Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 ... 642 643 [644] 645 646 ... 813
12861
Multimedia ja grafiikka / Vs: Lucid 2.38 ja grafiikka
« : 27.11.11 - klo:16.57 »
mitä tuo 'rc' ja 'ii' tarkoittavat? ensimmäisessä sarakkeessa?

Kirjaimet tulevat dpkg:n tulosteen alussa olevasta ohjeesta.

Ensimmäinen kirjain:
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold

Toinen kirjain:
Status=Not/Inst/Cfg-files/Unpacked/Failed-cfg/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend

Kolmas kirjain:
Err?=(none)/Reinst-required

Lisäksi (Status,Err: uppercase=bad) eli isoilla kirjaimilla merkitty status tai error tarkoittaa, että ongelma on vakava.


"rc" tarkoittaa, että paketti on poistettu, mutta asetustiedostot ovat edelleen järjestelmässä. Ne voi halutessaan poistaa purgella (dpkg -P paketti).

"ii" tarkoittaa, että paketti on asennettu.

12862
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD toimimaan
« : 27.11.11 - klo:16.32 »
No kun päädyin pari vuotta sitten fluendoon syy oli se että libdvdcss:n  en saanut kaikkia vuokra-leffoja auki.

Ongelma ei oikein voi johtua libdvdcss:stä, jos se vain on asennettu ja ylipäänsä toimii. Sen sijaan soitin ja sen käyttämät muut kirjastot (libdvdread ja libdvdnav) saattavat vaikuttaa. Kokeilepa katsella elokuvaa VLC:llä DVD-valikon kautta.

12863
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu & AMD ATI
« : 27.11.11 - klo:15.27 »
Oletko kokeillut Gnomea sekä tehosteilla että ilman?

Välkkyykö työpöytä myös silloin kun käytät hiirtä tai näppäimistöä, eli välkkyminen ei johdu viallisen näytönsäästäjän käynnistymisestä?

Onko Ubuntu 11.10-asennuksesi päivitetty 11.04:stä vai oletko asentanut Gnomen itse?

12864
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD toimimaan
« : 27.11.11 - klo:14.31 »
MInkälaisia kokemuksia teillä on tuosta libdvdcss saako sillä kaikki vuokraleffat toimimaan nykyään ?

Kaikkien levyjen pitäisi kyllä toimia, kunhan katseluun käyttää libdvdnavia (eli aloittaa elokuvan katselun graafisen valikon kautta eikä suoraan otsakkeen perusteella). Toki on mahdollista, että jokin uusi katselusuojaus estää katselun libdvdnavilla, mutta silloin on todennäköistä, että myöskään osa kaupallisista soittimista ei toista levyä.

Tilanne oli sama muutama vuosi sitten.

12865
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD toimimaan
« : 27.11.11 - klo:14.17 »
libdvdcss:n lataaminen ja käyttäminen on laillista Suomessakin. Vain ohjelman levittäminen on kielletty nykyisen lainsäädännön mukaan.

12866
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD toimimaan
« : 27.11.11 - klo:14.00 »
minne kirjoitan tuon komentorivin?

Komentorivi kirjoitetaan päätteeseen. Käytä vaikka Ubuntu-kuvakkeen takana olevaa Etsi-toimintoa ja kirjoita hakukenttään "Pääte" (englanninkielisessä tilassa "Terminal").

Pääte avautuu nopeasti myös näppäinyhdistelmällä Ctrl+Alt+T

12867
Pidä vasenta SHIFT-näppäintä pohjassa bootin aikana, niin pääset käynnistyslataajan valikkoon.

12868
Ubuntu 10.04 läppärissä, yle areena on toiminut usean  vuoden, mutta nyt lakkasi toimimasta ilmeisesti jonkikn päivityksen jälkeen. Koneeseen ei ole asennettu mitään muuta kuin päivityksiä. Olen kokeillut kaikkia tässä keskustelussa annettuja ohjeita, mutta mikään ei auta. Yle-dl kyllä toimii.

Ilmeisesti uusin flashplugin-installer on buginen. Muutkin ovat törmänneet samaan ongelmaan ainakin 11.10:ssä. Vika varmaankin korjaantuu jossain vaiheessa päivitysten myötä.

Jos on kiire, asenna Firefoxiin Flash-aid -lisäosa ja asenna sen avulla Flash Player uudelleen.

12869
Ääni pätkii ajoittain ja teksti ei pysy aina mukana ja joskus kuva etenee kuin nopeutetussa filmillä ihan kun olisi ottamassa kiinni jotain.

Pystytkö kopioimaan MPlayerin lokin tänne? Siis sen pitkän listauksen tekstiä, joka tulostuu päätteeseen jos käynnistät videotoiston sitä kautta (mplayer videotiedosto.mkv).

Seuraa myös prosessorin kuormaa toiston aikana: Järjestelmä->Ylläpito->Järjestelmän valvonta, Resurssit-välilehti
Millaiset käyttöasteet ytimillä (CPU1, CPU2) on? Tarkista myös, ettei prosessorilla ole muuta raskasta kuormaa, eli käyttöaste on lähellä nollaa, kun videota ei toisteta.

12870
Tätä täytyy kokeilla "MPlayer2", löytyykö pakettihallinasta?

Asenna päätteessä edellisen viestin komennoilla.

12871
HD kuva pykii törkeesti ja ajattelin hankkia "ASUS GeForce GT 520 Silent 1 GB PCI-E" näytönohjaimen, ubuntu 10.04 LTS koneseen. Soveltuuko tämä näytönohjain rautapurkuun vai olisiko joku muu ohjain parempi?

Sopii mainiosti pelkkään videon purkuun.

Jälkikäsittely, kuten laadukkaampi lomituksen- ja kohinanpoisto ei ehkä onnistu 1080i-videolle, koska nämä suodatukset tehdään GPU:n stream-prosessoreilla ja tuossa kortissa ei ole riittävästi vääntöä.

Soittimena olen käyttänyt VLC playeria ja olen kyllä kokeillut myös MPlayeria.
Emokortti on "Intel® Desktop Board BLKDG33TLM", prosessori on "INTEL CORE 2 E6550 BX80557E6550", näillä eväillä toivoisin näkeväni teräväpiirto elokuvia.

C2D E6550:llä pystyt kyllä toistamaan kaikki 1080p-elokuvat pelkällä säikeistetyllä softapurulla. Helpoin tapa saada säikeistys käyttöön Ubuntu 10.04:ssä on asentaa MPlayer2 tästä PPA:sta:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:ripps818/coreavc
sudo apt-get install mplayer

12872
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenlive/+bug/863186

Eli bugin voi ilmeisesti kiertää avaamalla tiedoston ~/.kde/share/config/kdenliverc tekstieditoriin, poistamalla sisällön ja kopioimalla sinne nämä rivit:

Koodia: [Valitse]
[version]
version=0.8

12873
Törmäsinpä itsekin videotoiston repeilyyn uuden 11.10-asennuksen kanssa. Ongelmana on X.org:n Composite-laajennos, joka pitää joko kytkeä kokonaan pois päältä tai synkronoida näytön virkistykseen Compizin asetusten avulla (ccsm). Ohjeita compizin asettamiseen erityisesti Nvidian suljetun ajurin kanssa on annettu aiemmin tässä säikeessä.

Compositen voi kytkeä pois päältä lisäämällä /etc/X11/xorg.conf -tiedostoon nämä rivit (käynnistä tekstieditori pääkäyttäjänä: gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf):

Koodia: [Valitse]
Section "Extensions"
    Option "Composite" "Disable"
EndSection

Tallenna tiedosto ja käynnistä työpöytä tai varmuuden vuoksi koko kone uudelleen.

Huomaa, että Compiz ja muut kompositoivat ikkunamanagerit eivät tämän jälkeen toimi lainkaan. Jos haluat jossain vaiheessa taas käyttää niitä, poista tuo asetus xorg.confista.

12874
Löysin yhden ohjeen ja sen avulla sain winen asennettua ja siellä on winetricks, mutta siellä on vain muutamia ohjelmia ja en tiedä kuinka sinne saisi tuon AVIAddXSub, vai onko se ylipäätään oikea ohjelma tähän...

Winetricks on apuohjelma tiettyjen hankalien järjestelmäkomponenttien asentamiseen. Tavalliset ohjelmat asennetaan samalla tavalla kuin Windowsissa.

AviAddXSubs-ohjelmalla ei näemmä ole asennusohjelmaa, vaan se jaetaan zip-pakettina. Käyttö onnistuu kuten Windowsissa:
1. Lataa verkkosivulta zip-paketti.
2. Pura zip johonkin kansioon.
3. Avaa kansio tiedostoselaimella ja kaksoisklikkaa AVIAddXSubs.exe -tiedostoa.

12875
Uskoisin, että teksti pitäisi polttaa kuvaan. Tiedän, että .sub päätteinen teksti pitäisi muuttaa .srt päätteiseksi ja sen jälkeen avi tiedosto poltettaessa pitäisi muuttua .divx - näin ainakin windowsin puolella.

PS3:n kanssa on kaksi vaihtoehtoa:

1. Kuvaan poltettu teksti, jolloin mikä tahansa PS3:n tukema videoformaatti käy. Ei tarvitse olla AVI tai .divx.

Tämä onnistuu Linuxissa HandBrakella (jossa on graafinen käyttöliittymä) tai MEncoderilla (komentorivi):

Koodia: [Valitse]
mencoder video_sisaan.xxx -oac copy -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vqscale=3:mbd=2:trell:v4mv -sub tekstitystiedosto.sub -subfont-text-scale 3.2 -o video_ulos.avi
Tuossa käytetään Xvidin sijaan libavcodecin MPEG-4 ASP -enkooderia. Molemmat tuottavat suunnilleen yhtä hyvää jälkeä samassa formaatissa. Tärkein enkooderin asetus on vqscale=3, joka pakkaa videon vakiolaadulla sisällöstä riippumatta. Tiedostokokoa ei tällöin voi määrätä tarkasti etukäteen, mutta se ei olekaan tarpeen tässä käyttötarkoituksessa. Voit nostaa arvon 4:ään laadun kustannuksella, jos tiedostoista tulee turhan isoja.

Tekstitystä ei tarvitse muuntaa eri formaattiin, kunhan MEncoder tukee alkuperäistä muotoa. Voit antaa tiedostojen polun (esim. /home/iluvatar/Videot/video.mov, tai jos olet kotihakemistossasi, Videot/video.mov) tai ensin siirtyä oikeaan hakemistoon.

2. Bittikarttamuotoinen XSUB-tekstitys AVI tai .divx -tiedostossa. Tekstitys on siis erillisenä raitana ja sen voi kai kytkeä halutessaan pois. (Ainakin tavallisilla mediasoittimilla voi).

Tämä onnistunee helpoiten AVIAddXSubs-ohjelmalla, joka toimii Linuxissa Winellä. Tekstitys pitää varmaankin muuntaa ensin SRT-muotoon esimerkiksi Subtitle Editorilla.

Tässä vaihtoehdossa videota ei tarvitse pakata uudelleen, jos se on yhteensopiva AVI-säiliön kanssa, joten laatu säilyy alkuperäisenä ja muunnos on hyvin nopea. Uskoisin, että olet aiemmin Windowsia käyttäessäsi lisännyt tekstityksen juuri XSUB-muodossa.

12876
Multimedia ja grafiikka / Vs: usb logitech headset
« : 14.11.11 - klo:20.24 »
Oletko kokeillut vaihtaa ulostulolaitteen Äänisetuksissa?

12877
Enpä tiedä natiivia Linux-työkalua kaipaamaasi XSUB-tekstitysraidan lisäämiseen, mutta AVIAddXSubs toimii Winellä.

Jos kuvaan poltetut tekstit käyvät, se onnistuu HandBrakella kivuttomasti.

Tai voit streamata videon suoraan tietokoneelta PS3:een PS3 Media Serverillä. Jos siis koneessa on riittävästi tehoa videon reaaliaikaiseen uudelleenpakkaukseen.


Lisäys: FFmpegissä ja libav:ssa on XSUB-enkooderi, mutta en tiedä, onnistuuko SRT:n muuttaminen bittikarttamuotoon olemassaolevilla komentorivityökaluilla.

12878
yritän kirjautua ulkoisen osoitteen kautta mutta loki ei näytä liikkuvan ollenkaa
voisikohan portin vaihto auttaa?

Kannattaa kokeilla sitäkin, ainakin julkisen osoitteen puolella, eli ohjaa vaikkapa NAT-boksin portin 2222 liikenne normaaliin SSH-palvelimen porttiin 22. Tallenna asetukset ja käytä modeemista virrat hetkeksi pois ja takaisin päälle. Sitten yhteydenotto komennolla:

Koodia: [Valitse]
ssh -p 2222 ville@fincast.dyndns.org

12879
Koodia: [Valitse]
ssh -v <whatever> laittaa ssh login kirjautumisen verbose muotoon.

voisi olla mielenkiintoista postata verbose tiedot tänne.

Tätähän voimme itsekin kokeilla, koska vilpas kertoi palvelimensa osoitteen. Ongelmana on kuitenkin edelleen se, ettei liikenne kulje SSH-palvelimelle asti.

Antaako NAT-boksi mitään lokia yhteydenotoista ja uudelleenohjauksista?

12880
Suurimman osan tarvittavista palikoista saa asentamalla paketin ubuntu-restricted-extras.

CSS-suojattujen DVD-elokuvien katseluun tarvitaan myös libdvdcss2 (asennusohje Ubuntu tutuksi -wikissä).

Sivuja: 1 ... 642 643 [644] 645 646 ... 813