Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Faeryan

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Jouduttuani asentamaan Windows XP:n kolmannen kerran vuoden sisään koneelle ja sen perään vaihtamaan rikkinäisen tilalle uuden kovalevyn päätin hypätä Ubuntun kelkkaan kun kaveri suositteli.
2005 uuden vuoden kunniaksi livahti koneelle Warty ja vielä tähän päivään asti pyöritetään samaa käyttistä (joskin kone ja kovalevy on vaihtunut välillä) ilman puhtaita asennuksia välissä.

2
Tuossa olisi hiukan lontoon murteella tuota ohjeen tynkää: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Lucid
Sivu on kattava ja aika yksinkertainen seurata, jos vain ei kielimuuri tuota ongelmia.

Itse sukulaisten ja perhetuttujen mikrotukihenkilönä ja useille heistä Ubuntua asentaneena on käynyt mielessä tehdä joku skripti joka lisäilee tarvittavat ohjelmalähteet ja asentaa kaiken tarpeellisen Ubuntun peruskäyttöön.

Eihän tuo todellakaan hankala olisi toteuttaa kun se ei mitään ohjelmaa vaadi, vaan kaikki skriptin suorittamiseen löytyy jo koneelta, eli ei mitään Windows-maailmasta tuttua "starttaa_tämä_ja_koneellesi_asennetaan_kaikki_tarvittavat_paketit_ja_vähän_mitä_sattuu_muuta.exe -tiedostoa. Pitänee ihan ottaa työn alle seuraavan asennuksen yhteydessä ja samalla asentaessa kirjata kaikki vaiheet tekstitiedostoon.

Varmasti näitä skriptejä jo netistä löytyykin kun/jos jaksaa vain etsiä, ja toimiihan tuo yllämainitsemani sivustokin, mutta maallikon makuun siinä on ehkä hiukan liikaa copypastaa, jos vain haluaa asentaa, eikä lueskella juttuja siitä onko tämä vai tuo parempi ja kumpi kannattaa näistä asentaa.

3
Laitealue / Vs: 802.11n pci kortti ubuntuun ?
« : 12.05.10 - klo:11.36 »
Eipäs toimi muuten täällä vieläkään (tuo muuten olin minä tuo Mayfairy tuolla yllä kuutattuna), ja ndiswrapperilla vieläkin mennään.
Linuxille löytyi toimiva skripti 819Xe ajureilla, jotka asentuvat hienosti, mutta eivät vain toimi.

Ndiswrapperin ajurit ovat todella heikossa hapessa ja pätkivät yhteyttä miten tykkäävät, että metsästys jatkuu.

Käytössä muuten 2.6.32-22 Lucid, jotta jos sympton vähän kertoisi mitkä ajurit siellä on käytössä jos se suoraan toimii.

EDIT: Pitäis kai lukea joskus ihan kunnolla. Kyseessä ei siis ollut sama kortti joten sama ohje tuskin toimii tällä.

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Flash & Lucid Lynx
« : 25.03.10 - klo:17.55 »
No tulipa taas avattua ketju vähän turhaan kun se ratkaisu löytyi jo. Pitkään kaivoin eikä mitään löytynyt ja sitten vähän sen jälkeen kun avaa ketjun niin eiköhän ratkaisu löydy omin neuvoin.

Kertaanpa kuitenkin mikä oli ratkaisu.
Tuli firefoxin about:plugins katsottua ja siellä sitten niiden plugareiden kohdallahan luki mistä päin se itse plugini löytyy. Niitä kävin sitten yksi kerrallaan poistelemassa ja sitten katsomassa about:pluginit uudestaan ja taas löytyi uusi plugini poistettavaksi.

Seuraavanlaisia siellä sitten olikin:
~/.mozilla/plugins $ rm libflashplayer.so
/usr/lib/firefox-addons/plugins $ rm libflashplayer.so
/usr/lib/nspluginwrapper/plugins $ rm npwrapper.libflashplayer.so

Jännä juttu oli että 3.5 foxilla oli flässit toimineet ihan nätisti mutta päivityksen yhteydessä asennettu 3.6 ei enää pelannutkaan samoilla asetuksilla. Samaten jo kauan asennettuna ollut ja päivityksessä koskemattomaksi jäänyt Opera ei flässejä pyörittänytkään vaikka sille kaikki olisi pitänyt olla samaa kuin ennenkin.

Homma kuitenkin ratkaistu tältä erää ja jos ei mitään muuta tästä opittu niin ainakin se että puhtaalta pöydältä kannattaa joskus asennusten kanssa lähteä, ettei jää tuollaisia jäänteitä vanhoista asennuksista.

EDIT: Eikun Opera antaa erroria vieläkin, mutta Chromiumissa toimii myös flashit. Onneksi tuo Opera on muutenkin varaselaimena eikä sen flashien toimiminen ole oleellista.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Flash & Lucid Lynx
« : 25.03.10 - klo:17.18 »
Tuo jäikin mainitsematta mutta 32-bittinen käyttis on kyseessä.
Ubuntu-restricted-extras on ollut asennettuna ja suoritin vielä uudelleenasennuksenkin siltä varalta että olisi joku mennyt aikojen saatossa pieleen siinä. Ihan selvyyden vuoksi vielä se, että kun sanoin päivittäneeni karmicin lucidiin niin tarkoitin ihan "update-manager -d" komennolla vanhan asennuksen päälle.

Tuo flässi vaan ei suostu pelaamaan oli se sitten asennettu flashplugin-installerilla tai sivuilta hakemalla.

6
Multimedia ja grafiikka / Flash & Lucid Lynx
« : 25.03.10 - klo:16.11 »
Tuli tuossa pari päivää takaperin päivitettyä vanha Karmicci uuteen Lucidiin ja nyt pitäisi saada flashit toimimaan. Karmicissa homma toimi hienosti, mutta Lucidissa ei enää. Kaikki flashisysteemit on poistettu ja uudelleenasennettu moneen kertaan.

Operalla Youtube-videot antaa mustan ruudun jossa lukee "An error occurred"
Chromiumilla videoikkuna pysyy valkoisena.
Firefoxilla ruudulle tulee koko ruudun levyinen harmaa kaistale. Parhaimmillaan foxilla tuli videoikkunaan viesti "Old Flash? Go upgrade!" joka sitten vei adoben sivuille.

Oikean napin painaminen videoikkunan päällä ei anna vanhaa kunnon Flash-valikkoa.

Flässiksi on kokeiltu asentaa gnash, repojen kautta asentuva flashplugin-nonfree, adobe-flashplugin sekä adoben sivuilta ladattava malli. Kaikki gnashia lukuunottamatta taitavat kuitenkin asentaa saman version adoben flashista.

Tällä hetkellä asennettuna oleva adobe-flashplugin kehuu versionumerokseen 10.0.32.18-1karmic2.

Mikäs neuvoksi, että saataisi flässit pyörähtämään taas?

7
Laitealue / Vs: Suositelkaa mulle hännällisiä hiiriä.
« : 02.03.10 - klo:08.34 »
Vähän myöhäistä mutta huutelen silti.
Jokunen vuosi takaperin piti tilata Razerin hiirulainen koska se hohkasi sinistä valoa, kuten hiirimaton reunukseni ja näppiksenikin, mutta menivät tyrimään kaupassa ja lähettivät väärän värisen, punaista valoa hehkuvan hiiren. Ei se ihan niin nätti ole kuin se sininen, ja kuten joku jo yllä mainitsi, oli hiiren kokoon pieni totutteleminen; se kun on hiukan edellisiä matalampi.
Vielä parin vuoden jälkeenkin tahtoo aina välillä tulla vahinkopainalluksia kun kättään lepuuttaa nappien päällä. Muutoin varsin mainio hiiri.

8
Laitealue / Vs: Kirjautusmisruutu vetää pimeäksi
« : 23.02.10 - klo:19.40 »
Ehdinpä tuotakin sitten epätoivoissani kokeilla huomatakseni että eihän se tosiaan Grub2:lla toimi. Homma kuitenkin tuli ratkaistua aika piakkoin sen jälkeen.

Koko päivä tuossa taas meni kokeillessa ja kahlatessa mutta loppujen lopuksi oli aika yksinkertaista. Vedetään nyt se oikea menettelyprosessi tähän jos joku joskus hakee aiheesta infoa.
Tämä siis näyttää olevan Acer AL1916 -näyttöjen ongelma, ainakin mitä katselin tuossa netistä vastaavia valituksia.

Elikkäs asennellaan Ubuntu (9.10), asennetaan käyttiksen ehdottama rajoitettu ajuri, eikä pelätä sitä että resoluutio heikkenee. Bootataan recovery modeen ja komentoriville jossa komennetaan 'nvidia-xconfig' joka muodostaa uuden xorg.conf -tiedoston. Tätä ennen on syytä varmistua ettei entistä xorg.confia ole, koska muutoin homma kusee, eli poistetaan vanha.

Xconfigin jälkeen lähdetään editoimaan ko. tiedostoa ja vaihdetaan VertRefresh sekä HorizSync -arvot vastaamaan netistä haettuja monitorin vastaavia (näitä AL1916 -malleja oli tosiaan pari eri versiota (ainakin V ja W jotka ei näytön kulmassa kuitenkaan lue tuon numerosarjan perässä) joissa eri arvot.

On myös syytä varmistaa että ajurina on "nvidia" eikä esim. "nv" (tämä siis Nvidian kortilla, muista en tiedä) ja että tiedostosta löytyy kohta:

Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable
EndSection

Jos ei löydy niin lisätään se. Ehkä joillakin komposiitit toimii mutta ei täällä.

Sitten se tärkeä kohta jossa itsellä jumitti todella pitkään. Kun tiedoston lopussa on näyttömoodeja listattuna niin katsokaa ettei siellä ole mitään monitorin kykyjä ylittävää. Itsellä oli 1600x1200 ensimmäisenä, eikä homma toiminut ennenkuin vähän ohimennessä tiedostoa tarkistaessa ajattelin sen poistaa kun ei kuitenkaan ole oleellinen. Ensimmäiseksi modeksi jäi siis 1280x1024 johon monitori kykenee.

9
Tässä taas uutta 9.10:ä asennellaan vanhempaan koneeseen.
Aluksi kävi niin että resoluutio ei noussut 800x600 korkeammaksi, vaikka sekä näytönohjain (Geforce4 MX420) ja näyttö (Acer AL1916 19") molemmat mahdollistavat korkeamman reson. Tämä oli huomattu vanhassa Ubuntun 8.04 asennuksessa. Ensin syyteltiin näyttiksen ajureita joita viilattiin suuntaan jos toiseen, mutta sitten huomattiin että näytön tunnistamisessa on vika. "get-edid" komento kehui näytöltä saatua dataa huonoksi, jottei kannata luottaa siihen.

Pienten xorg.conf -viilausten seurauksena ja Nvidian restricted 96 -ajurien asennuksen jälkeen (välissä kokeiltiin Samsungin 226BW -näyttöä joka tunnistui mainiosti) saatiin toimiva xorg.conf kokoonpano, mutta ongelma on siinä että juuri kun kirjautumisruudun pitäisi pompsahtaa ruudulle, vetää näyttö signaalin nollaksi ja ruudun pimeäksi. Kirjautumaan pääsee kun Grubista valitsee recovery moden ja sieltä komentoriviltä startx, jolloin reso 1280x1024 on käytössä kuten pitääkin.

Xorgiin lisättiin optio Composite Disable ettei vain työpöytätehosteet ole vahingossakaan päällä, ja kokeiltiin käyttäjältä deletoida .gnome, .gnome2, .gconf, .gconfd ja .metacity -kansiot etteivät ne pääse jotain asetuksia lykkäämään väliin, mutta tämähän tajuttiin turhaksi myöhemmin, koska kirjautumisikkunassahan ei vielä mitään käyttäjän asetuksia kahlata.

Elikkäs mikä voisi olla vikana kun tuo kirjautumisruutu vetää näytön pimeäksi, mutta muutoin X:n komentorivikäynnistys toimii nätisti.
Asetuksia viilaillessa huomattiin että sama ruudun tyhjeneminen ilmeni kun xorgiin asetettiin itse monitorin VertRefresh ja HorizSync -arvot jotka olivat kyllä oikeat, sillä ne tarkistettiin toisella osiolla pyörivästä 8.04 Ubuntusta. Myös hiukan niistä eriäviä valmistajan arvoja kokeiltiin sekä cvt-komennon maksimiarvoista laskemia arvoja.

EDIT: Kirjautumisruudussa itsessään ei pitäisi olla vikaa sillä se toimi heti asennuksen jälkeen 800x600 resolla. Koneessa siis vasta eilispäivänä asennettu tuore 9.10.

EDIT: Vika lienee GDM:ssä, sillä recovery moden komentoriviltä komentaessa 'startx' pääsee nätisti työpöydälle, mutta heti kun kokeilee 'gdm' -komennolla niin ruutu pimenee.

10
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 22.02.10 - klo:18.44 »
ATIn kanssa kun ei ole tullut pelehdittyä niin en osaa ajureihin sanoa, mutta tuohon HDMI-piuhan vaihtamiseen voin sanoa ettei sillä ole väliä. HDMI:ssä kun on näiden digitaalisten kanssa se juttu että jos bitti liikkuu niin se liikkuu, ja jos ei niin ei, eli laadulla ei ole väliä; jos halvempi kaapeli hoitaa homman niin mitään syytä ei ole vaihtaa. Toivottavasti et ainakaan julman kallista piuhaa ostanut toiseksi kokeilukappaleeksi.

11
En usko että tuo Nvidian ohjaimen kaikkinainen välttäminen olisi se ratkaisu, vaan se miten se ohjain (joko Ubuntun repoista tai valmistajan tarjoama) saadaan asentumaan nätisti sinne.
Ubuntun sisäänrakennettulla näytönohjaimella varmasti tarkoitat niitä oletusajureita, vai kuinka, koska näytönohjaimesihan on edelleen tuo 7600GS?

Kun tuossa nyt näyttää että uusi asennus vailla erikoisempia säätöjä on kyseessä niin pienellä lisäsäädöllä ei paljoa menetetä, joten ehdottaisin kokeilemaan noita Nvidian tarjoamia ajureita kuitenkin.
1) Kyseiselle kortille uusimmat ajurit löytyvät osoitteesta: http://www.nvidia.co.uk/object/linux_display_ia32_190.53_uk.html
Nämä pitäisi latailla ja muistaa sitten missä ne sijaitsevat.
2) Lataillaan ja asennellaan paketti komentamalla: "sudo apt-get install build-essential"
3) Seuraavaksi kaikki Nvidiaan viittaava poistetaan komennolla: "sudo apt-get --purge remove nvidia*"
4) Tarkistellaan näyttiksen osoite komennolla: "sudo lspci | grep VGA" ja laitetaan lopputulos johonkin paperinkulmalle muistiin.
5) Poistutaan X:stä komennolla: "sudo /etc/init.d/gdm stop". "gdm stop" taisi myös kelvata komennoksi. Huomaa että tämän pätkän kirjoittamisen jälkeen et enää pääse selaimella tarkistelemaan tätä ohjetta.
6) Ctrl+Alt+1 -näppäinyhdistelmällä päästään konsoliin hoitamaan homma loppuun. Tunnukset kysellään erikseen tässä tilassa.
7) Siirrytään hakemistoon jossa ladatut ajurit ovat. Konsolin oletushakemistona on kotikansiosta jolloin Firefoxin oletuslataushakemistoon päästään komentamalla: "cd Desktop" (isoilla ja pienillä kirjaimilla on väliä). Takaisin kansioita pääsee kahlaamaan komennolla: "cd .." (huomaa väli komennossa, toisin kuin Windows-maailmassa). Kun oikea hakemisto on löytynyt, komennetaan: "sudo sh NVIDIA-Linux-x86-190.53-pkg1.run" (voit käyttää Tabulaattoria viimeistelemään tiedostonimen (sudo sh NV<Tab>)) ja kaikkeen installerin ehdottelemiin juttuihin vastaillaan myötäilemällä.
8) Sitten se kohta missä usein mennään vikaan; komennetaan: "sudo nano /etc/X11/xorg.conf" (koska ei olla graafisessa ympäristössä ei voida käyttää tuttua geditiä). Tässä tilassa päästään nuolinäppäimillä liikkumaan ja sieltä tiedoston loppupäästä etsitään kohta jossa sanotaan jotain tämän kaltaista:

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BusId          "02:00:0"
EndSection

Todennäköisimmin siellä lukee vain rivit Section ja Identifier. Se mitä siellä ei varmastikaan lue on tuo BusId -rivi joka sinne pitäisi nyt itse lisäillä. Tuuppaat siis raakasti ennen EndSection -riviä uuden rivin jolla lukee "BusId "##:##:#" jossa risuaidat ovat aiemmin paperinnurkalle kirjoittamiasi numeroita. Tämän jälkeen tiedosto tallentuu näppäinyhdistelmällä "Ctrl+o" jonka jälkeen sinulle ehdotellaan tiedostonimeä joka pitäisi olla oletuksena oikea, eli tuo xorg.conf joka sitten hyväksytään enterillä.

9) Tämän jälkeen uudelleenkäynnistystä ja koneen pitäisi olla käyttökunnossa ja resoluutiotakin tarjolla riittävästi. Mikäli valikoista ei vielä löydy Nvidian asetusohjelmaa niin se asentuu komentamalla: "sudo apt-get install nvidia-settings" joka sitten pitää käynnistää komennolla "sudo nvidia-settings" koska se vaatii pääkäyttäjän oikeudet tallentaakseen muutokset. Täältä on sitten helppo katsella asetukset haluamikseen.

Vielä huomioita loppuun. Komento lspci antaa numerot muodossa ##.##.#, mutta tiedostoon kirjoittaessa muistat sitten vaihtaa tilalle kaksoispisteet joka väliin, eli ##:##:#.
Mikäli GDM ei kuole asianmukaisesti ja "sudo sh NVIDIA*" -komento valittaa että X on käynnissä, komenna "ps -ef | grep gdm" ja komennolla "sudo kill <prosessinumero>" tapat vielä hengissä roikkuvat instanssit.
"ps -ef | grep gdm" antaa listan muodossa:
root      1130     1  0 Feb20 ?        00:00:00 gdm-binary
root      1382  1130  0 Feb20 ?        00:00:00 /usr/lib/gdm/gdm-simple-slave --display-id /org/gnome/DisplayManager/Display1
jossa ensimmäinen numero (1130 ja 1382) on prosessinumero jota käytät tappamaan ko. prosessin. "sudo kill" -komennolla voit ketjuttaa peräkkäin useamman prosessinumeron malliin: "sudo kill 1130 1382" jne. Tämän jälkeen kun ollaan tappohimot tyydytetty kokeillaan uudestaan kohtaan 7.

Ja olihan se televisio sitten VGA tai DVI -liittimen omaavaa mallia, eikä sinne viedä kuvasignaalia millään RCA:lla, koska silloin voi olla aika hankalaa saada käyttistä tajuamaan mikä näyttö siellä on kiinni. Onhan liitäntä myös sama kuin näytönohjaimen päässä, ettei välissä ole mitään VGA>DVI tai DVI>VGA -konvertteria? Tämän ei pitäisi suuremmin vaikuttaa, mutta kuitenkin hyvä tietää jos se sattuisi aiheuttamaan ongelmia.
Olihan käyttiksen asennuksen jälkeen saapuvat päivitykset myös asennettu ennen näytönohjainkikkailuja?

Mikäli tuo yllämainitsemani ohje ei toimi tai sitä ei uskalleta kokeilla niin voit myös koettaa asentaa Envyn ja sieltä valikon kautta valita haluamasi ajurin asennettavaksi. Vaikka tämä usein saa ajurit nätisti asentumaan, saattaa se joko heti tai vasta myöhemmin asetuksia rukatessa aiheuttaa melkoisen sotkun, joten en heti lähtisi suosittelemaan.

Ja ihan vain lisäinfona kysyisin että minkä merkkinen/mallinen televisio koneeseen ollaan kytkemässä.

12
Eipäs ollutkaan mikään noista, vaan löytyi sellainen optio kuin "irqpoll" joka sitten sai kaiken mahdollisen toimimaan.

EDIT: Elikkäs vika on laitteessa, eikä käyttiksen versiolla juuri ole osaa eikä arpaa siihen.

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 19.02.10 - klo:19.51 »
http://farm3.static.flickr.com/2677/4365170060_868c09a18b_o.png

eilisen fedora sekoilun ja ubuntun uudelleen asennuksen jälkeen on saatanallista ubuntua vuorossa.

kuvakkeet, teema, taustakuva yms. http://ubuntusatanic.org/news/

ps. älkää kokeilko mitään uutta samalla kovolla millä ubuntu on
Hoh.. Piti heti katsastaa osoite. Hauskaa. :D

14
Eikös ne nvidiat lähteneet tuolla "sudo apt-get --purge remove nvidia*" -komennolla.

15
Ja vika sitten "pienen" kahlauksen jälkeen löytyi.. tai ainakin sinnepäin.

Kun koneen käynnistää "noapic nolapic acpi=off" -optioilla niin alkaa usb-laitteetkin löytymään kummasti. Tästä kuitenkin poiki lisäongelma että langaton verkko ei enää pelaa.
Sitten kun sekaan tökätään Wlan-Usb-tikku niin saadaan se nettikin pelaamaan, vaikka onhan tuo hiukan hölmöä käyttää Wlan-Usbia koneessa jossa langattoman verkon sovitin on jo olemassa.

16
Kokeiltu on eikä mitään löydy, vain koneen oma kovo. Tämä siis sekä ulkoisella kovolla että perinteisellä tikkumallisella muistilla. Kumpainenkin irtolaite kuitenkin muissa koneissa pelaa ihan sievästi.

EDIT:
BIOS kyllä tunnistaa kovalevyn ja usb-tikun (jolta käyttis oli asennettukin) kuten myös koneen kakkoskäyttiksenä oleva Win XP. Kone on ollut kaapissa pölyttymässä jokusen vuoden mutta sitä ennen siinä oli asennettuna Ubuntun aiempia versioita joilla samainen kovo on toiminu ihan kunnolla. Raudassa siis ei pitäisi vikaa olla, vaan nimenomaan uusimmassa Ubuntun versiossa.

Sama versio käytössä pöytäkoneessa samalla kernulla eikä siinä ole mitään ongelmia näiden laitteiden kanssa. Ainoana erona se, että pöytäkoneessa on varmaan Breezystä asti versio kerrallaan edellisen päälle asennettuna kun läppärillä tuore Karmicin asennus. Samalta asennustikulta on hiljan asennettu Ubuntu kahteen muuhun koneeseen joissa ei kummassakaan ole ongelmia ollut, joten viallisessa asennusmediassakaan ei vika näyttäisi olevan.


17
Vähän rönsyilee nuo neuvot mutta yritän silti heittää väliin jotakin muka fiksua.
Olihan kyseessä siis 9.10 Ubuntu eikä mikään vanhempi? Olikohan se tuo 8.04 jossa tuli se uusi näytöntunnistusjärjestelmä joka sitten joka toisella käyttäjällä kusi koko homman. Eli päivitä uudempaan käyttisversioon mikäli kasisarjalainen (tai vanhempi) käytössä nyt.

Samankaltaiseen ongelmaan törmäsin itse asentaessani hiljan 9.10:ä vanhalle läppärille jolle oli olohuoneen Bravia-taulu kytketty kakkosnäytön paikkaan. Ruutu ei ollut kohdallaan, mutta television PC-tuloliitännän asetuksia rukkaamalla sieltä saatiin kuva kohdilleen. Kannattaa ainakin ensihätään kokeilla.

Sitten kun näitä Nvidian ajurien kanssa tapahtunutta kikkailua on tullut harrastettua enemmän ja vähemmän niin kaiken päätteeksi tämä (http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6773824&postcount=25) on se kikka mikä on useimmiten korjannut tilanteen, eri kone- ja käyttisversiokokoonpanoilla.
Taikasanana tosiaan tässä tapauksessa tämä: "--purge remove nvidia*" ja etenkin niissä kasisarjalaisissa se "Busid "PCI:##:##:#"" joka tahtoo aina välillä olla hukassa.

Toivottavasti hommaan tulee jotakin tolkkua.
Koko lankaa en jaksanut kunnolla lukea, vain pintapuolisesti selasin, että tässä nyt voi olla jotakin kokeiltua, jossa tapauksessa jättäkää huomiotta.

18
Elikkäs homman nimi on sellainen että tuli tuohon olohuoneen taulutelkkuun lyötyä mediapyörittimeksi vanha läppäri Fujitsu-Siemens Amilo 7310GW.
Musiikit sitten sille koneelle ulkoisella kovalevyllä joka kytketään USB-kaapelilla. Ongelma on se, että mitään vain ei tapahdu.

Pöytäkoneessa tuo kovalevy tunnistautuu nätisti ja sieltä löytyy sekä Fat32 että Ext3 -järjestelmät. Amiloläppärin Win XP:llä myös löytyy Fat32 -osio ilman ongelmia, elikkäs kovalevyssä ei ole mitään vikaa.

Koneesta löytyy sekä 1.1 että 2.0 usb-portteja minkä myös 'lsusb' kertoo.
Käytössä on 9.10 Karmic Koala ja 2.6.31-19 kernu.

Koneen tunnistamia USB-laitteita ovat USB-WLAN-tikku sekä Silvercrestin langaton näppis+hiiri -yhdistelmä.
Tunnistamatta jättämiä ovat tuo edellä mainittu kovalevy, Kingstonin muistitikku sekä Canonin Ixus -digikamera.

Vähän näyttäisi niinkuin ongelma olisi massamuisteina toimivat usb-liitännäiset. Virranjako-ongelma ei pitäisi olla kyseessä sillä saman koneen XP:llä ei ole mitään ongelmia laitteiden kanssa, ja tuo irtokovohan käyttää omaa virtalähdettään.

Nyt on neuvot vähissä joten hyvät arvaukset ovat paikallaan vian määrittämisessä.

19
Muistelisin joskus vanhaan läppäriini laittaneeni Compizin pelaamaan. Tuosta kuitenkin pari vuotta aikaa, ja nyt innostuin samaiseen koneeseen asentamaan uuden Karmicin ja olisi taas tehosteet hukassa.

Pitää katsella vielä ja ilmoitella sitten tänne miten käy.

20
Pelit / Runes Of Magic
« : 21.05.09 - klo:13.33 »
Juu, elikkäs ajattelin muistutella että tämä "WoWin kaataja, Runes Of Magic" toimii Winen kautta Ubuntullakin.

Pelihän itsessään on ilmainen, mitä nyt käteiskaupasta saa sitten lisäherkkuja, jotka eivät ole välttämättömiä, mutta varmasti hyödyllisiä. Myös muutamat (lue: suurin osa) pelaajista laskuttaa Auction House (Huutokauppa) kamoista pelikullan sijaan käteistimanteilla.

Peli itsessään ei ole mitenkään uutta tämän auringon alla. Pitkälti vaikutteita ottanut WoWista ja Pwerfect Worldista, sekä muista alan yrittäjistä. Ainoana oikeasti erilaisena uutuutena on dual class systeemi jonka ansiosta voit yhdellä hahmolla pelata kahta eri ammattia. Voit vaihtaa niiden kesken, ja ensisijaisella pelatessasi saat toissijaisen luokkasi kykyjä käyttöön.

Pelihän, vaikka onkin jo virallisesti julkaistu, on vielä ankarasti kehityksen alla ja bugeja löytyy valtavasti. Ei mitään peliä kaatavia kuitenkaan, ainakaan omasta mielestäni, vaikka luokkatasapaino horjuu hirveästi.

Linkkejä peliin voinette itse googletella sen mukaan kenen/minkä foorumin julkaisemana peliarvostelunne tykkäätte lukea.

Pelin siis voi ladata ilmaiseksi valmistajan sivuilta, tai peilipalvelimilta. Mitä suurempi ja tunnetumpi mirrori kysessä, sen parempi, sillä moni on valitellut korruptoituneita latauksia muualta ladatessaan.

Peli vaatii Winen version 1.1.18 tai uudemman, ja toimii ihan oletusasetuksilla. FPS tosiaan on paljon alhaisempi kuin mitä se olisi natiivina Windowsilla pelattuna, mutta ehkä aika ja päivitykset korjaavat tämän.

Pelin toiminta on myös hiukan laitteistoriippuvainen; toiset eivät saa millään peliä toimimaan, vaikka asetukset olisivat identtiset. Kannattaa siis vilkaista WineHQ:n keskusteluista oma näytönohjainmalli, jos se toimii vai ei, tai sitten vain uhrata aikaa kokeilemiseen itse.

Minä ainakin pidän pelistä näin WoWiin kyllästyneenä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7