Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pungero

Sivuja: [1]
1
Moi,

Jostain syystä ikkunan hallintanamiskat (sulku, pienennys ja suurennus) muuttivat ulkoasuaan pari päivää sitten. Kun valittuna oleva ikkuna ei ole suurennettuna, nappulat näkyvät normaalisti. Näin ollen ongelma esiintyy ainoastaan koko näytössä olevissa ikkunoissa. Tapauksesta on kuva liitteenä.

Kyllähän nuo rumemmatkin nappulat toimivat, eli pikku juttuhan tämä, mutta ärsyttää kyllä kummasti. Mitään ikkunoiden ulkoasuun / teemoihin liittyviä säätöjä en ole mielestäni viime aikoina tehnyt.

Mahtaisiko tähän löytyä korjausehdotuksia?

2
Kiitokset vastauksista. Ihan mielenkiintoisia distroja nousi esiin. Epäilen vaihtelun virkistävän, joten perus-ubuntusta ajattelin ainakin vaihtaa pois. En varmaan ehdi pariin viikkoon vielä asentamaan yhtään mitään, mutta läppärini saanee kuitenkin uuden käyttöjärjestelmän kesäkuun hujakoilla.

Kiitokset kaikille vastanneille!

3
Miniläppärini jatkuvaan hidasteluun kyllästyneenä ajattelin aloittaa puhtaalta pöydältä ja testata koneella tuota 11.04 ubuntua. Läppärivanhuksen suorituskyky ei tosin enää vastannut uuden käyttöjärjestelmän vaatimuksia. Ajattelinkin nyt löytää vähän kevyempää linuxia käyttööni, jolla läppäri pyörisi vielä vuoden tai pari. Olen tähän asti käytellyt läppärillä ubuntu 10.04 netbook editionia, joka on toiminut ihan siedettävästi pienestä jäätyilystä huolimatta. Minulla olisi seuraavia toiveita tulevasta käyttöjärjestelmästä:

-Toimii sulavasti
-Helppokäyttöinen
-Ei liikaa totuttelua vanhalle ubuntu-käyttäjälle
-Miellyttää silmää
-Koneella on tarkotus lähinnä surffata netissä, lukea sähköpostia, katsoa kevyitä avi-videoita ja käyttää OpenOfficea.
-Olisi mukavaa, jos hiiri, näppäimistö, näyttö ja netti toimisivat heti asennuksen jälkeen

Koneeni on Asus Eee 900 sarjalainen, sisältäen 1 gigan muistia ja 900 MHz suorittimen. Kiintolevytilasta ei ole pulaa - sitä on ruhtinaaliset 16 gigaa.

Katselin tuossa hieman xubuntun perään, mutta minulla ei ole tietääkseni ole kokemuksia XFCE työpöytäympäristöstä. Myös mintistä olen kuullut kehuttavan, mutten ole kyseistäkään käyttöjärjestelmää missään kokeillut.

Ennen kuin alan päätäpahkaa asentelemaan uutta käyttöjärjestelmää, toivoisin että forumin gurut heittävät ilmaan suosituksensa konevanhuksen tulevasta käyttiksestä.

4
UUID:n käyttö näyttäisi ratkaisseen ongelman. Kiitoksia nopeista vastauksista vastanneille! :)

5
Asensin eilen uuden ubuntun koneelleni, ja olen nyt törmännyt melko hämärään ongelmaan yrittäessäni saada osaa kiintolevyistäni mountattua automaattisesti: Asemien nimet vaihtuvat käynnistysten välissä. Esikatselussa huomasin että liittämäni kuvat ovat melko kookkaita, pahoitteluni.

Minulla on siis koneeseen kytkettynä kolme kiintolevyä: 40 GB PATA kiintolevyn 1. osiolle (NTFS) on asennettu windows, 2. osiolle (ext4) ubuntu ja 3. osio toimii swap-osiona. 200 GB PATA kiintolevy on NTFS formaatissa ja sisältää niin windowsissa kuin ubuntussa käyttämääni dataa. Lisäksi koneessa on SATA-portissa kiinni 320 GB kiintolevy, joka sisältää ext-4 osion sekä FAT32-osion. Asema on tarkoitettu ainoastaan varmuuskopiokäyttöön.

Yritän siis saada asemia mountattua automaattisesti ubuntun käynnistyksen yhteydessä, että työskentely olisi jouhevaa ja esimerkiksi varmuuskopioinnin kanssa ei syntyisi ongelmia. Pyrin lopputulokseen aiemmasta ubuntu 9.10 asennuksesta kopioimani fstab-tiedoston avulla. Eli, avaamalla levytyökalun saan selville asemien nimet (sda, sdb jne...) joiden perusteella teen muutokset fstab-tiedostoon. Alla kuvat levytyökalusta ja muokkaamastani fstab-tiedostosta





Käynnistän koneen uudestaan ja ubuntu valittelee käynnistyessään, ettei saa mountattua asemia. Koneen käynnistyttä avaan taas levytyökalun ja kas kummaa: Levy joka edellisellä käynnistyksellä oli sda onkin nyt sdc. Kaikkien kiintolevyjen nimet ovat vaihtuneet. Kuva levytyökalusta:

En oikein ymmärrä mistä tämä johtuu. Onko noissa fstab-tiedoston koodeissa jotain mikä sotkee asemien järjestyksen? Edellisessä ubuntun asennuksessa kaikki toimi kuin rasvattu identtisellä fstab-tiedostolla.

320 GB SATA-asema on koneen uusin komponentti ja lisäsin sen koneeseen keväällä. Kyseiseen asemaan liittyen minulla ilmeni ongelmia jo tämän 10.04:n asennusvaiheessa: asennuksen jälkeen kone herjasi erilaisilla grub-virheillä eikä suostunut ollenkaan käynnistymään, ennen kun irroitin aseman ja suoritin asennuksen uudestaan. Jälkeenpäin kaikki on toiminut ongelmitta tätä nimenvaihdosongelmaa lukuunottamatta. Ainakin BIOSissa pitäisi kaikkien levyjen tietojen olla tiptop.

En pikaisella kaivelulla löytänyt vastaavankaltaisia ongelmia foorumeilta. Mikäli jollakulla on vinkkejä asemien nimien vakinaistamiseksi niin apu kyllä kelpaa. Kiitokset vastauksista jo etukäteen.

6
Joo, eipä tuolta nyt ainakaan ihan suoraa vastausta löytynyt, mutta kiitos kuitenkin. :) xorg.confistanikaan en löytänyt mitään mainintaa hiirestä. Pitäisiköhän minun lisätä sinne jotain?

Tarkennettakoon vielä etten suinkaan halua rullapainiketta disabloitua - se avaa esimerkiksi näppärästi linkit uusiin välilehtiin nettiä selatessa. Haluaisin vain tuon copy-paste toiminnon pois päältä.

7
Ubuntussa näyttäisi olevan tietyissä tilanteissa kätevä ominaisuus: hiiren rullaa painettaessa hiiri suorittaa copy-paste toiminnon. Ominaisuus on kuitenkin osoittanut melkoiseksi riesaksi tekstinkäsittelyssä, kun dokumenttia läpi rullaillessani liitän tekstin sekaan leikepöydän sisältöä huomaamattani. Kuinkahan mahtaisin saada tämän toiminnon pois päältä? Rullan muita ominaisuuksia en tahtoisi menettää.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pienet oletusfontit
« : 05.04.09 - klo:21.51 »
Jaahas, homma ratkesi kun poistin toisen näytön käytöstä. Ei mikään ideaaliratkaisu, mutta riittää minulle.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pienet oletusfontit
« : 05.04.09 - klo:07.48 »
Niin tosiaan, fonttikoon vaihtaminen ulkoasu-asetuksista ei auttanut ongelmaan

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pienet oletusfontit
« : 05.04.09 - klo:02.45 »
Emacsissahan tosiaan saa valikoiden kautta muokattua fontin halutun kokoiseksi, mutten ainakaan ole keksinyt miten asetuksen voisi tallentaa oletukseksi. Kun avaa seuraavan tiedoston, saa taas tihrustaa. Matlabista ei fonttikokoa taida saada muutettua.

11
Ubuntu tietokoneissa / [RATKAISTU] Pienet oletusfontit
« : 03.04.09 - klo:19.23 »
Ongelmani on seuraavanlainen: Minulle tuntemattomasta syystä ainakin kahden ohjelman oletusfontit ovat muuttunueet erittäin pieniksi ja useampia tiedostoja muokatessa fonttikoon vaihtelu on erittäin ärsyttävää. Enpä osaa ongelmaa tarkemmin analysoida, mutta laitoin tilanteesta screenshotin nettiin: http://users.tkk.fi/~taromppa/fontit.jpg

Kuvassa on emacsin ikkuna heti avaamisen jälkeen ja matlab, jonka käyttö on myös hieman hankalaa tuon fonttiongelman takia. Ohjelmien omista asetuksista ongelma tuskin johtuu, koska etäkäytän matlabia koulun koneelta.

Kiitokset vastauksista jo etukäteen. :)

12
Kuinka sitten saan grafiikka-asetukset safe modessa mahdollisimman alas? Ilmeisesti safe mode on tuo recovery mode käynnistysvalikossa, mutten ainakaan valikoista löytänyt mitään näyttöasetuksiin viittaavaa.

13
Hei,

Entisen tietokoneeni mentyä romuksi, päädyin hankkimaan uuden Gigabyten MA78G-DS3H emolevyn, jossa on integroituna ATI Radeon HD3200 näytönohjain. Ongelma on seuraavanlainen: Kun olen sisäänkirjauksessa saanut kirjoitettua käyttäjätunnuksen ja salasanan, silmille hyppää musta ruutu. Olen suhteellisen aloittelija näiden ubuntu-touhujen kanssa, mutta ilmeisesti kortin ajurit eivät ole ajan tasalla, ja minun pitäisi päivitellä jotain xorg.conf -tiedostoa? 8.10:n asennus-cd:ltä ubuntu toimii ongelmitta, ja toivonkin että saisin tuon vielä toimimaan ilman uudelleenasennusta. Joten, jos joltakulta löytyy vastaavia kokemuksia tai tietoa siitä, mitä tuonne xorg.confiin pitäisi kirjoitella, niin apua otetaan ilolla vastaan. :)

Sivuja: [1]