Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ari Torhamo

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: yle-dl toiminta (Ratkaisu )
« : 27.07.18 - klo:18.31 »
Minäkin sain Linux.fi-sivuston ohjeen mukaan tekemäni asennuksen jälkeen virheilmoituksen "yle-dl: komentoa ei löytynyt". Edellä ohjeeksi annettu pakotettu uudelleen asennus auttoi:

Koodia: [Valitse]
sudo pip install --upgrade --force-reinstall yle-dl
Kokeilin ennen pakotettua uudelleenasennusta myös lisäpakettien asentamista, mutta se ei auttanut ongelmaan. Ubuntu-versioni on 18.04.

Kiitos neuvosta!

2
Itse olen senverran pihi, että yksi kuva saa riittää. Jopa niin, että olen poistellut ylimääräisiä tageja ja levy arkistoon read only bitti päällä. Eipä pääse soittohjelmat kirjoittamaan omia tageja.

 Yhdenlaista hifistelyä tuokin - tilansäästöhifistelyä :D Ehkä mukana on selkeydentavoitteluakin? Tuovatko muuten nuo soitto-ohjelmien omat tunnisteet jotain konkreettisia ongelmia? Sotkevatko ne esimerkiksi joidenkin muiden soitto-ohjelmien toimintaa?

Kuten jo mainitsinkin, olen alkanut käyttää viime aikoina toistoon Quod Libetiä, ja tunnisteita olen muokannut myös EasyTAG:illä. Aiemmin hallitsin musiikkitiedostojani ihan vain tiedostohallinnan kautta ja toistin Videot-sovelluksella ja VLC:lläkin – lähinnä koska en löytänyt mieleistäni soitto-ohjelmaa, johon olisin viitsinyt alkaa panostaa. Suurimpana puutteena näin ohjelmissa juuri vajavaisesti toteutetun tunnisteiden hyödyntämisen. Quod Libetkään ei täytä kaikkia toiveitani, mutta on ehkä Linuxille tarjolla olevista ei-kaupallisista toisto-ohjelmista tässä suhteessa kehittynein.

3
Kyllä kannattaisi, ja ehkä sen teenkin. En vain viitsisi tehdä samaa työtä kahteen kertaan (tulin jo sulauttaneeksi aika monta PNG:tä) :-/  SSD:llänikin olisi aika paljon tilaa jäljellä, ei koko äänitekokoelmalleni, mutta kansikuville (siis thumbnails-kansiolle). Ja hifistinhän kuuluu haluta aina parasta laatua! Onnistuin tarpeeksi kauan tuijottamalla näkemään aavistuksenomaisen eron PNG:n ja 90 % JPG:n välillä (ei tosin ollut sokkotesti) :-D No, ehkä järki kuitenkin voittaa.

4
Löysin itse asiassa tuon saman virheraportin itsekin, ja kokeilinkin heti thumbnails-kansion poistamista, mutta se ei kuitenkaan auttanut. Hassua kyllä, kokeilin samaa nyt uudestaan, ja tällä kertaa konsti toimi. Noita thumbnails-kansioita näkyy olevan kaksi erillistä. Tulinkohan poistaneeksi ensimmäisellä kerralla väärän :-o

Pitäisi ehkä optimoida joidenkin kansikuvatiedostojeni kokoa. Jotkin niistä ovat kooltaan 4 Mt (PNG). Tuo ei haittaisi, jos kuvia olisi yksi albumia kohden, mutta sulautettuna samaa kuvaa voi olla kymmeniä. Ne eivät enää lataudu ihan silmänräpäyksessä, ja vievät jonkin verran tilaakin :-) Yksi nopeuttamiskeino olisi siirtää thumbnails-kansio SSD-levylle, minkä luulisi olevan mahdollista.

Kiitos avusta!

5
Minulla on mielenkiintoinen ja turhauttava ongelma: Äänitiedostoihin sulauttamani kansikuvat eivät näy useimpien tiedostojen yhteydessä, kun katson niitä tiedostoselaimessa (Nautilus ja Nemo kokeiltu). Erikoista kyllä, näkyminen näyttää riippuvan tiedostonimestä, ja sekavalla tavalla. Eräässä samaan teokseen kuuluvassa FLAC-tiedostojen sarjassa kansikuvan sulauttamisen jälkeen vajaassa puolessa tiedostoista kuva näkyy, ja lopuissa ei. Niissä tiedostoissa, joissa kuva näkyy, on yksi yhteinen piirre: jokaisen tiedostonimessä on kaksi heittomerkkiä (määrällä ei näyttäisi olevan merkitystä). Kuitenkin, jos otan heittomerkin pois, kuva näkyy edelleen (suljettuani hakemiston ja palattuani sinne uudelleen). Jos lisään minkä tahansa merkin niiden tiedostojen nimeen, joissa kuva ei näy, kuva tulee näkyviin. Kun poistan tuon merkin, kuva lakkaa taas näkymästä.

Eräässä toisessa äänitiedostojen ryhmässä osassa tiedostonimistä on heittomerkki, mutta niissä sulautettua kuvaa ei näy :-o Kokeilin laittaa muutamien muiden äänitteiden FLAC-tiedostojen nimiin heittomerkkejä (ja muita merkkejä) ennen sulauttamista, mutta EasyTAG antaa heittomerkillisten tiedostojen kohdalla virheilmoituksen, eivätkä kuvat tulleet niissä lainkaan näkyviin. Muissa kyseisen sarjan tiedostoissa kuvat näkyivät, kun lisäsin nimeen jonkin merkin. Olen kokeillut kuvan sulauttamista sekä Quod Libetillä että EasyTAG:llä. Ongelma koskee sekä MP3- että FLAC-tiedostoja. Kuvatiedoston koolla ei näytä olevan vaikutusta asiaan, eikä myöskään tiedostoselaimen asetuksilla.

Korvistani nousee jo sauhua. Löytyisikö foorumilaisilta ideoita?

6
Yleistä keskustelua / Vs: Linux...
« : 26.08.07 - klo:02.58 »
Kaikista ohjelmista ei ikävä kyllä vielä ole 64-bittistä versiota, mutta ongelman voi helposti välttää käyttämällä 32-bittistä Ubuntua. Se toimii ongelmitta myös AMD:n ja Intelin 64-bittisten suorittimien kanssa. 32-bittistä versiota voikin tällä hetkellä pitää perusvalintana 64-bittisille suorittimille. Tällaisia tilanteita ei syntyisi, jos asia olisi esitetty johdonmukaisemmin Ubuntun lataussivuilla (sekä englanninkieliset että suomenkieliset sivut ovat mielestäni tässä suhteessa hiukan harhaanjohtavat).

Eli eipä muuta kuin latailemaan ja asentelemaan  :)

7
Ken haluaa tukea avoimia standardeja tiedonkulussa EU:n alueella, voi vaikka käydä allekirjoittamassa tämän vetoomuksen (sivusto on englanninkielinen):

http://openstandards.wikidot.com/main-en

En tiedä mistä tarkalleen ottaen nyt puhaltaa, mutta joku taho vaikuttaisi käyttävän resurssejaan EU:ssa käynnissä olevan tiedonkulun avoimuuskehityksen pysäyttämiseksi. Keskipisteessä on European Interoperability Framework -niminen kokonaisuus, joka antaa erilaisia suosituksia EU:n alueen tiedonkulun yhtenäistämiseksi ja edistämiseksi. EIF:stä on nyt työn alla uusi versio, joka on sisällöltään askel taaksepäin avoimien standardien suhteen. Tiivistelmä tämän uuden version ongelmakohdista löytyy yllä olevan linkin takaa.

Käynnissä oleva OOXML-jupakka on itselläni toiminut herättäjänä standardiasioissa. Olen ymmärtänyt että standardit eivät pelkästään ole tärkeitä, vaan että ne myös kaipaavat vaalimista ja suojelua, niin kuin muutkin tärkeät asiat. Sellaisten asioiden suhteen kuin sananvapaus, ympäristö ja vaikka hyvä opetusjärjestelmä tämä tuntuu itsestään selvältä, mutta standardien merkitystä on jostain syystä vaikeampi mieltää. Harvoin tiedotusvälineetkään kohdistavat huomiotaan näihin huomaamattomiin auttajiin, jotka hiljaa palvelevat omaa sovellusalaansa.


8
Laitealue / Re: USB-ADSL-modeemi
« : 13.07.05 - klo:01.53 »
Hei!

Vastaukseni saattaa tulla liian myöhään, mutta vastaanpa kuitenkin :-) Minäkin hain taannoin tietoa USB-ADSL-sovittimien käytöstä Linuxissa, kun ennakoin joutuvani sellaisen jossain vaiheessa asentamaan. Asentaminen ei sitten toteutunutkaan ja se olisikin varmaan ollut hiukan hankalaa (olen aika lailla peruskäyttäjä :) Kyllä tällaisen sovittimen mitä ilmeisimmin saa toimimaan Linuxissa, sillä netissä on raportteja onnistuneista asennuksista. Käytettävän ajurin nimi on eciadsl ja se löytyy muistaakseni Universe-ohjelmavarastosta (en ole juuri nyt Ubuntun ääressä).

Tässä on ajurin kotisivu (englanniksi):
http://eciadsl.flashtux.org/index.php?lang=en
Sieltä löytyy mm. luettelo laitteista joiden kanssa tämä ajuri toimii. Sivulta löytyy myös ajurin asennusohje, mutta Ubuntuhan toki hoitaa ajurin lataamisen ja varsinaisen asentamisen automaattisesti apt-getin tai Synapticin avulla. Tämän jälkeen pitänee kuitenkin vielä tehdä säätötöitä, kuten asetustiedostojen muokkaamisia. En muista sitäkään tuleeko Universista löytyvän eciadsl-paketin mukana ohjeita, mutta kannattanee tarkistaa. Jos ei tule, niin yllämainitulla nettisivulla on paljon asiaa.

Jos sinulla ei ole kovin tiukka budjetti ja asennuskokeilut eivät innosta, niin kannattaa kyllä harkita vaihtoehtoa jonka lettas esitti, eli hankkia Ethernet-liitäntäinen ADSL-sovitin. Sen asentaminen on kuin unta :) Jos kytket laitteen koneeseesi ennen Ubuntun asentamista, ei sinun tarvitse normaalisti tehdä nettiyhteyden hyväksi mitään. Ubuntun asennuksen päätyttyä on myös nettiyhtes käytössä.


Sivuja: [1]