Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mick

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hep hep! Alkaa ongelma selviämään vähitellen. Vika ei olekkaan nähtävästi serverissäni, vaan wlan boksissa joka jakaa netin kotiini. Serveri on kytketty wlan boksin ohi suoraan nettiin, ja kaikki muut koneet, myös piuhan kautta netissä olevat, menee tuon wlan purkin kautta. Jostain syystä tuo purkki nyt esti lähtevän liikenteen oman serverini osoitteeseen. Kokeilin kyllä suoralla ip:lläkin, mutta ei menny data läpi.

Kaverini kokeili nimittäin nettisivujani, ja sanoi että kyllä niille pääsee ihan ok!

Miniläppäri kainalossa menin tekniseen tilaan, jossa kokeilin piuhaa suoraan adsl-modeemiin, ja kappas vain homma rokkas!
Wlan purkin uudelleen käynnistys poisti ongelman. Tai sitten tämä oli sattumaa kaikki, ja vika on edelleen olemassa.... Toivottavasti ei.

2
Eli, olen mukavuussyistä siirtänyt apachen www-juurihakemiston omaan kotihakemistoon. Tyyliin home/mick/www.
Nyt kun jossain vaiheessa oli apachen kanssa ongelmia, ja www-juurihakemisto siirtyi alkuperäiselle paikalleen, eli /var/www, niin huomasin että siellä oli tuollainen webalizer juttu valmiiksi asennettuna.

Saisinko nyt jotenkin luotua linkin nykyisestä www-juuresta tuohon webalizeriin?
Vai pitääkö webalizer siirtää nykyiseen www-juureen?
Vai voiko tuota webalizeriä jotenkin konffata niin, että toimii nykyisen systeemin kanssa oikein?

Tai vielä yksi vaihtoehto: onko jotain vastaavaa kuin webalizer saatavilla?

3
Minkälainen nettiyhteys palvelimessa on?
ADSL, ja dyndns kautta osoite. Serverissä oli 5 version Ubuntu alunperin, mutta se on päivitelty aina tuoreempaan sillointällöin. Joskus puoli vuotta sitten tutkin, olisiko jotain mielenkiintoisia ohjelmia mitä asentaa. En muista asentelinko silloin mitään kuitenkaan. Nyt tuon viimeisen päivityksen jälkeen tuli tuo ongelma.
Koodia: [Valitse]
  System load:  0.12                Processes:           154
  Usage of /:   10.9% of 109.35GB   Users logged in:     1
  Memory usage: 42%                 IP address for eth3: xx.xx.4.126
  Swap usage:   4%
Tuommoiset tiedot antoi nyt kun kirjauduin sisään. Välillä tuo swappi käy yli 20%, pitäisiköhän lisätä muistia koneeseen?

4
Hmm, työpaikan koneelle oli jäänyt ssh-yhteys auki, ja se toimii ihan ok edelleen. Mutta uutta yhteyttä ei saa muodostettua! Eikä nettisivutkaan siis toimi. Mikä ihme minulla on tuossa serverissä nyt solmussa?

/korjaus
Kappas, saa näköjään uuden ssh yhteyden serveriini nyt. Ja nettisivunikin aukeavat! Mitään en ole muuttanut. Mistä voi olla kyse?

5
Eli käyttelen Ubuntukonettani serverinä, jossa on kotisivuni ja irssi screenissä. Itse kone on ullakolla.

Nyt kun päivitin 10.04 verioon, tuli outo ongelma: Putty ei jostain syystä saa yhteyttä serveriini. Vika ilmenee 1-3 päivää koneen käynnistämisen jälkeen.

Irkistä näen toisella irkkiyhteydellä ja koneella, että serverini on linjoilla. Ctcp ynnä muihin komentoihin reagoi ok.

Nettisivuilleni ei pääse, tulee sivun latausvirhe.
FTP:lle ei pääse.
VNC ei saa yhteyttä.

Mikä tuolla menee lukkoon? Kuitenkin kone on netissä ihan ok, serverikoneen selaimella voi käyttää nettiä. Jotenkin ikäänkuin estää kaiken ulkoa tulevan liikenteen?

Jos olen epähuomiossa asentanut jonkin tällaisen esto-ohjelman joskus, niin mikähän sen nimi voisi olla että saan sen poistettua?

6
Hahaaa! WordPressin päivittäminen viimeiseen versioon auttoi! Jeee! Tuntuipa tumpelosta toivottomalta. Kiitti kaikille :)

7
En keksinyt enään muuta kuin poistaa koko apache, ja asentaa uudestaan.
Nyt sain muutettua sivustoni omaan kotikansioon. En tajua mikä tuossa meni väärin.

Uusi ongelma. Jotain oleellista puuttuu tai muuttui.

Käytössäni on WordPress. Ja sivun ylälaitaan tulee tällainen setti virheilmoituksia:
Koodia: [Valitse]
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-settings.php on line 472

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-settings.php on line 487

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-settings.php on line 494

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-settings.php on line 530

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-includes/cache.php on line 103

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/mick/www/wp-includes/theme.php on line 623

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mick/www/wp-settings.php:472) in /home/mick/www/wp-login.php on line 267

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mick/www/wp-settings.php:472) in /home/mick/www/wp-login.php on line 279

Kuinkahan nuo saa vielä pois? Mitä on väärin? Mitä puuttuu?

Sivut näkyy nyt muuten ok, mutta skandit näkyy väärin.
Koitin lisätä apache2.conf tiedostoon rivin "AddDefaultCharset ISO-8859-1" mutta ei auttanut. Pitäisikö tuossa olla jotain muuta, vai jättää koko rivi pois?

/lisäys
Jätin tuon rivin pois kokonaan, ja apachelle restarttia. Nyt toimii skanditkin jo ok! Enään nuo virheilmoitukset (ja en enään ikinä päivitä käyttöjärjestelmää).

/lisäys2
Voisiko ongelma johtua MySQL salasanasta? Tai MySQL:stä muuten? Jonkin ohjeen mukaan piti kirjoitella "mysqladmin -u root password salasanasi" ja tuo antoi ilmoituksen
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'

8
Ensin alkusanat ja selittelyä:
***************
Eli tämä on minun harrasteserverini. Sijaitsee taloni ullakolla. Aloitin päivittämisen uudenpaan jakeluun noin 2 viikkoa sitten, VNC:tä käyttäen. Kiireinen kun olen, kävin aina välillä kurkkaamassa kuinka edistyy.

Sitten tuli työkeikka, muutaman päivän täysi rähinä päällä eikä kerennyt säätämään konetta ollenkaan.

Tulin kotiin, ja ADSL oli käynyt poissa linjoilta nähtävästi ukkosen takia. Ja Ubuntu ei jostain syystä osannut enään hakea ip-osoitetta. Joten VNC käyttö ei onnistunut enään. Ei auttanut kuin kömpiä ahtaalle ullakolle. Onneksi minulla oli monitori siellä valmiiksi, ja näppis+hiiri paikallaan. Ei muuta kuin tutkimaan tilannetta.

Tottakai oli asennus keskeytynyt johonkin, hermot meni. Mitä se kyselee??? Raivoissani klikkailin vain jotain, että mene nyt siitä eteenpäin. Asennus ilmoitti jäljellä olevaksi ajaksi 2 päivää ja 16 tuntia! Odottelin 10 minuuttia erittäin hankalassa asennossa ahtaalla vintillä, tutkin verkkoasetuksia mutta en onnistunut saamaan nettiin konetta. Poistuin vintiltä, jospa se nyt menis eteenpäin.

Myöhemmin takaisin vintille. Voiha vee, eihän tuo ole yhtään edistyny. Taas jotain kyselee! Perr... Eiku klik, taas odotusta. Asentaa.... Asentaa... Asentaa... Selkää särkee... Pois. Ja takas. Ja sama toistu. Ja vielä monta kertaa. meni hermot toistamiseen.

Enään en jaksanut lukea yhtään mitä siinä lukee kun raivoissani klikkailin eteenpäin sitä asennusta. Virhe! Taisi mennä Apache asetukset tai jotain nyt väärin!
*******************

Sitten itse kysymykseen:
Tuossa koneessa oli alunperin jokin 5.xx versio, johon tein säädöt silloin. Www-root on omassa kotikansiossani www hakemistossa. Ei muita käyttäjiä, helpottaa päivittelyä. Eipä ole tarvinnut koskea asetuksiin kertaakaan päivitysten yhteydessä. Nyt kuitenkin laitoin johonkin "korvaa" kun piti laittaa "pidä vanhat". Mikähän se mahtoi olla?

Omat sivuni näyttää tekstin: "Sivustoa paivitetaan."
Muokkasin näin: sudo pico /etc/apache2/apache2.conf ja sieltä muutin rivin ServerRoot tällaiseksi: ServerRoot "/home/mick/www"
Sitten tallensin, ja yritin restartata apachen: sudo apache2 -k restart. Jokin ei mene oikein, koska tulee ilmo:
Koodia: [Valitse]
* Restarting web server apache2                                                  apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name,   using 127.0.1.1 for ServerName
apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name,   using 127.0.1.1 for ServerName
(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
                                                                         [fail]

Ööh.. Tein kaiketi jotain väärin? Viimeksi tuota muokkasin todella kauan aikaa sitten, enkä millään muista kuinka tuo tehdään. Apua?


EDIT//gdm kielenkäyttöä korjattu.

9
Eli koneena HP Pavilion dv9643eo läppäri, ja käyttis Ubuntu 9.10.

Kun Ubuntu latautuu, napsahtelee kajarit aina välillä. Kirjaudun sisälle, tulee tervetulo-äänet. Sitten kun käytän konetta, ja pitäisi kuulua esim virheääni tai vastaava, kajarit napsahtaa kovaäänisesti, virheääntä ei kuulu, ja kohta kajarit napsahtaa uudestaan. Ikäänkuin äänipiiri aluksi avattais, ja lopuksi suljettais tai jotain. Laitoin muten päälle, mutta napsahdukset kuuluu silti! Kohtalaisen ärsyttävää.

Youtubella juuri testasin, ja kyllä äänet muuten tuntuu toimivan. Mikä ihme tuon napsahtelun aiheuttaa? Saisiko sitä jotenkin pois?

10
Asentaminen ja käyttöönotto / sources.list 9.10
« : 10.01.10 - klo:02.51 »
Hep.
(oon bäisäh, asennan ubuntuu -> ei hyvä yhdistelmä?)

Eli, jotenkin pitäisi päivittää sources.list käsittääkseni. Vanha komento "sudo apt-get install apache2 php4 libapache2-mod-auth-mysql php4-mysql mysql-server" ei toiminu. Taitaa tosin komennossakin olla päivittämisen varaa?

Joskus oli "kopioi tästä niin suurinosa toimii" sources.list, olisko samanlaista tälle 9.10 versiolle?

Ja onko jotain "näin teet serverin jopa bäisäh" vinkki-linkkiä missään vai teenkö ite?

11
Heipähei, minä täällä taas!
Topicin mukainen ongelma, "proftp ja anonymous johonkin tiettyyn hakemistoon".

Eli asentelin tuon proftp:n ja konffailin sen ohjeitten mukaan. Ohjeita löytyi kyllä hyvin, mutta ei sellaista joka kertoo kuinka saisin anonymous- käyttäjät ohjattua tiettyyn (/home/mick/ftp_anon) hakemistoon.

Sama ongelma oli joskus pari vuotta sitten, ja jostain löytyi siihen ratkaisu. En vain muista enään mitä tein silloin. Eikä mistään vanhasta ketjusta ollut hyötyä, tai sitten käytin vääriä hakusanoja  ???

proftpd.conf on auki, ja anonymous kohta kommennoinnit poistettu. Tuliko se hakemisto jotenki tähän:
<Anonymous ~ftp>
eli laitetaan <Anonymous /home/mick/ftp_anon>  ?

Vai oliko jotenki tuonne:
 <Directory *>
muutetaan  <Directory /home/mick/ftp_anon> ?

 nämä pitäs kirjottaa johonki ylös ku saa toimimaan... Toisaalta olis varmaan hukassa jo tässä ajassa ollu sekin lappu  ::)

12
Stargazers: Kiitokset! Nyt toimii niinkuin pitääkin :)

13
http://pastebin.ubuntu-nl.org/43114/

Onko tuo AddDefaultCharset       ISO-8859-1 oikealla paikalla kun ei skandit tunnu pelittävän?

14
Joo tuolla /etc/apache2/ alla on tuo apache2.conf, mutta siellä ei ole mitään mainintaa DocumentRootista! Pitääkö sellainen lisätä itse ja mihin kohtaan?

15
Eli kuten topicissa "Kuinka vaihdan apache2 /var/www --> /home/mick/www"?

Tällä koneella on vain yksi käyttäjä, minä. Haluaisin että tuo apache2:n www-juuri sijaitsisi omassa kotikansiossani.
eli "www.osoite.com" menis tuonne /home/mick/www eikä tarvitsisi käyttää "www.osoite.com/~mick"

Mistä ja mitä pitäisi muuttaa?

/lisäys
niin joo, olen asentanut phpmyadminin, vaikuttaako tuo hakemiston siirto siihen jotenkin? Ainakaan en löytänyt sitä tuolta /var/www hakemistosta...

16
Laitetaanpas tännekin varoituksen sana.
Älkää ostako tuommoista x1550 ohjainta! Kolmas ohjain jo tilttas. Toisessa paljon uudemmassa koneessa tilttas myös sama ohjain.
Nyt harkitsevat maahantuojalla vaihtavatko eri malliseen ohjaimeen.

Voisin toki ottaa kortin, laittaa koneeseen ja tilttauttaa sen, mutta kortin palautuksesta tulee aina postikulut...

17
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 02.09.07 - klo:21.06 »
Ja takas tähän epäsopivaan resoluutioon :(
Johtunee X1550 näytönohjaimesta, joka tilttas puolen tunnin käytön jälkeen. Kuten kolme edellistäkin ohjainta! Pysykää erossa noista...

18
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 27.08.07 - klo:20.18 »
Noniin! Sain uuden näytönohjaimen toimimaan asentamalla Radeon-ajurit. Hyvin toimii vaikkei tätä korttia listalta löytynytkään!

Samalla korjautui se resoluutio-ongelmakin! Eli nyt on 1440x900! Ai että on ihanan tarkka kuva nyt :D

19
Toimii!

Laitoin Vesa-ajurin, pääsin X:ään, asensin Radeon ajurin (vaikka x1550 ei ollutkaan listassa...)
 :D

20
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 27.08.07 - klo:18.57 »
Palaan tämän ongelman pariin kohta, kunhan saan tuon koneen edes käynnistymään graafiseen tilaan... Vaihdoin näyttiksen Radeon 9250 --> X1550, tuskailen sen kanssa toisessa ketjussa...

Sivuja: [1] 2 3 ... 5