Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vpv

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
wine-oss:ää nyt vain ei saa Fedorassa asennettua, ei minulla siihen ole mitään korjausta, ellet sitten käännä wineä käsin. Minulla toimi tuon ohjeen mukaan, Fedorassa on nimittäin winessä mukana PulseAudio-tuki, ymmärtääkseni Ubuntussa ei ole.

2
Paketin spec-tiedostoa katsomalla (http://pkgs.fedoraproject.org/gitweb/?p=wine.git;a=blob;f=wine.spec;h=51fa22ea1d37f6374e0feb2491111927acca64a3;hb=refs/heads/f15) näyttää siltä, että wine-core-paketti obsoletes (pahoittelut hoonosta soomesta) tuon wine-oss-paketin, eli sitä ei saa asennetuksi.

Spotifyn Windows-versio ei kuitenkaan Fedorassa OSS:ää tarvitse. Täällä on ohjeet: http://www.fedorastorm.com/spotify-on-fedora/

3
Jos asennat paketin java-1.6.0-openjdk-plugin, niin toimiiko sillä? Tuollaisia paketteja mitä yritit poistaa, ei enää Fedorassa olekaan.

4
En käytä Chromea, niin en tiedä versioista sen enempää, mutta spotin Chromium-repossa näkyy olevan siitä versio 10: http://repos.fedorapeople.org/repos/spot/chromium/

5
Suomen kielisyys meinas olla ongelma, mutta onneksi löysin ratkaisun

Gnomen saa suomenkieliseksi kirjautumisruudusta, kun ensin valitsee käyttäjätunnuksen. Alas ilmestyy valikot, mistä saa valittua näppäimistöasettelun ja kielen. Koko järjestelmän saa sitten suomeksi ohjelmasta Järjestelmä -> Ylläpito -> Kieli.

Yritin eilen asentaa Fedoran? Ei mennyt mitenkään ihan uudelle 350 gigaiselle levylle?

Millä tavalla se asennus epäonnistui? Tuliko mitään virheilmoituksia?

6
Kuinka suomennettu Fedora on? Asennusmedia vrt. Ubuntu/  Suseen?

Asennusohjelma sekä Red Hatin tekemät system-config-asetustyökalut on käytännössä täysin suomennettu. Niiden lisäksi Fedoran oletusasennus on hyvin lähellä upstream-Gnomea, joten käännösten kattavuus on niiltä osin lähinnä Gnomesta kiinni.

8
Sähköpostilistojen mukaan joillakin näyttää olevan samoja ongelmia. Johtuu kernelin päivittymisestä 2.6.34:ään.

9
eli meneekö tuo muistin käyttö tuplaksi vai enemmän?

Todennäköisesti kuluttaa hieman enemmän muistia, mutta ei mene läheskään tuplaksi.
Ajureiden kanssa voi tehdä niin, että poistaa paketin kmod-wl ja asentaa tilalle paketin akmod-wl (kuten edellä jo mainittiin). Silloin kernelille sopivat ajurit otetaan käyttöön automaattisesti.

Toinen vaihtoehto on poistaa kmod-wl, akmod-wl ja broadcom-wl, asentaa b43-fwcutter ja tehdä ohjeen http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#You_are_using_the_b43_driver_with_an_LP-PHY_card_.28e.g._BCM4312.29 mukaan, jolloin saa käyttöön avoimet ajurit. Ne eivät tosin välttämättä toimi yhtä hyvin kuin suljetut.

10
Veikkaan, että tuossa
Koodia: [Valitse]
alias /moin_static184 "/usr/share/moin/htdocs" -osuudessa on jotain vikaa, jolloin ns. staattiset tiedostot ei näy.

13
Industrial Light & Magicin tyypillä samassa dokkarissa jossain 28 minuutin kohdalla taitaa olla Gnome käytössä.

14
Nvidian kernel moduleja ei näytä olevan pakettihallinnossa kuin tuolle versiolle  2.6.33.5-112.fc13.i686.PAE Fedora 13. Esim 2.26.336-147.fc13.i686.PAE loistaa poissaolollaan. Samoin 2.6.33.6-124...

Mulla ainakin yum list \*mod-nvidia\* -komento listaa mm. kmod-nvidia-2.6.33.6-147.fc13.i686.PAE.i686-paketin. Kannattaa testata myös se, että poistaa kaikki kmod-nvidia-paketit ja asentaa tilalle akmod-nvidia-paketin, joka kääntää tarvittavan moduulin automaattisesti ensimmäisen uuden kernelin käynnistyksen aikana.

15
Tarkoitatko siis, että asennuksen jälkeen yum hakisi automaattisesti päivitykset funet:lta.

Näin sen pitäisi tietääkseni toimia. Voi toki olla, että järjestelmässä on ollut jotain ongelmia tai sinun yhteyttäsi ei ole tunnistettu Suomesta tulevaksi. Minulla on vain kahden megan yhteys ja olen yleensä täydellä kaistalla saanut päivitykset ilman fastestmirroria.

16
Oletan ääniongelman johtuvan siitä, että Alsan tietokannassa ei ole tietoja kyseisestä äänipiiristä, joten PulseAudion yhteen äänenvoimakkuussäätimeen kaikki Alsan säätimet yhdistävä ominaisuus ei toimi oikein. "alsactl store" tai joku vastaava alsactl-valitsin saattaa tallentaa paremmin säädetyt arvot.

Edit: Vielä sen verran, että yum-fastestmirror ei ole mikään ihmeellinen taikapaketti, joka yhtäkkiä nopeuttaa yumia. Muistaakseni sen päätökset käytettävästä peilipalvelimesta perustuu pikaisiin round-trip time -mittauksiin, jotka eivät välttämättä kerro mitään palvelimen nopeudesta suurissa tiedostolatauksissa. Fedoran peilipalvelinjärjestelmä valitsee käyttäjälle automaattisesti maantieteellisesti lähimmän palvelimen, joka käytännössä Suomessa on Funet ja sehän on yleensä ihan hyvä. Jos valittu peilipalvelin sattuu olemaan hidas tai ei vastaa ollenkaan, niin yum osaa kyllä vaihtaa seuraavaan.

17
Kunpa tietäisin millä saisin nämä jatkuvat jumittumiset loppumaan.

Kuulostaa laitteisto-/ajuriongelmalta, itselläni Fedora 13 on ollut kolmella koneella käytännössä täysin vakaa, mitä nyt Flash välillä temppuilee, mutta se onkin aika onneton viritys. Kannattaa ottaa grub.conf-tiedostosta pois kernelin optiot "rhgb quiet", niin näet, mihin buuttaus jumittuu. Muista ongelmista saattaa olla /var/log/messages-tiedostossa jotain.

18
Mä olen käyttänyt rsnapshotia inkrementaalisiin varmuuskopioihin: http://rsnapshot.org/

19
Laitealue / Vs: Suositelkaa kannettavaa mp3-soitinta.
« : 17.03.10 - klo:12.52 »
Kuinka firmis päivitetään Linuxilla?

(Lähinnä Fuze:sta olen kiinnostunut.)

Fuzessa ilmeisesti vain kopioimalla uusi firmis laitteeseen kuten tavalliselle usb-tikulle, Clipissä pitää osata vielä sopivasti painaa jotain painiketta.

http://forums.sandisk.com/sansa/board/message?board.id=sansafuse&thread.id=38046

20
Näyttää olevan pakettien välinen konflikti, ei pitäisi olla mitään tekemistä emolevyjen tms. kanssa. Pikainen googlaus löysi tällaisen, jossa suositellaan valitsemaan ylempi vaihtoehto (minä en tiedä, en ole koskaan Susea käyttänyt): http://forums.opensuse.org/applications/434042-keep-getting-kupdater-error.html

Sivuja: [1] 2 3 ... 10