Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zaapon

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Pari päivää sitten latasin ja poltin levylle  Xubuntu 22.04 ISOn ja tänään asensin sen veteraani-ikäiseen Dell 6320 läppäriini SSD levylle. Toistaiseksi ei niin minkäänlaista ongelmaa ole ilmennyt, mutta saattaapihan noita vielä esiin pompsahtaa. Hyvin tutun kotoisalta vaikuttaa verrattuna pariin edelliseen LTS-versioon.

2
Mikäli kone on ehjä, niin kyllä tuolla luulisi Xubuntun pyörivän ihan sujuvasti. Itselläni on vanha Lenovo G50-30, jossa 2.16 tuplaydin Celeron ja 4 G muistia. Tällä hetkellä siinä on Peppermint 10 XFCE ja mielestäni tuo sopii sangen jouhevasti siihen kevyeen käyttöön, jota tuolla museokoneella vielä touhuan.

3
Pelit / Vs: PRO PILKKI 2
« : 08.10.19 - klo:18.39 »
Xubuntussa ainakin xp-versio toimii winellä. Ladatun exe-tiedoston ominaisuuksissa pitää käyttöoikeuksissa laittaa raksi kohtaan "salli tiedoston suorittaminen sovelluksena". Jotain tämmöistä muistelen, asentanut PP2:n jo vuosia sitten ja päivitellyt uudempiin jukaistuihin versioihin, kun niitä on ilmestynyt.

4
Omassa käytössäni Telian 5Gt riittää mainiosti kuukaudeksi. Joka arkipäivä 0,5 - 1 tunti nettisivujen lukua, eri keskustelupalstoilla vierailua ja livescoressa tulosseurantaa. Lisäksi työpaikan pikaviestejä kuvineen sekä muutamia telegram- puheluita.

Videot katson kotosalla WiFin kautta, samoin puhelimeen liittyvät päivitykset imuroin kämpän nettiyhteyden kautta. Tällä tavalla pyrin säästämään kännykkäliittymän kautta kulkevaa datamäärää.

Telian verkossa toimiva Globetel tarjoilee muistaakseni kohtuuhintaisen datasiirron, mutta nopeus taitaa olla melko vaatimaton nykypäivän mittapuulla.

5
Eipä ole ostajaa löytynyt neljän kuukauden aikana. Tarjouksia saa laittaa tulemaan, olisihan noilla värikaseteilla vielä useita sivuja tulostettavissa. Se tulosteissa kummitteleva raita on niin himmeä, ettei haittaisi kotiarkistoon jäävissä tulosteissa.

Tarjotkaa jotain jos olette vähänkään kiinnostuneita hakemaan Samsungin pois komeroani täyttämästä.

6
Minulla on kahdessa Xubuntua (16.04) pyörittävässä koneessa ollut pari viikkoa sama ongelma kuin Hajakentällä. Olen kokeillut vaihdella sääasemia, mutta sama "No Data" näkyy paneelissa sääasemasta riippumatta. Nettiyhteys (DNA) vaikuttaisi toimivan ihan vastaavasti kuin ennen sääpäivityksen ongelman alkamista.

7
Laitealue / Vs: Epson XP-335
« : 17.04.17 - klo:18.41 »
Asensithan LSB-paketin ennen ajureiden asennusta? Ajurien asennussivusto ohjeistaa lataamaan ja asentamaan sen ennen varsinaisten ajurien asennusta. Pelkästään tutorialforlinux.com sivun asennusohjeita noudattamalla sain XP-530 mallin toimimaan parissakin kotikoneessani. /opt -sijainnista löytyy epsonia tulostushommista tutumpien cupsin ja sanen lisäksi.

8


Komero täynnä, joten otsikon mukainen USB-liitännällä varustettu monitoimitulostin olisi kaupan. Ainoana harmina on tulostuksiin viallisen keltaisen kasetin vuodon jälkeen kummittelemaan jäänyt ehkä 5 cm leveä himmeä "likaisenkeltainen" pystyraita melkein paperin keskilinjalla, joka ei poistunut kokonaan uuden Samsungin orggiskasetin ja sisusten varovaisen imuroinnin jälkeenkään, luultavasti karannutta värijauhetta luuraa yhä jossain. Sinänsä outo juttu ainakin näin tietämättömälle, että virhe ei tule näkyviin jos tulostaa yhden yksittäisen sivun, mutta useita sivuja tulostettaessa keltaraita ilmestyy toisesta sivusta lähtien. Joku osaava voi saada laitteen kuntoon helpollakin, itse en ruvennut asiaa enemmälti tutkimaan, vaan suuntasin kauppaan ostamaan uuden WiFi printterin, koska muu perhe rupesi kaipaamaan helpompaa tulostusta mobiililaitteiltaan.

Muut värit sisältävät tarvikekasetit ovat noin puolillaan ja se keltainen Samsungin alkuperäiskasetti miltei täysi. Tulostukseen tarvittava USB-johto ei tule mukaan.

Laite on erittäin helppo saada toimimaan ainakin Mintissä ja Xubuntussa jota itse käytän.

Hinta on 50€ sekä toimitustapa ainoastaan nouto täältä Päijänteen ja Vesijärven väliseltä kannakselta repa 20 km Lahdesta pohjoiseen.

9
Meidän talouden pöytäkoneen dualbootin Win 7 puoliskoon oli pakko asentaa Never 10 apuohjelma, jottei se päivittyisi kympiksi. Tämä siksi, että en enää jaksanut poistella niitä aina uudestaan tunkevia kymppiä pakkotyrkyttäviä päivityksiä. Vaimoni on niin superkonservatiivi tietokoneen suhteen, jotta kymppi olisi taatusti aiheuttanut hänelle hermoromahduksen liialla erilaisuudellaan seiskaan verrattuna.
Tyttäreni läppärissä on päivitettynä W 10, koska siinä alkujaan ollut Win 8.1 oli aika sekava. jostain syystä tyttärenikin kuitenkin käyttää mielummin pöytäkoneen Win 7:a kuin sitä läppärinsä Win 10 järjestelmää. Omasta mielestäni tähän Xubuntuun verrattuna se kymppikin on jotenkin vaikeakäyttöinen, tuolla pöytäkoneen seiskalla minäkin viitsin edes joskus netissä surffata.

10
Tänäänkin olis ollu AdBlockille käyttöä, kun Jatkoajan sivulta hyökkäs joku Javapirulainen tai muu hyökkäävä huijausmainos: "Onnittelut puhelimesi on voittanut ... , klikkaa OK varmistaaksesi jne ". Tämmönen valtas koko näytön, ja meinas olla vaikeeta päästä siitä eroon, selaimen uudeelleen käynnistäminenkään ei auttanut, kun oli ruksi kohdassa - palauta edellinen istunto

11
Olen joskus vuosia sitten törmännyt vastaavaan ilmiöön omassa koneessani. Kone oli joku AMD Duron prossulla ja AsRock emolevyllä varustettu nettikone. Silloin ongelma ratkesi niinkin oudolla ratkaisulla, kun vaihtamalla PCI-paikassa ollut WLAN vastaanotin toisella piirillä varustettuun USB-tikkuun.

12
Välimuistin tyhjennys auttoi kyllä mainiosti DX:n sivuihin, mutta se muutaman sekunnin viivepysähdys vaihtoaition vetofirman mainoksen aukeamisessa ja täten koko foorumin selaamisessa on edelleen tosiasia.

13
Huomasin Firefoxin jäätyvän muutamaksi sekunniksi vaihtoaitio.net keskustelufoorumilla. Sivun yläosassa olevan peliyhtiön mainoksen tekstin esiintulo kestää useita sekunteja, tällöin selain on kuin jumissa. Tekstin liu'uttua näkyviin selain toimii jälleen normisti, eikä tekstin vaihtuminen aiheuta uutta "lepohetkeä". Onko jokin Firefoxin laajennus hukasssa, vai mikä mättää? Chromiumilla ongelmaa ei ole vaan sivun aukaisun jälkeen kursori liikkuu heti jouheasti.

Samaten huomasin dx.com sivun käytännössä toimimattomaksi Firefoxilla kun valikot ja kuvat eivät toimi/näy oikein, mutta Chromiumilla kaikki kuvat ja valikot aukeavat virheettömästi.

Oletan jotain puuttuvan tahi olevan rikki Firefoxissa, vaikka esim iltapäivälehtien sivut tai futisforum2 keskustelupalsta eivät aiheuta ongelmia sille.
Osaisikohan joku viisaampi opastaa minulle, että miten tulikettu saataisiin iskuun vai onko viisaampaa hylätä koko repolainen?

14
Uusi versiopäivitys toi ainakin sen tuloksen minun E4.5:een, että vihdoinkin saan kuvan lähtemään tekstiviestin liitteenä (TF liittymä). Tosin tekstissä Ä ja Ö kirjaimet ovat vastaanottajien mielestä siansaksaa (A¤ ja O¤ tai jotain tuonnepäin).

15
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 18.10.15 - klo:20.20 »
Minullakin samanlaisia kokemuksia akun varaustilan näytöstä. Aina silloin tällöin prosentit lukittautuvat jumiin johonkin lukemaan esim. 60% ja seuraavassa hetkessä  akun varaus täysin finaalissa.

16
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 18.10.15 - klo:17.59 »
Tietääkseni muita valmistajia ei ainakaan vielä ole ja oletan puhelinten näyttöjen nykysuuntauksen perusteella, että Bq 4.5 tulee jäämään pienikokoisemmaksi malliksi.

Ehdottomasti kannattaa odotella tulevia aikoja ennen ubuntupuhelimen hankintaa, järjestelmä on yhä keskeneräinen, lisäksi appseja  on vieläkin saatavilla kovin rajoitetusti. Tavallista radiotakaan en ole löytänyt ja vakioselainkin on mielestäni kovin rajoittunut käyttöominaisuuksiltaan.

Tänään huomasin taaseen seisottaneeni sammunutta luuria pöydällä  >:( , kun Aquarikseni ei valmiustilassa ollessaan varoita millään tavalla akun loppumisesta.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu todella hidas
« : 13.10.15 - klo:18.32 »
Omana kokemuksenani nvidian suljetuista ajureista toimiva on ollut versio 304. Suurempinumeroiset on aiheuttaneet joitain "jäätymisiä" sekä talouden yhteiskäytössä olevalle pöytäkoneelle, että vanhemmalle läppärilleni. Molemmissa koneissa on näytönohjaimena emolevyyn integroitu GF8200.

18
Täällä myös ilmeni ongelmia tämänpäiväisen päivityksen jälkeen, kone Amd 64 bit ja Xubuntu 14.4. Päivityksen aikana ei tullut virheilmoituksia, mutta ajaessani jumituksen jälkeen päivityksiä uudelleen, meni osittaiseksi päivittämiseksi, joilla kone toipui kutakuinkin tikkiinsä.

19
Minullakin kummitteli tuo Avahin virheilmoitus käynnistysvaiheessa tämän läppärin Xubuntussa, mutta poistin ilmoituksen juuri tuolla TOMINin laittamalla keinolla. Muutenhan tuolla koko virheellä ei ollut merkitystä netin toiminnan kannalta. Eikä virheilmoitus ole sen koommin tullut häiritsemään.

Muoks. Kuriositeettina mainitsen vielä, että Makulu XFCE:ssä ei moista häiriötekijää näkyviin ilmaantunut.

20
Tää on melko mielenkiintoinen tapaus, varsinkin kun minunkin Google-tilini kirjautumishistoriassa näkyy kirjautuminen iOS-laitteella. Eläessäni en ole koskenut yhteenkään ompputehtaan tuotteeseen, eikä taloudessamme ole moista laitetta edes teini-ikäisellä jälkikasvulla. Perheenjäsenet eivät sanojensa mukaan ole tuon käynnin takana, eikä heillä pitäisi olla sen aikainen salasanani tiedossaan.
Varmuudeksi ennen salasanan vaihtoa nollasin vanhan Android puhelimeni, jota olen käyttänyt edelleen joissain tarkoituksissa, kun Ubuntupuhelimeen ei ole saatavilla kaikkia haluamiani ohjelmia. Aquaris 4.5 muuten tunnistui Nexus5 nimikkeellä Googlen kirjautumisiin kirjautuessani Matti Rinta-Nikkolan GoogleAppsilla. Jatkan osaltani aktiivisesti kirjautumistietojen seuraamista.

EDIT: Näyttipä F-Securen online scanneri löytävän jonkun Trojanin pöytäkoneemme Win7 osiosta FB-kansiosta. Tää siitä seurasi kun jälkikasvun piti mennä siihen helvetinkeksintöön liittymään. Ilmainen sateenvarjologoinen virustutka ei ole reagoinut mitenkään moiseen pirulaiseen! Olen kyllä käyny W7 puolelta omassa gmailissa, vaikkakin ihan omalla selaimella, jota muut ei meillä käytä.

Sivuja: [1] 2 3 4