Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - noverix

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Olisiko tästä apua:
https://www.reddit.com/r/debian/comments/11qgvq5/no_wayland_on_bookworm_with_nvidia/

Kannattaa kokeilla ensin lisätä kernelin komentoriville tämä parametri:
Lainaus
nvidia_drm.modeset=1

Eli editoi esim. nanolla tiedostoa /etc/default/grub ja lisää parametri riville GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT

Aja lopuksi vielä update-grub pääkäyttäjänä tai sudolla ja käynnistä järjestelmä uudelleen.

Ei ollut näistä ohjeista apuja. No mennään x11 ikkunoilla etiäpäin kun kerran pelittää.. Kiitoksia kuitenkin..

2
Mikä näytönohjain ja mikä Nvidian ajurin versio on kyseessä? Wayland taitaa toimia kunnolla vasta ajurin versiolla 495 ja uudemmilla, eli Bookwormin tapauksessa versiolla 525: https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers#Wayland

Vanhemmalla näytönohjaimella on ehkä pakko käyttää vanhempaa ajuria, koska uudemmissa ajureissa ei enää ole tukea.

Näytönohjain on: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti  ja ajuri on : 525.125.06 versio joka on Debian pakettivarastosta. Kyseessä on läppäri Acer Nitro 5

3
Asensin näillä ohjeilla nvidia ajurin Debianiin https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers#Debian_12_.22Bookworm.22 Asennus onnistu hyvin, mutta wayland ei suostu toimimaan? x11 toimii kyllä moitteettomasti. Saako tuota wayland toimimaan lainkaan??.. gdm ei löytynyt lainkaan kohtaa josta olisi voinut valita waylandin..

4
Tällä ohjeella sain asennettua tikulle. Kiitos..

Täältä löytyy ohjelma, mutta en ole testannut kun ei ole ollut tarvetta.
Kaikki omalla vastuulla.

https://linuxconfig.org/creating-a-bootable-usb-for-windows-10-and-11-on-linux

Varmista vain usb-tikun tunnus, että ei kirjoita väärään paikkaan.
Koodia: [Valitse]
lsblk
Esimerkki jossa usb-tikku on /dev/sdb
Pääte on avattu esim. Lataukset kansiossa, jossa nämä tiedostot ovat.

Koodia: [Valitse]
chmod +x create_win_usb.sh
sudo ./create_win_usb.sh ./Win11_English_x64.iso /dev/sdb

5
Millä ohjelmalla saan asennettu windows 11 iso tiedoston usb tikulle? Käyttiksenä tällä hetkellä Debian 12. Tarvis asentaa kakkos koneelle toi wintoosa..

6
"Tuosta Adelie Linuxista ei oikein löytynyt mitään mirror -lähdettäkään, tai mitään backlogia, versiohistoriaa, eikä archive.orgistakaan löydy mitään siitä liittyen virallisesti tuon distron edes tuohon viralliseen lähteeseen, jonka mainitsit, että on alhaalla"

https://www.google.com/search?q=Ad%C3%A9lie+Linux Mä löysin tälläistä tuosta jakelusta..

7
Webp-kuvat voisi saada toimimaan GTK3-sovelluksissa webp-pixbuf-loaderin avulla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install webp-pixbuf-loader
Oletko aivan varma, että PNG-kuvat eivät näy? Kuulostaa hyvin oudolta.
webp-pixbuf-loader Ei löydy Debianille suoraan, mutta sain tällä ohjeella toimimaan https://fostips.com/webp-support-debian-ubuntu/ Kokeilin toisella koneella katsella noita png kuvia joita minulla on ja totesin että ne on korruptoituneita. Kyseessä on siis muistitikku (jota en huomannut sanoa alkuperäisessä viestissä)- Latasin netistä pari png kuvaa ja gthumb näytti ne niinkuin pitääkin.

8
Eli miten saan webp ja png kuvat näkymään? Ei toimi eog gthumb shotwell kuvanluku ohjelmilla. Mikä plugin puuttuu? Työpöytänä gnome..

9
Joo tuli kokeiltua Manjaroa. Ihan OK jakelu kaikin puolin, mutta jokin juttu siinä mättäsi (jota en pysty sanomaan) jonka johdosta palasin tuttuun turvalliseen Debianiin. Onhan se hienoa että saa uusinta uutta, mutta totesin että vanhatkin ohjelmat toimii ihan hyvin ja ovat ennen kaikkiaan vakaita varsinkin Debianissa.

10
Eipä sitten onnistunutkaan asentaminen. Pitäisi poistaa bios:in kautta joku rst ( rapid storage technology) juttu? Mutta bios:issa ei ole kyseistä kohtaa josta saisi sen poistettua? Yritin myös "jyrätä" windowsin, mutta se ei löydä koko windowsia? Olisikos jollain ideaa miten jatkan tästä eteenpäin??

Auttaisiko tämä: https://community.acer.com/en/discussion/607409/how-to-turn-of-rst-rapid-storage-technology-in-nitro-5-an515-54

Lainaus
Hi, Set the Win to boot in safe mode, restart and go to BIOS then on the main tab press ctrl+s and Sata operation mode will apear - change it from RST to AHCI, save and exit. Win will start in safe mode and will install the drivers needed. After that you will be able to keep your Win and to install Linux.

Jees nyt toimii 8) Kiitoksia avunannosta 8)

11
Eipä sitten onnistunutkaan asentaminen. Pitäisi poistaa bios:in kautta joku rst ( rapid storage technology) juttu? Mutta bios:issa ei ole kyseistä kohtaa josta saisi sen poistettua? Yritin myös "jyrätä" windowsin, mutta se ei löydä koko windowsia? Olisikos jollain ideaa miten jatkan tästä eteenpäin??

12
Eli olis tarkoitus asentaa kyseiseen koneeseen ubuntu ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäksi. Kysymys kuuluukin meneekö asennus "heittämällä" läpi vai tarviiko tehdä jotain kommenverkkejä asennuksen aikana.  Koneessa on nyt windows 10 käyttöjärjestelmä ja se pois. Kiitos jo etukäteen vastauksista..

13
Kiitoksia kommenteista. Katsotaan miten mennäänkö ojasta allikkoon vai räpiköidäänkö reunalla. Asentelin sitten kuitenkin Manjaron kde-työpöydällä. Piti ensiksi xfce-työpöydällä, mutta mieli muuttui. Asennus oli virtaviiainen eli ei mitään ongelmia sen suhteen.  Asentelun jälkeen päivittämään ja siinä rupesi "hiki" tulemaan kun päivityspaketti oli 2.2gigaa. Päivitys meni nappiin. Ei ongelmia sen suhteen (ainakaan vielä).  Mitään tuotannollista en tällä koneella tee. Pääasiallinen on netissä surffailu, videoiden ja musiikin kuuntelu yms..

14
Olen vuosia käyttänyt Debian pohjaisia käyttiksiä joten siltä saralta on kokemusta Linuxeista.
Nyt on mielenkiinto siirtynyt Manjaroon. Tarkoituksena olisi käyttää Manjaro XFCE työpöydällä, mutta mietityttää toi rolling juttu eli päivittyy usein.
Kysymys kuuluukin eli jos en ota tuota AUR repoa käyttöön lainkaan vaan pysyn Manjaro "stable" repoissa vaan, niin kuinka "vakaa" silloin se on?
Eli uskaltaako sen ottaa niin sanotusti joka päiväiseen käyttöön ilman että se "hajoaa" seuraavana päivänä?? Kiitoksia asiallista vastauksista jo etukäteen

15
Lyhyesti virsi kauniis eli sun pelit eivät toimi chromeboogilla ei ipadilla.  Täysin amatööri hommaa. Mikset voi tehdä yhtä peliä joka OIKEASTI toimisi?? Nyt sivustosi on todella sekava, mistään ei tahdo saada selvää mikä missäkin on. Latautuu todella hitaasti. Resoluutio esim; Cromella on täysin perseellään. Ilmeisesti testaat vain ja ainoastaan windows alustalla???

16
Olisiko NYT mitenkään mahdollista että tekisit pelit valmiiksi ja  OHJEET miten kyseisiä pelejä PELATAAN.  Teet koko ajan ihme säätöjä lähetät kuvankaappauksia yms.. mutta valmista ei tule millä

17
Pelit / Vs: AOv4.00+, Lautapelejä suomi nettiin.
« : 09.01.17 - klo:09.28 »
HTML5,

Minulla on tuo http://www.tabletpelisivusto.com , minä sen avaan joskus ihan nyt, taikka syksyllä.

Siellä toimii HTML5 ja JavaScript.

:)

--

Sivustonne avaamista odotellen... :) Kiva että olet jaksanut tälläisten pelien tekemiseen.

18
Pelit / Vs: AOv4.00+, Lautapelejä suomi nettiin.
« : 09.01.17 - klo:08.42 »
Hei,

Minulla on useita sivustoja, aion julkaista 0-3+ eri lautapeliä, tästä eteenpäin joka vuosi.

Nämä perus laudat tulevat Java ohjelmointi kielellä, koska Java on vielä nykyään huomattavasti parempi grafiikka käskyiltään, mitä html5 + javascript.

Mutta, kuten sanoin, minulla on useita sivustoja tulossa, yksi näistä sivustoista, joilla alan esittämään, netti lautapelejä on tämä seuraava -> http://www.tabletpelisivusto.com

Tuo mainittu tulee alkamaan nyt ihan pian, taikka sitten vasta tämän vuoden syksyllä.

Java on laadukas ja oikea valinta, vaikka monet sitä vastaan puhuvatkin, Java kykenee grafiikkaan johonka html5 + javascript, ei vielä nykyään kunnolla taivu, jos haluaa nauttia grafiikan elävyydestä, pelaa näitä Java sivustoja, minulla on java ohjelmassani 3 eri grafiikka threadia käsittelemässä ja piirtämässä grafiikka buffereitani, mutta, avaan kuitenkin myös tuon html5 ja javascript sivun, tabletpelisivusto.com, sitä voi sitten ei Java yhteensopivilla pelailla, tabletpelisivustolla grafiikka vain piirretään ruutuun, sitä ei erikseensä editoida taikka käsitellä mitenkään, koska tämä ei javascriptillä ole vielä kunnolla mahdollista.

Te ette varsinaisesti puhuneet Java kieltä vastaan, mutta, sanon tässä samalla, niille, jotka eivät pidä Javasta, että Java on yhä nykyään 3 miljardin laitteen kieli, ja se tulee jatkamaan lähivuosikymmenet yhtenä ykkös kielenä, niin, itse Java kuin myös android puolella, Java on hyvä valinta ohjelmoida, vaikka, sitä ei suomessa, niin, arvostetakkaan enää näinä vuosina.

Yleisesti haluaisin sanoa, että suomessa puhutaan Javasta huonoja, koska ihmiset eivät tunne Javaa, ja vaikka joku tuntisikin, niin, ei siihen yleensä perehdy, eli, suomessa puhutaan Javasta pahaa koska ihmiset ja kulttuuri ei sitä ole ominut itselleen, Java on ainakin minusta todella hyvä ja laadukas ohjelmointi kieli.

:)

--

Ei minulla ole java ohjelmiin/ohjelmoitiin mitään vastaan ole, mutta kun kerran sinun pelisi on sillä tehty ja Google Chromebook koneella niitä ei voi pelata, niin täytyy sitten pelailla muita pelejä mitä netistä löytyy.

19
Pelit / Vs: AOv4.00+, Lautapelejä suomi nettiin.
« : 08.01.17 - klo:00.13 »
Heipä hei..!
Olisin mielelläni kokeillut noita sinun tekemisiäsi pelejä, mutta ongelmaksi koittui se että Cromebook koneessa ei ole javaa ja eikä siihen sellaista saakkaan.

Oletkos koskaan miettinyt että tekisit html5 pohjalle yms...?? Voisi pelaaja kunta tulevaisuudessa olla huomattavasti suurempi...

20
Asentelin pitkästä aikaa OpenSUSE 42.1 ja siihen Mate työpöydän. Kaikki muu toimii loistavasti, mutta yksi harmillinen asia on eli kun kone käynnistetään esim: uudestaan, niin Maten yläpalkista, valikosta ja ohjelmista katoaa osa fonteista?? Olisikohan jollain kikka kolmosta, miten asian saisi korjattua?? Ei viittis asentaa nyt muuta kun kerran tämä toimii moitteettomasti. Kuvankaappaus linkin takana..

http://aijaa.com/argbbV

Sivuja: [1] 2 3 ... 8