Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pirttima

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Virtualboxin pitäisi kyllä käyttää isäntäkoneen nettiyhteyttä, enkä USB-modeemistakaan tiedä mitään, mutta USB yhteydet laitoin toimimaan itse  Ubuntu 12.04 ja Virtualbox 4.1.12 näin.


Virtualboxin kotisivuilta ladattu:
VirtualBox 4.1.18 Oracle VM VirtualBox Extension Pack
jonka Virtualbox asentaa itse
Virtualbox -asetukset  - USB- ruksi kohtaan  Ota USB ohjain käyttöön ja käytä USB 2.0 (EHCI)-ohjainta

Päätteessä
sudo usermod -a -G vboxusers username (missä username on se käyttäjänimi Ubuntun puolella joka virtualboxia käyttää, tarvittaessa toistetaan riittävän monta kertaa käyden kaikki oikeuksia tarvitsevat läpi. Oletan, minulle riitti oman usernameni)

Sitten
Virtualbox - asetukset - USB ruudun oikean laidan plus merkkiä naksuttelemalla lisätään tarvittavat USB laitteet.

Sammuta Virtualbox ja virrat pois koneesta, käynnistämisen jälkeen USBn pitäisi olla käytössä. (Voi olla että virrat piti katkaista jo jossain aiemmassa vaiheessa)

2

Koodia: [Valitse]
sudo /home/käyttäjänimesi/Lataukset/lexmark-inkjet-legacy-wJRE-1.0-1.i386.deb.sh
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/administrative-privileges-849354/

Kiitos.

Tähän tapaan ajuri asentui kitisemättä, ja printterikin toimii.

Skannerikin toimii

3
Jos kyseessä on .sh tiedosto katso ensin tiedoston ominaisuuksistra että siellä on raksi suorita ohjelmana.

Minkä niminen on tiedosto jota ajat ?

Oletko varma että tulostin vaatii ajurin ? Oletko kokeillut vain lisätä uuden tulostimen ylläpito valikosta ?

Jos kirjoitat pääteeseen että su ja annat salasanasi niin hyväksyykö pääte sen ?


Tiedosto: lexmark-inkjet-legacy-wJRE-1.0-1.i386.deb.sh
Ominaisuuksissa on raksi suorita ohjelmana
Olen aika varma ettei tulostimen lisäys ylläpitovalikosta toimi, kokeilin sitä ensin. Ei löydä oikean laista tulostinta.
Päätteessä su + salasana ei hyväksytä. Sudo su + salasana hyväksytään (jos sillä jotain väliä on)

4
Järjestelmänä Ubuntu 10.04 LTS

Hommasin Lexmarkin S505 monitoimitulostimen. Valmistajan sivuilta löytyy ajuri

http://support.lexmark.com/index?page=product&linkSelected=node0&locale=EN&userlocale=EN

Puran sen, ja avaan. On suoritettava tekstitiedosto ja valitsen suorita päätteessä komennon. Asennusohjelma käynnistyy, mutta kohta kielen valinnan jälkeen alkaa kysellä Rootin oikeuksia ja salasanaa. Vastaukseksi ei kelpaa salasanani vaikka oikeuksia minulla on omaa konettani muokata.

Miten ohjelmalle kerrotaan salasana joko tuossa missä sitä ohjelma kysyy tai pitääkö tämä "suoritettava tekstitiedosto" käynnistää päätteessä "sudo joku komento tekstitiedoston nimi" (mikä on silloin komento?) Vai kuinka?



5
Laitealue / Sovelias monitoimilaite
« : 21.11.11 - klo:21.43 »
Voisiko joku suositella soveliasta monitoimitulostinta. Ei tule itselleni, mutta joudun asentamaan ja ylläpitämään. Seuraavien viitearvojen sisään pitäisi sopia.

mustesuihku väreillä
skanneri
hankintahinta ja tulostaminen eivät ole tolkuttoman kalliita.
Toimii kaikilta osin Ubuntu 10.04 LTS ilman tolkutonta säätämistä.
Löytyy paikallisesta tietokonemarketista.

Kiitos

6
Omien muistiinpanojeni mukaan asentamani Amarok 2.20 vaati
libxine1-ffmpeg
asentamisen jonka jälkeen myös mp3 kappaleet soivat.

7
Laitealue / Vs: Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 26.04.11 - klo:22.10 »
Mikä Android luurissasi on? Minulla 2.2.1 ja 2.3.3 versiot pelittää hienosti BT:n kautta yhdistäessä. (Samsung Galaxy S)


Näyttää olevan 2.2.1


Itselläni on käytössä HTC Desire, jolla voi ottaa yhteyden USB:n kautta tai sitten mökillä läppäriä varten Wlan jako. Käyttökokemuksena voi sanoa, että puhelimella kentänvoimakkuus selkeästi heikompi eli kannattaa varautua siihen, että 3G on vähän väliä pois käytössä jopa kaupunkialueella.

Lisäksi ping voi kasvaa hetkittäin eli ns. cs pelaaminen on hankalaa.

Ainoakaan puhelinyhtiö ei luvannut, että asunnolleni ylettyisi 3G kenttä. Lähelle kyllä mutta ei perille saakka. Kavereiden puhelimilla kokeillen kenttä kuitenkin löytyi helposti joten uskalsin tehdä sopimuksia ja netin nopeusmittarit näyttävät vähintäänkin reilun 6 Mt  nopeutta.
Tosin satunnaisesti kesken selailun ei tapahdu yhtään mitään eli onko tämä sitä pingin kasvua. Sitten kun data alkaa taas 10 s - puolen minuutin kuluttua liikkua, se liikkuu jälleen vikkelästi. Pelaaminen voisi siis olla hankalaa, mutta onneksi pelit eivät kiinnosta.

Nettiä voi selata kuin unelma mutta esim. wowitus on ollut hankalaa.

8
Laitealue / Vs: Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 20.04.11 - klo:21.46 »
Hankin sitten itselleni HTC Desire Zn ja netti toimii hienosti USB piuhalla puhelimen Ubuntu 10.04 LTS tietokoneeseen kytkien.
Bluetoothin kautta yhteys ei toiminut ainakaan heittämällä ja koska USB yhteys toimii niin helposti, en viitsinyt asiaan paneutuakaan.

9
Laitealue / Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 03.04.11 - klo:20.59 »
Muuton seurauksena minun ajateltava nettiyhteyteni uusiksi. Kiinteä laajakaista saattaa olla valitettavasti poissuljettu.
Nettiyhteys mokkulan kanssa saattaa olla yksinkertaisin vaihtoehto, mutta en välittäisi maksaa erikseen sekä mokkulayhteydestä ja puhelimesta. Joten voinko käyttää kännykkää mokkulana ja toimiiko kännykkä mokkulana yhtä hyvin kuin mokkula itse?
Mikäli kännykkä mokkulana toimii hyvin joudun joka tapauksessa päivittämään puhelimeni koska nykyinen puhelimeni on 20 Eur Nokialainen.  Mitä (millaista) puhelinta tällöin suosittelisitte? Minulle on se ja sama onko alustana Android vai Symbian. Tosin jos kerran kalliin älypuhelimen joudun ostamaan niin olkoon siinä sitten asialliset ominaisuudet. Lähinnä kai navigaattori. (Mitä tarpeellisia ominaisuuksia muuten tämän lisäksi puhelimissa nykyään on?) Kameralla minulle ei ole merkitystä koska joka tapauksessa kannan kameraa aina mukanani.

10
Olkoon esimerkkeinä "40 Seasons of The Best of Skid Row"  ja "Reinventing Hell, The Best of Pantera"

11
Onko siis ongelmani rauta vai softa tasolla?
Onko ongelmani CD/DVD asemassa joka ei suostu lukemaan näitä kopiosuojattuja levyjä. Paraneeko vika vaihtamalla asema jonkin tietyn merkkiseen asemaan? Mihin?
Onko ongelma ohjelmallinen? Antaako kopiosuojattu CD levy ohjelmistolleni ohjeet joiden mukaan tietokoneeni jättää lukematta suojatun CDn? Tällöin ongelman luulisi voitavan myös kiertää ohjelmallisesti jotenkin? Miten?

12
Minulla ei muita stereoita olekaan ja soitan musiikkini tietokoneen CD/DVD asemalla. Suurin osa CD levyistä soi ihan ongelmitta, mutta omistan muutaman CD levyn jotka eivät suostu toimimaan lainkaan. Naarmuista ei ole kyse sillä eivät ole toimineet suoraan kaupasta kotiin kannettuinakaan. Täysin rikkinäisestä levystä ei ole kyse koska soivat cd-radiosoittimessa kokeiltuna. Päättelin että levyillä on jonkun sortin kopiosuojaus jonka vuoksi eivät suostu soimaan.
Vaikuttaa siltä että cd asema ei tunnista levyä lainkaan koska levyn asemaan laittamisen jälkeen asema pyörähtää "kerran", mutta minkäänlaista CD levyn ikonia ei työpöydälle ilmesty.
Saako levyn luettua "väkisin" jollain konstin?
Muistelen että edellinen koneeni luki ainakin osan näistä levyistä, onko DVD/CD asemalla itsellään merkitystä sille saako, osaako tai suostuuko se lukemaan näitä mahdollisesti kopiosuojattuja levyjä?
Mistä CD levy tietää että nyt ollaan tietokoneessa eikä stereossa eikä suostu toimimaan ja jos Linuxissa voi tehdä mitä vain niin miksei näitä levyjä saa luettua?

13
Hommasin uuden tietokoneen jossa oli esiasennettuna Win 7 kun eivät ilmankaan suostuneet myymään. Käytännössä Windowsia en tarvitse, mutta kun se nyt on, niin olkoon. Koneen mukana ei vain tullut Windowsin asennuslevyä ja sen vähän perusteella mitä Win puolta olen tutkaillut, voidaan siellä luoda palautuslevy, mikä ei kai tarkoita samaa kuin asennuslevy.

Jos nyt salama räjäyttää kovalevyn ja ostan uuden tilalle, voiko tällä palautuslevyllä asentaa Win 7 tuolle tyhjälle uudelle kovalevylle?
Jos ei voi, miten asennuslevy tehdään?
Jos asennuslevyä ei voi tehdä, onko laitteen myyjä tai valmistaja velvollinen minulle tuon asennuslevyn toimittamaan?

14
Kiitos.

Audacity näyttää äänitiedostot graafisesti.
Tosin. Ei minun silmäni sieltä näitä räpsykohtia erota.

15
Siirtelen taas kerran CD-levyjäni tietokoneelle ja rippaan niitä mp3 tiedostoiksi. Koska levyilläni on naarmuja (en minä, mutta lapset), osa kappaleista räpsyy ikävästi. Haluaisin tarkastella äänitiedostojani graafisesti ja jos mahdollisesti korjata/häivyttää näitä räpsykohtia pois. Onko Ubuntuun ohjelmaa jolla mp3 tai wav tiedostoja saisi arvioitua graafisesti  näiden räpsykohtien paikallistamiseksi ja mahdollisesti myös korjaamiseksi?

16
Kiitos. (Järjestelmäni on muuten 10.04, miten lie ajatuksissani muuta kirjoitin)

Amarokin Settings - Playpack - Configure Phonon nostin PulseAudio vaihtoehdon ensimmäiseksi minkä jälkeen Kaikki em ohjelmat suostuvat toimimaan yhtäaikaa.

Vielä kun saisi järjestelmän ääniasetuksista äänenvoimakkuuden säädön toimimaan. Jos nyt sieltä voimakkuuden laittaa nollille vaimenevat äänet pois, mutta muuten äänenvoimakkuuden säätö ei vaikuta mitenkään. Ainoastaan kunkin ohjelman henkilökohtainen äänenvoimakkuuden säätökytkin vaikuttaa kyseisen ohjelman äänien voimakkuuteen. Nyt olen asettanut esim Amarokin äänenvoimakkuuden 2 % ja sekin on turhan paljon iltaisin kun pitäisi olla hiljaa.



17
Niin ja järjestelmä on 9.10

Eilen illalla lopettaessa tilanne oli seuraava. VLC ja Rytmilaatikko soivat ja osa nettisivuistakin, mm Youtube, mutta osa ilmeisesti ei. Oliko soimattomille sivuille yhteisenä nimittäjänä Flash animaatio vai mikä, en ehtinyt analysoida.

Tänään aamulla kone päälle ja Amarok soi ilman eri säätöjä. VLCstä, Rytmilaatikosta tai YouTubesta sen sijaan ei kuulu pihahdustakaan.
Kone kiinni ja nyt VLC käyntiin ensimmäisenä. VLC ja Rytmilaatikko soivat, Amarok ei enää soi.
Kone kiinni ja Amarok käyntiin ensin. Amarok soi. Rytmilaatikko, VLC ja Youtube pysyvät hiljaa.

Varaako ensin käynnistettävä ohjelma jotakin itselleen mitä ei enää toisille luovuta?
Liittyykö siihen että Amarok on KDE ohjelma ja VLC ja Rytmilaatikko Gnomen?

Miten kaiken saisi soimaan samaan aikaan?

18
Multimedia ja grafiikka / Amarok, DAC, ja ääniasetukset
« : 14.08.10 - klo:12.22 »
Kyllästyin pakettikaiuttimien äänenlaatuun ja hankin kelvolliset kaiuttimet sekä V-DACin (Digital To Analog Convertor) joka ymmärtääkseni on pitkälti kuin ulkoinen äänikortti. Tämän kytkin USB piuhan kautta kaiuttimiin. Rytmilaatikon kautta saan äänen hyvin kuuluviin, mutta Amarok jota olen tykästynyt käyttämään ei suostu soimaan. Koska äänen todistetusti saa kuuluman, on kyse siis jonkunlaisesta Amarokin asetuksissa olevasta ongelmasta jota en ole osannut korjata.

Settings - Configure Amarok - Configure Phonon löytyy lista josta nostin USB DACin  ensimmäiseksi äänilähteeksi, mutta ääntä tämänkään jälkeen ei kuulu.

Jos valitsen tuon USB DAC äänilähteen ja painan test nappulaa testiääni kuuluu kyllä.

Osako joku neuvoa kuinka Amarokin hiljaisuuden saa loppumaan?

19
Googlettamisen jälkeen päättelin oman koneeni tehon olevan noin 1 Gflop, vähän sinne tai tänne. Tällä tuloksella pääsen supertietokoneiden listalla tasoihin Gray X-MP/4 ja vuoteen 1983. 
Mielenkiintoista ajatella, että penskat katsovat netistä tuhmia kuvia koneella jonka laskentateho ylittää 20 vuoden takaisen supertietokoneen.

20
Tulipa pohdittua tälläista aihetta.

Minulla on ihan tavallinen pöytätietokone, pari vuotta vanha ja halvemmasta päästä hankittu, kysymyksen kannalta tarkemmat speksit ovat jopa epäoleellisia. Kuinkahan monen vuoden takaista supertietokonetta se vastaa? Sellaista jollainen oli ainoastaan Nasalla tai CIAlla tai vastaavalla ja jota käytettiin ydinpommien suunnitteluun tai johonkin muuhun yhtä tärkeään ja salaiseen. Vuoden 1990 supertietokoneen tasalle en taatusti omalla koneellani yllä, mutta vuoden 1950 tason taidan ylittää kirkkaasti. Mutta mikähän mahtaisi olla täsmällinen vuosi?

Onko supertietokoneiden mennyt kehitys edennyt suunnilleen samaa tahtia oletetun tavallisten PCeitten tulevan kehityksen kanssa. Jos minun tämän vuoden koneeni vastaa (sanotaan arvaamalla) 30 vuoden takaista supertietokonetta, onko viiden vuoden kuluttua hankkimani PC jäljessä tehoissa edelleen tuolloisen 30 vuoden takaista supertietokonetta, tuleeko rakoa enemmän vai saako tuleva pöytäkoneeni päin vastoin kurottua tuota aikaeroa kiinni?

Sivuja: [1] 2 3 4