Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Tamminen

Sivuja: [1] 2 3 ... 25
1
Mikä jutun faktoissa oli pielessä?
Lähtökohtaiset negatiiviset/puolueettomat arviot, minkä tahansa jakeluversion päivitys Beta/kehitys -version ongelmista on ennenaikaista.
Kehitysversioiden oleellisin idea on löytää mahdolliset virheet ongelmien korjaamista varten ennenkuin uusi jakeluversio julkaistaan. Artikkeli voisi olla ajankohtainen, kun ko. jakeluversio virallisesti julkaistaan.
Jutussa ei myöskään kehotettu päivittämään keskeneräiseen kehitysversioon. Se, että se on mahdollista, sille emme voi mitään. Monet päivittävät.
Mielestäni ko. artikkeli kuitenkin esitteli Ubuntu-jakelun päivityksen olevan jonkinasteinen riski päivitettäessä seuraavaan jakeluversioon, huomioimatta, että ko. päivitys koski nimenomaan Beta/Kehitys -versiota.
Asensin Beta-version Xubuntu Jammyn jo aikoja sitten (kuten ko. viestialueelta selviää), joka on toiminut ihan ok. Jakeluversiopäivityksiä en ole vielä kokeillut, mutta pitää kokeilla.
PS. Käytössäni ovat olleet kaikki Ubuntu-jakelut - ja varmasti jo useampina vuosina jakelu on päivitetty onnistuneesti versio versiolta.
Tuskin kukaan (?) LTS-versiota käyttävä päivittää Beta-version jakeluun (...14.04/16.04/18.04/20.04 -> 22.04 Beta).

Eli lyhyesti sanottuna: faktoissa siis ei ollut mikään vikana. :)

Oletko joskus lukenut puolueettoman arvion? Minä en. Arvio jostakin tuotteesta / palvelusta on aina arvostelijan subjektiivinen näkemys. Ja pyrin kyllä perustelemaan miksi jokin asia ärsyttää / ei mielestäni toimi.

Tässä tapauksessa kyseessä oli uutinen, jonka tehtävänä oli palvella niitä lukijoita, jotka haluavat päivittää Ubuntu 21.10:n uuteen versioon jo tässä vaiheessa. Heille päivitys päättyy katastrofiin = laite jää käyttökelvottomaan tilaan. Tällaisia bugeja ei saa olla enää mukana siinä vaiheessa, kun käyttöjärjestelmä on beetassa. Tämä siis vain henkilökohtaisena mielipiteenä, jota en tuonut ilmi uutisessa.

2
BTW. Jotenkin tuo Tietoviikko kehittelee otsikkoja, jotka myyvät. Faktat ja peruslähtökohdat ovat kuin itänaapurista.

Lisäys: olisi toki erityisen mielenkiintoista, jos Tivi kertoisi metodistaan päivittää jakelu Beta--versioon. Virallisesti ei tuollaista päivitystä ole tarjolla.

Mikä jutun faktoissa oli pielessä?

Metodin todennäköisesti tiedät itsekin. Sudo do-release-upgrade -d.

Jutussa ei myöskään kehotettu päivittämään keskeneräiseen kehitysversioon. Se, että se on mahdollista, sille emme voi mitään. Monet päivittävät.

Muilta osin kiitos palautteestasi!

4
Yleistä keskustelua / Vs: Käyttökoulutus Ubuntu 21.10
« : 02.02.22 - klo:17.14 »
https://www.youtube.com/watch?v=QsuI-nLqwhg

Vastaisuudessa sitten viesteihin vähän enemmän sisältöä, kiitos.

7
...Kaikki tietyn distron, esimerkiksi Ubuntun, tarjoamat työpöydän ominaisuudet (siis suoraan paketista avautuvat) tulee olla virallisesti tuettuja. Joten KDE olisi tätä vasten täydellinen katastrofi, niin hyvä ympäristö kuin se onkin.
Ei auennut kyllä sitten yhtään tuo fraasi? Toihan on aivan järjetön teksti.

Lue hitaammin.

Yksinkertaistetaan. Miksi luulet, että Ubuntussa on Ubuntu-dock eikä Dash-to-Dockia? Siksi, koska Dash-to-Dockissa on liikaa käyttäjän säätövaraa, jota Ubuntulla ei ole resursseja testata.

8
Eikö System76 olisi kannattanut vain vaihtaa muihin jo valmiisiin työpöytäympäristöihin?
En tiedä mikä tuossa heidän päätöksessä on tarkalleen takana, mutta kovin olen kyllä ihmetellyt, että miksi eivät ole siirtyneet KDE-pohjaiseksi ja räätälöinyt sitä. Joku syy tuolle varmaan löytyy.

Kyllä varmasti löytyy, ja se syy on nimeltään QA (Quality Assurance, laadunvarmistus). :) Kaikki tietyn distron, esimerkiksi Ubuntun, tarjoamat työpöydän ominaisuudet (siis suoraan paketista avautuvat) tulee olla virallisesti tuettuja. Joten KDE olisi tätä vasten täydellinen katastrofi, niin hyvä ympäristö kuin se onkin.

9
Työpöydän kehittäminen ei ole mitenkään yksinkertaista tai nopeaa, joten en odottaisi tuloksia ihan heti. Gnome on edelleen käytössä isoissa jakeluissa ja on epätodennäköistä, että Red Hat luopuisi siitä, joten tuskin Gnome on mihinkään katoamassa lähitulevaisuudessa. Ubuntu voi toki tehdä omat ratkaisunsa, mutta aika turha tässä vaiheessa spekuloida.

Eipä taida muut suuret jakelut kuin Fedora käyttää teemaamatonta ja mukauttamatonta Gnomea. Ehkä Debian?

10
Palaute on aina palautetta, oli se sitten myönteistä tai kielteistä, mutta Canonical halunnee tietynlaista palautetta kuulla vain.

Se on juuri näin. Kun aletaan puhua epäkohdista, niin heti ollaan sulkemassa ketju, kun "tunteet kuumenee" liiaksi. Tämä on paha ongelma Canonicalilla, mutta aivan eri mittaluokan ongelma Gnomella.

EDIT: Aina kun tämä asia alkaa ärsyttää, muistutan itseäni että en maksa mitään Ubuntun käyttämisestä. Toisaalta asiallinen kritiikki on silti paikallaan, koska tuote voi aina olla parempi, ja Canonicalilla oltaisiin hölmöjä, ellei palautetta kuunneltaisi. Olkoonkin ilmainen tuote.

11
Minulle tuo snap on ihan outo tuttavuus, en lie kokeillut kertaakaan.
Onko se jo kuinka  pakollinen näissä uudemmissa, eri Ubuntu-variaatioissa?

Käytännön tasolla en hitaasti käynnistyvän Firefoxin lisäksi muita "snap-ongelmia" 21.10 Ubuntussa huomannut, kun sitä kokeilin.

Ja tämä ei sinusta ole ongelma? Myös pakotetut päivitykset otat vastaan riemulla?

On toki. Muihin snap -peräisiin ongelmiin en itse törmännyt, joten asia ei mieltäni kiihdyttänyt. Automaattisista päivityksistä en sanonut mitään, mutta kyllähän ne voivat olla joillekin ongelma. Snapien päivityksiä voi tosin hallita jonkin verran esim. siirtämällä niitä, ajastamalla niitä yms, mutta ilmeisesti täysin ei voi estää. https://snapcraft.io/docs/keeping-snaps-up-to-date

Minusta ihan validia antaa palautetta siitä, että snap nyt vaan on 'rseestä, kunhan se tehdään perustellusti.

Niin minustakin. Mutta "Vihaan snapeja" ei ole perusteltua palautetta, josta kanavan väliaikaisessa sulkemisessa oli aloitusviestissä olleen ilmoituksen mukaan kyse.

Yksi "vihaan snapeja" on turha palaute, mutta kun niitä alkaa olla kymmenittäin tai sadoittain... :)

12
Minulle tuo snap on ihan outo tuttavuus, en lie kokeillut kertaakaan.
Onko se jo kuinka  pakollinen näissä uudemmissa, eri Ubuntu-variaatioissa?

Käytännön tasolla en hitaasti käynnistyvän Firefoxin lisäksi muita "snap-ongelmia" 21.10 Ubuntussa huomannut, kun sitä kokeilin.

Ja tämä ei sinusta ole ongelma? Myös pakotetut päivitykset otat vastaan riemulla?

Minusta ihan validia antaa palautetta siitä, että snap nyt vaan on 'rseestä, kunhan se tehdään perustellusti. Kokeilepa asentaa LibreOffice snappina, ja ihmettele kun kaikki valikot ovat englanniksi. :)

13
Menee vähän offtopicin puolelle, mutta mielenkiintoista on se, ettei mikään suuri Gnome-jakelu ole valinnut perus-Gnomea (Fedoraa lukuunottamatta), vaan tehnyt aina omia muokkauksiaan käyttöliittymään ja/tai ulkoasuun.

14
Fedora nyt pitkälti on se Gnomen kehittäjien suosikkijakelu, saahan sillä toki muitakin työpöytäympäristöjä ajettua. Mutta tosiaankin halusin nyt nähdä millainen se viimeisin tavalliselle käyttäjälle asti päätynyt visio on...ts. sikälä otsikko on epäonnistunut etten arvostellut niinkään Fedoraa kuin Gnomea ;)

Gnomen kehittäjien suosikkijakelu taitaa olla MacOS. Ainakin kaikilla vaikuttaa olevan Macbookit.

15
Mitä minä tuosta jutusta ymmärsin, kun luin sitä varsinaista keskustelua, niin nämä haluaisivat yleisesti hyväksytyn keinon muokata tuota adwaita teemaa itseään, koska ilmeisesti Gnomen ja erityisesti jokusen sen ydinsovelluksen lähtökohta on se että adwaitaa tuetaan ilman kikkailuja ja kaiken muun toiminta voidaan rikkoa aina kun siltä tuntuu. Ja vastaukset taas on olleet sorttia että tää ei käy koska se ei käy. Ts. se menee pidemmälle kuin tuo gnome-extensionsin tarjoamat muokkailut.

Sitten tunteet ovat päässeet kuumenemaan ja vaaditaan jo kaikenlaisia anteeksipyyntöjä :D

Edit. tuossa se linkki siihen keskusteluun: https://gitlab.gnome.org/GNOME/libadwaita/-/merge_requests/232#note_1262813

Mukava huomata, että joku ymmärsi uutisen pääsisällön. :) Yritin tehdä siitä mahdollisimman ei-teknisen.

16
Laitetaan aihe ainakin toistaiseksi jäähylle.

17
Toistamalla alkuperäisen väitteen sinä toistat rikoksen. Ei se siitä miksikään muutu että väitetään että joku toinen ihmisryhmä on syyllinen, kun asian ydin on tuoda julki ajatus josta rikoslaki säätää rangaistuksen. Varsinkin kun viitataan sen kalataiseen ihmisryhmään kuin tässä.

Jos tarkoitit minua, niin en ole toistanut alkuperäistä startx:n väitettä, ja sinä et myöskään ole syyttäjä, tuomari ja valamiehistö. Asiasta vääntäminen päättyy nyt tähän.

18
Startx todennäköisesti tarkoitti, että tämän ihmisryhmän, johon hän viestissään viittasi, mielestä vääräuskoisilla ei ole ihmisarvoa. Tai näin ainakin tulkitsin.

Toistan vielä: sinä hyväksyt tässä väittämän, jonka esittäminen on rikos, ja sellaisen väitteen esittäminen tai toistaminen moderaattorina on raskauttavaa.

Nyt en kyllä yhtään ymmärrä, mitä ihmettä höpiset. Kannattaa käydä ulkona välillä haukkaamassa happea.

19

startx viesti oli kärkevästi kirjoitettu mutta kirjoituksella on totuuspohjaa ...

Se että jolllain ihmisryhmällä ei ole ihmisarvoa? Täytyykö ottaa yhetys poliisiin? Tuo lainkohta koskee myös modeja täällä.

Startx todennäköisesti tarkoitti, että tämän ihmisryhmän, johon hän viestissään viittasi, mielestä vääräuskoisilla ei ole ihmisarvoa. Tai näin ainakin tulkitsin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 25