Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tfi

Sivuja: [1]
1
10.04 Ubuntussa (64-bit) saa kursorin liikkumisen pois näppäimistön asetuksista "Mouse Keys" välilehdestä, pitää ottaa ruksin pois kohdasta "Pointer can be controlled using the keypad". Tämän jälkeen ainakin Ubuntussa numeronäppäimet toimivat normaalisti. Kokeile etsiä vastaava ja muuta se käyttäjätiliäsi käyttäen. Toivottavasti oli vähän apua. :D

2
Luulin hetken että ongelmat ratkesi, mutta samat ongelmat on vielä tallella... Pitänee odotella päivityksiä, jaksa rupee säätää enää. :D

3
Ei ratkaise itse ongelmaa, mutta käännä se taustakuva Gimpillä negatiiviksi ja tuuppaa sitten taustakuvaksi? Pitäisi sitten näkyä oikein, mutta ongelma on silti vielä olemassa...

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lucidin muistinkulutus
« : 15.05.10 - klo:10.10 »
Jotain turhia automaattisesti käynnistyviä ohjelmia olen karsinut pois, edellisestä käynnistyksestä on aikaa n. 10h. TS2 servu, Empathy, Evolution, XChat ja Firefox päällä normaalien lisäksi. 64-bittinen Ubuntu ja free -m tuotti seuraavanlaisen tuloksen.

Koodia: [Valitse]
            total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          3961       1347       2614          0         74        473
-/+ buffers/cache:        798       3162
Swap:         9603          0       9603

Omasta mielestä tuo muistinkäyttö on hyväksyttävää ja toivottavaa (eikä tuo nyt vielä paljoa ole), sitä kun on tarjolla eikä se hirveämmin lämpöä normaalissa käytössä aiheuta jos verrataan vaikka jatkuvaan prossun rouskuttamiseen. Muutenki kone rouskuttaa nopeammin kun hyödyntää resursseja, sitten kun lämpö (+suorituskyky) ei pysy enää kurissa alan huolestua resurssien käytöstä (puhtauden ja tuuletuksen lisäksi). ::)

5
Onko automaattinen (tai salasanaton) kirjautuminen käytössä? Jos on niin tuo taitaa olla vähän välttämätöntä jotta nuo salasanat olisivat turvassa. Pidgin tallentaa salasanan tekstinä .purple-hakemistoon (kyllä, niin se tekee, eikä ole ainut), joten se ei (tietääkseni) kysele. Voi olla, että myös avainnipun salasanan vaihtaminen tyhjäksi auttaisi (en tiedä onko varmasti mahdollista, kts. Sovellukset → Apuohjelmat → Salasanat ja salausavaimet).

Nyt selkis tuo, automaattinen kirjautuminen on käytössä. Pitää tutustua enemmän tuohon "Passwords and Encryption Keys" viritelmään ennen kuin rupean säätämään mitään, mun maagisella kosketuksella on yleensä negatiivisia vaikutuksia.

Pitänee muiden ongelmien osalta odotella päivityksiä tai vastauksia bugien kiertämiseen, kiitos tähänastisesta avusta! :D

6
Koita lisätä paneeliin virransäästön estosovelmaa.
-->lisää paneeliin --> virransäästön estosovelma.
sitten vaan napautat paneeliin ilmestynyttä kuvaketta ja se estää näytön sammumisen.

niin vai olitkin ehkä jo koittanut tätä ???

Käsittääkseni virransäästön estosovelma on tuo Inhibit Applet, korjatkaa toki jos olen väärässä. Sillä olen kokeillu molempia vaihtoehtoja jotka oli käytössä, juurikaan säätömahdollisuuksia ollu. Kiitos vastauksesta, pitää tutkia asiaa lisää jospa sieltä löytyisi jotain... Hmm... :)

7
Ubuntu 10.04 64-bit

Ensimmäisenä ongelmana on hiiren osoittimen ulkoasun vaihdossa. Ekalla kerralla kun yritin vaihtaa vaihtui osittain (vain ikkunan koon muuttamisessa uusi osoittimen ulkoasu) ja koneen uudelleen käynnistämisestä ei ollut apua. Vaihdoin takaisin oletukseen joka onnistui normaalisti ja nyt ei suostu vaihtamaan edes osittain toiseen. Eli uudelleen käynnistäminen ei auta vaihtamisessa, neuvoja miten saisin mustan teeman osoittimelle?
Tätä kautta olen yrittänyt: System -> Appearance -> Customize -> Pointer -> DMZ (Black)

Toisena ongelmana on Empathy (2.30.1) ohjelman jumittaminen, joka näkyy itse ohjelmassa ja Indicator Applet Sessionissa (0.3.6). Itse jumittamisessa ohjelma lakkaa osittain toimimasta, ikkuna aukeaa ja näkee vain ne jotka on ollut onlinessa kun jumittaminen on alkanut. Eli tilat ei päivity luettelossa olevilla henkilöillä, ei näe jotka on tullut hiljattain onlineen tai offlineen ja joskus ei voi edes klikata keskustelua käymään. Lisäksi omaa tilaa ei pysty vaihtamaan itse ohjelmassa ja Indicator Applet Sessionissa tuolloin. Vain koneen uudelleen käynnistäminen on auttanut ja olen myös yrittänyt lopettaa prosesseja System Monitorin kanssa ja käynnistää ohjelmat uusiksi joka ei auta asiaan. Pitääkö tässä odotella päivityksiä vai onko tähän ongelmaan ratkaisua? Ongelma ilmenee kun ohjelmat ovat olleet pitkään päällä ja poistuu vain uudelleen käynnistämisellä. Empathyssa vielä yksi ongelma, uudelleen käynnistämisen jälkeen (sammutti ohjelman itse ennen sammumista tai ei) kysyy avainnipun koodia kun kirjautuu onlineen, tämä on hieman ärsyttävää, miten saisi pois vai kuuluuko normaaliin toimintaan vaikka kirjautumisen pitäisi olla "automaattinen"?

Kolmas ongelma on näytön virransäästötilasta joka on saatava pois. Olen jo näytönsäästäjän asetuksista ottanut rastit pois kohdista aktivoi näytönsäästäjä kun kone idlaa ja lukitse näyttö kun näytönsäästäjä käynnistyy, lisäksi palkki on vedetty kahteen tuntiin. Näiden lisäksi virransäästö asetuksista olen laittanut tietokoneen ja näytön nukahtamiselle Never vaihtoehdot. Kokeilin myös Inhibit Applettia jolla ei ollut vaikutusta mihinkään. Näytönohjaimen ajurina NVIDIA 195.36.15. Ongelma ilmenee 20 minuutissa jolloin näyttö menee untenmaille ja näytön sininen valo muuttuu keltaiseksi. Eli miten saisin uinahtamisen pois? Ideana olisi ettei näyttö sammu tai nukahda ikinä, sammutan sen sitten itse.

Siinä on ongelmat jotka tulleet esille, käyttänyt julkaisusta lähtien. Luultavasti ovat bugeja ja aikanaan korjaantuvat päivityksellä, vai olenko missannut joitakin vaihtoehtoja ja yleisiä kikkoja? Muuten on pelittänyt tosi hyvin ja positiivisena yllärinä tullut, Ubuntun käytössä pitkä paussi ennen tätä.

8
Aluksi luulin että olisi sama ongelma, mutta totuus oli etten pyöritellyt tarpeeksi (joudun aika paljon pyörittelee). Kokeile pyöritellä normaalia enemmän, tiedä sitten onko sinulla sama huolimattomuus kysessä. ;D

9
Ubuntu tietokoneissa / Windowsista Linuxiin
« : 23.04.09 - klo:23.08 »
Sain käytetyn kannettavan johon asensin Xubuntu 8.04 LTS:n ja olen positiivisesti yllättynyt. Pähkäilyni koskee lähinnä käyttöhistoriaa, eli logeja ja ns. tmp -tiedostoja.

Windowseista löytyy läjä hakemistopolkuja joiden takaa löytyy turhia temp -tiedostoja (esim. windows/temp & käyttäjä/temp) ja eri ohjelmat tekevät omia. Lisäksi Windowseista löytyy lähes kaikkialta logeja. Myös Windowsin rekisteriin jää kaikenlaisia turhia ja vanhentuneita merkintöjä joita on hyvä poistella joskus jos halua järjestelmän toimivan jouhevasti.

Miten moiset asiat ovat hoidettu Linuxeissa ja lähinnä Xubuntussa? Voisitteko hieman valaista tälläistä aloittelijaa näissä asioissa (mistä löytyy, miten pääsee käsiksi, kannattaako poistaa, nopeuttaako toimintaa yms. tietoa)? :-)

Sivuja: [1]