Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tapion

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
37 taitaa vielä olla buginen, odottele päivityksiä, kyllä ses siitä.

2
Nyt toimii.
Poistin täpän kohdasta "Salli kaikille käyttäjille"
ja lisäsin kohtaan "Estä kaikki paitsi...." käyttäjät.
Tulostimen asensin nm;n antaman linkin mukaan,

3
Canonin sivuilta hain ajurit.

4
Add Printer
Add Printer Canon_LBP161_LBP162 Error
Unable to add printer:

Bad PPD file.

5
Tulostin näkyy, mutta kuva kertoo

6
Ei auta.
Pitää miettiä muita vaihtoehtoja.

7
Mint Mate 21 ja Canon LBP 162dW asennus ei oikein toimi, aikaisemissa versioissa meni heittämällä paikalleen, mutta tässä tulee kuvanmukainen virheilmoitus.
Mitä pitäisi tehdä?

8
Sama ongelma oli Mintissä hiiren kanssa, laitoin bluethoot asetuksista sen näkyväksi ja nyt tuntuu toimivan

9
CRC Precision Cleaner PRO Elektroniikan puhdistusspray, esim tätä sinne kuulpkeliittimeen.

10
Tässä kopio Tivin sivulta.
Trend Micron julkaiseman tietoturvaraportin mukaan kiristyshaittaohjelmahyökkäyksiä tehtailevat verkkorikolliset kohdistavat tulevina vuosina iskujaan enenevissä määrin Linux-palvelimiin ja sulautettuihin järjestelmiin.

Tällaisiin järjestelmiin kohdistuneiden hyökkäysten määrä on kasvanut jo nyt merkittävissä määrin edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattaessa.

Yhtiön mukaan se pysäytti jopa 63 miljardia uhkaa vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Kasvua edellisvuoden vastaavan ajanjakson määriin on 52 prosenttia. Haittaohjelmahyökkäyksiä kohdistettiin erityisesti julkishallinnon, teollisuuden ja terveydenhuollon järjestelmiin.

Kasvussa ovat myös rikokset, joissa kiristyshaittaohjelmahyökkäys on ostettu erillisenä palveluna. Käytetyimpiä kiristyshaittaohjelmia, kuten LockBitiä ja Contia havaittiin käytettävän dramaattisesti enemmän kuin vuoden 2021 alkupuoliskolla. Hyökkäysten määrä kasvoi jopa 500 prosenttia, ja havaintojen lukumäärä lähes kaksinkertaistui vain kuudessa kuukaudessa.

Uusia kiristyshaittaohjelmatoimijoita ilmaantuu Trend Micron mukaan jatkuvasti. Vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon merkittävin uusi tulokas on nimeltään Black Basta, jonka on havaittu iskeneen kahden kuukauden aikana 50 organisaatioon.

Vaikka useamman kiristyshaittaohjelmajengin tähtäimessä ovat suuryritykset, ei pk-yritysten kannata tuudittautua valheelliseen turvallisuudentunteeseen. Myös pk-yrityksiä vastaan kohdistetut iskut ovat nimittäin kasvussa.

Tietoturva-aukot ovat yhä tärkein yksittäinen hyökkäysvektori. Paikkaamattomat haavoittuvuudet lisäävät digitaalista hyökkäyspinta-alaa, minkä johdosta monilla organisaatioilla on vaikeuksia etätyön laajentaman it-ympäristönsä turvaamisessa. Yli kaksi viidesosaa (43 prosenttia) kansainvälisistä organisaatioista uskoo, että tilanne on riistäytymässä käsistä.

”Uudet ja nousussa olevat uhkatoimijat jatkavat bisnesmalliensa kehittämistä. He kohdistavat hyökkäyksiään aina vain tarkemmin valikoituihin kohteisiin. Niinpä on alati tärkeämpää, että organisaatiot oppivat kartoittamaan, ymmärtämään ja suojelemaan it-ympäristöään entistä paremmin. Kunnollinen yhtenäinen ja kattava tietoturva-alusta olisi paras tapa aloittaa tämä prosessi”, kertoo Trend Micron kyberturva-asiantuntija Kalle Salminen tiedotteessa.

11
Yleistä keskustelua / Vs: GraphHopper käpälään?
« : 31.08.22 - klo:20.06 »
Oletko Google Mapsia kokeillut?

12
Kokeile tätä; sudo apt-get install  firmware-iwlwifi ja käynnistä uudelleen.
Toimi Debianissa

13
Laitealue / Vs: Äänenvoimakkuuden säätäminen
« : 29.08.22 - klo:18.19 »
Minulla koneessa 100%, kaiuttimia ei ole, säätö kuulokkeista, toimii hyvin.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Outo paketti
« : 25.08.22 - klo:05.43 »
Kerran tuli samoihin aikoihin saapumisilmoitus kun tilasin saksalaisesta Amazonista jotain tavaraa. Huomasin sen ilmoituksen huijaukseksi. Ilmeisesti huijauksen lähettäjä on saanut tietää tilauksesta ja yritti harhauttaa sopivalla hetkellä. Tai sitten se on ollut sattumaa.

Tuskin sattumaa, tilasin Lenovolta tabletin ja johan alkoi roskapostikansio täyttymään DHL ja Postnord saapumisilmoituksista.

15
modprobe pitää ajaa pääkäyttäjän eli rootin oikeuksin. Päätteessä voit kirjautua rootiksi komennolla su:

Koodia: [Valitse]
su
Periaatteessa et kuitenkaan tarvitse modprobea muuhun kuin kokeiluun. Olennaista on varmistaa, että paketti firmware-iwlwifi on asennettuna:

Koodia: [Valitse]
su
Koodia: [Valitse]
apt-get install  firmware-iwlwifi
Sen jälkeen voit joko ladata iwlwifi-ajurin modprobella tai käynnistää järjestelmän uudelleen, jolloin ajurin pitäisi latautua automaattisesti.

Tällähän tämä ratkesi, kiitos.  Su olen toki käyttänyt.

16
Debian 11 eli vakaa versio.
Noilla ohjeilla asennus ei onnistunut, tuli virhe bash: modprobe: komentoa ei löydy

17
Network controller: Intel Corporation Wireless 8260 (rev 3a) .
Tämä saada käyttöön. Löysin ajurit mutta en vain osaa asentaa niitä. Debian kyllä purkaa paketin mutta ohjelmoston asennus sanoo että; tiedoston asentaminen epäonnisui, ei tuettu.
Miten tästä eteenpäin. (lontoonmurre ei oikeon taivu)

18
Paljon on hyviä neuvoja. Vielä voisi kokeiööa vanhaa, usein toimivaa neuvoa, käynnistä uudelleen.
Siis puhelin.

19
Liian aikaisin iloitsin, taitaa olla joku bugi kun kuvake välillä katoaa ja toisinaan saan em. hommalla sen takaisin, toisinaan en.
Odotellaan päivityksiä.

20
Löytyihän se kun kaikkia kokeili.Lopullinen ratkaisu tuli kun hieman mukillen toteutin SuperOscarin vinkkiä.
Muuta työpöydän taustaa->teema-> tätä vaihdoin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9