Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - onsese

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Laitealue / Vs: Näytonöhjaimen vaihto ilmiöitä
« : 10.06.20 - klo:16.10 »
Juurikin tämä !  :) Tuli aavistus, ja etsin verkosta, ja löytyi kädestä pitäen käskyt, miten vaihtaa Ubuntun Nouveau - ajuri nvidian omaan. Homma toimii nyt ! :) Täällä

https://www.linuxbabe.com/ubuntu/install-nvidia-driver-ubuntu-18-04


2
Laitealue / Näytonöhjaimen vaihto ilmiöitä RATKAISTU
« : 10.06.20 - klo:14.35 »
Asus / nvidia Geforce 9600 näytönohjain kosahti, n vuodelta 2008. Tilalle laitoin msi / nvidia geforce gt 1030 - ohjaimen. Näyttö on VGA DP - adapterilla. Muistitikkujen kanssa alkoi erikoinen ilmiö, kun klikkaa ikonia, kone menee käynnistykseen ja kysyy käyttäjän ja salasanan. Samoin käy jos klikkaa Asetukset - ikonia tai yrittää käynnistää sitä päätteeltä. Kone kysyy käyttäjää ja salasanaa. Homma ei tästä etene vaan uudella yrityksellä tapahtuu sama. Sovellukset käynnistyvät normaalisti.

3
Ubuntu tietokoneissa / Teams - ohjelma
« : 06.04.20 - klo:12.36 »
Onko kenelläkään kokemusta Microsoft - Teams ohjelman Ubuntu versiosta ? Asentaminen ja tietenkin käyttö.

4
Homma alkoi toimia ihan itsekseen parin päivän venailun jälkeen. Kiitos vastanneille ! :)

5
Joo, kehottaa yrittämään uudelleen muutaman päivän kuluttua. Olen huomannut samankaltaisia juttuja aiemminkin päivitysten jälkeen, mutta ne ovat hoituneet. Onko Ubuntussa ja selaimissa Opera / Firefox jotakin, joka muuttuu päivitysten yhteydessä niin, että laite muuttuu "uudeksi" ? Twitter ilmoittaa nyt, että kirjauduttu uudella laitteella, vaikka ei itasan tarkaan ole.

6
Ohjelman sivustolta. Esmes. twitter ja fb toimivat aivan hyvin, samoin tuubi sinänsä eli ääni ja kuva toimivat normaalisti.
Firefox  versio on viimeisin.

7
En ole varma onko tämä oikea paikka, mutta konstit ovat loppu. Onko muilla ollut samaa ongelmaa ?
Youtubeen ja gmailiin kirjautuminen ei onnistu. Tulee ilmoitus että ei tunnista laitetta. Historian ja välimuistin
siivoaminen ei auta. Selain on Opera. Firefoxia käyttäessä tulee samat ilmoitukset. Toinen ilmoitus on "yritit liian monta kertaa"
jo ensimmäisellä. Poistin ja latasin operan uudelleen, tulos sama.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook videot jumissa
« : 24.03.19 - klo:14.15 »
Kiitos vinkistä, testaan Vivaldin jossakin vaiheessa. :)
juylii
Otsikko on Facebook  videot jumissa.  Ja kiitos, en olisikaan oivaltanut että Firefox on olemassa ja sen voi käynnistää jos vaihtoehtoinen selain lakkaa toimimasta.

9
Ubuntu tietokoneissa / Facebook videot jumissa
« : 22.03.19 - klo:13.54 »
Viimeisimmän päivityksen jälkeen Facebookiin laitetut videot lakkasivat toimimasta. Jos on linkki toisaalle nämä videot toimivat. Suoraan seinälle laitetut eivät. Selain on Opera, Firefoxilla toimivat hyvin.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys 18.10
« : 20.11.18 - klo:18.02 »
Viimeisen parin 18.4 - version päivityksen yhteydessä  on tullut huomatus että 18.10 versio on saatavilla. Ei ilmeisesti ole LTS, mistä on kysymys - puolivirallisesta kehittelystä vai jokin tuunaus, väliversio, kikkailua tms ?

11
Ongelma tuli vastaan nyt mp4 videon kanssa, en ole aiemmin käyttänyt tätä Openshotin versiota 2.x "next generation".

12
Multimedia ja grafiikka / Openshot - editorin esikatselu
« : 19.11.18 - klo:14.35 »
Tarkoituksena on editoida useammasa pätkästä yhtenäinen video. Tiedoston esikatselu sen tuomisen jälkeen onnistuu. Kun videotiedoston siirtää raidaksi esikatselu ei  raidalta onnistu kuten vanhassa versiossa vaan pitää käyttää tiedosto-kuvaketta. Raidalla oleva merkki ei myöskään liiku esikatselun aikana. Esikatselu ei myöskään seuraa, jos merkkiä liikuttaa raidalla.
Aikamerkinnästä huolimatta tämä tekee  hommasta hankalan esimerkiksi leikkauskohdan määrittämisessä. Onko  editorin asetuksissa jokin niksi tms ? Esikatselu on minulla aina päällimmäisenä. Kiitos etukäteen.

13
Löysin tarvittavat paketit + asensin winff graafisen käyttöliittymän ffmpeg ohjelmalle.  :)

14
Pitäisi tyhjätä videokameran muistikortti ja tallentaa sisältö. Ko. videokamera käyttää outoa formaattia MOD. Mistä löytyisi tuore konvertointi-ohjelma, etsinnällä löytyi tyypillisesti 5- 7 vuotta vanhoja neuvoja edellisille ubuntun versioille. Esmes. Openshot ja VLC eivät tunnista tätä tiedostotyyppiä. Kiitos etukäteen.

15
Ubuntu tietokoneissa / Opera leikkaa liitä Ubuntu 18.04
« : 18.08.18 - klo:16.01 »
Miten Opera versio 55 ja risat - selaimella voi käyttää leikkaa- liitä toimintoa Ubuntu 18 LTS versiossa ? Valikkopalkki kyllä putoaa mutta sieltä ei toimintoa löydy. Ubuntu 16.04 LTS versiossa ja vanhemmalla Operalla tämä onnistui valikkopalkissa.

16
Laitealue / Vs: Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 10.01.18 - klo:12.43 »
16.04 LTS jota olen päivittänyt niiden tullessa.

17
Laitealue / Vs: Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 27.12.17 - klo:17.16 »
Canon Pixma MP 270, ei siis aivan tuore laite mutta laite tunnistautuu kyllä ja toimii em. varauksin. Vanhojen ubuntun versioiden kanssa tätä ongelmaa ei ollut, vaan Xsane toimi hyvin. Toisaalta Gimp ilmoittaa aina, että skanneria ei ole löytynyt, kuten ei pitäisikään koska en sitä pidä päällä ja kiinnitettynä kuin tarvittaessa. Näyttäisi siltä, että Gimpin ja Xsanen varaukset menisivät päällekkäin. Gimp - ohjelman ei tarvitse olla käynnistettynä kun ongelma Xsanen kanssa ilmenee yrittäessäni käyttää sitä.

18
Laitealue / Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 31.10.17 - klo:11.36 »
Näyttää siltä, että Xsane ja Gimp eivät toimi kovinkaan hyvin yhteen skannerin kanssa. Kun yritän käyttää X sanea, se ilmoittaa laitteen olevan varattu. Vaihtoehtoisesti se käynnistyy kymmenien sekuntien kuluttua, mutta ei toimi. X sane tarjoaisi paremmat skannauksen säätömahdollisuudet, vaikka Gimpin skannaus toimiikin nopeasti. Miten tilanteen voisi ratkaista vai onko muita skannausohjelmia, jotka toimisivat paremmin ?

19
Kiitos vastauksista :)
Kopioin tiedostot kiintolevylle ja formatoin tikun hitaamman mukaan. Tiedostot toimivat kiintolevyllä kuten pitääkin, joten ilmeisesti tikussa oli tapahtunut jotakin.

20
Olisi tarve muuttaa USB tikun oikeudet kokonaisvaltaisiksi. Käyttöliittymän kautta - oikeuedet > muuta - tehtynä tulee ilmoitus "oikeuksien muuttaminen ei onnistunut, kirjoitussuojattu järjestelmä." Tätä suojausta ei ole tietoisesti asetettu.  Onnistuuko päätteenkään kautta ?

Sivuja: [1] 2 3 ... 6