo:17.32 »
Enpäs tiedä Blu-ray spekseistä, mutta tuo WD-TV pukkaa Panasonicin parasta raakavideota ulos mennen tullen tippaakaan nykimättä (1080p 50fps 27 Mbps)

Bittivirran ja VBV:n puolesta tuo mahtuu helposti Blu-ray-spekseihin. Kehysnopeus nostaa vaatimukseksi H.264 Level 4.2:n Blu-rayn L4.1:n sijaan, ja joillain rautadekoodereilla on varmasti ongelmia tuon kanssa. Valmistajan sivujen mukaan WD TV ei tue virallisesti L4.2:ta, mutta ilmeisesti se kuitenkin toistuu pääsääntöisesti ongelmitta.

Tuon yllä olevan ohjeen mukaisesti  tein Avidemuxilla alla olevan pienen pätkän. VLC näyttää sille kovin vaatimatonta bitratea (3 Mbps ?) alkuperäisen noin 48 sijaan. Saa tuosta silti toki selvää, mutta meniköhän jotain vikaan? Ei kai säilöksi valittu MP4 bitrateen vaikuta?

Ei vaikuta, eikä mennyt mitään pieleen. Videon sisältö vain on kohtalaisen helposti pakkautuvaa: ei juuri kohinaa, suurin osa kuvasta liikkumatonta ja liikkuvat kohteet eivät juuri muuta muotoaan tai asentoaan. Enkooderi ei siis tarvitse tuon enempää bittejä hyvälaatuiseen pakkaukseen.

12936
Edit: ei ollutkaan ihan läpihuutojuttu ;(
Se aiempi laturini kutsui suoraan mplayeria ja sen sain pyydettyä lopettamaan kun oli aika täysi.
Tuo yle-dl onkin erillinen kuori ja sen pysäyttäminen ei näköjään lopeta tallennusta....

Pysäytä lataus, kun N sekuntia lähetettä on tallessa:

yle-dl --stop N "http://areena.yle.fi/player/index.php?channel=3&language=fi"

Huomaa myös parametri -o, jolla tallenteen voi nimetä haluamallaan tavalla, eli siihen voi liittää vaikkapa oikean päivämäärän ja ajan.

12937
Kamera on Samsung VP-D362PAL ja USB:llä tapahtuu toi tiedonsiirto.

Oletko siis aiemmin käyttänyt USB-liitäntää kasetilla olevien videoiden siirtämiseen Windowsissa? Käsittääkseni USB:n kautta voi useimmissa DV-kameroissa siirtää vain kameran sisäänrakennetussa muistissa tai muistikortilla olevia tiedostoja -- ei MiniDV-kasettien sisältöä. Mutta jos tuo on onnistunut, kamera varmaankin näkyy erilaisena USB-laitteena soittotilassa ja massamuistitilassa? Aja päätteessä lsusb silloin kun kamera on kytkettynä ja soittotilassa, niin tutkitaan, onko sille olemassa V4L2-ajuri.

FireWire olisi kuitenkin helpompi ratkaisu DV-hommissa.

12938
Minun kuusivuotias 2,8GHz P4 + 2GiB ram ja ATI 8500/64MB näyttävät hyvin YLE:n 720p flashit avoimella ATI:n ajurilla 1280*1024 putkinäytöllä. Sen sijaa Youtubessa joudun tyytymään 480p tai 360p tarkkuuksiin. Liekö Youtubella jokin eri flashgeneraattori vai mistä ero mahtaa johtua.

Enpä olekaan vielä nähnyt Ylen palveluissa 720p:tä. Voitko antaa linkin tuollaiseen videosivuun?

12939
Törmäsin kiusalliseen kuvioon ylen liveradion kanssa.
Ajoittain otan talteen jotain komennolla:
mplayer -dumpstream -cache 1024  -dumpfile $outfile &
ja kutsuvassa skiptissä on sleep joka ampuu homman alas annetun ajan jälkeen.

Mutta, liian usein eka yritys epäonnistuu ja outfileen tallentuu vain:
[Reference]
Ref1=http://mediak.yle.fi/liveradiosuomi?MSWMExt=.asf
Ref2=http://10.1.6.5:80/liveradiosuomi?MSWMExt=.asf

YLE on siitynyt nettilähetyksissään Flash/RTMP-tekniikkaan ja nuo vanhat ASF-streamit saattavat hävitä kokonaan jossain vaiheessa. Ylen nykyiset RTMP-nettiradiot saa talteen RTMPDump-YLEllä. Näiden lähetysten etuna on myös MP3-muotoinen ääni WMA:n sijaan, joskin ääniraita on FLV-säiliön sisällä.

Radio Suomi tallentuu komennolla:

Koodia: [Valitse]
yle-dl "http://areena.yle.fi/player/index.php?channel=3&language=fi"
Ajaaskel on julkaissut nämä asennuspaketit:

64-bittinen: http://www.homelinuxpc.com/download/rtmpdump-yle_20110714-0_amd64.deb
32-bittinen: http://www.homelinuxpc.com/download/rtmpdump-yle_20110714-0_i386.deb

12940
Stream #0.0(eng): Video: h264 (High), yuv420p, 1280x544 [PAR 1:1 DAR 40:17], 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 47.95 tbc (default)

Näiden tiedostojen kohdalla oikea virkistystaajuus on 23.976 Hz (tai mikä tahansa näytön tukema 24000/1001 Hz:n kerrannainen).

Sivuja: 1 ... 645 646 [647] 648 649 ... 813