Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lasse.

Sivuja: [1] 2 3 ... 83
1
Täällä on menty Archilla omassa käytössä vuodesta 2008. :)

2
Mutta entäs jos asennan tähän pelkästään Windowsin (mulla on kaksi konetta), onnistuuko ihan vaan lataamalla sieltä storesta ja ylikirjoittaako se sitten linuxin niinkuin levyltä asentaessa?
Kyllä. Asennuksessa vaan poistat nykyiset osiot ja annat sen tehdä uuden.

EDIT: DVD-levyn tarvitset jossei tietokoneesi osaa käynnistyä USB-tikulta, jos kone ei ole muutamaa vuotta vanhempi niin osaa 95% varmasti. USB-tikun koko tarvitsee olla 4GB jos sinne haluaa Windows 7:n asennusmedian.

3
En tiedä miten homma toimii Windows Storessa, mutta MSDN/DreamSpark pakottaa lataaman Microsoftin oman latausohjelmiston, että sieltä saa ohjelmistoja (esim. se Windows 7) ladattua. Lopullinen tiedosto on ihan tavallinen ISO-tiedosto, jonka saa bootattavaksi tikuksi unetbootin-ohjelmalla (Saa Linuxille) tai poltettua DVD:lle millä tahansa ISO-tiedostoja polttavalla poltto-ohjelmalla.

Voi olla, että homma toimii eri tavalla tuolla Storessa, kun se on peruskuluttajalle tarkoitettu. Mainitsemani palvelu on enemmän kehittäjille suunnattu.

EDIT: Windows 7 ylikirjoittaa GNU/Linux-jakelun asentaman käynnistyslataajan jos asennat Windowsin Linuxin jälkeen, tehden Linuxin boottaamisesta suoraan mahdotonta. Käynnistyslataajan voi asentaa takaisin vaikkapa livecd:ltä.

4
Läppäreihin on omasta mielestäni http://www.computeruniverse.net/en/ paras saksalaiskauppa, ainakin niistä mitä tiedän. Kattavat hakutoiminnot ja joitakin koneita saa myös FreeDOS:n kera, eli ei tarvitse Windows-veroa maksaa.

Muoks.
Oma Lenovo Ideapad on ComputerUniversestä FreeDOS:n kera ostettu.

5
Mindfactorylle ääni täältä, kolme tapausta ja kaikissa homma toiminut. Yksi oma kokemus ja kaksi lähipiirin kokemusta.

EDIT: Mindfactorylla on 30EUR postit per paketti, kotelot tulivat ainakin ennen eri varastolta kuin komponentit, joten kotelon kanssa postit 60EUR. Kannattanee tilata kotelo Suomesta vaikkapa Jimmsista ilmaisilla posteilla.

6
Laitealue / Vs: Linux-tuella varustettu USB-wlansovitin.
« : 16.08.12 - klo:17.35 »
Pahoittelut, olin unohtanut tämän aiheeni ihan kokonaan. Ei itse tarvinutkaan lopulta uutta tikkua hankkia, laitan homman ratkaistuksi jokatapauksessa.

7
Pelit / Vs: fps ja pelit
« : 05.08.12 - klo:03.41 »
Korkeaa ruudunpäivitysnopeutta tärkeämpää on minusta, että ruudunpäivitys pysyy sulavana kokoajan. Aivan sama onko maksimi 60 vai 200, jos välillä tipahtaa vaikkapa 20 asti. Sotkee ikävästi tähtäämisen. Muutenkin jatkuva 60fps riittää itselle aivan hyvin, jopa 30fps menee yksinpeleissä.

8
Asiaa hieman sivuten miten esim. xorg.conf toimii kun sitähän ei nyky linuxeissa ole jos ei itse sitä tee. Ymmärtääkseni kone jotenkin "haistelee" sopivat conffitiedostot jos niitä ei erikseen määrittele. Xorg.conf ei ole ainoa. Vaikka kuinka hyvä kone olisi niin ei se nyt silti voi itse ajatella että homma menee näin, eli kai jostakin löytyy jotku oletus tiedostot?
X:ssä on ymmärtääkseni ollut jo hyvän aikaa automaattitunnistus, mutta jos xorg.conf löytyy, sieltä löytyvät asetukset menevät edelle.

9
Windowsilla nopeampi tapa rasittaa on ajaa Prime95:sta (Prosessori) ja Furmarkia (Näytönohjain). :)

10
Laitealue / Vs: HP Pavilion g6-2017so
« : 23.07.12 - klo:11.02 »
Millainen tämä läppäri on? Löytyykö parempia alle 750 euron hintaluokasta?
Tilattu. 726,95 euroa jäi lopulliseksi hinnaksi alennuksien jälkeen. Tästä vielä saanee Windows-veron pois, jolloin koneen lopullinen hinta jäänee noin 700 euroon.
Kiinnostaisi kyllä kuulla jos joku oikeasti saa läppärin ostettetua ilman että windowsista pitäisi maksaa. Viimeksi kun olin ostoksilla ainoastaan mustassa pörssissä osattiin ehdottaa ottamaan yhteyttä valmistajaan kaikissa muissa paikoissa sanottiin että kyllä windows tulee mukaan, halusit tai et...
Suomen tilanteesta en tiedä. Saksasta sain läppärin ilman Windowsia, FreeDOS oli tilalla.  ;D

11
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 19.07.12 - klo:13.11 »
Tietääkö kukaan tästä pelistä enempää. Jostain syystä tuntuu siltä että pelitekijät hylkää nyt windows alustaa.
Sen perusteella, että Valve tuo Steamin (ja pelinsä) Linuxille ja nyt SS3 tulee myös? Häviävän pieni siivu pelimarkkinoita nuo. ;) Steam voi mahdollisesti aiheuttaa lumipalloefektiä, jos muutkin jaksavat portata pelejään Linuxille. Valve toki porttaa Sourcen Linuxille, mutta aika harva peli käyttää Sourcea.

Mobiili on tosin kasvanut, mutta mobiilipelit ovat pilipalipelejä verrattuna konsoli/pc-peleihin. Näin sisällöltään siis.

Jokatapauksessa en halua, että pelintekijät hylkäävät alustoja. Olisi optimaalinen pc-puolella jos pelin saisi kaikille kolmelle suurelle, Win/Mac/Lin. :)

EDIT: En tarkoittanut siis, että Steam itsessään olisi pieni osa pelimarkkinoita, mutta sen tuominen Linuxille ei yksinään tarkoita, että kaikki pelit tästä lähtien saa myös Linuxille.

12
Tere

Kannattaa tarkistaa kaapeli ensimmäiseksi, minulle kävi joskus samalla tavalla.


näytonohjaimen johto olis irti/löysässä?
Niin, kannattaa tarkistaa, että sekä näyttiksen päässä, että näytön päässä on johto tiukasti kiinni. Tosin jossei virransäästöstä herää ja ennen herännyt niin kyllähän siinä kortissa voi sitten hyvinkin olla jotain.

13
Pelit / Vs: Wine
« : 16.07.12 - klo:09.40 »
Kyllä exen tuplaklikkauksen pitäisi riittää. Komentoriviltä tosin näkee paremmin virheviestit, jossei ohjelma toimi. Enemy Territorysta on natiivi Linux-versio, joten Windows-versiota ei liene syytä käyttää. http://appdb.winehq.org/index.php löytyy tietoja eri ohjelmien toimivuudesta Winellä.

14
Kiitos informatiivisesta viestistä. Minun on pitänyt jo pitkään kokeilla juuri tämän mallisia ikkunamanagereita, mutta juuri tuo mainitsemasi säätö on tunkenut ruman päänsä esiin ja hidastanut intoa kokeilla. Josko tätä saisi kokeiltua tässä joku päivä. :)

15
Hei,

Olisiko kellään antaa ehdotuksia pätevästä USB-porttiin menevästä kunnon antennilla varustetusta WLAN-sovittimesta? Hintaluokkaa 20-40 euroa hakisin.

Kiitos.

16
Kaksi tunnusta? Ei se nyt itsestään muutu.

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: hamsphere
« : 26.06.12 - klo:14.35 »
En lähtisi ajelemaan netin syövereistä ladattua softaa sudo-oikeuksilla... ::)

18
Laitealue / Vs: Lisää muistia läppäriin. (RATKAISTU)
« : 26.06.12 - klo:12.24 »
Läppäri-RAM taitaa olla aina vähän kalliimpaa, ja DDR2 on väistymässä DDR3:n tieltä, joten hinnat nousevat muutenkin.

19
Laitealue / Vs: Lisää muistia läppäriin.
« : 26.06.12 - klo:11.33 »
Mikäli koneessa on tuo 3GB muistia niin en usko, että sitä tarvitsee lisätä. Jokatapauksessa DDR2 So-Dimm 667MHz ilmeisesti käy tuohon koneeseen, katso esimerkiksi http://www.jimms.fi/listaa/142

20
Joo, Torvalds varmaan viittasi siihen, ettei Nvidia tee yhtään mitään auttaakseen avoimen puolen kehitystä. Suljetut ajurit toimivat, mutta ne eivät Linusta kiinnosta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 83