Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - welmar

Sivuja: [1] 2 3 ... 80
1
Laitealue / Muste loppu, ei onnistu tulostus.
« : 27.04.17 - klo:12.39 »
Canon pixma mg5600 tulostin ei suostu tulostamaan mustavalkoista printtiä vaikka BK säiliö on ihan täysi. Pääasiassa minulle riittäisi muutenkin mustavalko tulosteet mutta ei näköjään onnistu nekään jos jou väri on loppu. Pystyykö tämän jotenkin kiertämään? Tarvitsen paperit aamulla 8:00 joten nyt on aika tärkeämpi kuin raha.

2
Toimii. Kokeilinkin noin mutta aina ei tullut oikeita kuvia johtuen Octaven häiritsevästä ominaisuudesta ettei se suorita koko koodia loppuun kerralla vaan pitää painaa komentoikkunassa välilyöntiä tai enteriä. Eli komentoikkunassa koodin suoritus taukoaa näköjään less-komennon vuoksi. Miten sen saa pois? Matlabis voi suorittaa vaikka kuinka pitkiä koodipätkiä . RATKAISU: Lisäsin koodin loppuun more ja nyt toimii oikein. Vähän jäi silti häiritsemään miksei komento plot([E]) toimi tai mitä se tekee tarkalleen?

3
Mitähän teen väärin kun plot-komennolla piste menee ihan väärään paikkaan?
Koodia: [Valitse]
clear
%kärkipisteet
A = [0 0]
B = [10 0]
C = [10 -4]
D = [0 -4]

AB = B-A
BC = C-B
norm(BC)
BCk=[-BC(2),BC(1)]%BC vektorin normaali
E = B + BCk
%piirretään suorakulmio
 x=[A(1),B(1),C(1),D(1),A(1)]
 y=[A(2),B(2),C(2),D(2),A(2)]
 figure(1)
 hold on
 plot(x,y,'linewidth',2)
 plot([E],'k+','linewidth',4)
 grid
 axis equal
Octave kyllä laskee E:n arvoksi 14  0 johon haluaisin pisteen tai vektorin mutta jostain syystä se heittää pisteen(tai oikeastaan kaksi pistetä) ihan väärään paikkaan. Tässä tapauksessa 2 ,14  ja 3,0 (noin suunnilleen kuvasta katsottuna) Saan toki jatkettua suorakulmiota oikein näin
Koodia: [Valitse]
x=[A(1),B(1),C(1),D(1),A(1),E(1)]
 y=[A(2),B(2),C(2),D(2),A(2),E(2)]
mutta se ei auta minua ymmärtämään plot-komennon omituisuuksia yhtään paremmin.....

4
Yleistä keskustelua / Vs: Tee oma linux-älypuhelin
« : 18.01.17 - klo:20.38 »
jos jotain pikku näpertely kiinnostaa :)

Lainaus

Laitteella voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Zero-kortin mukana tulee wifi- ja GSM-yhteys, joten huippunopeaa 4G-dataa ei kannata odottaa.

http://etn.fi/index.php/13-news/5684-tee-oma-linux-aelypuhelin
Mitä tuolla voisi oikeasti tehdä? Soittaminen ja viestittely on ainakin minulle puhelimessa turhakkaita. Normaali Linux taitaa toimia huonosti useinpien kännykän kosketusnäyttöjen kans? Jos joku tietää halvan mallin joka toimii niin voisin tilata ja rakentaa jotain.

5
Joo! Kiitos paljion. Mitä noi komennot base2dec ja toisinpäin dec2base oikein tarkoittaa? Ilmeisesti niillä haetaan muuttujaa mutta miten just arvo 10?
EDIT: Jos laittaa kulmia 7 niin ei toimi.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ttf-mscorefonts-installer
« : 14.01.17 - klo:19.34 »
Toi paketti vaatii ehtojen hyväksymistä ja jos niitä ei hyväksy niin voi tulla ongelmia. jos oikein muistan niin voi tulla ongelmia yllättäviskin tilanteissa. Eli EULA pitää hyväksyä.

7
Olen joskus vastaavan ongelman hoitanut lyhyellä yksinkertaisella skripillä, kuten nm:kin ehdotti. Linux.fi sivuilta löytyy hyvin tietoa jonka avulla minäkin sain toimimaan https://www.linux.fi/wiki/RandR

8
Ymmärsinkö oikein, että ongelma ratkesi ?
Ei vaan haluaisin vastauksen dialogboxiin mutta nyt ohjelma ei laske mitään. Tälläinen on toimiva ohjelma konsolissa
Koodia: [Valitse]
%Säännöllinen monikulmio
input('Anna kulmien määrä : ')
n = ans
kulmat = ((n-2)/n)*180
disp(kulmat)
Eli ainakin pitäisi keksiä miten saan n = cell 1x1. Noin se ei aikaan toimi ja sitten vielä tulostettua se messageboxiin.

9
Jos D-osio on tosiaan pelkkä dataosio niin olisi varmaan käytännölisintä jos Ubuntu ja Windows olisi C eli järjestelmäosiolla ja määrittäisi niin että D on molempien käytössä. 300Gb on ihan varmasti tarpeeksi iso useammallekkin käyttikselle. Villi veikkaus että juuri tätä asennusohjelmakin ehdottaa.

10
Joo, eli ton input boxin saan kyllä toimimaan mutta sen jälkeen mikään ei sitten toimikkaan... Eli kun laitan inputikkunaan vaikka kulmien määräksi 5 niin ei tule messagaikkunaa jossa tulos. Ei laske edes konsolissa eli muuttja menee johonkin väärää paikkaan tai muuten vaan väärin. Menen itsekin sekaisin omista selityksistäni  siksi laitoin kuvan edelliseen viestiin jos siitä vois saada paremman käsityksen. Ongelma on kai muuttajan sijoituksessa, tai no parempi taaslaittaa kuva kun en osaa selittää...
EDIT: Nyt ymmärsin että inputboxi tallentaa siis muuttuja paikkaan 1x1. On vielä paljon opeteltavaa...

11
Olen yrittänyt tutkia Octaven ja Matlabin ohjeita lukea mutta en vielä ole ymmärtänyt miten saisin graafisesti kysyttyä jotain ja vastauksen myös samanlaiseen ikkunaan. Hiukan huonosti osaan selittää mutta laitan kuvan jossa on ohjelma jonka tarkoitus kysyä monikulmion kulmien määrää kysymysikkunassa ja sitten saada vastaus myös samankaltaisella ikkunalla. Octave ei myöskään avaa Matlabilla tehtyjä tiedostoja vaan kun yrittää avata niin Octave käynnistyy mutta sammuu heti. Kokeiltu m-tiedostoja jotka on tehty vanhalla olisiko jopa 2009 matlabilla ja uusimmalla versiolla.
EDIT: m-tiedostot sain aukeamaan editoriin kunhan Octave on käynnissä, suoraan tiedostoa klikkaamalla ei onnistu.

12
Chromen sivuilla lukee
Koodia: [Valitse]
Voit ladata Chromen myös 32-bittiselle Windowsille, OSX:lle, Linuxille tai iOS:lle. Joten kai sen saa ainakin toimimaan 32-bittisessä koneessa https://www.google.fi/chrome/browser/beta.html

13
Asenna Chrome, niin sitten pitäisi toimia myös Vivaldissa. Joskus syksyllä vaati vielä uudemman Vivaldin eli snapshotin mutta taitaa jo nyt toimia Vivaldin vakaallakin versiolla.

14
Yritän opiskella Twincatin käyttöä mutta kun yritän käynnistää TwinCATin uudelleen run modessa saan  seuraavan kuvan mukaisen virheilmoituksen. Käytössä on W10 joten ilmoituksen vihje ei auta, tai ei ainakaan minua.  ​​Olen mennyt tuonne kansioon ja klikannut oikealla hiirellä " Suorita järjestelmän valvojana" mutta ei ilmeisesti toimi kympissä kun edelleen saan samat valitukset.

15

 Watsonista taas en ole kuullut mitään, mikä ei ehkä sekään herätä suurta luottamusta.  :) Jokseenkin hämäriä virityksiä nämä ovat DVB:hen tai isoihin kansainvälisiin nettivideopalveluihin verrattuna.
Et taida olla Pohjanmaalta? Watson on Anvian tv-palvelu ja Anvia taas on pienen osakesodan jälkeen nyt Elisan omistama yhtiö. Tai siitä varmasti käydään sotaa vielä pitkään sen verran sotkuista on ollut osakekaupat. Täälä Pohjanmaalla on ties mitä venkuloita kiertänyt ovelta ovelle tekemässä tarjouksia lankapuhelinliittymästä(puhelinosakkeesta). Myös videofirma Makuuni on mukana tässä joten ei varmaan ihan amätööri pohjalta ole ja mitä itse olen kuullut niin Watsoniin ollaan oltu tyytyväisiä.  Toki isot tekijät kuten Netflix ja HBO on ihan eri luokassa.

16
Laitealue / Vs: Ainako Areenalla läppärit kiukaiksi?
« : 31.12.16 - klo:13.51 »
Itse olen tahnat poistanut vahvaan alkoholiin kastetulla paperilla. Joku 80% votka käy vallan hyvin tarkoitukseen.
Noh noh!  Minulle on huomauteltu mielestäni pienemmistä laittomuuksista kuin kovista huumeista, mitä noin väkekevät vieläkin on.

17
Asia näyttää olevan yleisesti tiedossa:
Problem when maximizing geogebra window size
Gnome Shell Issue

Minulla on Ubuntu 16.04 Mate, missä Geogebra toimii normaalisti. Vastaava ongelma on tosin tullut vastaan joillakin ohjelmilla. Lieneekö ollut Javalla kirjoitettuja?
Muistelisin kans että jossain muussakin javalla tehdyllä ohjelmalla on ollut samoja ongelmia, oliskohan ollut Netbeans. Javan vaihto Oraclen Javaan ei auttanut mutta työpöydän vaihto auttoi,eli ongelma on ilmeisesti Gnomessa. Viestit tulla Geogebran sivuilla on vanhimmatyli 2 vuotta sitten eli aika kauan on ongelmia ollut.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 04.12.16 - klo:22.22 »
Näytönohjaimen ajuri voisi olla syy sillä vielä enemmän oli takkuilua  kun käynnisti "gnome waylandiä käyttäen". Hdparmia kokeilin ja tulokset oli jotain 530 MB 3 sek = 179 sek.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 04.12.16 - klo:21.16 »
Windows ei lähtenyt toimimaan kunnolla ainakaan Boksit-ohjelmalla ja ensin mietin Virtuaboxia mutta päädyin kuitenkin asentamaan ihan kunnolla. Kone toimii nyt asennetulla W10:llä todella sukkelaan, paljon paremmin kuin millään Linuxilla ei edes openboxilla ole kone ollut näin toimiva pitkään aikaan. Mikähän mahtaa olla syy miksi Linux toimii niin paljon huonommin ja ei mielestä aina ole ollut näin. Tosin Windowsia hyvin vähän kokeillut joten en voi oikein sanoa kuinka edelliset Windows versiot olis toiminut. Ero kuitenkin ainakin Ubuntuun ja Fedoraa selvä W10 hyväksi.   

20
Yleistä keskustelua / Vs: Dualboot vai virtuaaliasennus.
« : 04.12.16 - klo:15.17 »
Linuxssa toi levyn merkkivalo ei ole toiminut mutta tosiaan mielestäni levy on hidas ssd-levyksi. Voisikohan levyssä olla jotain vikaa?
Millainen kannettava? Noissa edullisimmissa (siis muutaman sadan euron) koneissa se SSD ei välttämättä ole erityisen nopea.
Ei ole ihan edullisemmas päästä mutta aikaa on jo mennyt muistaakseni 5 tai 6 vuotta ostamisesta joten ihan uusi kone ei ole. http://ultrabooknews.com/database/Toshiba/Portege%20Z830
Pienensin nyt tuota virtuaalikoneen muistia 3Gb:n mutta edelleen Windowsin käynnistys tuntuu kestävän ikuisuuden. Nyt se tosin taas tekee jotain automaatista korjausta(tai tarkemmin se on jo vartin valmistellut automaattista korjausta). Katsoin cat /proc/cpuinfolla ja vmx lippu löytyi. Boxit on toiminut ihan hyvin muilla jakeluilla mitä olen kokeillut tosin näytön saaminen kokoruudulle on tainnut olla ennemminkin ongelma..

Sivuja: [1] 2 3 ... 80