Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Tamminen

Sivuja: [1] 2 3 ... 23
2
Se on vähän miten ottaa. Jos tarkoitus on tehdä koneella vain vakavaa ryppyotsaista työtä, niin juu kyllä, Linux, Libreoffice jne venyvät pitkälle. Jos sillä haluaa myös pelata, niin kylmä tosiasia on, että suoraa Linux-tukea on sangen vähän, ja epäsuorat viritelmät Winen tms kanssa voivat pelata moitteetta, tai sitten vaativat melkoisen teknisesti osaavaa säätöä jotta homma onnaa (ja jotkin moninpelit käyttävät huijauksenestojärjestelmää, jotka eivät tunnista linuxia sieltä alta, vaan epäilevät pelaajan huijaavan ja palkitsevat pysyväisbännillä.).

Taitaa Linuxin pelitietosi olla jostain vuosituhannen taitteesta. Ei ole pelaaminen ongelma enään, kuin joidenkin harvojen artikkelien kohdalta. Kaikkea ei toki saa toimimaan, mutta se on hyväksyttävä kompromissi.

Mulla on steam Linuxissa, ja ei se valikoima ole kovin vertailukelpoinen Windowsin kanssa. Edes ns. kovien pelinimikkeiden osalta. Vaikka tilanne onkin parantunut Ts. Windowsille on edelleen paikkansa. Jos sitten ei ole pelaaja, ja eikä tarvitse ehdottomasti jotain nimenomaista suljettua ohjelmistoa Linuxilla tulee toimeen hyvin.

Protonista kuullut? :) Itselleni ainakin oli (positiivinen) järkytys, miten moni Windows-peli sai platinum-luokituksen ProtonDB:ssä.

4
Joo, aika tunteella kirjoitettu juttu, jota ihmettelin itsekin taannoin. Ehkä vähäsen subjektiivinen ote. No, jos 19.10 ei hänen koneessaan toiminut toivotulla tavalla, niin eihän se hyvää kuvaa tietysti jätä. Ja valittelut huonosta testaamisesta osuu varmaankin kohdilleen, noita väliversioita ei luultavasti testata niin hyvin, kuin LTS:iä. Testialustoja seuraavalle LTS:llehän ne kai periaatteessa ovatkin, mikä lukikin jutussa.   

Kaikki artikkelissa olevat moitteet näyttäisivät oikeastaan liittyvän Nvidian ajuriin ja sen aiheuttamiin ongelmiin. "Roskia GDM -kirjautumisruudussa, ruudunrepeilyä yms.". Minulla ei ollut lainkaan vastaavia vikoja 19.10:ssä, kun sitä AMD -koneessani jonkin aikaa käytin. Toki GDM jäi HiDPI -asetuksilla mikroskooppisen pieneksi, mikä on tietysti surkeata, mutta muuten muistelen tykänneeni.

Tällainen testi on aina subjektiivinen, henkilökohtainen kokemus. Kuten jutussakin sanoin, niin suurin osa ongelmista johtuu Nvidian kehnosta laiteajurista, mutta se pilaa siitä huolimatta Ubuntu-kokemuksen. Ei tavallista aloittelijaa kiinnosta, johtuvatko ongelmat ilmastonmuutoksesta vai käytössä olevasta raudasta. Huono kokemus on huono kokemus.

Ja pienenä spoilerina tulevasta jutusta voin paljastaa, että Ubuntu 20.04 LTS:n osalta tilanne on täysin toinen.

T. Mikrobitin jutun kirjoittanut.

5
Politiikasta keskustelulle lienee olemassa parempiakin foorumeita.

7
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 14.03.20 - klo:12.31 »
Varovasti päivitysten kanssa. Tänään lauantaina 14.3. hajosi sitten päivitysten myötä koko käyttis. Ei pääse edes recovery terminaliin.

9
Sori, jos on aiemmin käsitelty, mutta pitäisikö säännöt näyttää ihan ensimmäistä kertaa jo rekisteröinnin yhteydessä. Lisäksi niihin voitaisiin lisätä täppä, jolla klikkaamalla käyttäjä sitotuu noudattamaan niitä?

10
Moderaattori TOMIN siirsi tämän aiheen ""muiden käyttöjärjestelmien eskusteluun. En ymmärä, miksi aihe siirrettiin muiden käyttöjärjestelmien keskustelupalstalle. Kun päivitin Gimpin opetusvideon ohjeiden mukaisesti ja lisäsin edellä lainaamani ppa:n. Huomasin Neonin tarjoavan päivityksiä, mutta päivitysohjelma ei käynnistynyt, vaan varoitti vaarallisesta ppa:sta. Halusin kysyä neuvoa muilta.
Teinkö jotain väärin? Toivoisin Tomin, että kertoisit minulle, miksi kysyin asiaani väärältä keskustelupalstalta.

Et tehnyt mitään väärin, ja keskustelupalstakin on täysin oikea, joskin alun perin väärä alue. Käytät KDE Neon -jakelua, joka ei varsinaisesti ole Ubuntu. Siitä syystä viestisi siirrettiin oikeaan kategoriaan, mutta älä huoli, apu löytää kyllä tiensä tännekin. Kaikki on siis kunnossa.

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Uusia moderaattoreita?
« : 17.09.19 - klo:20.36 »
Onko sillä käytännön merkitystä, että css-keskustelu siirrettiin Yleisen keskustelun puolelle?
Ei, halusin vain selvennyksen siihen, millä säännöillä pelataan. Ensimmäinen arvaukseni oli yleinen keskustelu, miutta en keksinyt miksi, joten esitin sitten kysymyksen Ubuntu-kysymyksenä.

Kolmas vaihtoehto olisi saattanut olla myös ohjelmointi- ja muu edistyneempi käyttö, vaikkei kyseessä olekaan suorastaan ohjelmointia, niin kyseessä voisi olla edistyneempää käyttöä. CSS:n käpistely, kun ei kosketa Pekka Peruskäyttäjää.

Hyvä pointti, tätä ajattelin ensin itsekin, mutta päädyin lopulta yleiseen keskusteluun. Mutta ei nyt viitsitä siirrellä turhaan useampaan kertaan. Pääasia että viestiketju on yhä tallella. :)

12
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Uusia moderaattoreita?
« : 17.09.19 - klo:19.05 »
Vähän voisi sopia sellaisestakin säännöstä että jos CSS-kysymys täytyy siirtää yleiseen keskusteluun koska se ei rajoitu Ubuntuun, niin eikö sitten kaikki LibreOffice ja Firefox ja Thunderbrid jne. kysymyksetkin pitäisi siirtää yleiseen keskusteluun?

Mainitsemasi ohjelmistot toimitetaan Ubuntun mukana, jolloin ne voidaan katsoa osaksi järjestelmää. Onko sillä käytännön merkitystä, että css-keskustelu siirrettiin Yleisen keskustelun puolelle?

Sivuja: [1] 2 3 ... 23